Neskutočne zlé zaspávanie v noci
Ahojte, stretli ste sa prosím vás niektorá s týmto problemom?: dcéra z ničoho nic (ukončený 5.m) nechce sama zaspávať v postieľke vecer a jediné ako ju uspim je, keď ju zabalim do deky a 10min ju opäť "čičikam". doteraz sa pekne napila UM, chvíľku sa hrala s plysakom a sama zaspala. Teraz ju tam dáme, už ani nechce cucat UM, plače, nejako ho vypije a spat ani bohovi. Normálne má záchvaty hnevu, tak ju po 15min zoberiem a uspim takým spôsobom. Aj sa mi posledný mesiac budí po 3h spánku, hladná nie je, dám jej len vodičku a spí dalej ale je potom každú hodinu hore, a okolo 5 už chce aj UM. som totálne vyšťavena, už aj manžel zacal k nej vstávať, nevládzem a do toho som ochorela na zápal stredného ucha, takže si viete predstaviť čo mám za bolesti. Zuby nemá, pozerali sme a nemá ani ďasná navrete a už si ani necmula tak často ruku. proste nechápem čo sa s ňou stalo...cez deň to tiež nie je vždy výhra ..doobeda spí tak hodinu a poobede niekedy len šťastných 30min...zriedka hodinku, max hodinku a pol. prosím vás, pomôžte mi s nejakým tipom.. kedysi mi prespala do 4m aj celú noc a teraz toto...viem,že niektoré takto fungujete už od narodenia,ale my s mužom nevládzeme...ke pravda že teraz je neskutočne teplo a v izbe je aj cca 26 stupňov,ale spí v bodycku s krátkym rukávom a po kolená dlhe...uz sa nevudi spotena....cez neplače,ale príde noc a uspavanie je horor a to nočné budenie, je už katastrofa...
@simona92101 veď práve ona sa potom od toho 3m nebola schopná s nami vyspať, lebo keď sa roztiahla narazila na nás. spinkala spokojná,aj sama zaspavala v postielke...ja neviem prečo niektoré so mňa útočíte,pomaly že som krkavcia matka, keď som videla že je spokojná keď tam spí...prišlo to náhle z ničoho nič...dnes sme ju dali teda aj k nám spať, nič sa nezmenilo, hrala sa s rukami, s cumlom, jedovala sa a dokolecka dokola...
@aschkimka 5 mesacna “dost velka na prespatie noci”? prosim ta pekne… do minimalne 2r sa to bude menit ako na hojdacke.
Nepocuvaj podobnych mudrlantov a nastav sa psychicky radsej na to, ze noc este dlho prespata nebude, bude sa to menit, to, ze doteraz prespala noc, nic neznamena.
Skor je to divne, ale teda super pre teba, no spanok sa este len teraz zacne menit - v 5m uz zacinaju prikrmy, zacina sa dieta inak pohybovat, zacina byt akcnejsie, pribudaju nove milniky,… to vsetko ovplyvnuje spanok..
bude sa to este menit… minimalne do 2 rokov
@aschkimka a tiez sa nijak nechcem desit - ale moj teraz 3,5r syn spal od narodenia priam ukazkovo a budil sa na kojenie raz…
od 2,5r to bolo cca 2x, noci boli stale ok, ale najvacsi problem bol s uspavanim, to aj 2h nic a koncilo to kocikovanim okolo 22:00, striedali sme sa s muzom….
teraz ma 3,5, zaspava vecer sam, dokonca aj tak ze o 19:00, konecne mame volne vecery, aj ranne vstavanie sa posunulo z 5:00-6:00 na 7:00-7:30, ale semtam sa stane, ako uplynulu noc, ze sa preberie o 3:00 a nie a nie zaspat, niekedy je ticho, inokedy nie ale nechce aby som od neho odisla a do postele manzelskej ist nechce.
Tak sedim vedla neho v izbe a cakam, dnes to trvalo do 3:45…. nedeje sa to samozrejme kazdu noc a konecne vstavame o 7:00, ale proste ten spanok sa u deti meni doslova zo dna na den…. netreba mat prilis velke ocakavania a lipnut na nejakych zarucenych veciach a co by ako malo byt, lebo realita je takato - deti sa budia 🙂
@aschkimka ja by som ju neucila naspat na vasu postel,to je taky krok spat si myslim.moze mat spankovu regresiu,mozno uz pptrebuje pred spanim viac aktivit aby sa unavila,alebo jednoducho uz viac vnima co sa cez den deje a ked ide spinkat tak to preziva.este je moznost ze sa nevie dostat do dalsej spankovej fazy a jednoducho sa zobudi a nevie opat zaspat.🤷♀️ my sme to robili takto.vecer o 19tej okupat,pomasirovat brusko,mlieko,a spanok.vzdy mala mlieko spojene so spankom,vypila a zaspala.
@simona92101 napr včera to bolo prvýkrát čo nechcela piť mlieko v noci, plače boje...my sme mali parádny režim že o 19 kúpeme,dáme mliečko a pomaly sama v postieľke zaspala,a odišli sme po čase...len teraz ako je leto je svetlo (kvôli tomu sme kúpili vonkajšie žalúzie aby mala pocit tmy) ale na klimatizáciu nemáme peniaze, a v izbe máme v noci niekedy 27 stupňov...prievan robiť nechceme, preto som aj chytila zápal stredného ucha teraz a kvôli nej sa bojím...skúsime pre dnes sa vrátit k tomu že ju pôjdeme o 19 dať kúpať...
@aschkimka ale veď tu nikto na teba neútočí, každá ti len píše, že dôvod vôbec byť nemusí. Pokiaľ nemá vonkajšie rušivé vplyvy, hluk, bolesť, choroba, tak je to proste zmena, na ktorú si treba zvyknúť. Rastie, viac vníma. Keď nevedia rozprávať, nevieme, prečo robia to čo robia. A bude toho ešte veľa, čomu nebudeš rozumieť že prečo 😉 keď je teplo, nechaj ju spať len v plienke. Ale fakt sa bude ešte toľko toho meniť, že pokiaľ nejde o chorobu, tak fakt nemusíš riešiť, že prečo 🙂
najlepsie je nelipnut na tom, co bolo, a preco to uz nefunguje… lebo sa zblaznis… vsetko sa to bude menit zo dna na den, treba aktualne prijat situaciu, aj my mame v byte 27stupnov, je to brutal, ale aj to prejde, nechaj spat len v plienke, neprikryvaj.. a zasob sa kavou 🙂
@zuzuliennka1 @zabina @simona92101 spáva len v bodycku s krátkymi rukávmi a nohami, bez ponožiek 🙂 ešte mi odporučila kamarátka dať jej pod plachtu chladivu podložku...ale čo som si všimla ona ako keby cez deň chcela dospat to, čo v noci nenaspi, akoze spí cez deň dokopy tak 3h Max 4...ale príde mi keď sa zobudí totálne nevyspata...a je pravda že odkedy sme zaviedli prikrmy tak sa veľmi zmenila...už ani mlieko tak nechce...aj po očkovaní sa veľmi zmenila, po každom očkovaní je iná a iná...
@aschkimka ja na teba neutociim, len mi to pride že iba tvoja dcéra je hore a nikto iný... Proste sa s tým nauč žiť. Je to dieťa, niektoré sa nwbudia vôbec a iné sa budia v kuse, ono vieš.. Mamičky ti môžu poradiť ale tebe respektíve tvojej dcérke to nemusí pomôcť lebo každé dieťa je iné....
@aschkimka tak skusaj dalej, prisposob sa a hlavne sa nelutuj, dieta je zmena 🙂 menit sa bude vsetko, a stale
@zuzuliennka1 @cica8 viete odkedy nespím celé noci, nalepilo sa na mňa toľko chorôb a ani sa nečudujem keďže imunita išla do riti od únavy, som na antibiotikách ...preto som sem napísala na nejake tipy, hlavne som čakala pomoc od mamičiek ktoré si tým prešli a nejako to úspešne zvrátili a zase im začali pekne spávať,alebo aj keby sa budila aj 3x,ale nie každú polhodinu, lebo úprimne baby, dáte dieťa spať, vy si opriete hlavu o vankúš, akurát idete zavrieť oči a znova je hore? ak úprimne takto fungujete tak sa pred vami klaniam,že nespite alebo ste nespali vôbec ale vôbec v noci už tak dlho...ani cez den
@aschkimka vsetky sme si tym presli a nemozes to proste tak prezivat, navyse tvoj organizmus sa vplyvom hormonov prisposobi, a proste sa naucis v noci vstavat aj 10x…
nie je to jednoduche, ale ani sa na to nezomiera a ani preto nema kazda mama imunitu v tahu… to je nezmysel, odkedy som mama, som praveze nebola absolutne chora a imunitu mam dokonalu, na neprespate noci si zvyknes a ono sa to zmeni, to nie ze nebudes cele noci 7 dni v tyzdni 5 rokov nespat, to zas nie…
kazde dieta sa spat nauci…. ale tvoje dieta ma zatial 5 mesiacov a do roka/dvoch sa este udeje mnozstvo veci, nauci sa plazit, stvornozkovat, chodit, bude sa menit rytmus dna,… hlavne je sa nelutovat a cim skor sa naucit prisposobit sa, pretoze / opat sa opakujem - dieta ma len 5mesiacov, a zmeny v spanku/zmeny dna sa este budu diat minimalne do 2 r dost casto
@zuzuliennka1 ďakujem pekne 🙂 veľmi si to vážim...dnes som sa snažila aby mala dva spánky a tretí aby už išla spať, pekne o 19stej kúpanie, vypila mliečko aj si už oči pretierala ale zaspať ani bohovi, nakoniec som ju polhodinu na rukách uspavala, akosi som zmierená už s tým ...aj keď už je noc, verím že to nejako zvládnem...snáď nebudem hore 20x ale iba 19 😄

@ckatka sorry ale s tymto teda vobec nesuhlasim,postielka nieje na to aby sa mama vyspala,postielka je na to aby malo dieta svoj priestor.nie kazde dieta je take ze je nonstop pricucnute na mame,a tiez nie je hrdinstvo byt nonstop hore a nevyspaty.moje dieta nikdy nespalo s nami dobre,potrebovalo svoj priestor,inak cestovala a stale sa budila ak sa niekto v posteli pomrvil.od narodenia spala vo svojej postielke ktora bola pri nasej posteli.od roka spi vo svojej izbe,a je spokojna.nepozname nic take,ze by sme v noci 100x vstavali..proste kazde dieta je ine a kazdemu vyhovuje daco ine