icon

Nezvládnuteľné dieťa

nikola5102018
28. dec 2022

Ahojte baby mám doma.dve babule jedna má 4 a druhá má 1 rok ťa naša 4 ročná je nezvládnuteľné skáče nám po hlave. Drzá je a ja už neviem ako mám nanu ist niečo jej nedovolíme historické hádzanie sa dlho sme.byvali u svokri a tam sa proste nemohlo malej zakázať rozkazat vyhresit. Ani nič keď som si otvorila papuľu bol oheň na streche malej sa stále len kupovali blbosti hračky veci keď som bola proti zase som bola zlá že je malinka teraz bývame sami a moja malá. Sa nevie mestit do kože keď ide k svokre pošle.ich sprepaceni aj do zátku náuka nanich nech jej dajú pokoj ona má také hlášky že mne behá mráz.po.chrbte a mne sa to nepáči no naša keď niekedy niečo zapojila svokra sa natom sulala co ja som hu zato hresila mohla by som písať knihu otom čo bolo a čo ja mám doma moju dcéru nebavia hračky apsolutne celí deň chodí a nudí sa chcela malovatka na Vianoce ona ich za dva dni rozbila nič ju nebaví do skvolky nám hu nigde nevzali. Ale ja už som znej zúfalá už neviem čo snou keď je tak drzá ona má neľúbi ona je len tatinkova a takéto hlúpe reči stále má a odbija ma ako keby mala 18 rokou každý deň. Bojujeme z umitim zubou a zo spánkom lebo i svokri som bola ja ta zlá aby som ju nehala ja neviem ako snou aby si nás a všetko vazila aby si uvedomila že ja som jej mama a má sa chovať normálne a slušne keď plače a niekto sa jej prihovorí že má nervi nahuka nanas aby sme hu behali na pokoji aby sme jej dali pokoj zapájame hu do veci somnou ale ju nič nebaví všetko 5 minút a konečná a zase len že sa nudí. Som z nej zúfalá a už neviem ako a čo snou :(

paulinka17
28. dec 2022

Nastaviť hranice a vydrzat. A vela vysvetľovať prečo sa nemoze správať tak ako sa správa

anjelicek26
28. dec 2022

Male dieta nevie, co je slusne a neslusne spravanie. Uci sa to od svojho okolia. Tak jej treba ist prikladom. Ze ju nebavia hracky nevadi, treba chodit von, do prirody, na ihriska, do parku, pozorovat vodu, zvieratka, stromy, listie, ucit sa o rastlinach... musis zobrat tlak z celej tej situacie a zacat jej ukazovat svet...ako matka, ktora jej bude vzorom... Kedze byvate sami, vies si svokrovcov uregulovat, teda chodit tam co najmenej. Najdolezitejsie veci su - bud kludna, teba ziadne dieta nevytoci. Bud dosledna - nemen nazory, pravidla, vecierky, pravidla stolovania - proste nikdy. Na druhej strane v tych veciach ako - ktore tricko si rano obleciem alebo ako budem mat ucesane/ostrihane vlasy - to nechaj uplne na nej. Kedze ju nevzali do skolky, skus kruzky, materske centra, alebo jej najst kamosku s ihriska, kde by sa mohla chodit hravat a ona naopak k vam... znicene hracky nenahradzat, odlozit, nedokupovat.

kristinapetronela
28. dec 2022

Mali ste skôr odísť od svokry .ja osobne nemám rada takých divých a nevychovanych ľudí ...a tak aj dieťa by som v takom prostredí nenechavala

januska12323
28. dec 2022

Začnite ju konečne vychovávať, lepšie neskoro ako nikdy. Keď sa hodí na zem nech si leží. Obmedzila by som návštevy svokry kým to dieťa ako tak nedáš do poriadku.

nikola5102018
autor
28. dec 2022

@kristinapetronela nemali sme ísť kam snou bývať a sme nanu aj prísni a snažíme sa robiť všetko preto aby to nerobila a ja som není nevychovana ja by som si to ku nikomu nedovolia a áno robime všetko preto aby sme hu vychovali tak aby si každého a všetko vazila

samuel69
28. dec 2022

@nikola5102018 Dve veci. 1. Mne príde že teraz je uz neskoro na to daco robiť. Ale tak no dobre. Co teda teraz? Rozhodne sa zhodujem s mamičkami v diskusii, ze treba nastaviť hranice. Proste musí pochopiť ze si veci nemôže vyrevať, ze plac nepomôže. Akože existuje taka stara metóda, ze ju nechať vyrevať. Ale to najdôležitejšie je, že musíte byť s manželom v jednom šíku. Musíte byť jednotní. Nemôže proste byt také, ze vy jej daco zakážete a ona pôjde za tatom a on jej to dovolí. To takto nic nedosiahnete. Iba sa všetko zhorší. Naozaj mi je ľúto vašej situácia, viem ze takto sa výborne radí že čo treba spraviť, ale že keď sa v tej situácii človek ocitne, tak to už je horšie. 2. Prosím, viem, že to máte doma ťažké, ale existuje take slovo, že pravopis. A ono existuje pre to, aby ľudia nepísali slová ako škvolka a nigde. Akože nie je to dôležité, ale tak no človeku to udrie do očí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikola5102018
autor
28. dec 2022

@samuel69 prepáčte písala som to na rychlo a telefón to prepisuje sám a už som to zabudla pozrieť

nikola5102018
autor
Autor odpoveď zmazal
kristinapetronela
28. dec 2022

@nikola5102018 jednoducho treba len neustúpil ,pekne na ňu hovoriť ,niekam ísť nech ma zážitky a hlavne už ju nedávať tam kde sú nevychovani ľudia .

nikola5102018
autor
28. dec 2022

@elizabet173 možno prevas to je výhovorka keďže sme prerábali dom tak som nemala kam ísť aby sme to co najskôr prerobili prosila som o radu a nie o to aby tu niekto namna nakladal

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikpa
28. dec 2022

@samuel69 súhlasím s tebou čo sa týka slov ,,škvolka a nigde,, ale absolútne nesúhlasím s tým, že už je neskoro niečo robiť. Píše o 4 ročnom dieťati, nie o 15 ročnom pubertakovi. Takže čím skôr začnú, tým väčšiu šancu na úspech majú a keď budú dôslední tak sa im to aj podarí.

andrejka1974
29. dec 2022

@nikola5102018 určite nastaviť hranice a keď urobí niečo zle proste dať trest a nepovoliť pokiaľ sa neospravedlní lebo keď bude staršia to bude ešte horsie

morgane1975
29. dec 2022

@nikola5102018 tak bolo treba najprv bývanie mať a potom deti robiť