icon

Obe deti revú. Už nevládzem. Viete poradiť?

mitinka
16. okt 2010

Ahojte,chcem vedieť ako to vy všetko zvládate.... Mám 2deti a keď neplače syn tak vyslovene reve dcéra 😠 😠 Alebo niekedy obaja 😠 😠 Včera v noci som malého už nevedela uspať a reval na celý činžiak do 23h ☹ bola som zúfala,malá nás s mužom neposlúcha a veľa si na nás dovoluje nakoľko bola vychovávaná svokrou,lebo obaja sme chodili do práce od jej 6mesiacov,... Chcem variť dám malého do beháku,tam sa vždy hrá a začne vždy revať a malá zasa kričí po ňom aby prestal a ja sa snažím jej vysvetliť nech po ňom nereve až to robí v kuse a zrevem po nej aj ja,... Sme tu vyslovene ako opice,susedom to musí ísť už dobre na nervy... Včera prišiel manžel z práce veľmi neskoro a hned som naňho spustila,že on sa nestará.Keď príde prvé sa naje aj to pri počítači všetko mu padá na zem a popritom pozerá telku,... Veľa krát som mu už deti vyslovene strčila do rúk aby aj on sa staral,ale vždy mu začali obaja plakať lebo počítač ich nezaujíma a jeho hry detské kde si stavia nejaké domčeky už vobec,... Nemám kedy navariť,poupratovať,.... Nevládzem a stracam nervy,neviem ako ďalej,... Viete mi poradiť?? ☹ 😢 😔

Strana
z2
mitinka
autor
21. okt 2010

@dadis u nás to je zlé ☹ ja nad ním rozmýšlam ale určite nie teraz 😉 teraz ani keby mi zneba spadlo aj 3ročné 😝 Ja som písala,že až najskor za 6rokov a to Bude mať dcéra 10 a syn 6 rokov tak budú veľký dúfam poslušný 🙂 a pomožu mi a nebudem na všetko sama 😉

cairka
21. okt 2010

@mitinka , nehnevaj sa, ale ako nemá malá žiarliť, keď je buď s jednou babkou, alebo druhou a ty doma s malým 😨 a ked je tm doma, tak teda môže slečna milostivo ostať doma . Sa jej nedivím, že je k tebe taká, aká je 😖 žiarlivosť je prirodzená, ale tým, že malú pošleš od seba preč ju nezdoláte 😒
viem, aké je to ťažké a verím, že padáš na hubu. aj ja občas. aj napriek tomu som musela napísať svoj názor 😉

dadis
21. okt 2010

@mitinka si myslim, ze to bude este horsie...to uz budu vo veku, kedy sa budu otlkat a handrkovat, budes ich musiet nahanat do ucenia a pomahat ti s domacimi pracami nebudu, ved mama je doma, tak sa postara 😉, max raz za cas zoberu male pokocikovat... teda tak to bolo aspon u mojej tety, ktora mala podobny vekovy rozdiel...a neskor mas aj menej trpezivlosti s detickami, nez za mladi..tym chcem povedat, ze ak chces tri, tak to sprav hned teraz ako sirinka...

dadis
21. okt 2010

@mitinka a este mitinka, daj pozor, ako sa k dcerke spravas, uz tu niekto napisal, ze nie je zla...ano nie je a pozor aby si o sebe neutvorila taky obraz...lebo dieta sa vidi nasimi ocami..a to sa uz potom tazko prekonava...aj moj Matko mal teraz tazke obdobie spojene s adaptaciou na skolku, naozaj to bolo zle, no museli sme to prekonat, stale som mu zdoraznovala, ze ho mame radi, ze je dobrucky a ze ho chceme naspat takeho dobreho..a ze sa nam nepaci taketo spravanie...no nikdy sme mu nedali najavo, ze je zly (aj ked ozaj bol 😒 ), lebo je jednoducho zly a iny nebude...a vies co mi povedal na otazku, ze preco je na nas taky? lebo nas nelubi...ani Tatka, ani mna, ani Sasku, ani...vymenovaval vsetkych zaradom...celu rodinu i kamaratov...jednoducho mal v tej chvili pocit, ze ho nikto nema rad, ked sme ho dali do skolky...vela som ho objimala, dokonca som si k nemu chodila v noci lahnut a nastastie uz je to za nami...aspon dufam...kym nepride dalsia zmena v zivote...

sirinka
21. okt 2010

@mitinka tiez si myslim, ze tym, ze dceru stale niekam davas, ziarlivost v nej iba stupnujes a tazko si vytvorite system na fungovanie...a navyse moze to u nej vyvolat taku averziu k bratovi, ze nikdy uz k nemu nenajde cestu, skor ju treba zapajat do cinnosti...radsej si najdi v okoli nejaku vyvarovnu, odkial by si mohla brat obedy obcas, nebyva to take drahe a cas venuj deckam a najme dcerke...ona ta teraz potrebuje viac ako 8 mesacne babo...a neskor sa maly pripoji k vasim cinnostiam ani nebudes vediet ako..

@dadis zle...tazko posudit, oproti niektorym znamym je u nas bordel, jedlo nie je vzdy ukazkove pre deti, obcas proste polotovary a aj mcdonalds uz bol 😝 dnes som po sto rokoch umyla okna, sa musim pochvalit...
ale tak som sa hlavne prestala stresovat kvoli tomu.
u nas bol a este je problem ziarlivost u starsej dcerky, takze ona mi malu bila v kazdej moznej chvilke bez dovodu...zacala vyzadovat pozornost a starostlivost ako babatko, vratili sme sa dokonca uplne k plienkam na cas...tazke to bolo, ale zlepsuje sa to a dufam, ze ked uz budu dve, pri tretom nebudu az tak ziarlit...
navyse uz som pisala, ze mi obcas chodi pomoct s nimi sestra...vtedy sa ja venujem iba domceku, poupratujem si, uvarim...ona sa venuje im...

daska58
1. nov 2010

@mitinka ahoj cica, tak akoto zvladas-te? 🙂 ja mam oboch chorých , jeden má zápal plúc, ale našťastie som ho zachránila od nemocnice, lebo tam nemá kto s ním byť a NENECHÁM ho samého. dalosa to vydržať, ide mi to k dobru...schudla som 2kg. žial aj detičky. dnes som sa strane rozčúlila, lebo dr.nariadila 3 dni pauzu s ATB,adnes už má teplotu, tak nanovo pokračujeme dalej. milujem takéto pokusy na deťoch.
a teraz ty, čo dcérenka? máš na nu čas? 🙂 a manžel,zaraduje sa? 😉 vydrž v nasadení 😀

mitinka
autor
1. nov 2010

@daska58 Ahojky 🙂 malú sa pokúšam mať doma ale nakoľko mám teraz dedka ,,na smrtelnej posteli" 😔 Tak tam chodíme každý deň,tak si robíme vychádzky ☹ Takže zatiaľ v pohode,... Muž sem tam pomože,že aspoň ked ide na rannú vynesie smeti 😀 😀 Na začiatok stačí 😀 😝 Ale začal mi často malého brávať keď je cez deň doma a ja si požehlím,upracem a tak 😉 Aspoň tomu sa teším 🙂 Malej sme na počítači začali púštať rozprávky,lebo dvdčko pokazila 😠 tak mám od nej ,,kľud" a zabáva sa rozprávkou lebo pozerá aj 2po sebe a potom zasa malému vykrúca ruky 😖 a tak 🙂 Zatiaľ pohoda a schudla som za ten týždeň 5kg 🙂 všeci sa mi čudujú 😔 Nemajú sa čomu a keď začnem moj príbeh tak by nik nemenil ☹ A vy to tiež nemáte nejak ľahké 😒 Nezávidím,.... 😔 Držím palce ☹

Strana
z2