Neznášam svoje dieťa
Mám depresiu. Pravdepodobne už od pôrodu a neviem ako sa jej zbaviť. Nemám peniaze na sedenie u psychológa a obvodnej lekárke to povedať nemôžem. Ako mám prežiť a nezabiť pritom vlastné dieťa?
Nechcela som ho. Tie čo máte rady typu - čo by iné ženy za to dali - prídete si ho vziať na vám ho darujem. Teraz sa tu s ním pol roka trápim, lebo musím a on noooonstop reve, na rukách, v postieľke, v kresielku, v kočíku, v nosiči,... vôbec neviem čo mu je. Nič nezaberá. Reve zásadne len keď je so mnou. S ostatnými je to zlaté milé dieťa.
Mám stavy kedy mi je to úplne jedno že mi tu reve a proste ho nechám kým neprestane. Nevládzem k nemu ani vstať, mozog mám úplne vypnutý.
Ako sa mám toho pocitu a nechuti starať sa o neho zbaviť? Čo pomôže? 😢
Účet je nový, na MK chodím pod iným účtom. Prosím nerýpať. To mu vôbec nepomôže... niekedy by som ho najradšej dala na adopciu, ale priateľ nesúhlasí. 😢 ja som úplne na dne.
Plače len keď je s tebou ,to hovorí zas všetko ,je chuda vynervovane z teba ,ty sa daj dokopy a začni mat rada vlastne dieťa a ak to nedokážeš Tak navštívi psychiatra,ab ti pomohol.
@leni3012 uz sedi v kociku?daj mu nejake hracky do ruky, ma cumel?nieco co nepozna nieco nove....co Ta po ludoch doma nemozes byt zavreta musis chodit von.Ked bude vacsi a robit zlobu tiez budu ludia pozerat na to si zvykni.Ak Ti place v kociku vyber si ho na ruky nieco mu ukazuj, strngaj klucami cokolvek....zajdi k lekarke kvoli tomu refluxu nemusi zvracat....nikdy Ta nenapadlo povedat lekarke, ze vela place, ze moze mat nejaky zdr.problem?mozno je to len tvoj pocit, ze to je vela.Kedy place cez den, v noci, vecer, ked je unaveny?mozno mu mlieko nesadlo...kolko Ti vypije ml?
@renimac ja sa trapim.uz dlhu dobu kvoli tomu ze dietatko nemam tak mi nehovor co je vecsia bolest racej by som mala depresiu z placu dietata ... a nie kvoli tomu ze ho nemam a to ze ona takto pisala o svokom dietati zabolelo aaj mna je to maly cloviecik ktory si nezasluzi aby jeho mama sa o nom takto vyjadrovala to bol len moj nazor ja sa tu hadat a nikym nebudem len je skoda ze dievcata co po babetku tuzia ho nemaju nehovorin len o sebe ale o kopu inych dievcat je to ovela tazsie ako depresia z toho ze deita place ...smutne
@ssilvia presne ako píšeš,ja som tiež a pravdu povediac toto by som si nevzala na zodpovednosť.
@viki113 jediné čo je smutné, je to, že ľudia už hľadia len samy na seba a chýba im minimálna empatia voči iným. Autorka tu rieši svoj problém, preto založila túto diskusiu. Ak nemôžeš otehotnieť a túžiš po dieťati tak mi je to naozaj ľúto, no myslím, že autorka si tvoje nenávistné reči nezaslúži, takže si vstúp trochu do seba. Vieš ako to je "dopraj a bude ti dopriate" a hlavne nesúď, neni si v jej koži, nevieš ako by si to zvládala ty, iné je romantická predstava o materstve a iná je realita. Ak by som mala byť necitlivá ako ty, vedela by som ti aj ja napísať, tak aby ťa pichlo pri srdci, ale prečo to mám robiť. Trošku pochopenia voči iným by sa ti zišlo.
Ahoj, verím že to musíš mat ťažké ak máš takéto problémy sú psychológovia ku ktorým sa dá ísť bezplatne stačí si nájsť ambulancie v danom meste stačí ak prídeš povieš sestričke a verím že ťa zoberú ako akútny prípad. Ak potrebuješ odporučenie od lekára obvodný to byt nemusí môže ak gynekológ. Určite to rieš aj keď máš teraz nechuť k malému a podobne uvedom si že dieťa reaguje nato čo cíti z teba cíti že ho nechceš je to bezbranne malé telíčko ktoré je na tebe závislé a potrebuje ťa. Je tvoj. Priateľ je cely čas kde ? On nevidí že potrebuješ pomoc ? Chápem že živiteľ rodiny musí chodit do prace ale dovolenky existuju a keď príde z prace musí vidieť čo sa deje. Určite by ti prospel oddych vyvetrať hlavu a chodit pravidelne na sedenia neliecena poporodna depka je vážna vec a na dieťaťu to tiež môže zanechať následky ako napr psychomotoricky vývoj dieťaťa. Hlavne si uvedom že plače len preto lebo ho nechceš a môže to byt všetko iné ak naozaj budeš riešiť situáciu. Ta láska materská je naozaj krásna aj keď to vždy nie je ružové aj ja stratím nervy každá matka stratí nervy ale to patrí k tomu. Ak plače prosím ta nenechávaj ho on sa nemá ako postaviť a ísť si spraviť čo potrebuje ak to nezvladas zdôver sa rodine pomôžu ti nesmieš byt ticho ved to malé za nič nemôže a ty tiež nie tak sa zachovaj zodpovedne a čo najskôr to začni riešiť s rodinou priatelmi hocikým. Môže to mat fatálne následky a to dieťa si nezaslúži nič zle a ty tiež nie. Ak si mala odvahu napísať sem tak musíš mat odvahu aj nato aby si sa dala dokopy. A skús sa premôcť a pomaličky si hľadaj k malému cestu ved to dieťa by ti vedelo dať toľko lásky ale ty sama mu to nedovolis. Chce teba tvoje bozky objatie pohladenie papať hrať sa smiať sa byt pri tebe chce TEBA. To malé sa ničím neprevinilo je to bezbranná dušička ktorá nevie čo sa deje. Prosím začni to riešiť ja som mala začiatok popôrodnej povedala som to priateľovi ostal doma a vďaka tomu ako prišla tak aj odišla a už nikdy nechcem žiadny podobný pocit zažiť. A tvoj priateľ by si mal vstúpiť do svedomia ide tu o jeho ženu a dieťa snáď neni slepý aby nevidel že sa deje vazna vec. Veľmi dúfam že si zoberieš môj komentár k srdcu a držím ti palce
@viki113 depresia je velmi vazna a zla choroba... ani len netusis, o com pises, ked si sa s tym nikdy nestretla. Ty mozno citis smutok z toho, ze nemozes otehotniet, ale to sa neda porovnavat s tym, ked ma niekto depresiu... ano, potrebuje pomoc odbornika, ale urcite nepotrebuje tcoje mudre rady. Ona si uvedomuje, ze to nie je ok, kedze sem o tom napisala. Nie je to matka, ktora na svoje dieta kasle a nezaujima sa o neho. Normalne sa o babatko stara, ale zial choroba jej nedovoluje prezivat tie radostne pocity a ona sama vie, ze to tak byt nema a asi to chce riesit. Ak by s tym bola ok, tak sem predsa nepise. Hlada pomoc a to je dolezite.
@eliska13
@leni3012 Vidis Leni, Eliska pozna spolocenstvo inych mamiciek z Tvojho mesta, vybehni s nimi podvozkucer, kd uz nie je horuco, von, isto Ti niektora rada pokocikuje maleho a Ty si mozes pokecat s druhymi babami na odlahcene I vazne temy, prekonaj sa a uvidis, ze po navrate domov pridete obaja spokojnejsi, uvolnenejsi. Plus tie sedenia u psychiatra, popular medikamentozna liecba, ktora ani nemusi trvat dlho. Ked sa do toho pustis s vervou kvoli sebe aj malemu, uvidis, ze o par tyzdnov si od Teba precitame, ze uz je to lepsie. A ano, vyborny napad je ta kadernicka, mozno kozmeticka, alebo si chod kupit nejaku knihu, skratka, rozmaznaj sa. Alebo, ked mas nizsi rozpocet, akus poprosit kamosku, aby ste si na vymenu urobili nechty, masaz tvare. Alebo chodte na prechadzku, chodte sa okupat, je krasne. Partner nech Ti postrazi malinkeho... daruj si viac chvil pre seba... Drzim paste
@leni3012 v prvom rade vôbec som necitala komentáre pretože nechcem citat ako sa niektoré do nej púšťate. Depresia je vážna choroba ktorú treba okamžite riešiť a podľa toho čo čítam je to stebou dosť vážne. Zájdi k psychiatrovi predpise ti lieky alebo by ti možno pomohla hneď aj hospitalizácia a za 2-4 týždne si fit prídeš domov budeš šťastná maminka. Viem si predstaviť ako sa cítiš keďže depresie u nás doma veľmi koluju. Hlavne sa neboj to riešiť su aj psychológovia ktorým sa neplatí aj ja mám takého. Odkiaľ si? Ja verím že sa dáš do poriadku. Babatko určite nedávaj na adopciu preliec seba s budeš hrdá mamca. Veľmi ti držím palce ak chceš kľudne mi napis. ✊🏻✊🏻☺️
@leni3012 neboj sa, vyhladaj odbornika co najskor a urcite ta z toho dostanu. So spravne nastavenou liecbou sa zmeni aj tvoj pohlad na materstvo, ukludnis sa, drobec to tirz vyciti a bude menej plakat, este si uzijete krasne chvile a ty zacnes ten vztah prezivat tak, ako mas. Ale v prvom rade potrebujes pomoc lekarov, ziaden levandulovy kupel toto nevyriesi. Musis konat, ak sama nevladzes, popros niekoho blizkeho, nech to riesi s tebou. Drzim palce
@evaachesa neunuvaj sa, ved to srsi z jej prejavu, ze s chapanim ma problemy...
@viki113 ty nemas ziadnu uroven. To je tu kazdemu jasne. A svojimi prispevkami strapnujes iba samu seba 😉
@lindusss2016
@evaachesa baby staci pozriet jej blog a pochopite ze sa snazite uplne zbytocne...
@viki113 dobre, tak takto - žena, ktorá ani netuší čo je byť mamou a ktorá nemá absolútne šajnu čo je popôrodná depresia, tak taká má právo vynášať tu súdy áno, tak?Ty absolútne nevieš aké to je tak ju prestaň odcudzovať. Ona sa snaží, vie že to musí riešiť, ty sa tu môžeš "obúvať" do nej, ale tebe tu už písať názor nikto nemá.Tak nabudúce nekomentuj a nebude na teba nikto reagovať, rieš si teda svoje problémy a nepridávaj iným, svojimi výčitkami.
@alexandraalexandrova mne k tomu uplne stacil ten prvy prispevok plny pravopisnych chyb, to sa ani citat nedalo...
@viki113 vid ty...

@leni3012 prestaň kojiť, aj kolísanie hormónov môže toto spôsobovať. Mám tri deti, prvé som kojila 2 mesiace, druhé 9, tretie rok. Neskutočne mi hrabalo, bola som precitlivena, uplakana, nervózna. A prenasala som to na deti. Po odstavení sa mi vždy neskutočne psychicky uľavilo. Si dobra mama, klobúk dolu, že pri znáš, že sa necítiš dobre. Ja som sa jak sprostá vždy navonok tvárila, že všetko je ôk. Pritom som vyhladavala len samotu, aby si nikto nič nevšimol....