Nevládzem, neviem už, čo s dcérou
Ahojte, neviem prečo mi zmazali prispevok, ale nemyslím si, že porušujem pravidlá. takže ahojte, aj keď mi niektora poradíte, budem vďačná a aj keď si to len niekto prečíta budem vďačná tiež. Dcere sa zhoršilo zaspávanie v noci (už som to tu písala) ale už je to aj cez deň (má 2 spanky - ukončila 6sty mesiac), ale čo začala tak cca mesiac robiť je neskutočný hnev. Cez deň musím okolo nej doslova lietat, keď je 2 min sama, začne hucat, musím hneď k nej utekať lebo len na rukách sa ukľudní,áno skúšali sme aj nechať tak,ale potom to ukludnenie trvá ešte dlhšie. Už mi ani nevydrží len tak v kocari pozerať, stále sa jej musím prihovarat a najnovšie mi chce zaspať len v kocari vonku. Nemám čas ani jesť, ani variť, keďže spi len vonku a desím sa dňa, keď začne prsat. Pcha si stále prst do úst, ale nevidím žeby mala ďasná navrete.je neskutočne nervózna a stále hučí a hučí, prišlo sme k mojej mame nech sa aspoň vyspím, ale už aj mama je z nej hotovosti a to ma bezodne dno trpezlivosti...môj manžel k nej v noci sem tam vstane ale tiež mám pocit že je rád keď ju nevidí, lebo už to trvá vážne dlho.....inak mi nemá kto pomôcť aby som si aspoň pár minút odpočinúť. cez deň skúšam všetko,ale vzdialiť sa a za 2-3minutky sa začne nudiť a hučí ...bola som aj u psychológa, lebo začínam mať divné stavy, myšlienky že má nemá rada, lebo hučí len pri mne najviac...a mne už to začína prerastať cez hlavu...psychológ povedal že mám normálny stav, keďže som frustrovaná a nemám sa pretvarovat, že mám úžasné dieťa, lebo to ešte viac berie energiu...ale ja už vážne nevládzem....ja už vážne neviem čo viac s ňou robit...prosím vás, môžu to byť zuby? stále ma prst v ústach, , slinta je nervózna,hučí....ale aby toto v podstate robila už 3m a ani náznak zubu? ďakujem
@aschkimka ano, mozu to byt zuby, bolia ovela skor ako vobec vidno ze idu. Natierala som dologelom. Syn bol nervozny v kociku tiez, ale bavilo ho pozerat auta, doma chvilu vydrzal pod hrazdou, v hojdacom kresle, len zistit co na nu funguje. Ze je pri tebe najhorsia, je normalne. Ma u teba pocit istoty, to preto. Vela sil prajem, vsetko raz prejde.
@aschkimka skús kúpiť nosič, mne sa v ňom dcérka upokojila.
@vreckovka2 prvé asi dva týždne sme boli doma, čiže malý spal v postieľke a celkovo panika z korony, ja po cisaraku, ale potom automatika doobeda von a vozila a vozila, koľkokrát sme prišli domov o pol tretej poobede 😁 čiže bez jedla by som to nedala, pekne som sa vždy dakde zastavila a najedla sa, jeho trebalo voziť,takzesme nachodili kilometre, dosli domov, anjedol vykakal a zas von a potom zas.on extra jedak nebol takze nikdy za jedlom neplakal 😁 on extremne dlho vydrzal v kociku bud spať alebo ležať ked bol trošku väčší a zobudil sa stiahla som strechu a bol uveliceny z listov v parku neba. Ja som vedela ze s nim chcem byť stále vonku, tym pádom postieľka u nas len na noc, malokedy spal doma, ak aj mal zaspať trvalo hodiny nez som ho uspala v kociku do troch minut spal,proste čerstvý vzduch ine podnety. Ked som chcela daco varit tak som mala taku kreslokolisku tam ležal docahoval hracky, ja rychlo kuracie na stave urobila a sli sme von 😁😁😁
@aschkimka dávaj jej Nurofen od bolesti zubov.Mas náročnejšie dráždivé bábo.Neviem viac poradiť...môže mať tichý reflux, kaká v poriadku?môžu to byť len tie zuby a ty si daj predpísať niečo na ukludnenie veď nekojis...v prvom rade jedz a snáď to rýchlo prejde.Chapem, že si materstvo zatiaľ neuzivas
tu pomoze len spravny ergo nosic, alebo šatka
@victoriab tak to je super. Nas drobec bojkotuje kocik, a ja by som rada kocikovala. Kym bol novorodenec boli sne vonku uz o 6tej...a teraz po 20 minutach rev ako na lesy...ale tak mozno neskor opat. Snad.
@vreckovka2 to sú rôzne fázy, plus každé dieťa je iné. Koľko má? Skús mu to tam urobiť zaujímavejšie. Ja zas uspavanie v kočíku dodnes miluje a to ma rok a pol.noc jednoduchšie neni jak ho ponatriasat po parku. Apotom pekne sedieť na lavičke 😍
ahoj, ja som zistila na svojich dvoch, najmä na druhom, že dieťa nikdy neplače len tak pre nič za nič. ani z nudy neplače. proste ho niečo bolí - a tvoje najpravdepodobnejšie zúbky. radili vyššie, čo s tými zúbkami, vyskúšaj. aj ten nurofen.
@aschkimka naša bola taka a ja som si myslela ze je to úplne bežné, normálne. Tak som si zvykla, čokoľvek robila iba s nou a teraz ma 4 roky a napríklad celé doobedie sa hrala sama a nonrlane mi to bolo ľúto :D (akože nie naozaj, som šťastná ze som si mohla v kľude upratať, ale tak čudne nostalgicky pocit, že zrazu to už není ako predtým a už ma nepotrebuje 24/7, že už z nej rastie veľká slečna)
@aschkimka nehnevaj sa ale ty mas v prvom rade problem nie s dietatom ale so sebou. Chcela by si byt dokonala,ktoru dieta bude zboznovat, tešiť sa,usmievat sa ...neboj sa toto všetko bude...len trochu popracuj na svojom sebavedomi. Nie si zla matka,si v tom len nova.nepochybuj prosim ta o sebe a uz vobec nepochybuj o tom ze by ta dieta nemalo rado. Matka je pre dieta stredobodom vesmiru,aj vo chvilach ked ta od nervoch cape rukami.tak malemu dietatu sa postupne vyvija nervova sustava a je to pre ne narocne.ty hlavne o sebe prestan pochybovat a ver tomu,ze pride obdobie ked sa to všetko obrati a budete naj kamosky...
Prvy syn spal prvý rok len v kociku, bratove deti tiez. Nic nevidane
Ano niektore deti su nervaci.
Ano deti hrozne slintaju, mladsi syn ma rok a pol a stale slinta
Ano niektore deti nevedia byt 5 sekund same... Starsi syn ma 4 roky a boze chran nechat ho chvilu sameho (zajst v byte za roh nieco porobit)
Mas normalne dieta. Len ľudia to nehovoria casto nahlas: rodicovstvo su galeje, galeje, galeje. Krizova cesta najhrubsieho zrna. Bud je clovek nevyspaty, vynervovany alebo oboje a nemoze ani nic povedať, lebo to dieta je jeho a technicky ho lubi :D takze postarat sa musi aj za takuto cenu
Drzim palce. Ja uz mam dvoch a o nervy som prisla...
@victoriab len 10 tyzdnov. Ale on od zaciatku odmietal kocik. Museli sme ho uspat na fitlopte a potim rychli utekat s kocikom nech sa nezobudi. Momentalne spinka len v satke picas dna. Ale s kocikom som presla viac na prechadzke, tak ma to mrzi. Ale verim, ze neskor.
@aschkimka A aký máš nosic?
@aschkimka ja som to mala pri dcere rovnako . Od troch mesiacoch prst v ústach a prvý zob vyšiel v 11 mesiacoch. V noci spávala dobre bola na sunari. Večer zjedla kašu potom po hodinke fľašu sunaru a zaspala. Keď ti spi len v kočíku vonku nič sa nedeje. Ja som chodila aj v daždi na prechádzky. Skús si ju uspať v kočíku potom nech vezme kočík niekto iný a vozí a ty si zatiaľ porob čo potrebuješ prípadne si pospi.
@elizabet173 ona začala totálne odmietať spat v jej postieľke, a áno mali sme 27 stupňov, a dali sme vonkajšie žalúzie ale teraz je tam niekedy Max 25 ...ale už keď ju tam dáme hučí,veľmi...tak sme ju uspali vo vedľajšej izbe v druhom kocari...a ja ju rada kocarujem ale keď je cca 28-32 stupňov tak nejdem s ňou von...
@sherynkamalinka len mne je to tak ľúto ...ak teraz sme prišli domov a nechcela spať v postieľke a tak išla do kocara tu v dome a mne nechcela.zaspat...manzel ju ucicikal za 3minuty...mne je to tak ľúto že som sa pre ňu úplne obetovavala, ako každá matka a v podstate ku mne je najhoršia...každý mi hovorí že som prvá na rane a preto je taká a ze chápu že mňa to nici a demotivuje sa viac snazit...mali sme pekný vzťah, furt sme sa smiali, spali niekedy spolu, blbosti robili, a teraz mám pocit že odkedy je taká mrzuta uz ani mňa nemusí,ako keby si myslela že ja za to mozem
@tulipanicek prepáč, neviem značku...dostala som ho darom
@aschkimka podľa mňa ju bolia zuby dávaj jej pravidelne deň dva Nurofen.Tak potom je mrzuta, je teplo, malo spí...tak choďte niekde do lesa, parku kde je chladnejšie.Ja som často v zime na jeseň bola v parku sama hompalala kočík hmla, nečas ako z hororu.Ale dieťa spalo a ja žula horalku a rozmýšľala ako to bude ďalej🙂materstvo je ťažké, ale takto neuvažuj.Ked ju trápia zuby nechce sa hrať a chce len teba.Skus ju uspavat na posteli chuť za ruku a lezte vedľa seba moja nemala rada postieľku.My sme bolo prvý pol rok vonku stále a to bola na šťastie jeseň, zima.Pokym som ju obliekla a vychystala celá spotená ja aj ona.musis si oddýchnuť.Daj ventilátor ďalej od malej, alebo osušky vlhké...o rok sa kúpte na kúpalisku🙂bude to dobre len si veľmi vyčerpaná.
@aschkimka Môže to byt Klokanka a nie ergonomicky nosic. V tých klokankach sa mnohym deťom nepáči, ke to nepohodlne, skôr nepríjemne pre nich. A plus teda vôbec nie zdravé. Preto som sa pýtala. Ak chceš, napis mi správu 🙃 Hádam zistime
@luccija tu kde žijeme je tieň taká vzácnosť, by si neverila 😄😄😄 park bez stromov a na každom rohu rozhlas a ten hra častejšie než mi príde normálne 😄 ale keď neboli takéto tepla, bola som s kočíkom neustále vonku 🙂 a inak ona je na 6m nenormálne dlhá, ešte tak mesiac a do kocara sa nezmestí, ale už máme kúpený športiak...
@tulipanicek nemá tu latkovu klolanku, normálne nosič, ten z pevnejšie látky, šustavý na povrchu 🙂
@aschkimka nosic z pevnej latky,sustavy na povrchu??? To nebude ergo. V ergo by jej bolo pohodlnejsie. Aj tebe. A to by mohla mat kludne aj 15 kil
V dobrom ti radim, skus trocha zmenit pristup k sebesamej a materstvu. Mam taky pocit, ze budes mat celkovo problem so sebavedomim. Materstvo je narocne, tiez som mala dni, kedy mi syn reval cely den a nevedela som preco, volala som muzovi, nech pride domov z roboy, lebo ho niekde zavriem a pojdem prec. Takze chapem tvoje zufalstvo, ver mi. Ale nemozes sa takto opustat kvoli tomu, ze ta “nema rada”. Je to 6 mesacne dieta, bude mat rado kohokolvek kto sa mu bude venovat a da mu mlieko. Ona ta nevie nemat rada, ved si jej mama non stop s nou. Viem, ze je to narocne, ale pridu chvile,ked ti povie, ze ta nelubi lebo jej nedovolis na ranajky cokoladu alebo ked ti povie ze s tatinkom je lepsie aj ked ty si s nou cely den vymyslala montessori dielnicky a uvarila trojchodovu veceru a tatinko na nu kuka z gauca s ovladacom v ruke. A to je len blizka buducnost. Potom pride puberta a povie ti este ovela horsie veci. Trocha sa musis pozbierat, ano je to narocne, ano kazda mame chvile ze by sme dieta najradsej dali prvemu co pojde okolo a odisli na Bahamy a nie je na tych pocitoch nic zle, ale neutapaj sa prosim ta v tom, ze ta nelubi a ze si taka alebo onaka. Zaspala u tata rychlejsie jak u teba, double win. Rychle uspavanie a este si ho aj nemusela robit ty. Mily tato ide ti to, nech sa lubi tu je dieta, ja idem do vane, majte sa tu pekne. Vypnem prijem na hodinku a oddychnem si. Si jej mama, lubi ta a bude ta lubit stale, robis to najlepsie ako vies, netreba okolo toho stresovat viac jak je nevyhnutne.

@victoriab ako si ho naucila spat v kociku?