Neznášam svoje dieťa
Mám depresiu. Pravdepodobne už od pôrodu a neviem ako sa jej zbaviť. Nemám peniaze na sedenie u psychológa a obvodnej lekárke to povedať nemôžem. Ako mám prežiť a nezabiť pritom vlastné dieťa?
Nechcela som ho. Tie čo máte rady typu - čo by iné ženy za to dali - prídete si ho vziať na vám ho darujem. Teraz sa tu s ním pol roka trápim, lebo musím a on noooonstop reve, na rukách, v postieľke, v kresielku, v kočíku, v nosiči,... vôbec neviem čo mu je. Nič nezaberá. Reve zásadne len keď je so mnou. S ostatnými je to zlaté milé dieťa.
Mám stavy kedy mi je to úplne jedno že mi tu reve a proste ho nechám kým neprestane. Nevládzem k nemu ani vstať, mozog mám úplne vypnutý.
Ako sa mám toho pocitu a nechuti starať sa o neho zbaviť? Čo pomôže? 😢
Účet je nový, na MK chodím pod iným účtom. Prosím nerýpať. To mu vôbec nepomôže... niekedy by som ho najradšej dala na adopciu, ale priateľ nesúhlasí. 😢 ja som úplne na dne.
@lindusss2016 😂
@evaachesa nazvala by som to odlisnou mentalitou. Nemoze ani len chapat o com tu tocime, ma len svoj pohlad...
@viki113 tak este raz: ta zena potrebuje pomoc a ak sa jej dostane, zmeni svoj pohlad na svoje "decko" a ma realnu sancu, aby sa z nej stala milujuca matka a jej dietatu uz nic viac chybat nebude. Ty, miesto toho, aby si jej dala nejaku radu, si len prilozila drevo do ohna, svojimi urazkami a vycitkami jej mozes zobrat chut nieco riesit a to rozhodne nepomoze jej a uz vobec nie tomu dietatku. Ja len dufam, ze autorka ma dost rozumu na to, aby ju komentare takychto jednoduchych jedincov neodradili...
@evaachesa
@lindusss2016 baby, je to slecna z osady...nerozumie slusnej konverzacii. Zjavne.
@viki113 a ak si to doteraz nepochopila, tak tu vobec nejde o to, kto koho lutuje, ci lutujeme choru matku alebo dieta, ktore musi zit bez lasky. To nie je na nas, aby sme hodnotili, kto je na tom horsie. Ale hlavne je to uplne nepodstatne, lebo lutost nikoho nespasi, nikomu nepomoze. Ako si ty teraz pomohla tomu babatku, ze ho doma lutujes a chce sa ti plakat? Vobec nijak. Pomoze im obom jedine to, ze matka dostane podporu a silu to riesit...
@alexandraalexandrova hej, ja viem. Lenze ma uz uplne vytaca, kedze vidim, ze o zivote h...vie, ale ide tu vynasat sudy...
@lindusss2016 tak potpof to msle dieta ked si taka mudra nie fospdlu zenu kyora je schopna ublizit tomu dietatu lebo ho nema rada !!!
@viki113 no to ani nemusis byt premudrela na to, aby si to pochopila, podla mna uplne kludne na to staci iq okolo 90 🤔
No ja som mala ten isty pocit pri svojom prvom dietati stale plakalo a plakalo nechcelo nic odomna pri druhych to bol anjelik neviem byvate z priatelom? Ak nie zmente to chyba mu rodicovska laska viete ja mam 3 deti 4 rocneho syna 2 rocneho a 6 mesacnu dcerku nevladzem sama som na nich lebo muz je neustale zaneprazdneny pracov a rodinov deti mi ustavicne placu pride to namna kazdy den ze zacnem kricat som v kpncoch byvame na dedine a kazdy vie ze som uz doma lebo kricim od zlpsti ale hned si aj uvedomim ze deti citia ze som nervozna nahnevana a ked moje srdce place ich este horsie ukazte mu svoju lasku hrajte sa snim mozno place preto lebo hrizu ho dasna nesliny? Ak ano zajdite do lekarne kupte gel chladiaci a zajdite aj k lekarke poradte sa snou pomoze aj dithiaden na ukludnenie ale najprv zmente sama seba lebo inak dieta sa samo nezmeni hodte za hlavou vsetko co vam bezi hlavou a vnimajte len svojho drobca nik vam ho nenahradi deti su preto abo rodicom do zivota prinieslo stastie plac hnev vsetko ale aj tak je to len vase to co ste napisali ja som to prezivala tiez a dnes ma syn 4 roky ignoruje ma hresi nadava a dviha si namna ruky len preto ze som bola velmi nahnevana sama na seba lebo som mala len 17 rokov a tak skoro som mala dieta a ako by nestacilo muz sa zaoberal inou bolo to strasne
@leni3012
Ahoj, urcite to ries s odbornikom, ci uz psychiater (idealne) alebo pozri forum zivota, poradna alecis a pod.
K babatku, napadlo mi par veci, mozes skusit:
- biely sum (digestor, vysavac, fen, ale da sa uz aj z mobilu z netu)
- pesnicky s netu, co sa paci tebe al klasicka hudba, uspavanky, kludne striedaj podla nalady
- akt moze byt aj teplo: zobliest babo len do plienocky, pripadne aj uplne bez, al castejsie okupkat (moji sa v horucavach niekedy aj 3x cez den)
- chod s nim von, nemusis daleko, par metrov, ked zacne plakat v kociku, daj do nosica,
- skus nosit na boku al chrbte, ak mas na to vhodny nosic
- prihovaraj sa mu pokojnym hlasom, komentuj co robis, co ides robit al zzacni rozpravat rozpravku, obsah knihy/filmu, nejaky zazitok
- ty dychaj z hlboka, oplachni sa studenou vodou, napi sa vody
- nosenie koza na kozu (doma), vyzlecies sa do polpasa a polozis babo v posteli na seba, moze sa kojit, mozete takto spolu spat, ak potrebujes nieco robit, tak v nosici
- kojenie podporis najviac castym kojenim, na mojich najlepsi sposob upokojenia deti, ale zvaz aj stretnutie s laktacnou poradkynou al zajdi na podporku dojcenia/ nosenia (pozri tu al na fb skupinky obsahujuce tieto slova), dojcenie je ak kontakt, nie len mlieko a s prikrmami nekonci (uvidis co ti ppvie psychiater, ake da lieky, ale ked vyslovene nebudes musiet, tak to neodpisuj, moze ti to v mnohom este ulahcit zivot)
- nebud sama, kasli na bordel, pozvi kamosku al chod k nej
- priatel by nemohol ist na matersku? - pozri you tube Mihal, Materska, tiez ked hi das na fb, ma o tom viacere prispevky, v ramci svojej kampane chodi robit aj prednasky po Slovensku, zvazte)
@viki113 ach boze, toto je jak hrach na stenu hadzat... jediny, kto tomu dietatu pomoze, je autorka sama, preto potrebuje najskor pomoc ona. stale nerozumies? No ja uz nvm, ako inak ti to vysvetlit
@lindusss2016 stoji ti za to aby si jej dovolila pokazit ti vecer ( noc)? Ona nikdy nepochopi co tu pises, ani o to nema zaujem...poznam tento postup velmi dobre, zo zaciatku divadielko, neskor fasada opadne, pridu nadavky, osocovanie, ziadne argumenty...to je vsetko na co ma...je to s nou strata casu, to musi vidiet aj sama...
@lindusss2016 zacina ma bavit diskusia s nou 😅 este som sa totiz nebavila s takou hlupunkou osobou ako je @viki113 😂
@alexandraalexandrova hej, hej, pravdu mas, vzdy to tak konci... ach no nic teda, tak ja dufam, ze autorka sa nad jej komentarmi nebude pozastavovat
@alexandraalexandrova
@evaachesa a uz je to tu 😂 tak teda skor, ako som cakala

@lindusss2016
@alexandraalexandrova
Asi tak ako pisete .. uplne zbytocne vybavovat sa s takouto zenou ktora zije vo svojej bubline .. bez citov a empatie .. smutne 😐