Neustále mrvenie počas spánku - ako to eliminovať?
Ahojte. Mám doma nádherné bábätko, ktoré má len 2 týždne. Spi ukážkovo: 2 hodinky spi potom rutina ako napapanie,.prebalenie, troška sa popozerá na svet svojimi krásnymi očkami a opäť spinka. Ale..... Spánok je veľmi rušivý. Počas spánku trhá rukami, nohami, stále sa mrví, huzdí.. Mnne to nevadí, skôr pozerám na malého, že prečo sa mu.to deje. To si určite ani dobré neoddýchne... Ide o Motorov reflex? Alebo máte skúsenosť ako to eliminovat?
Oprava: Moorov reflex
také malé bábo by malo spinkať v perinke a bolo by možno kľudnejšie
@limetka69 mám doma ale este som neskúšala. Zdalo sa mi to veľmi drastické také spútané dieťa 🙂
@miskamichalka je to dietatu prirodzene mat obopnute telo, presne ako v bruchu, neboj sa a skus
Áno..babo treba trošku zavinut, nech ma ten obopnuty pocit. V spánku si končatiny nekontroluje a trhave pohyby ho môžu rušiť
Bábätku sa to práveže páči byť také zviazané 🙂 pekne napevno a uvidíš bude spokojné
@miskamichalka zabal to plienky tak aby ani rukou nepohola este ho daj do perinky a opri o bok postielky. Tak to robili v nemocnici a babo spalo fakt dobre. Moje uz ma o chvilu mesiac a uz mu vadilo to zviazanie, tak spi iba v spacom vaku v postielke, ale uz je moorov reflex ovela slabsi, tak spi pokojnejsie.
@miskamichalka mam 4 deti a v tomto veku spali vsetky uplne kludne a bez pohybu. v perinke nebolo ani jedno. pokial sa mrvi, tak mu asi nieco vadi, spanok je plytky. pokial sa na to vsak nebudi, tak je dobre. mozes vyskusat tu zavinovacku ci sa to zlepsi, mozno ho boli brusko alebo ma reflux. uvidis neskor, ake bude mat prejavy.
Daj ho do perinky, je to uplne normalne.. niektore deti su proste taketo... im sa paci byt zakuklene, v teplucku.. postupne to budes uvolnovat, ale my sme zavinovacku taku samolepiacu pouzivali asi az do 3-4m.. uz sa tam ani nezmestila, ale stale to mala za chrbtom, pripadne sa tym prikryla 🙂
@miskamichalka Ak to jemu nevadi a nebudi sa, tak by som sa netrapila ale tu zavinovacku urcite skus.
Morov reflex je taky ze rukami rozhodi dohora a hore a vystrie prsteky akoby sa chcel niecoho zachytit. Je to velmi nahly a silny pohyb... aj nozkami moze vyhodit do vduchu a vela deti sa na tento nahly pohyb zobudi.. ak sa tvoj skor mrvi a trha mu koncatinami... to asi nebude morov reflex.
@miskamichalka Ahoj, kľudne daj ulitku, moja dcérka musela byt v perinku tak na tesno že nikto nechápal, ona bez toho nezaspinkala
Ulitka, moja tak spavala do 3 mesiacov

@miskamichalka ulitka. jednoznacne riesenie 🙂