icon

Nervózne 13 mesačné dieťa

linki90
30. júl 2021

Mám synčeka 13 mesiacov,narodený predčasne v 36 týždni.Je to zdravé dieťatko chvalabohu ikeď vývojovo mesiac pozadu kvoli predčasnému pôrodu mala som ťažký pôrod vyberali ho nakoniec za hlavičku vákuom.Od malinka je taký citlivejší ,plačlivý len na rukách by bol čo mu ostalo doteraz.Problém je že začal byť nervák,uvediem priklad varím v kuchyni on behá ,lozí štvornožkuje otvára šufliky ,poviem mu nie nemôžeš začne plakat bez slz herecky výkon a ešte sa aj hodí o zem,to isté keď vyberá sáčky od čaju ,rev,krik hodí sa o zem a ešte tak aj ostane na zemi s rukami predsebou hlava do zeme a reve podotýkam bez slz .Proste keď mu niečo nedovolím,zakážem robí toto .Nekričím na nho vravím mu to pekne občas zvýšim hlas.Keď už veľmi reve vezmem ho na ruky utísiť ale on ma niekedy uhryzne.Ako fakt neviem čo robiť reagovať,je to normálne čo robí ? Boli sme aj u neurologa z tej stranky je ok.Čo mám s ním robiť?

bbebe
30. júl 2021

podla mna uplna normalka 😀 aj moja to robi ( bez toho uhryznutia, moja ma kuse tiez ale nie v nervoch ale jej to pride smiesne ) a teda nenapadlo by ma to riesit, je to podla mna normalne, uz si uvedomuju ze im zakazujeme veci

tara42
30. júl 2021

@linki90 ja si tiez myslim ze normalka. Moja ma 13 mesiacov a ked jej nieco zakazem mrnci alebo rovno reve bez slz. Podla toho ako to velmi chce. 🙂

linki90
autor
30. júl 2021

@bbebe veď to že keď vidim že niekam ide štvornožkuje k ventilátoru ,už mu vravím nie Samko nemôžeš nechoď tam ,a on sa ešte na mňa pozrie usmeje a zrýchli a ide tam,potom idem po neho ,a začne robiť scény 🙈ani prebaľovať sa nechce otáča sa prehýba obliekať už vôbec nie,a keď stojím pri linke že varím,umývam riad tak sa ma drzí po stojačky ako kliešť,hračky ho veľmi nebavia ani keď sa hráme spolu dlho nevydrží pri jednej činosti ,odídem do druhej izby hneď kričí a už ide za mnou s plačom

vierocka888
30. júl 2021

Aj môj to skúšal. Ignorovala som tie scény, povedala som, že to na mňa nezaberá a on po chvíli prestal. Teraz,, keď je starší 3r tak mi stačí jeden pohľad nanho a chápe, že scénou nič nezmôže

hennyinnsbruck
30. júl 2021

Spoznava svet je to uplne normalne .hlas zvysovat nemusis .. staci dieta pochopit a ponuknut Alternativu na hranie-a ktomu kupit mozno detske poistky na sufliky co su prenho tabu…

Moja mohla napr 2 sufliky vyhadzovat🙂na zbytku boli poistky

sona96
30. júl 2021

@linki90 podľa mňa tiež normálne správanie. Skúša, čo si môže dovoliť a čo na teba zaberá. Len ja by som ho nebrala na ruky, až kým sa neupokojí, keby ma skúšal hrýzť.

hennyinnsbruck
30. júl 2021

A k hryzeniu razne nie! Popr zaaulst.A dala by som ho dole.dlhe vysvetlovacky nie to on nechape😉

catherinah
30. júl 2021

Treba zaujat niečím inym.

lenkakravcova
30. júl 2021

@linki90 Keď ta uhryzne tapni ho po rucicke. Dcéra to tiež par krát urobila. Tapla som ju po ruke, pochopila ze asi niečo nemá a prestala.

katkaseiner
30. júl 2021

Je to normálne, nie je to tým že je skôr narodeny. Skúša svoje hranice, volá sa to obdobie vzdoru. Veľa trpezlivosti prajem, každá si tým prejde

miadi
30. júl 2021

Uplne normalne v tomto veku. Vzdor a separacna uzkost . Je na tebe nalepeny = separacna uzkost. Zuri hadze sa o zem=vzdor. Nema to nic stym ze je predcasne narodeny. Proste to musis ignorovat ten rev nech si nim nepresadi svoje . Nechaj ho tak chod inde . Ked Kusne povedz zly! A capni po ruke . Ten vzdor moze trvat aj roky. Niektore deti su viac niektore menej vzdorovite. Ale mas uplne zdrave normalne dieta. Len sa musis naucit ho teraz vychovat a vydrzat . Stale mu ukazovat hranice.

mabenn
30. júl 2021

@linki90 uplne normalne...a daj si pozor na to riesenie prilisne s tym predcasnym porodom lebo si vsugerujes blbosti resp jemu neskor

gbgb
30. júl 2021

@linki90 uplne normalne zdrave dieta 😋. Prisiel na to, ze tak uputa tvoju pozornost. To je len zaciatok skusania maminkinych nervov. Casom sa to bude zlepsovat, ked sa viac zahra sam.

zuzuliatko18
31. júl 2021

Tymto si asi musime prejst vsetky mamky😁 ja som nasmu dovolila v kuchyni vyberat policku s plastovymi dozami, tak si z nich robi vezicky alebo ich preklada do seba. Prip. Mu dam par plastovych naberaciek alebo misiek, prehra sa mi s nimi. A samozrejme, ak varim a hra sa vedla, pravidelne mu chodim vymyslat novu hru, Lebo vydrz pri hocicom Len chvilu, ved je este malicky.
Zachvaty jedu zvladame ako kedy, niekedy SA s muzom neudrzime a rozosmejeme, ze aky ma zavazny problem, ked tak place😁

linki90
autor
31. júl 2021

@zuzuliatko18 no ja mu dàm aj hracky alebo nieco z kuchyne nadoby,varesky,a pod srandy ale jeho to nebavi vobec ,a sufliky tam mám tú poistku to neotvori ale na skrinkach otvara dvierka,tie ktore sú zabezpecene tou detskou poistkou už špekuluje a minule sa mu to podarilo otvorit 🙈a dokonca dociahne aj na chladnicku otvara zatvara to je sranda ,vynde na gauc sadne si zoberie dialkove a hádže sa po gauci lozí ,a nič sa mu nepáči plače keď ho prebalujem,keď ho obliekam,vyzliekam, keď ho dám do sedačky na krmenie ,do ohradky ,keď má taketo obdobia to je katastrofa ,sú aj dobre dni keď sa usmieva milý je nerobí sceny

marrria1
31. júl 2021

@linki90 ahoj ako keby som citala o mojej dcérke tiež 13mesiacov a presne rovnaké scény 😊. Ona je tiež predcasniatko aj keď oveľa skoršie (25tt😇). Chvalabohu zatial sa tiež javí byť v poriadku aj keď sledovani sme stále v rôznych ambulanciách. Zo začiatku bola ukážkovo dobrucke bábätko ale cca posledne dva mesiace odkedy lozi stavia sa na nohy a objavuje svet začala byť poriadny jedosko. Keď sa jej niečo nepáči hádže so sebou, nedajbože aby som ju zatvorila na chvíľku do ohrádky alebo stoličky na papanie to je revu a kriku 🙈. Asi by som to tiež pripisovala tomu predčasnému pôrodu keby som si tým istým neprešla už pri synovi. Ten má teraz už 7 rokov, ale robil presne to iste a trvalo to snáď do troch rokov kým začal ako tak spolupracovať takže ešte sa mam na čo tešiť 😊

linki90
autor
31. júl 2021

@marrria1 do 3 rokov ? Si ma potešila 🤣

mircula
31. júl 2021

Prave som dočítala úryvok z knihy...Ak by pomohol 😉😊