icon

Nevýhody "necumlíku"

slivocka4
22. aug 2016

Ahojte...chcem sa opytat co 😔 by ste robili na mojom mieste, dcerka ma za par dni 4 mesiace... malo spi - takmer iba v manduce, nech robim co robim uspavanie je boj s placom, obcas dost hysterickym - straaasne chce nieco cmulat a prsnik na to odmieta - len ho vidi a rozculuje sa, ma ho cisto na jedenie... ☹ nespi ani v kociku, nemozeme nikam ist, cmula si v nom polhodinu unavena ruky, hracky a potom plac. Som uz vycerpana..mam dojem ze cumlik by vsetko vyriesil a bolo by menej placu.. ale veelmi sa bojim o dojcenie a odnaucania od cumla... tak neviem co je horsie ci jej casty plac a hnevanie sa ze nema co cmulat alebo cumlik s jeho negativami... 😖

Strana
z3
dooomca
25. aug 2016

@katche ...no asi tak..niekedy riesime totalne banality. Ale to je za to, ze je az prilis vela info na nete a mamicky sa riadia tym a nie svojim rozumom. Volakedy nebol net, tak nebolo casu zaoberat sa takymito vecami. Ja mam rade forum ale je to stale to iste: dam cumel? Dam ockovat? Som tehotna? Atd..

iwett27
25. aug 2016

kludne jej ten cumel daj, ked jej to pomože. ja osobne som aj dojčila a maly mal aj cumlik. Je pravda, že nebol až taký velký zavislak, použivali sme len na spanie, ale velmi ho to ukludnilo a do par minut spinkal. A odnaučanie teraz nerieš, ked pride na to cas tak to poriešiš. v nasom pripade to tiež nebola žiadna veda. ked mal asi rok a trištvrte a to este nemal vonku všetky zuby sa cumel stratil , je pravda, že 2-3 dni boli take naročnejsie, ale neustupila som a uplne v pohode sme to zvladli.

maciatkolulu
25. aug 2016

@slivocka4 jejda, daj jej kludne cumlik, ved ked ma prsnik cisto na papanie, tak nevidim problem, ja by som bola stastna keby si maly podudlal dudu a bol by ticho 😀

chrummka
25. aug 2016

kludne daj cumel, ak mas pocit ze pomoze, ale napriek vsetkemu co tu bolo popisane, skusaj naozaj po troske a ak bude prisavanie ok tak v pohode ho pouzivaj...na margo rad co bolo v minulosti a sme tu, to radsej komentovat nebudem...mne tie " mamilacke sektacky " podla niektorých zachranili kojenie cize ja ich takto vôbec neberiem.....ja som drobcovi nechcela davat cumel z vlastného presvedcenia ze som mala pocit ze co mu budem zapchavat usta, ale to je moj nazor...boli situacie ked som mu ho nakoniec dat chcela, mala som dva druhy a kedze ich odmietal dalej som neskusala...ale maly bol dost dobre babo....cize ak ti dietatko vela place a je nepokojne kludne skus dat a hlavne sprav si podla seba ako ty citis, lebo spokojna mama = spokojne babo...drzim palce nech vam to dopadne co naj, nech sa akokolvek rozhodnes...

Strana
z3