icon

Nonstop spánok u novorodenca

18. apr 2023

Ahojte, mame babatko z 13.4. ale neustale mi spinka presla som aj na odsavanie bo nakojit ho je moc dlhe a ma potom gulas v papani. Je to OK? Vssde pisu inak, ze to moze byt znak niecoho, v porodnici, ze mam byt rada, inde zas, ze tych prvych 28 dni je to normalne, ze babatko 90 % z dna prespinka.
Aky mate nazor Vy? Dakujem. 🍀

Strana
z2
kitycat
19. apr 2023

Nedavaj mu z flase, prikladajnna prso inak ti postupne odide mlieko a budes sa mordovat s UM. Dieta stimuluje tvorbu mlieka dlhodobo, nie odsavacka, ta len do zaciatku pomaha

vasjar
20. apr 2023

Len na prsiach, prvé dni som odsavala, ale nedával som mu papať z flasky. Teraz už neodsavam, tým ze nechávam prsia volne, bez podprsenky, tak mlieko samo od tečie

autor
20. apr 2023

@kitycat naozaj sa snazim velmi prikladat, ale on si nevypyta a neprestane ja ho budim jak je prisaty on saje a saje ptm sa povracka aj cez nos... potom inokedy netaha vbc... naozaj kojenie je pre mna strasne 😒

autor
20. apr 2023

@vasjar ano ja mam mlieka dost striedam to s flaskou, podla toho ci nahodou uz nemam akurat po odsavani, ked je cas krmenia... snazim sa odsat hned ako citim, ze uz ma bolia prsia 🙉

kitycat
20. apr 2023

Mala som to rovnake a grckanie dodnes a to uz ma skoro 6 mesiacov.

Predcasne narodenie cisarskym rezom.
Neuvazovala si pozvat si laktacnunporadkynu? Aj mne sa tolkokrat zgrcala aj cez nos, prve kojenia trvali aj hodinu, mala som vahu, tak som vazila pred a po aby som vedela kolko mlieka zjedol

No a vygrcne vacsinou to co sa uz do zaludka nezmesti 😉

vasjar
20. apr 2023

Prečo vlastne odsavate.? Tým sa vám tvorí viac mlieka, a tak budete mať čochvíľa naliate prsníky, nechajte prsníky volne "behať" 😁, keď budete kojiť z jedného, z druhého vám bude mlieko odtekat samo.

autor
21. apr 2023

@kitycat najhorsie, ze to je nepresne keby nebolo tak vydrzi a pospi... je to tazke najlepsie sa mi odsava a dava z flasky... ale samozrejme ked sa da prikladam...

autor
21. apr 2023

@vasjar no nechapem ako ste tu spravy myslela ale ked moj nie vzdy ide nakojit musim odsavat inak kvapkam po dome kade chodim...

palicka
21. apr 2023

Dajte si skontrolovať novorodenecku zltacku

autor
22. apr 2023

@palicka vraj je OK, ze nazltle babatko moze byt dlhsie po porode, ale ze hodnoty ma dobre...

kitycat
22. apr 2023

A ma dost pocikanych plienok? Babatko ti casom zosilnie a bude viac bdele pri papani, ale ak budes len odsavat, tak sa samo nenauci a budes riesit len kde ohrievat mlieko

autor
22. apr 2023

@kitycat snazim sa aj aj, skoro 1 k 1 lebo chcem hlavne aby sa vedel nakojit a priberal, flaska je pre nas komplikovanejsia ale aspon vieme, ze zjedol 🙈

maryetta
22. apr 2023

Nečitala som komentare. Kym je spokojne babo bud spokojna aj ty.
Moji spali max v nemocnici. Co som sa nudila lebo sak vkuse spia.
Prisla som domov a bum. Nespal takmer vobec.
Kamosky co mali deti tak im spali aj 3-5hodin.

Keby babo bolo hladne si bude pytat placom. Ono mu netreba toho vela na prve dni -tyzdne. To fakt sa rychlo napapa. Ak ma pocikane a pokakane plienky tak… a tiez smerodajne poradne ci pribera resp hlavne aby nechudlo 😉

autor
22. apr 2023

@maryetta ano ved to, ale uci sa sat to je hlavne, s odsatym mlieckom cez flasku mam prehlad kolko spapa...

maryetta
22. apr 2023

Fakt neboj. A hlavne babo ti lepsie vytaha z prsnika nez odsavacka 😉 je to darmo prirodzene ved skusaj aj ten prsnik. Ak nie tak odsavaj.

laurikalalinka
22. apr 2023

Šťastná to žena,bud rada ze spi...po cca 4hodinach zobudit nakrmit...

autor
23. apr 2023

@maryetta skusam ale v noci je to napr. nerealne 😬

laurikalalinka
23. apr 2023

Nejak to pôjde,moje dieťa po príchode domov týždeň nespalo v noci,až nad ránom a spánok 5 minutovky

janage
23. apr 2023

Prečo je to v noci nereálne? Skúsila si ten postup s kvapkou mlieka? Pripadne odstriekat prvé mlieko mimo, aby to nešlo hneď prúdom a dobre sa mu chytila bradavka? A steklit jemne prstom pod bradou, keď zachrni hneď po 2 hltoch.

scorpionflower1
23. apr 2023

A nie je spavy z hypoglykemie, ked ju uz raz mal? Ked malo dieta hypoglykemiu, podla mna, ho treba pravidelne krmit a aj budit na krmenie, ak je treba. Hypoglykemia je nebezpecna. Preco ju vlastne mal?

autor
23. apr 2023

@jumama ja sa naozaj snazim, chcrm len nech az pribera vsetkeho sa bojim, neviem ci nieco robim spravne 🥺

autor
23. apr 2023

@scorpionflower1 nevieme, nepovedali iba pockali kym mal cukor na 3.5 a pustili nas domov, chcem sa v stredu akurat na poradni spytat, ze ci mu to akoze uz netreba merat...

autor
23. apr 2023

@maryetta skusam, snazim sa cez den len kojit a v noci odsate bo to ho clovek neprebudi a neprebudi...

maryetta
23. apr 2023

Hmm neviem ti a dr ti tiez kazala budit? Moji sa vzdy zobudili. Ci aj cez den musis budit ze je také spave babatko?

Strana
z2