Nonstop spánok u novorodenca
Ahojte, mame babatko z 13.4. ale neustale mi spinka presla som aj na odsavanie bo nakojit ho je moc dlhe a ma potom gulas v papani. Je to OK? Vssde pisu inak, ze to moze byt znak niecoho, v porodnici, ze mam byt rada, inde zas, ze tych prvych 28 dni je to normalne, ze babatko 90 % z dna prespinka.
Aky mate nazor Vy? Dakujem. 🍀
Len na prsiach, prvé dni som odsavala, ale nedával som mu papať z flasky. Teraz už neodsavam, tým ze nechávam prsia volne, bez podprsenky, tak mlieko samo od tečie
@kitycat naozaj sa snazim velmi prikladat, ale on si nevypyta a neprestane ja ho budim jak je prisaty on saje a saje ptm sa povracka aj cez nos... potom inokedy netaha vbc... naozaj kojenie je pre mna strasne 😒
@vasjar ano ja mam mlieka dost striedam to s flaskou, podla toho ci nahodou uz nemam akurat po odsavani, ked je cas krmenia... snazim sa odsat hned ako citim, ze uz ma bolia prsia 🙉
Mala som to rovnake a grckanie dodnes a to uz ma skoro 6 mesiacov.
Predcasne narodenie cisarskym rezom.
Neuvazovala si pozvat si laktacnunporadkynu? Aj mne sa tolkokrat zgrcala aj cez nos, prve kojenia trvali aj hodinu, mala som vahu, tak som vazila pred a po aby som vedela kolko mlieka zjedol
No a vygrcne vacsinou to co sa uz do zaludka nezmesti 😉
Prečo vlastne odsavate.? Tým sa vám tvorí viac mlieka, a tak budete mať čochvíľa naliate prsníky, nechajte prsníky volne "behať" 😁, keď budete kojiť z jedného, z druhého vám bude mlieko odtekat samo.
@kitycat najhorsie, ze to je nepresne keby nebolo tak vydrzi a pospi... je to tazke najlepsie sa mi odsava a dava z flasky... ale samozrejme ked sa da prikladam...
@vasjar no nechapem ako ste tu spravy myslela ale ked moj nie vzdy ide nakojit musim odsavat inak kvapkam po dome kade chodim...
Dajte si skontrolovať novorodenecku zltacku
@palicka vraj je OK, ze nazltle babatko moze byt dlhsie po porode, ale ze hodnoty ma dobre...
A ma dost pocikanych plienok? Babatko ti casom zosilnie a bude viac bdele pri papani, ale ak budes len odsavat, tak sa samo nenauci a budes riesit len kde ohrievat mlieko
@kitycat snazim sa aj aj, skoro 1 k 1 lebo chcem hlavne aby sa vedel nakojit a priberal, flaska je pre nas komplikovanejsia ale aspon vieme, ze zjedol 🙈
Nečitala som komentare. Kym je spokojne babo bud spokojna aj ty.
Moji spali max v nemocnici. Co som sa nudila lebo sak vkuse spia.
Prisla som domov a bum. Nespal takmer vobec.
Kamosky co mali deti tak im spali aj 3-5hodin.
Keby babo bolo hladne si bude pytat placom. Ono mu netreba toho vela na prve dni -tyzdne. To fakt sa rychlo napapa. Ak ma pocikane a pokakane plienky tak… a tiez smerodajne poradne ci pribera resp hlavne aby nechudlo 😉
@maryetta ano ved to, ale uci sa sat to je hlavne, s odsatym mlieckom cez flasku mam prehlad kolko spapa...
Fakt neboj. A hlavne babo ti lepsie vytaha z prsnika nez odsavacka 😉 je to darmo prirodzene ved skusaj aj ten prsnik. Ak nie tak odsavaj.
Šťastná to žena,bud rada ze spi...po cca 4hodinach zobudit nakrmit...
@maryetta skusam ale v noci je to napr. nerealne 😬
Nejak to pôjde,moje dieťa po príchode domov týždeň nespalo v noci,až nad ránom a spánok 5 minutovky
Prečo je to v noci nereálne? Skúsila si ten postup s kvapkou mlieka? Pripadne odstriekat prvé mlieko mimo, aby to nešlo hneď prúdom a dobre sa mu chytila bradavka? A steklit jemne prstom pod bradou, keď zachrni hneď po 2 hltoch.
A nie je spavy z hypoglykemie, ked ju uz raz mal? Ked malo dieta hypoglykemiu, podla mna, ho treba pravidelne krmit a aj budit na krmenie, ak je treba. Hypoglykemia je nebezpecna. Preco ju vlastne mal?
@jumama ja sa naozaj snazim, chcrm len nech az pribera vsetkeho sa bojim, neviem ci nieco robim spravne 🥺
@scorpionflower1 nevieme, nepovedali iba pockali kym mal cukor na 3.5 a pustili nas domov, chcem sa v stredu akurat na poradni spytat, ze ci mu to akoze uz netreba merat...
@maryetta skusam, snazim sa cez den len kojit a v noci odsate bo to ho clovek neprebudi a neprebudi...
Hmm neviem ti a dr ti tiez kazala budit? Moji sa vzdy zobudili. Ci aj cez den musis budit ze je také spave babatko?

Nedavaj mu z flase, prikladajnna prso inak ti postupne odide mlieko a budes sa mordovat s UM. Dieta stimuluje tvorbu mlieka dlhodobo, nie odsavacka, ta len do zaciatku pomaha