icon

Nočné pocikávanie u dieťaťa po nástupe do škôlky

7. nov 2025

Ahoj. Dva a pol ročná dcéra je cca 4 mesiace odplienkovaná, šlo to ľahko bez nehôd na deň aj na noc. Doteraz problém nebol pýta sa, v noci necikala vydržala... Minulý týždeň nastúpila do škôlky a odvtedy sa každú noc pociká. Nepomáha ani nedať večer napiť a pred spaním vycikať. Čo s ňou ? Vrátiť naspäť na noc plienku? Budiť ju v noci nemá zmysel, ju keď zobudíme keď je nevyspatá tak je veľmi protivná, robila by cirkus a na záchod by som ju nedostala ani párom volov. Ale zas sa bojím, aby si na plienky nezvykla ako na istotu... Spať v mokrom jej nevadí

anonym_5c66eb
7. nov 2025

@anonym_autor
Plienku by som už nedávala, buď nepremokavu podložku na posteľ alebo tie tréningové gaťky

hipuska
7. nov 2025

Ja by som to absolutne neriesila. Zbytocne stresujes, seba aj dieta. Prechadza teraz velkou emocnou zmenou a zbytocne ste nevyspate - ty, lebo v noci sledujes, ci je alebo nie je sucha a ona, ak ma nehodu, prezliekas ju a nema plnohodnotny spanok. Dala by som plienku na noc a hotovo. Nezvykne si. Pride do obdobia zase, kedy sa to cele urovna a bude to zase ok. Ved deti mavaju plienku bezne aj do 5 rokov....

vierka_z
7. nov 2025

Podla mna je to uplne normalne, ved je to obrovska zmena pre nu. Takze by som sa tym vobec nestresovala. Treba jej dat len cas. Ak by to pretrvavalo velmi dlho, potom by som to az zacala nejako riesit.

autor
7. nov 2025
@hipuska

Ja by som to absolutne neriesila. Zbytocne stresujes, seba aj dieta. Prechadza teraz velkou emocnou zmenou a zbytocne ste nevyspate - ty, lebo v noci sledujes, ci je alebo nie je sucha a ona, ak ma nehodu, prezliekas ju a nema plnohodnotny spanok. Dala by som plienku na noc a hotovo. Nezvykne si. Pride do obdobia zase, kedy sa to cele urovna a bude to zase ok. Ved deti mavaju plienku bezne aj do 5 rokov....

@anonym_5c66eb má nepremokavú plachtu, alé to môj problém nerieši. Perinu, vankúš a aj tu plachtu budem musieť prať, akurát matrac zostane chránený
@hipuska aj ja to tak vidím, že by som tú plienku vrátila, len ma manžel zneistil, lebo tvrdí, že si na to zvykne a bude sa pocikavať dlhšie

karmen118
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_5c66eb má nepremokavú plachtu, alé to môj problém nerieši. Perinu, vankúš a aj tu plachtu budem musieť prať, akurát matrac zostane chránený
@hipuska aj ja to tak vidím, že by som tú plienku vrátila, len ma manžel zneistil, lebo tvrdí, že si na to zvykne a bude sa pocikavať dlhšie

@anonym_autor ešte môžeš kúpiť také tie savé podložky, to dáš na plachtu - ak kúpiš väčšie aj na časť vankúša, ja som to využila pri synovi dosť. Len ak sa pocikáva veľa tak ani to nemusí zachrániť perinu, to už radšej potom tie plienky na noc - ako dočasné riešenie.

lenulienka1008
Autor odpoveď zmazal
anonym_5c66eb
7. nov 2025
@karmen118

@anonym_autor ešte môžeš kúpiť také tie savé podložky, to dáš na plachtu - ak kúpiš väčšie aj na časť vankúša, ja som to využila pri synovi dosť. Len ak sa pocikáva veľa tak ani to nemusí zachrániť perinu, to už radšej potom tie plienky na noc - ako dočasné riešenie.

@karmen118
@anonym_autor
No veď ja som o tej podložke písala, (90x60) nie o plachte + tie tréningové gaťky.
Ale už ako sa autorka rozhodne.. 😉

Napr. Moja dcéra sa odplienkovala dosť neskoro a ešte doteraz jej dávam tu podložku pre prípad nehody.

anonym_402404
8. nov 2025

@anonym_autor nemusi mať hneď stres zo škôlky. Môže byt dostatočne unavena a proste sa v noci nezobudí na wc, ale hneď sa pocika. Ja by som jej na noc dala aspoň nepremokavú plachtu

zafir01
8. nov 2025

@anonym_autor nasa 7 rocna prvacka sa tiez pocikava . Sko vyssie dievcata pisali .tie save podlozky su fajn . Vankus ani paplon nemusim prat. Len pyzamko .k timu name nepremokavu ochranu matraca . Vecerny pevny rezim , sorcha ,vecera ,zubky , rozpravka a mojkanie , navsteva wc, hodinu pred spanim ziadna elektronika ... nerobim z toho vedu , rano ked je pocikana ,nekomentujem to negativne .
Moja najmladsia ma 3 a bez problemov od 1,5 roka . Je milion pricin ,jednou z nich su aj stresy ,zmeny v zivote a pod

lucilaines
8. nov 2025

Mali sme presne to iste so synom, trvalo do dost dlho, aj pol roka. Ja som to neriesila nijak a casom to preslo same. Mala som nocnik vedla postele a ked sme isli spat my, tak som ho nanho posadila a vycikal sa. Vobec sa nezobudil, nezazla som svetlo, len som ho zdvihla na ruky a posadila.