icon

Nešetrné čistenie nosa u bábätka.

elizabeth88
10. nov 2018

Dobry den.Pisem ako ustrachana mamina,co si sype popol na hlavu.Dnes som si vsimla,ze mala ma na okraji nosa velky napoly zaschnuty susen-len ho vybrat.Uz som sa nevedela dockat,kedy pojde spinkat,ze si trocha oddychnem,tak som si povedala,ze jej ten susen vyberiem prstom,nechcelo sa mi ist po vatovu tycinku.-vlastne bol takmer vonku.Silnym tlakom som ho posuvala von a von,ani som sa moc nepozerala,no islo to zle,tak napokon sa podarilo.Len-teraz pozeram a zrak ma neklame-mala ma tu dierku vacsiu ako tu druhu a celkovo nos vyzera inak...Som tlacila asi rilis na tu pevnu stedovu vnutornu cast nosa,ktora od seba oddeluje nosne dierky.Uz som si aj poplakala...Toto by ma nikdy nenapadlo,ze mozem babu sposobit.Mala teraz spi a ja sa zozieram vycitkami.Zazila niektora nieco podobne?Dakujem za vsetky rady a nazory,aj tie odsudzujuce,patri mi to.

elizabeth88
autor
10. nov 2018
rainee
10. nov 2018

@elizabeth88 Orl Kramáre,ale zas neviem či to je zrovna akútny prípad. Skús zavolať na detskú pohotovosť a sa informuj keď si z toho takto v strese. Ale tiež si myslím že je nereálne aby si jej posunula prepážku, to by inak plakala.

mijunik
10. nov 2018

@elizabeth88 hehe, mňa tiez napadlo, že ten šušnisko bol tak obrovský, že to on vyformoval tú nosnú dierku a keď si ho vylovila, tak je to vidno... 😂😂 Neboj sa, ak sa aj ťahom jedna nosná dieročka trošku zväčšila, ona sa zas stiahne. A vážne si to odfoť, aby si to vedela porovnať s tým, ako to bude vyzerať zajtra a ako v pondelok. Chápem, že máš výčitky, ale neboj sa, nošteku si určite nijako neublížila. Ak Ti to predsa nedá pokoj, brnkni na ORL pohotovosť a opýtaj sa. Želám Ti veľa pohody a malinkej málo šušňov. 😁

whatever1
10. nov 2018

@mijunik ze šušniskooo 🤣🤣🤣ooo boze moj😂😆 ešte raz niekto povie slovo šušeň tak prasknem😭😅

elizabeth88
autor
11. nov 2018

@rainee Dakujem.Ako akutny pripad to brat urcite nebudu.Mozno mi to neda a zavolam aspon...

elizabeth88
autor
11. nov 2018

@mijunik Zas tak obrovsky nebol🙂,no si mila

elizabeth88
autor
11. nov 2018

@1sonda To je super,ked lekar pocuva mamu s nazorom,ze matka si najlepsie pozna svoje dieta.Nevztahujem to teraz na ziadny konkretny pripad,ale vseobecne.🙂

rainee
11. nov 2018

@elizabeth88 no ako, volala si tam?

rainee
11. nov 2018

@whatever1 spravaj sa slušne a nejedz susne 😂

danielahamar
11. nov 2018

Ja tu plačem, to toto ozaj? 😂 Ja som zvedavá nato, čo povie mudr.😅, ten bude mať hneď lepšiu náladu, alebo poletí von aj s dverami😂 Toto ozaj nemyslíte vážne, že?

rainee
11. nov 2018

@danielahamar no by si sa čudovala s čím chodia mamičky k dr.a na pohotovosť 😀 oni sú zvyknutí. A zas radšej ísť s zbytočne s kvázi blbostou ako niečo podcenit a zanedbať ...

whatever1
11. nov 2018

@rainee 😂🤣🤣🤣

whatever1
11. nov 2018

Ja si neviem predstavit ze by som vyslovila slovo šušeň pred lekarom😂😂😂 Neviem si pomoct, placem ked si to predstavujem🤣🤣🤣. A co ten lekar potom napise do lekarskej spravy?😆Je vobec neaky odborny nazov pre slovo šušeň??

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2018

@elizabeth88 inak, ja som si myslela, ze ide o nejake 2-3 tyzdnove miminko, podla toho, s akou tragediou si to cele popisala, ale pises, ze ma 11 mesiacov-tak take dieta, keby si jej posunula prepazku, taky cirkus by si videla, ze az.

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2018

@whatever1 asi zaschnuty hlien😉

althejka
11. nov 2018

Urcite nie pohotovost, tam sa chodi s vaznymi dovodmi. Vo vasom pripade ak nie su problemy s dychanim cez nosovu dierku tak zbytocna cesta a tiez o jednu veselu prihodu pre urgent navyse.o to asi nestojite

katkabg
11. nov 2018

Podla mma si nikdy predtym tolko neskumala jej nostek a az teraz ked si z neho vyberala ten "Susnik" tak si zbadala ze ma nosnu dierku jednu vacsiu.Mozno to uz ma takto od narodenia.Netreba panikarit a ty si nic nevycitaj.Urcite je krasna aj takto 😆😆 si myslim ze az na pohotovost stym netreba 😊😊😊

anjika44
11. nov 2018

Ja som malému, ked mal asi desať mesiacov čistila noštek odsávačkou. Silno sa bránil, tak tá vrchná časť odpadla. V ústach to mať nemohol, lebo mal dudlík. Tak ja celá spetená od strachu, že sa mu tá časť prepadla do nsa, svietila som mu tam baterkou. Potom som to našla....Ale hlavné bolo, že tá časť je asi tri razy väčšia ako nosná dierka (dáva sa do nošteka len jej koniec) a teda logicky nemôže do nosa spadnúť tak, aby nebola vidno. :-d

elizabeth88
autor
Autor odpoveď zmazal
elizabeth88
autor
11. nov 2018

@whatever1 slovo susen pouzivam len v spojitosti s babatkom a este mi to dovoluje anonymita Modreho Konika,za ktoru som velmi rada a nelutujem,ze som sa zverila.Nebudem sa opakovat,este raz dakujem za vsetky reakcie,uplne vsetky.Su to vsetko nazory,takze vnimam.Pekny den vsetkym.🙂🙂🙂

elizabeth88
autor
11. nov 2018

Este doplnim-v spojitostii s babatkom a len pred blizkymi ludmi pouzivam ten vyraz...Nie je nutne sa obavat,ze by som sa nevedela spravat.😉

elizabeth88
autor
11. nov 2018

@rainee Nevolala som tam.

elizabeth88
autor
11. nov 2018

@anjika44 Si zlata,prispevok si pridala ocividne preto,aby som sa citila menej...nazvime to uzkostlivo...🙂

mijunik
11. nov 2018

@elizabeth88 ja by som toto irečité slovo "šušeň" pokojne použila u lekára, samozrejme v spojitosti s malým dieťatkom. 😄 Je to najpresnejšie vyjadrenie toho, kvôli čomu vlastne situácia vznikla. To nie je vulgarizmus, ani prehnaná zdrobneninôčka, aby sa bolo za čo hanbiť, či byť v rozpakoch. Myslím, že lekári sú zvyknutí na kadejaké slová. 😄 A teda, ako sa má noštek?

elizabeth88
autor
11. nov 2018

Ja by som asi povedala uschnuty kusok soplika alebo tak,ale myslim si tiez,ze slovo susen by lekara asi tak nepobavilo, ak teda vobec,skor dovod.Teda mozno ani ten.To zalezi.Hoci priznavam,ze tiez si myslim,ze je tam velka sanca,lebo na pohotovosti zvyknu bagatelizovat aj co by nemuseli,nieto este moj pripad...Mam pocit,ze je to o nieco lepsie ako vcera.

elizabeth88
autor
11. nov 2018

No a este nieco pre vsetkych,co som ich pobavila,aj ja som sa vcera rehotala na svojom prispevku,ked som si predstavila,ze citam pripsevok niekho ineho,s tymito reakciami som viac nez pocitala.No nic to nemeni na veci,ze som to myslela vazne a ide mi len o to zistit co najviac nazorov ci este radsej skusenosti.

anjika44
11. nov 2018

@rainee no ja by som s mojim trojročným rozhodne išla, keby mal kliešťa - totiž on robí scény, už keď ho kontrolujem a vyberať mu to - ja som mala raz takú skúsenosť, netýka sa to nošteka ale kliešťa"...večer pred spaním som mu na čielku uvidela malú čiernu bodku - oblial ma studený pot..dotkla som sa toho a ono to odpadlo a vysvitlo, kliešťom bola zaschnutá omrvinka z cvikly,,,nuž...

elizabeth88
autor
11. nov 2018

Pre tych,ktorych to zaujima,zatial nostek nie je v povodnom stave.

jana_eyre
11. nov 2018

no a ked jej stlacis nostek, tak ju to neboli? ja som deckam uz niekolkokrat vyberala susen prstom, ale nikdy sa mi nieco podobne nestalo.. keby si jej niecp poskodila to by urcite bolelo, opuchol by jej nostek.. nemoze byt, ze vzdy mala jednu dierku o cosi vacsiu a ty si si to doteraz neuvedomila a teraz sa na to zistenie len sustredis kvoli vycitkam?

elizabeth88
autor
11. nov 2018

@jana_eyre Nie,praveze som ho tahala tak von,ze som nan naozaj tlacila a tahala som do strany,myslim,ze som tym nostekom neprimerane trhla,preto je teraz mierne vykruteny do tej strany.