icon

Nočné budenie od kedy začala 2,5 ročná chodiť do škôlky, prejde to?

silvia92
12. sep 2019

Mala 2,5r začala chodiť do škôlky a odvtedy mávame hrozne noci. Budi sa plače kope hádže sa vykrikuje niečo. Je veľmi citlivá a na škôlku si zvyká dosť tažko. Ona ani neplače ale skor s tym vnútorne bojuje a trápi sa.
Prejde ten nočný nepokoj sám alebo to treba riesit?
Ďakujem

sapetka
12. sep 2019

@silvia92 asi nie je pripravena na skolku. Podla mna to nie je normane ked ma dieta takyto stres

monika7000
12. sep 2019

@silvia92 Ahoj, aj my sme si to prežili a pravdu povediac aj prežívame...ale už iba v lahšej forme...v prvej triede v škôlke (máme rozdelené do 3 tried podľa veku) bola veľmi citlivá na škôlku ( v sobotu, nedeľu žiaden problém), keď prišla zo škôlky mávala hroznú náladu, ako by bola v škôlke za trest a doma si to ventilovala. Každý deň sme sa o škôlke pekne rozprávali a k večeru sa aj trošku tešila, každý večer prišla okolo 2 až 3 do manželskej postele (spáva vo svojej izbičke na svojej postieľke, má aj sestričku, ktorá s ňou spáva v izbe, na svojej postieľke), že ona nemôže byť v izbičke sama, že sa bojí ísť do škôlky...atď..no rôzne...od pondelka do piatka...potom choroba a opäť dobré spávanie (aj so soplíkom..🙂 ) po 2 mesiacoch nekonečných nevyspatých nocí sme sa rozhodli so škôlkou počkať...nastúpila až do druhej triedy...bol to rozdiel...chodila už radšej do škôlky, ale v škôlke plakávala, keď sa striedali učiteľky alebo spojili väčší s menšími...jednoducho je to taká povaha...ale tie noci sa sem-tam ešte opakovali...nebolo to od pondelka do piatka, ale 1-2 razy....samozrejme bývala aj chorá...tak to nejako ľahšie utieklo....teraz je predškoláčka a od 31.8., kedy sa dozvedela, že sa už naozaj ide za pár dní do škôlky, opäť nočné budenie...🙈 , ale tiež nie každý deň, aj na nové učiteľky si zvykala 2 dni s občasným plačom....a to už je veľká slečna....stále hovoríme o škôlke iba v dobrom...teraz už chodí aj sestrička do škôlky a trošicku je viedieť rozdiel...ale za mňa ( neviem ako máte vo vašej škôlke) mali by robiť nejaké zoznamovacie dni aj s maminkami v škôlke...lebo šupnúť dieťatko učiteľke, ktorú v živote nevidela sa mi zdá také trošku pomýlené..ja viem, že je to roky a všetci sme si tým prešli, ale aj tak mám na to svoj názor...☹ z 10 detí je asi 1, čo si zvykne na škôlku hneď...inak 20 kričiacich detí na 1 až 2 učiteľky...🙄 to je realita...skúste sa rozprávať, nechať povedať pocity, nám dosť pomáha, keď sa z toho vyplače, vykričí na dvore (naháňame sa, kopeme do lopty), chodiť okolo škôlky, pohrať sa na škôlkárskom dvore...možno to pomôže...veľa sily želám, lebo je to silná skúška pre niektorých rodičov aj ich detičky...❤