icon

Nosí nejaké dieťa v 17. mesiacoch veľkosť 98?

miirkka1
5. máj 2018

Mala ma 17m ...nosi este velkost 92 ale tricka su jej uzke ma 14kg.Ma velkost aj 98 a tricka su jej normalne volne.Je to normalne ci nadvaha?

daakotaa
5. máj 2018

@monika1791 to je pravda... moja ma 14 mesiacov a teraz prechadzam na 86. Ma 80cm a 10,5 kg

juliette173
5. máj 2018

Jooooj, to neries. Vsetko je individualne. Nie kazde dieta je uplne tabulkove. Proste su aj vacsie deti a stravuju sa zdravo. Hovorim to ako mama 110cm a 19,5kg trojrocneho fesaka a mladsi este len bude mat rok a ma peknych 12,5kg a 80cm (nosi velkost 86-92) 😉

sense
5. máj 2018

@miirkka1 moja dcera nosila v roku 92-98 zalezalo od znacky, mala takmer 13kg a 90cm., a nebola "baculata" ,teraz ma 5 r a 20kg a 125cm a trcia kek vsetky rebra

siska53
5. máj 2018

@miirkka1 ako je baculata,ale pokial ju spravne stravujes a nema nejaku metabolicku poruchu,tak by som.povedala,ze casom z toho vyrastie.. Zavisi aj od genetiky,aki ste vy.. A ty mas asi velmi "smotanove" mlieko, ked to casom.obmedzite,podla mna sa to upravi..deti neskor viac rastu do vysky.

meandbaby
5. máj 2018

Starsie deti vacsinou klesnu al stagnuju na vahe lebo viac behaju.Neda sa to porovnavat

meandbaby
5. máj 2018

@sense moj synovec detto

sense
5. máj 2018

@miirkka1 no podla fotky je baculata, ....to ze neje sladke je len dobre, ono celkovo badbytok kalorii nie je dobry a je jedno ci z cukru al mlieka tym ale nechcem povedat ze ma mat dietu ale to ake bude mat stravovacie navyky mame my rodicua v rukach

anjelicek26
5. máj 2018

@miirkka1 tak podla foto tam nejake to kilo navyse urcite je. Nic dramatickeho, ale ano... 82cm by mohla mat kludne styri kila menej. Len ju pre pana kvoli tomuto vyroku nedaj na dietu, ale trosku to uprav a sleduj. Nasa ma 93cm a teda ani nie 13 kil ale deti su rozne, ina stavba tela, ine geny, ine rozlozenie. Ona sa vytiahne a faldiky sa rozpustia, ale davala by som si bacha na zlozenie stravy, materske mlieko uz len vecer, rano, v noci nic alebo vodu, , je to vysoko kaloricke jedlo, ak normalne papa, davat bacha na zlozenie tukov, cukrov, bielkovin, nech sa to niekde neprahana, ono "sladke" nie je vzdy tou najhlavnejsou zlobou, ale aj skroby a pecivo a prilohy vseobecne robi svoje... dieta uz v druhom roku nepotrebuje zdaleka taky kaloricky prijem, ako v prvom roku, kde rastie 25cm/rok a v druhom uz len 10cm/rok.

anjelicek26
5. máj 2018

Inak ako to citam, kludne skontrolovat funkciu stitnej zlazy, obliciek. To, co tam robi take zarezy kludne moze byt aj voda, ktoru telo nevie poriadne vylucovat. Ak prehnane pije, tak aj cukrovku, aj ked nie pri vsetkych typoch je to extremne pitie, telo to dlho dokaze korigovat. Lebo co citam ostatne tvoje prispevky, tak sa stravuje zdravo. Nech aspon toto vies vylucit. Na to staci jeden odber krvi.

alexandraalexandrova
5. máj 2018

podla foto aj toho co pises tu nadvahu naozaj ma, ale materske mlieko ani nocne kojenie s tym nemaju nic spolocne a urcite ho kvoli tomu netreba odstavit. Ja som syna kojila skoro do 5 rokov, do 3 rokov aj v noci a nadvahu nemal nikdy. Skor by som upravila to ostatne. Neviem co mala jedava, ale asi bude treba prehodnotit jedalnicek. Pises ze je vela zeleniny, ale v akej podobe? Surove je najzdravsie, vyprazany karfiol je tiez zelenina ale od zdraveho jedla to ma na mile daleko. To ze si ty vegetarianka neznamena ze sa straujes zdravo, vegetarianske su aj cestoviny, pizza, sladkosti vsetkeho druhu a zdrave to nie je. An celozrnne pecivo nemusi byt zdrave, zalezi od zlozenia, ktore si malokto v obchode precita...tazko posudit, ked nepises co ti mala jedava ani kolko pohybu ma...ale nieco asi bude treba zmenit

kika831
5. máj 2018

@miirkka1 nas maly ma 15 mesiacov, 11550g a nosi 92/98 velkost. Je dost dlhy. A vobec nie je tucny. Takze vsetko zavisi od postavy a dlzky dietatka.

lolita555
5. máj 2018

Je to aj o genetike ja ked som bola mala bola som presne ako mala na foto,cely zivot mam nabeh priberat musim si davat pozor a nikdy nebudem uplne stihla.moj syn ten zje vsetko co vidi a ma 3 a pol roka a 15kg.je proste celkom po tatovi co sa tyka postavy

petulaptt
5. máj 2018

Je to dost individualne,moja ma 4 roky 104cm a 14 kil. Veci velkosti 98 nosila este minule leto/jesen 🙂

dominika7990
5. máj 2018

Ja by som stravu nijak neupravovala. Pokial dr sama nepovedala že je obézne a to teda dieťa musí byt riadne obézne tak načo upravovať? Každý sme iný a aj bábätka sú iné. Veľkosť na oblečeniach je skoro všade iná. Mala má 15 m 80 cm 10kg a pritom pyžamo z lindex 86 je jej akurát že za pár týždňov budem musieť kúpiť väčšie z pepca musí mat veľkosti 92 a viac.

dominika7990
5. máj 2018

A inak mám známu ktorá má tiež 15m dieťa a má 14 kg. Nikto to nerieši pretože jednoducho každé dieťa je iné. Inak priberá má iné rozmery atd.

lindusss2016
5. máj 2018

@miirkka1 podla mna nejde ani tsk o vek, ale o to, ze na vysku 82 je 14 kg dost a ked ti pediatricka povedala, ze ma nadvahu, tak sa nepytaj na MK, kde nie su doktori, ale zenyked, ktore tvoju malu ani.nevideli. Moja ma 25 m 87 cm a 10,5 kg, nosi 92 a to mi teda nepride chuda na tu vysku. A kojim ju doteraz niekolkokrat denne a to mam tucne mlieko, kedze mam aj teojmesacne babatko.. ja si nemyslim, zeze u vas to mohlo sposobit nocne kojenir

rainee
5. máj 2018

Každé dieťa je iné,moje baby tiež nosia o 2 čísla väčšie veci,lebo sú vysoké.

fkata
5. máj 2018

Nie je jedno aké oblečenie. Môj má 18 mes. a má 86, niektoré aj 80.
Kamarátka má 16 mes. syna a v pohode oblečie 74.

tinaa64
6. máj 2018

Moja ma 4 roky a nosi 98-104 a vazi 13 kg

yanni
6. máj 2018

@tinaa64 aká je vysoká?

lindusss2016
6. máj 2018

@yanni pisala, ze 82 cm

kittykat22
6. máj 2018

@miirkka1 17 mesiacov je hrozne malo na hodnotenie vahy. Niekedy v 3r by som riesila aky ma percentil. Male deti su baculate. Hovori sa tomu boubelaci obdobi. Su to detske faldiky a ma ich vacsina deti.

yanni
6. máj 2018

@yanni nie jej, tvoja.

yanni
6. máj 2018

@lindusss2016 ja nemyslím autorkinu ale dcéru
@tinaa64

zuzuliennka1
6. máj 2018

pokial ti pediatricka nic nepovedala, tak by som to neriesila... ja mam 179cm, manzel 190 a nas 5mes. syn uz mesiac nosi velkost 74 pre polrocne deti 😂

lindusss2016
6. máj 2018

@yanni aaha, pardon, nevsimla som si ☺

maminecka2
6. máj 2018

Moja ma 24 mes., 87cm a 13,1kg a mne uz to pride dost, uz zacinam uvazovat co upravim aby sa neprepracovala k obezite (tak ako jej mama 🤣). Mam este dvoch chalanov, stravuju sa podobne, ale ti su nonstop v pohybe, su stihli.
Nedavno som odstavila (ale nie kvoli tomu, mala som to takto v plane), tak uvidim ci aj z mlieka priberala.

maminecka2
6. máj 2018

@dominika7990 Len dietatko ktore zacina chodit este "ma narok" na brusko, nejaky faldik, ale 24 mesacne uz je plne pohyblive, to uz by malo byt vybehane a mat primeranu hmotnost k vyske.

lindusss2016
6. máj 2018

@maminecka2 podla mna to z mlieka nebolo, predsalen 2 roky po porode sa uz take tucne netvori, je skor vodove. Ma rovnaku vysku ako moja a o cca 2 kg viac, to podla mna nie jeje ziadna tragedia. Nvm, na kolko davas cukor, aleze ked tak vynechaj len ten, tuky su potrebne, zaradit viac ovocia a zeleniny, co by teraz nemal byt problem a podla mna do jesene vybeha

maminecka2
6. máj 2018

@miirkka1 Pises ze sa stravuje zdravo, este skus popremyslat ci nedavas aj nieco co sa tvari zdravo, ale je vysoko kaloricke (pribinacky-16% tuku..., kukuricne chrumky, piskotky- aj celozrnne atd., krekry, susene ovocie, 2 banany denne...) Aj ja budem musiet toto zredukovat, lebo uz to na malej vidiet, chalani jedli v pohode a chudi jak sparadla...