icon

Nosenie staršieho dieťaťa na rukách

barborakr
28. dec 2015

Ahojte, chcela by som počuť vas názor, radu, hocičo na tému nosenia dieťatka na rukach, nie malého babatka ale 20 mesačného dieťatka. Dcerka si vyžaduje, aby som ju mala na rukach, a nestačí si k nej cupnut, alebo byt na rukach v sede, musim sa vždy postaviť. Niekedy sa chce odniesť napr len z kuchyne do obývačky, vonka iba na rukach... Ani by mi to az tak nevadilo, keby som vladala. Ked ju nezoberiem, tak veľký plac. Samozrejme, neustále dohováram a snažím sa jej vysvetlit, ale nefunguje to:( viem, ze to prejde, ako vsetko ostatne, len je to narocne, ci uz fyzicky ale aj psychicky. Nie som typ Maminy, ktorá necháva vyplakať, som za kontaktné rodičovstvo ale je to uz nejak vela na mna...nosis uplne neznáša, stačí, ked ho vidí a rozplače sa. nie je to od narodenia, vyžaduje si to tak pár mesiacov dozadu. Dakujem za vase postrehy! Barbora

moni244
29. dec 2015

@sardinka335 no pre niektore precitlivene mamicky asi ano 😀

sue
29. dec 2015

@barborakr aký máš nosič? Pri ergonosiči by ťa pri občasnom nosení nemalo nič bolieť....

Na tvojom mieste by som vydržala a užívala si tieto skvelé chvíle. O pár mesiacov totiž skončia...

cecil36
29. dec 2015

@sue alebo aj nie 😉

dai
29. dec 2015

@moni244 super priklad si dala... moj maly tiez mna poprosi raz ale pri tatovi mrnci ( tato nosi na konikovi takze vie ze tadial ide cesta😉 )

sheila72
29. dec 2015

Ja si myslím, že keď nevládzeš, treba prestať...ja som tiež malú dlho dlho nosila, nie preto, že by som bola obrovským zástancom nosenia, ale proste nevadilo mi to...a teraz mám také problémy s chrbticou, že nechci....možno to vyznie sebecky, ale treba myslieť trošku aj na seba a svoje zdravie, dieťatko si hold musí zvyknúť, že už nie je bábätko v perinke.

dai
29. dec 2015

@sheila72 neblazni, toto nema so sebectvom nic spolocne... tvoje dieta bude zdravu mamu potrebovat cely zivot, nielen prve 2 roky zivota

moni244
29. dec 2015

@dai oni sú veľmi šikovné tie deti, vedia, čo ku komu môžu

mima4
29. dec 2015

@sheila72

vobec to nie je sebecke, zdravie mas len jedno, a dietatko potrebuje zdravu mamku, nielen fyzicky ale aj psychicky..ako ja nemusim tie reci a zivotne postoje "dieta je moj maly boh, ci nas maly šef..".

sue
29. dec 2015

@cecil36 poznáš nejaké 6-7 ročné dieťa, čo sa chce denno denne nosiť? 😊

Ja vám neviem 😊 zdá sa mi, že tu nachádzate teplú vodu...každé decko je iné, každá mama je iná 😊
Pri prvom dieťati som nechápala mamy,čo uspávajú na rukách a chodia po špičkách...pri druhom by som bola schopná zavraždiť ak by niekto hlasnejšie zavrel dvere 😃 holt syn bol spavý, dcéra je z cukru...a bezdetné žienky by vôbec nemali prispievať 😊
Každému vyhovuje niečo iné. Decko potrebuje hlavne spokojnú mamu. Ak niekoho ničí nosenie, musí nájsť iný spôsob uspania alebo utíšenia 😉 neexistuje univerzálna rada a neexistuje návod na výchovu...to by bolo sveta žiť, keby niekto prišiel na to ako vychovať šťastného, zdravého človeka 😊

jana_eyre
29. dec 2015

@sheila72 presne, ja som deti tiez nosila vela, nie kvoli nejakej vztahovej vychove ci co, len mi to proste nevadilo a nezatazovalo ma to.. A

j ked som bola tehotna, aj potom.. Az som si raz nasla na chrbte velke hrce a to boli svalove spazmy z jednosmernej namahy a ani nevravim o bolesti.. Chodievam na rehabilitacie a elektroliecbu, niekto si povie, ze ved to je len chrbat, ale ked mi raz ten chrbat odide, tak uz sa nepostavim.. Aj dr mi vravela ze musim inak zohybat, deti inak drzat a podobne.. A nevravim ze na ruky deti uz vobec nebravam, ale dost som to obmedzila, deti su rovnake ako predtym netrpia nedostatkom kontaktu somnou..

charlie1980
29. dec 2015

@sue Aj podla mna by sa bezdetne zeny nemali vyjadrovat k teme 😜

dai
29. dec 2015

@sue tak myslim ze vyjadrit sa moze kazdy... kazdy ma okolo seba rodiny s detmi ci male deti v rodine vlastnej, nemusis byt matka aby si vnimala veci okolo seba😉
tu bola jasne polozena otazka a podana situacia, cize zamyslat sa ze moje dieta je ine ako zakladatelkine je sice mile a velmi pravdepodobne aj pravdive, ale fakt je ze ona si pyta radu konkretne na svoj pripad 😉

dai
29. dec 2015

@charlie1980 o co si ty mudrejsia ako ta bezdetna? mas az kolo vlastnych skusenosti? ci ty poznas osobne deti zakladatelky ze ty jej vies lepsie poradit? ci opaet len na zaklade subjektivnej vlastnej skusenosti ktora zakladatelke moze dat menej ako rada tej bezdetnej vies posudit situaciu?🙂

jana_eyre
29. dec 2015

@sue uplne suhlasim s nazorom, ze kazde dieta je ine ako aj rodic.. Ale myslim ze aj bezdetne zeny mozu nieco konsruktivne do debaty priniest, to ze nemaju deti neznamena, ze o nich nic nevedia..

charlie1980
29. dec 2015

@dai Ja moje nazory nikomu nevnucujem 😂 A kto vlastne pozna osobne pozna dieta/deti zakladatelky ? 😜 Ci mala to byt basnicka otazka pre zakladatelku...? 😄

jabadaba
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
29. dec 2015

@jabadaba 😂

jabadaba
29. dec 2015

@sardinka335 hiiiiiiiii, Ty si mi nadavala? Ale, ze Ta hanba nefackuje! 😵

jabadaba
29. dec 2015

@charlie1980 sledujes? Idu po mne ako osy na med.... 😀 😀 😀

charlie1980
29. dec 2015

@jabadaba Esteze si tu najmudrejsia ty 😎😎😎 (Ironia off)😄

charlie1980
29. dec 2015

@jabadaba Nech to naberie spravne grady, ako vzdy v tak citlivej teme 😂😜

dai
29. dec 2015

@charlie1980 to bola reakcia na tvoju poznamku aby sa tu nevyjadrovali bezdetne😉 nemyslim ze to bolo k teme... aj bezdetne tu zakladatelke temy radili cize ich prispevky boli k teme omnoho viac ako tvoj ze sa nemaju vyjadrovat😉

jabadaba
29. dec 2015

@charlie1980 a nie som? 😀

janulik2008
29. dec 2015

@jana_eyre súhlas 🙂 sama nemám deti a napísala som to aj na začiatku môjho príspevku. Ak máme aj my bezdetne skúsenosť s deťmi tak prečo sa nezapojit? 🙂

charlie1980
29. dec 2015

@dai No pozor 😎 A skus citat s porozumenim. Ja som napisala, ze by sa nemali vyjadrovat aj podla mna 😜 a nie aby sa nevyjadrovali😜 Boze, hotovy kurin tuto. Idem na lepsie. Napr. plodit. Aby som mala viac skusenosti.

charlie1980
29. dec 2015

@jabadaba Aj ja si myslim, ze si 😂

dai
30. dec 2015

@charlie1980 chapem😀 cize AJ podla teba neznamena ze podla teba... jasne😉 kurin😉 mas pravdu... chod radsej plodit, mozno ti to pomoze a budes este mudrejsia 🙂 krasny den

dai
30. dec 2015

@jabadaba inak si zlata🙂 najskor tu kazdemu vynadas a teraz srsis humorom... niekolko kniziek by ta oznacilo za dokonaleho provokatera🙂 este ze je tu charlie😉

charlie1980
30. dec 2015

@dai Svoju "pracu" som si uz urobila 😜 A dakujem, dnes vyzera slnecno😄 Konecne.
Viete Co, nehadajte sa. Ja viem, ze v kozi zeny je tazke zit (vratane tej mojej), popravde, ak mam verit / verim v reinkarnaciu, chcela by som byt chlapom 😜 Ti maju jednoduchsi zivot vzhladom k rozdielnosti hormonov 😜
A jabadaba je moja kamka, len niekedy ju silno ovladnu emocie, aj to patri k zenskemu pohlaviu. 😘😘😘😘

charlie1980
30. dec 2015

@dai
@jabadaba Na uzmierenie posielam srdcka 💙 Pekny den.