Objavenie pohybu spôsobilo zhoršené zaspávanie?

malfea
7. apr 2020

Ahojte, syn má 10 mesiacov a od 8,5 mesiaca zaspával pekne bez plaču sám v postieľke pri bielom šume. Asi pred týždňom začal štvornožkovať a odvtedy mi už nechce zaspať v postieľke. Nieže by po nej lozil alebo niečo, ale namiesto toho, aby sa skľudnil a zaspal sa začne jedovať a plakať. Biely šum ho tiež už akoby neukľudní. Takže uspávam opäť na rukách :/ aj to je ale boj, keď mi len prebleskne mysľou, že by som ho už mohla položiť do postieľky, tak sa preberie. Stalo sa to aj vám, takéto zmeny v zaspávaní? Je to dúfam zase len fáza....

carduelis
7. apr 2020

Ano, je to bezne a je normalne ked dieta meni svoje zvyky aj co sa zaspavania tyka. Jeho telicko objavilo nieco nove a on aj zaspat chce ale nozky mu to nedovolia, prave preto potrebuje citit ze ho niekto drzi, kto mu pomoze upokojit sa, spomalit. Co sa tyka ukladania po zaspati a prebratia sa, ja to riesim kratkym nakojenim v lahu, ale to nespominas tak asi nekojis? Ak nie, mozno pomoze lahnut si k nemu, dat mu cumlik.

malfea
autor
8. apr 2020

@carduelis on ale paradoxne, keď ho vezmem na ruky, začne tiež protestovať, prehýbať sa, kopať, akoby mu to vadilo.

Kojím, večer dostane kašu, nakojím ho a tak ide do postieľky, no a teraz odtiaľ na ruky. Keď zaspí, položím ho do postieľky. Takže je čerstvo napapaný, len ho zobudí ten pohyb. Čo predtým nebol problém s ním hýbať, keď spal, bol proste tuhý. Teraz spí ako myš na vreci.

Cumlík som skúšala, začne sa s ním hrať a keď sa pohrá, stratí záujem a začne plakať.

:/

malfea
autor
8. apr 2020

No, ale možno som na to prišla. Dnes večer zaspal už pri kojení a tak tvrdo, že hneď, ako sa v spánku odsal som ho preložila do postieľky, ešte k tomu aj obliekla a zazipsovala do spacieho vaku...to zipsovanie ho trochu prebralo, pozrel na mňa, zavrel zas oči a spí!

A jediná dnešná zmena bola tá, že nespal cez deň 2x, ale iba raz. A aj to len 45 min. Predtým kľudne dal aj spolu 2,5 hod. Takže zrejme už nepotrebuje toľko denného spánku.