icon

Nosí nejaké dieťa v 17. mesiacoch veľkosť 98?

miirkka1
5. máj 2018

Mala ma 17m ...nosi este velkost 92 ale tricka su jej uzke ma 14kg.Ma velkost aj 98 a tricka su jej normalne volne.Je to normalne ci nadvaha?

Strana
z3
maminecka2
6. máj 2018

@lindusss2016 Ano, ona ani nie je gulata, ma len trosku brusko, inak nozicky a rucicky v pohode (vela rovesnicok ma vacsie), je taka "ubyta". Som bola prekvapena kolko vazi. Sladke casto nedavam, ale ine je hlavne to, ze kym najstarsi do troch pomaly nevedel ako cukor chuti, tak ona sa uz dlho "vezie" popri nich, neda sa jej nedat (ale teda 1-2 cukriky obden, obcas keksik, vobec nie denne), teraz uz aj zmrzlinu "musi"- teda tiez obcas. Rozmyslam ze aj caje s medom nieco urobili- celu zimu skoro doteraz boli stale chori a ficali sme na mede. A tiez menej behame po vonku, pri troch detoch a stale sa meniacom rezime sa doobeda nedostaneme von, stale cosi treba robit, az ked ideme po skolke s chalanmi.

lindusss2016
7. máj 2018

@maminecka2 tak ano, pri starsich detoch je to uz tazko ustrazitelne 😕 moja ani nema starsieho surodenca, raz jej svokra cela naradostena kupila brumika a odvtedy si.ho vzdy supne do kosika, ked ideme do obchodu. Nastastie velakrat zabudne, ze si ho kupila a vtedy to schovam 😀 ale tak uz vidim, ze bola chyba to vobec prvykrat povolit. A tiez uz tento rok mala dvakrat zmrzlinu, tomu sa nevyhneme uz. Ale moja zas mala cely rok problem pribrat, jedla vela (aj ked u nas prevlada ovocie a zelenina), ale musela som ju zacat vykrmovat tvarohmi, sby aspon trosku pribrala. Teraz ma 4 m braceka, takze mlieko mam zas tucne po porode a uz sa to na nej prejavilo, ale teraz mi pride konecne akurat. No a ten pohyb je fakt dolezity. Verim, ze to mas tazke s troma, ja uz teraz tiez neviem len tak na cely den vypadnut von s dvoma detmi. Ale doma tiez vkuse pobehuje, ona je dost neposedna.

tinaa64
7. máj 2018

@yanni Dlho som ju nemerala ale tipujem tak cca 100 cm..zda sa ti ze malo vazi?No mohla by mat o kilecko dva viac...ale zas nevyzera velmi vychudnuto..ták normalne..ale ona aj narodila drobnejsia..mala 2830 g a 49 cm

yanni
7. máj 2018

@tinaa64 Prave ze nie. Ja si myslim, ze je to OK. Ja som skor za, ze radsej o kilecko menej alebo tak akurat, ako o 5 kg viac. Nasa bude mat v lete 3 roky, ma 95 cm a tiez 13 kg. A priberala a pribera stale tak pomenej ale energie ma za piatich. Nikdy nemala faldy (faldiky, faldiska), 2790 g a 50 cm. Od urciteho veku ale porodne miery nie su podstatne. Nase vsetky deti boli mrnata. A teraz (traja su uz skolaci) vyzera kazdy inak. A copana absolutne nevyzera vychudnuto. Ono ano, je to taka zmeska co zavazi: trosku genetiky, trosku zivotneho stylu, a hlavne velke percento strayv a pohybu.

katka253111
7. máj 2018

@miirkka1 podla mna je to dost... mam 3.5rocneho a ma 15,5kg, velkost 104-110

tinaa64
7. máj 2018

@yanni to som rada ze je to ok .lebo lazdy hovori aka je tenka a ka je chuducka..mne pride normalna..je pravda ze toho vela nezje a ma aj malo zeleza v krvi ale nepride mi neviem aka chuducka..uz dost dlho stoji na tej vahe......mladsia ma 11mes a cca 8 kg..pred par rokmi sme boli na ihrisku a dve mamicky sa tak rozpravali (aka je velka kolko vazi atd)a doevcatko na hojdacke...to dietA malo 9 mes.a 12 kg..no poviem to dievcatko bolo male tucko...ale zlata bola..moja starsia mala vyedy 2 roky a vazila mozno tolko co ona...

henikav
7. máj 2018

@miirkka1 vobec nestresuj kvoli vahe, kazde dietatko je ine, jedno baculkate, druhe chuducke, velke ci malicke, hlavne nech je zdrave. Nasa ma 5 rokov a este oblecie niektore 98, aj ked uz vacsinou 104, no a ma 17kg. Ked sa stretneme s ostatnymi rovnako narodenymi detmi, vzdy je najmensia. Najlepsie neporovnavat. Tvoja je baculkata, ale predpokladam ze len nedavno zacala behat, aj to sa len este motka okolo mamicky, pockaj ked zacne behat ako maly vetroplach a vsade sa stverat, hned pride o tie male baculky na sebe

monikabubko
Autor odpoveď zmazal
ivanakal
7. máj 2018

Moj starsi ked mal rok mal 13kg...bol taky miselin, jemu proste chutilo.. Teraz keby si ho videla? je ako anorektik..

maminecka2
7. máj 2018

@lindusss2016 Ano, svokrovci, to je kapitola... Esteze byvaju 250 km, bo kysnuty kolacik v 7 mesiacoch, parky v 10-tich (vtedy mala odhodila biely jogurt a uz ani za nic- a odvtedy len parky pyta...), gumene cukriky este aj do auta "na cestu" im trieskaju, sladku perlivu vodu stale, kofolu v 2 rokoch... A ja som potom za sketu.

hemka
7. máj 2018

Každé dieťatko je iné, moja dcérka má 33 mes., má 15 kg, veľkosť nosí 92-98, kamoškina dcérka rovnako stará nosieva už pomaly 104 a váži kilo menej 😁

vivuska666
7. máj 2018

@maminecka2 akoby som o mojich citala. Naposledy v decembry som to uz nevydrzala a vyletela som na svokra ked daval malemu kofolu. Odvtedy som u nich nebola. A mam pokoj 🙂

malasandrika
7. máj 2018

@hemka 33 mesiacov? 😂

yanni
7. máj 2018

@hemka no ale v tomto pripade nejde ani tak o kila ako o vysku. Ale su vysoke?

hemka
7. máj 2018

@malasandrika čo je na tom smiešne?

malasandrika
7. máj 2018

@hemka vyjadrenie veku dieťaťa v mesiacoch

maminecka2
7. máj 2018

@vivuska666 Joj, no, obcas je dobra taka pauza 😉

srnkaknm1
11. máj 2018

Urcite to nieje kojenim moj ma 2 roky tento mesiac ma 17kg a nie je ani obezny ani ziadna nadvaha celu zimu nosil 92 a zrazu nosi 104. 98 akosi preskocil. To je o dietati a genetike moj ma pp kom byt taky chlap.

srnkaknm1
11. máj 2018

Este dodam ze neje nejak moc mam aj problem donho dostat jest dost casto

bodkolienka81
11. máj 2018

@miirkka1 oblecenie vobec neriesit, to ma nulovu vypovedaciu hodnotu. Treba sa poradit s pediatrom, pripadne dat spravit vysetrenie (aj ked sa mi to zda skoro teraz riesit). Obmedzenie v jedeni/kojeni by som absolutne neodporucala, praveze by som zvysila ponuku kvalitneho zdraveho jedla, pitie cistej vody a absencia sladkosti (aj svk chutoviek typu milacik, puding, sladka krupicova kasa) je samozrejmost. Treba odlozit kocik, obut pohodlne topanocky a travit vela casu vonku.

nefertiti7
11. máj 2018

No je to naozaj individuálne. Moja dcéra má 4r a nemá ani 100 CM. Váži slabých 12 kg. Je drobná že 3r deti sú o hlavu vyssie. Syn detto v jej veku. Teraz ma 8.5r. má ledva 20kg a 15 kg si držal 3roky. Jedia pekne a nie sú podvyživené. Vyberajú majú takú športovú postavu aj ohybnu.

Strana
z3