Nemáte obavy z bezpečnosti dieťaťa na kúpalisku?
Ahojte maminy, nemate strach ked ide sa vase dieta male 2-3 roky kupat na kupalisko alebo hoc kam kde je voda, ano stale sme pri nom a dohliadame len sa moze stat, ze sa posmykne padne do vody alebo sa vysmykne z ruk proste hoc co. Nemate strach ze vdychne vodu, ostane v dychacich cestach alebo dostane do pluc? Preto sa bojom s detmi chodit na plavaren k moru atd. dakujem za rady
@kiki68 ja tiež dávam pozor na všetky deti okolo, na ktoré nikto pozor nedáva.. veľmi veľa ľudí pri vode podceňuje to ako dávajú pozor na svoje deti, sedia ďaleko, nepozerajú vôbec ich smerom... To nikdy nepochopím..
Minulý rok som zažila na kúpalisku hroznú situáciu.. topilo sa tam 3r dieťa v hlbokom bazéne.. ja som už videla len ako ju vytiahli, ako ju oživovali a ako bežali záchranári... Bol to strašný zážitok na ktorý nikdy nezabudnem... V novinách bolo, že prežilo, ale bohužiaľ asi s následkami...
to by si sa mohla bat aj ked je doma vo vani.. ved si tam pritomna jasne sameho ho nenecham ani v deckom bazene bez dohladu..
Nie nikdy som sa nebála, ale mám rešpekt. Báť sa vody, lyžovania, spadnutie z kolobežky, bicykla, že ich zrazí auto..... To by bol život plný strachu..... Treba byť opatrný a deti od mala učiť ako sa správať pri jednotlivých aktivitách. Obe deti v 3 rokoch už vedeli plavat
Nie nebojím. V okolí bazénov, vo vode atď mala odjakživa rukavniky+sme boli vzdy s nou. Ešte ledva chodila a už s nimi skákala do vody, alebo sme ju hádzali. Vody v dýchacích cestách sa tuez nebojím... keby som mala byt pototo zo všetkého sedíme doma. Pri mori mam rešpekt stále, ale to je in vec.
A samozrejme prvý riadny kurz ktorý som jej zaplatila, hneď 2x za sebou, bolo riadne plávanie. Nie je to síce istota "ze nič sa nestane", ale minimalizujrm aspoň to ze "nahodou" sa utopi...
Riadne preháňaš, ale to asi vieš...
@jana_eyre_2 presne toto, ked to priamo nevidim, nemam sancu nieco robit. Ked ho stiahne vlna, spadne, tak jedine hned vytiahnut a to je najlepsie, ked clovek vidi miesto, kde dieta naozaj je. Ako do velkych vln a pod vobec nepustit dieta. Ale vzdy sa moze nieco domrvit. Mojho spoluziaka a naj kamosa sestra sa utopila v bazene, isla ona a on a ona mala na neho davat pozor, 8 rokov a on 4,5 roka. Z vody vysiel len on. Ludia velmi podcenuju to, ze je to okamih a topiaci sa nekrici
Nie, bojim sa len, ze nachytame nejaku dajnovu zaludocnu virozku. Uz sa mi to dva keat stalo a vzdy to mam spojene s kupanim na kupalisku🤣
Zainvestuj a kup Cherek's rukavniky. Myslela som si, ze predrazena hlupost, ale tieto ich vazne v pohode udrzali na hladine. Prvy krat som sa nemusela strachovat ci sa neutopia, s tymi rukavnikmi to bolo prirodzene. Koleso vobec nie je bezpecbe, dieta s av nom moze lahko prevratit a nevyplava nahor. Plus sme ich ucili, ze ked ide vlna zadrzim dych a pod. A od 4 rokoch isli na plavecky kurz.
@petik22 a ako ste zareagovali poprosim o radu 🙂?
@petik22 och tak to je naozaj hrozný zážitok. Hlavne ze to dopadlo dobre
Byvala som na bazene kazdy den s dvomi - prezili sme a bolo tam vzdy najmenej 5 dalsich takych drobcov, ku koncu leta skakali do vpdy len taka radost ucili sme ich skakat do vody a preplavat ku schodikom a ze bez pritomnosti dospeleho do vody ani na krok
@luccija to u nás nehrozí, stále je s nimi niekto v bazéne ak sú vo veľkom, ak sú v malom tak sedím pri nich ak by sa prekotila alebo niečo. Keď som sama s nimi tak ak sa chce jednému napr cikať ideme všetci dnu, zakaždým, nie len z bazéna. Ale áno, cez leto čítam také prípady vždy ma z toho mrazí.
paneboze nie, a to ozaj nepatrim k tym mamam co su nad vecou ...ked bol maly maly som bola extremne bojazliva ale pri tomto vo vode nie, ved treba byt pri nom a naucit ho plavat cim skor a samozorejme aj potom nanho budes kukat ale uznie az tak...ja som sa vzdy bala iba skokov do vody a do bazenov
Cele leto sme stravili na plazi- ja, 5 rocna a 2 rocny syn. Aj ked 5 rocna vie plavat, ak nie je s muzom, alebo len so mnou vo vode, bez maleho, rukavniky musi mat. 2 tiez stale rukavniky a od neho sa nepohnem ani na krok. Bat sa nebojim, ale respekt mam.
A ano, aj ja denne vidavam deti, ktorych rodicia sa v klude opaluju alebo cumia do mobilu. Tak sem tam nestrazim 2, ale aj 5.

@tehotna40 práveže najviac nehôd sa stáva doma v bazéne, keď deti skáču do vody či myslia si, že veď súrodenci na seba dohliadnu len si odbehnem.