Nosenie 5 týždňového bábätka na rukách
Ako mám odnaučiť môjho 5 týždňového krpca od stáleho nosenia na rukách? Keď je napapaný, aj vyspatý stále je nervózny a ked je na rukách je spokojný. akonáhle ho položím aby som si niečo spravila, plače .... Nemôžem predsa ho v kuse nosiť. Kedy by sa to malo zmeniť? ☹
@irriss a tak 24-ka, to by bolo prilis aj na kona 🙂 Ale na druhej strane, nie je myslim ani potrebna, lebo ked dieta tvrdo zaspi v nosici, tak ho mozes v pohode prelozit do postielky a bude tam spat dalej... (alebo aj nie 😀
A cim dieta viac dospieva a uci sa plazit, liezt, o to menej nosenia potrebuje.
Nonstop nosenie (24) sa podla mna ani neda realizovat, lebo aj ta matka si proste musi lahnut... takze taku tu asi ani nenajdeme...
@hradnapani
nepodcenuj Konika 😉 😀 😔 🤐
@p3tuliatko ja riesim toto pri skoro pol rocnom. ked bol maly tak som ho nosila na rukach nonstop a ked som ho polozila tak bol pobaleny v dekach a pri mne. skus ho uspavat v sede na kolenach. ja som ho zacala od 8 tyzdna uspavat na rukach bol na nich ale sedela som a hladkala ho, potom zacal zaspavat ze lezal a ja som ho hladkala. teraz zaspi ze len lezi v obyvacke a pozera na mna
@irriss 😀 😀 😀 mas pravdu!
@irriss ja som napríklad prvé týždne len nosila, nosila a nosila. Spávala som minimum a malá len plakala a plakala. Ale zlepšilo sa to, teraz ju uspím môžem položiť a vydrží spinkať, dokonca sa cez deň aj zabaví ja mám pocit že to nosenie teraz až tak nevyžaduje práve preto, že v šatke má trošku obmedzené možnosti pretože ju všetko viac zaujíma a začala ju bojkotovať. Podľa starého známeho "ako si naučíš..." by v tej šatke mala stále chcieť byť, ale ona nechce, len niekedy a ja by som ju táááák rada nosila 🙂 nevravím že nenosím, stále nosím, ale je to neporovnateľne menej ako tomu bolo prvých pár týždňov.
@marcelatje
satku ma moje sestra..nosila v nem maleho i chodiciho ☹
@p3tuliatko Prešla som presne tým istým. Nie je to o tom, že dieťa naučíš na ruky. Je to somarina. Dieťatko chce byť na rukách lebo sa tam cíti bezpečne, je mu tam teplo, cíti tvoju vôňu, počuje tlkot srdca. Kúpila som si nosič. A nosila som ho koľko chcel. Teraz má 9 mesiacov. Asi od 4tého mesiaca mi na rukách byť už nechcel. Dokonca ani uspávať sa tak nechcel. Vyrastie z toho.
@p3tuliatko Ja by som 5 týždnove babatinko ani z rúk nepustila!!!! 🙂 ako sa ja poznam, nie to ešte oddúcat.....ja som svoju malu nosila možno aj do roka na rukach, skoro furt 😀 lebo do chodáka som ju málo dávala,a jej sa samej behat nechcelo, tak som ju musela nejako prepravovat z miesta na miesto 😀 ...a mne to pišlo ako samozrejmost, bola som aspon rada, že mi ju nikto neberie a je stale so mnou 🙂 ...zas je pravda že ak som ju niekde posadila tak by tam sedela asi až do dospelosti 😀 😀 ....nerevala, sedela jak priklincovana a ja som si robila čo som potrebovala....no a teraz behááááá, čo sa za nou nalietam, kde su tie časy ked som ju len na rukach nosila alebo kde som ju položila tam som ju našla 🙂 🙂 🙂
9 mesiacov si ho nosila vo svojom tele a teraz od neho chces aby bol hned samostatny? kazda sme si tym presli, aj ja som malu nosila a nosila do nemoty, aj tak zaspavala len pri noseni, vonku v kociku samozrejme, ale su to chvile ktore prebehnu, vychutnavaj si ich a neber ich ako zlo alebo nutnost, je to potreba tvojho dietatka...este na tie chvilky budes s laskou spominat...ak nevladzes na rukach, tak si kup nosic, nam sa osvedcila manduca....cim bude babo rast, tym menej bude potrebovat nosenie, uvidis....
joj to ťažko ho odnaučíš.. bud len tak že ho necháš vyplakať ale ja by som srdce na to nemala, alebo si kupiš my sme pri prvej mali babyvak a tam aj zaspávala , pri druhej to isé a pri tretej sme si kupili teraz lehatko a v nom pekne leží, a ma tak vidí a si robím.. teraz už ma 6 mesiacov začína vyhutovať ale je to menej ako ked som nosila tiež prve dve stale na rukách...
neboj, všetko prejde a ak začne sediet a loziť už bude lepšie 😅
aj ja na to cakám 😕
my sme mali nosic, nepocuvaj tych, co hovoria, ze ho naucis na ruky...chce pocit bezpecia a vyplakanim ho veru nepociti :(
Poriadne si odgrogol? Lebo svagrina ma podobnu malu ze vela treba ju nosit, no ona ma aj reflux.
@p3tuliatko ved si ho daj do nosica, satka, manduca, atd. (nie klokanka a pod.) a mas ruky volne 😉 . Je malinky, je normalne, ze chce byt pri Tebe. A asi si si ho tak hlavne navykla. Ja by som ho zatial nosila a riesila to postupne, az bude starsi. Ale osobnu skusenost nemam.
ja som malu musela do 3 mes skoro vskuse nosit na rukach zvisle lebo mala reflux ,iba vtedy sa ukludnila a potom coraz dlhsie vydrzala sama v postielke sa hrat, teraz ma 4 a pol mes a vydrzi aj 45 min sama s hrackami, ale v momente ked zacne plakat ju beriem a nosim kedykolvek potrebuje, problem neustaleho nosenia bol teda len do 3 mes ale uzivala som si ju aj ked som nic nestihala, ved tak rychlo vyrastu, skus nosic,satku, bude to lahsie 😉

@hradnapani
Souhlasim..ono zrejme doslo k chybe pri myslence na NONSTOP 24 hodin noseni..
Myslenka,ktera neni zrealiovatelna(podle meho) 😉 ...a ani neni "zdrava"..pro nikoho z ucastniku..pocitam i otce 😉
Ja jsem rodila sve 4 deti v ruznych zivotnich intervalech..od 18tilet po 31...a muj pohled se nezmenil..myslim si, ze deti si umi vynutit "mamincinu naruc"..a prave neschopnosti rozeznat duvod, maminky placi podlehnou..
Nikdo nejsme vedma,ale abychom aspon trosku odlisily plac od place, je nutne ho "omezit nosenim"
osobne znam miminka,co v narruci jsou klidna a jakmile se uz pokladaji do postylek zacnou plakat..URCITE je nic neboli..jsou napapane..spokojene..jen to chce vyzkouset..ujistit dite, ze neodchazis, ze jsi tam..neprerusovat kontakt..
verim, ze pak je jednodussi "prechod z miminka na batole a dite"..zrovna jako prechod z postele do postele..z pokoje do pokoje,..z domova do skoly.. 😉
p.s. Popiste mi prosim nekdo jak vypada den zeny,maminky a manzelky s ditetem, ktere je nosene cely den...dekuji 😉