icon

Nevýhody "necumlíku"

slivocka4
22. aug 2016

Ahojte...chcem sa opytat co 😔 by ste robili na mojom mieste, dcerka ma za par dni 4 mesiace... malo spi - takmer iba v manduce, nech robim co robim uspavanie je boj s placom, obcas dost hysterickym - straaasne chce nieco cmulat a prsnik na to odmieta - len ho vidi a rozculuje sa, ma ho cisto na jedenie... ☹ nespi ani v kociku, nemozeme nikam ist, cmula si v nom polhodinu unavena ruky, hracky a potom plac. Som uz vycerpana..mam dojem ze cumlik by vsetko vyriesil a bolo by menej placu.. ale veelmi sa bojim o dojcenie a odnaucania od cumla... tak neviem co je horsie ci jej casty plac a hnevanie sa ze nema co cmulat alebo cumlik s jeho negativami... 😖

simca06022011
22. aug 2016

@slivocka4 🙂)) no pred spankom,... len potom ked vypadne, budete utekat ho davat znovu , lebo sa zobudi :D u nas to tak na 70% bolo... vymyslela som finty ako dudel udrzat, ze aj ked si ho vylozila z pusy, tak ked si uvedomila z enie je, nasla si ho sama :D Ale bez dudla.. kdeze... oducila sa asi 2rocna. Poslali sme ich postou 🙂))

huahua
22. aug 2016

@dominikav123 Veď jej ho treba vybrať, keď zaspí, nie? Ja malej tiež palček vyberám, len ona si ho potom strčí zas, keď sa trochu preberie ☹

dominikav123
22. aug 2016

@huahua vybrala som a spustila rev 😊 Zaujímavé ze pri prsníku to nerobí. Napije sa, podudle a spi možem odísť a robiť si svoje.

willino1
22. aug 2016

mám dvojičky... ani jeden sa nevedel prisávať po narodení, takže sme sa učili kojiť... na začiatku bez cumľov, mlieko z fľašky po hadičke cez prst, keď potrebovali ukľudniť, dávala som im cumľať prst... keď sa naučili správne sosať, vyfasovali aj cumlík... najprv na skúšku, keď sa prísavanie nepokazilo, tak vždy keď potrebovali... kojíme sa bez problémov doteraz (rok a 2 mesiace). Cumlík mávajú keď potrebujú ukľudniť... inak si naň nespomenú... takže byť tebou bez problémov vyskúšam, najprv na chvíľu a ak sa nepokazí prisávanie, tak máš vyhraté 🙂 keby bol nejaký problém, vždy môžeš cumeľ opäť zrušiť... a ak to pomôže malej k dobrému spánku a aj tebe, tak to za to stojí 🙂 a zas vždy je jednoduchšie v 2 rokoch odúčať od cumľa ako od cucania palca 🙂

pistialko
22. aug 2016

Mám 4 mesačnú dcérku a čo by som dala zato keby chcela cumeľ, nevie zaspať ináč ako na prsníku. Určite je lepšie mať 2, 3 roky kľud s cumlíkom ako sa trápiť bez neho ak ho dieťa chce, to odnaučanie určite nebude trvať tak dlho a zbytočne sa stresuješ, niektoré detí zahodia cumeľ bez problémov. Staršia dcérka mala cumlík a v pohode sme sa rok dojčili.

kendra73
22. aug 2016

Ja mam ten isty problem.dieta 3.mesiace a stale tisime na rukach.v koci ani za pana.von uz radsej ani nejdem len reve reve a zurivo si tiez strka pasticky do pusy.No problemom je ze on cumlik nechce od narodenia.Uz v nemocnici mu ho pchala sestricka kedze mi neverila ze ho nechce,no zbytocne.Stale mu ho davame,pridrzame no marne.Vypluva ho,vystrkuje jazykom,zacne revat este viac a potom to dojde do stadia ze ho az napne.Takze pokial vase babo dudlik chce a viete ze ho upokojite nevidim dovod ho nedat.Len co s takym babom ktore nechce.to je vacsi problem

huahua
22. aug 2016

@kendra73 presne to isté s cumlíkom bolo u nás... a ako sme skončili... ☹

kendra73
22. aug 2016

@huahua necitala som komenty.ako ste skoncili? :-O

huahua
22. aug 2016

S palčekom namiesto cumlíka ☹

kendra73
22. aug 2016

@huahua aha :-/ u nas paste a rovno obe.a ten ziapot pri tom hruza.skusala som uz 5druhov dudlov a nic.aj mliekom som ich potrela aj medom.aj plienkov pridrzala no nic.doma mam asi 20dudlov lebo ked sa narodil kazdy mu do balicka pribalil aj dudel

huahua
22. aug 2016

@kendra73 u nás to tiež tak začalo... najskôr pästičky, všetky prstíky a potom už len palec pravej ruky... cumlov mám len 7 😀

kefrinky
22. aug 2016

Vela mamiciek to tu dobre popisalo....naco sa trapit, seba aj dieta....Tiez som nechcela dudu, ale nakoniec som jej ju dala a ..a nic sa nestalo, stale je este kojena (10 m), neodmieta mi prso, a dudlik ma len ked zaspava....nie je na nom nejako zavisla....a ako odnacit? Ako som si precitala jedno vtipne riesenie...poslem postou, dobry napad 😀

zuz02
22. aug 2016

Moje deti sice cumlik nemali, nechceli ho, syna z neho napinalo, ale neterky mali od narodenia a dojcene boli vyse roka uplne bez problemov. Sestra ma teraz 5mesacne babo, dojcene a ma zo 2mesiace dudlik. Je to pre nu ovela lepsie, lebo maly bol nervak a zle spal a dudlik mu velmi pomohol na ukludnenie. A aj sesterka davala dudlik synom a dojcila ich vyse roka. Takze to asi neplati pre vsetky deti. Navyse pises, ze babo ma 4 mes.a to ma podla mna uz zabehnute dojcenie a sanie, tak by to nemusel byt uz problem ako pri novorodencoch.

katarinamarkova
22. aug 2016

@slivocka4 3 deti som odkojila popri cumli 🙂 NO PROBLEM ani náznaky.........niečo tesne pred rokom keď ako tak chápali, dudel šiel preč pre nejaké to miminko.....jedna dve noci sa trošku popišťalo a zas NO PROBLEM.
ps: tým mojím ani občasná fľaša nerobila pri dojčení problém 🙂

ali08
22. aug 2016

@slivocka4 ahoj.syn mal dudlik aj papal cicik a to viac ako 4 roky.hovori sa ze dudlik upokojuje skus jej ho dať možno chce len dudkat a vie ze keď dudka cicik z neho jej niečo ide.drzim palce

jana_eyre
22. aug 2016

moje deti obe mali dudel a boli plne dojcene bez problemov - nemali ho nejako dlho, myslim, ze tak do pol roka.. davala som im ho len ked bolo zle, synovi ho bolo treba aj pridrzat, lebo mu vzdy vypadol, dcera dudlovala radsej a dala som jej ho uz v porodnici /ked bola malicka, starsi si vtedy nasiel nejaky jej dudel a hral sa na babatko, ale to bolo iba v ramci hry/..

ale ked mali nad pol rok, tak som ho proste zrusila - nebol z toho ani plac, trauma ale zas ani s pouzivanim sa nikdy od prsnika neodtahovali.. podla mna dieta vyciti rozdiel - ved z cumla nic netecie, potrebuju len upokojit zmysly..

senta_sofia
22. aug 2016

@slivocka4 myslim,ze z tych cumlov sa robi vacsia drama,ako skutocne je. Aj plienky ma a tiez ich nebude mat do skoly, tak isto ako dudlik. Za skusku nic nedas, nevies,ci ho vobec bude chciet,tak naco si lamat hlavu. Dojcenia by som sa nebala ani nahodou.

mijama29
23. aug 2016

Tiez kojim a mame aj cumlik mala ho vzdy len chvilku podudle, potom ho vypluje a zaspi. Kojenie mi to nejak neovplyvnilo. A co sa tyka odnaucania, nebudes prva ani posledna. A este, ked pridu zu ky a podoben budesrada, ak ten cumlik bude vobec chciet potom.

skeblicka77
23. aug 2016

@slivocka4 necitala som vsetky rady, ale toto co popisujes som presne zazivala s mojim Lukym a poviem ti, ze ani som ho na ten cumel nenaucila.. reval vsade, ke sa dalo.. v kociku katastrofa..dobre bolo jedine v babysatke a klokanke... neskor v autosedacke... ako tak to preslo, az ked mal cca 6 mesiacov, ze som ho dala pozerat von, nelezal len.. inak ma 6 rokov a dodnes je maximalne aktivne dieta... takze podla mna si moc nepomozes, len vydrzat

mirunkad
23. aug 2016

nečítala som čo tu baby radili, ale čo by som dala za to, keby moja malá chcela namiesto prsa aspoň nachvíľu cumel pri zaspávaní...

slivocka4
autor
23. aug 2016

@mirunkad no vidis, ja by som s tebou menila.. moja nechce ani to ani to :-O

slivocka4
autor
23. aug 2016

@skeblicka77 no tak to mame krasne 2 mesiace pred sebou.. a v sportovom kociku spal?

gretocka
23. aug 2016

ahojte... moj krpec od narodenia v pohode cumlikoval aj popri kojeni a potom v piatich mesiacoch ci kedy dudlik zo dna na den zacal odmietat. Zaspi bud v kociku alebo na prsniku alebo v nosici cez den, ale vecer len na prsniku. Priala by som si obcas aby si zobral dudlik a zaspal ale vecer to bez prsnika nejde hoci pred tym zvalasi misku alebo flasku kase... tak sa snazim uzivat si to. Drobcek vyrastie a este mi bude za tymi chvilami aj luto 🙂

slavaf
23. aug 2016

Ja som cumlík dala a s dojčením sa vôbec nič nestalo. Malá spala, aj keď nad nami podlahy menili... S mladšou to bolo horšie, ona cumlík nechcela a na prechádzke v kočíku ani nespávala. V postieľke spala aj bez cumlíka. Ja odporúčam dať cumlík, ak to má dieťatko upokojiť.

avokado28
25. aug 2016

@slivocka4 prosim ta, podarilo sa ti cumel zaviest? Lebo ja mam podobny problem, lenze cumel mi odmieta. Stale vypluva ☹

slivocka4
autor
25. aug 2016

@avokado28 Ahoj, nie, tiez ho vypluvala, potom sa zlostila.. nevedela ako ho sat..po chvili mi to prislo neprirodzene jej to nutit :-/ (ci by som to v buducnosti nelutovala), snad sa vekom ukludni, zrejme aj tvoja 🙂

dooomca
25. aug 2016

ja nechápem, čo všetky mamičky riešia cumeľ stále. voľakedy nám ho stále dávali a máme cumle doteraz, nie? ved raz sa to dieťa odnaučí od toho a je jedno kedy...mne to skôr príde tak, že mamičky sa chcú "chváliť" tým, že oooo moje dieťa cumeľ nemá a popritom je to veľká pomôcka

katche
25. aug 2016

Starsia cumel nemala, ani nechcela, nastastie si necmulala prsty, dala si na pusu dlan a tak zaspavala...mladsia nechcela, no ako cumel pouzivala mna a bolo to dost unavne, v noci milionkrat hore,stale s prsom v puse...tak som, kem mala asi 5m,zacala skusat cumel.najprv nie,nie, vypluvala, no nakoniec bo vzala a, bobuvdaka za to, lebo uz sla do pusy palcom....a od tobo sa tazsie oduca. Cumel ma ale len na spanie, cez den nedavam.

katche
25. aug 2016

@dooomca ale teraz je v mode, ze skodi takmer vsetko, sedliacky zdravy rozum siel do úzadia a top su rady od dr. Googla a tych co maju vysokú skolu zivota. Ja som mala cumel do 3 rokov, v kazdej ruke dva a jeden v ustach a tak som sla spat. Jedneho dna to mamu prestalo bavit a tak mi ich vsetky postrihala a bolo 😃

candii
25. aug 2016

Jeeemine daj cumel a hotovo .. odlahne tebe aj jej. Obe budete spokojne. Neboj kojeniu to neublizi. Co by som ja za to dala keby moj chcel cumel. Ale moj je panko on cicik a mna ide uz vykotit z toho 😂