icon

Oblizovanie cumľa

anjika42
24. sep 2016

Ja sa úplne zhrozím, ked vidím, ako dieťatu spadne hračka alebo dudlík vonku na zem a matka mu ho kľudne podá, prípadn ten cumeľ aj oblíže!!!!!!! to sa tie matky neboja nejakých chorôb? Ja taký cumeľ a hračku odložím a doma tri razy prelejem vriacou vodou

Strana
z4
elanor
24. sep 2016

a akych chorob? z jedneho obliznuteho cumla ci lyzicky hadam choleru este nikto nedostal...
za dalsie budovanie imunity ti nic nehovori?
preto male deti vsetko do beru do ruk davaju do pusy, oblizuju, a je im jedno ci je to hracka, ci piesok alebo zem...

moni244
24. sep 2016

@anjika42 bože, zase ty? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 čo keby si sa začala konečne starať o seba? skôr ublížiš dieťaťu, keď ho budeš držať v sterilite, ako keď mu podáš hračku, ale keďže viem, ako reaguješ na čistotu, ani sa nečudujem

ivec16
24. sep 2016

@anjika42 tak pockaj az ti zachvilu hovno vruke prinesie :D

lucinkacinka
24. sep 2016

ja to robím uplne bežne,preboha ved to dieta musí získat imunitu.Mojim detom ho oblížu aj naši psy a su žívé a zdravé a to zdravé veru až na tolko že choroby nepoznáme aj ked je chorá celá školka nám nič nieje nikdy...

sibalka21
24. sep 2016

@anjika42 a co je akoze na tom? aj ja to robim uplne bezne a co? kazdy koho poznam to robi aj nase mamy to robili a umreli na to? alebo my? .... to co je za diskusiu toto? :D budovanie imunity ti ocividne nic nehovori :D drz dieta v sterilite a o par rokov sa budes cudovat preco je alergicke aj na vzduch :D ...

evittam
24. sep 2016

@anjika42 Poradím ti - svojho dieťaťa sa ani nedotýkaj ani nič podobné, nezabudni si pri dojčení minimálne 3x obliať bradavky vriacou vodou, tak isto si umývaj ruky a všetko okolo seba.......

anjika42
autor
24. sep 2016

S tým článkom súhlasím, avšak pusu na ústa mu občas dám... A tie matky, ktoré oblížu dudel, spadnutý na zem, sa neboja, že ony ochorejú?

maciatkolulu
24. sep 2016

@anjika42 tak ja neviem z coo sa zhrozis, lebo ja uz mam dve deti velke a oblizovala som kadeco a ziju a su zdrave a nic nectili, chytia skor deti, ktore maju vysterilizovany aj vzduch v izbe a ked sa dostanu do skolky, skoly, tam ned cytia nieco, pretoze ich imunita nemusela vobec s nicim"bojovat" maly mi, kym som sa stihla spamatat strcil kusok psieho hovienka do ust, aspon, ze to bolo od nahso psa.... 😀 Zbytocne samozrejme neolizovat ked si doma a moze oplachnut pod obycajnou tecucou vodou mensiemu dietatu, fakt nevidim dovod prelievat vriacou vodou, pokial sa nejedna o uplneho novorodenca alebo o dieta s nejakym ochorenim, ktore nesmie ochoriet, ale teda pokial nemas inu moznost, si vonku, decko zjape, lebo chce dudel a ty si hodinu od domu a proste ides domov prevarat, no neviem 😀 😀 😀 😀 , ale hej, je dostat kadeco pojazdne na umyvanie dudlov aj vonku a aj termosku s vriacou vodou si mozes zobrat, pripadne ohrievacku na ces´ty - hahahahah

moni244
24. sep 2016

@anjika42 ty by si sa mala fakt zavrieť doma, to sa nebojíš, že ochorie, keď s ním ideš do obchodu, na poštu a podobne? nebolo by ti lepšie zavrieť sa sterilne doma?

anjika42
autor
24. sep 2016

ja nosím so sebou dva náhradbé cumle a takisto aj náhradný cuneľ na fľasu

anjika42
autor
24. sep 2016

vidím, že plno priblblých je tu na mK

moni244
24. sep 2016

@anjika42 hlavne že ty si tá normálna

jana_eyre
24. sep 2016

Ved rob ako uznas za vhodne, prečo ti ale tak leží na srdci co robia iné mamy?

katka253111
24. sep 2016

No ja sa smejem ☺☺☺ ved to je normalne... vsak ak si nejaka chora ty, tak neoblizuj...ale nevidim dovod to nespravit ☺ vsak na prechadzky clovek nechodi s 30timi cumlami ☺ aby mal nahradu 🙂 ale vsak si vyvaraj vsetko a sterilizuj, uvidis, aku bude mat inunitu tvoje dieta...pozname take a ver, tie deti su stale chore aj ako pubertiaci... uz sa len mame mozu podakovat... 😐

matka1989
24. sep 2016

pane boze ked ti dieta nastupi do skolky co budes robit? mame doma psa macky mala psa hladka pes ju oblizuje macky behaju po dome a? co sa tyka dudla aj keby som malej 5 cumlov vzala vsetky by na zemi skoncili a cumel na flasu nahradny?

moni244
24. sep 2016

@jana_eyre joj, toto je ešte slabý odvar, čakám, kedy sa rozbehne, jej iné témy sú zážitok na čítanie 😀

maciatkolulu
24. sep 2016

@anjika42 pocuvaj, davaj si laskavo pozor na vyrazy, necitala si pravidla????? Neurazaj, tak sa toho drz, lebo budes musiet doma sediet bez MK 😀 , dostanes mesacny trest a budes si moc sterilizovat aj dieta

matka1989
24. sep 2016

juj a asi zavolas socialku flasky sterlizujem cca raz za dva tyzdne :D a cumlik asi raz pred prvym pouzitim inak to isti voda tepla

matka1989
24. sep 2016

@moni244 kde sa daju najst tie temy?

evittam
24. sep 2016

@matka1989 No sociálku na nás na všetky "nenormálne".....
@anjika42 A kto ťa tu uráža?! Všetky čo máme deti a svoje skúsenosti sme "priblblé" a ty si tá múdra? Veď si rob ako uznáš za vhodné a ako som ti aj napísala a nech ťa netrápi to čo robia iné matky a budeš mať menej problémov.... 😉

maciatkolulu
24. sep 2016

@anjika42 a nechapem naco si zakladala temu, aby sa tu hadalo? 😉 Ved ty si nos zo sebou aj prirucnu batozinu a kufrik prvej pomoci kludne a nechaj druhe matky nech si robia ako uznaju za svoje a ty sa kludne "hroz"coho chces, tak ako ja sa zvijam od smiechu ked vidim matky, ktore idu na prechadzku akoby isli na tyzden, ale vobec sa toho nehrozim a ani ich zato nenazyvam priblblymi, ani nic viac, nech si kazdy zije svoj zivot 😉

jana_eyre
24. sep 2016

@moni244 no potom pozriem na ostatne nech sa zabavim 😁

majca88
24. sep 2016

Mna by zaujimalo, ako si prisla k dietatu. Urcite na nejakej sterilnej klinike. Ved bozkavanie je take nezdrave a sex je taky spinavy. Manzela sa chytas len v gumenych rukaviciach? Kup si rusko na usta. Ved virusy sa siria aj vzduchom, aby sa nikto nenakazil......dalsia matka co chce svojmu decku to najlepsie a pritom najviac skodi. Mne dudlik nesterilizovali, dostavala som kravske mlieko od pol roka, jedla som piesok, stuviky, hrala som sa na spinavych a hrdzavych preliezkach, v zuboch mam amalgan.... A zijem..... Preboha, ved majte rozum. Zdravybprisun bakterii dietatu len prospeje. Ved na takom istom principe funguje ockovanie. Pod kozu ti daju virus, aby ho telo spoznalo ak zautoci vo velkom. Nech sa vie hned branit. Drzte deti v cistote, ale vsetkeho vela skodi. Aj cistoty

lolalita
24. sep 2016

Bavím sa... Veď je to moje dieťa, žuzle moje bradavky a keď si spomeniem, odkiaľ vyliezlo, tak obliznutie cumlika vlastnou matkou ho určite nezabije. A to som ja ešte taký strašný humusak, že mu napríklad ohryziem jablko od šupky, dokonca mu niekedy obliznem ruky od jedla a otriem sliny do svojej ruky a niekedy aj nos.

anjika42
autor
24. sep 2016

A to, že vy môžte ochoriet po oblízaní takého cumla, vám nedochádza? Mimochodom, mám doma aj mačku.

dominikav123
24. sep 2016

@anjika42 toto je nejaká forma osvety alebo ?

majca88
24. sep 2016

Taknsa zbav macky. Ako stare mas dieta? Moja ma 16 mesiacov. Ak zabudnem zavriet dvere na zachode,.tak si tam aj ruky omaca. Co jej ich mam obliat vodou z konvy? Alebo umyt v save? Ja mam psa. Spi s nami v posteli,.hned vedla malej. Poctivo sa delia o hracky 😁. Kupili sme hlavne kvoli malej. Ved je vedecky dokazane, ze deti ktore vyrastaju pri zvierati su zdravsie ako ine deti. Ak ti dieta este nechodi, tak to si len uzijes umyvanie ruk a sterilizovanie. Inak pouzivas na zadok vlhcene utierky? Myslim ze to je horsie ako vsetky padnute dudliky dokopy.

elanor
24. sep 2016

@anjika42 jasne, lebo vsetci tu sme blazni, len ty si lietadlo, ze?

pozri, ked sa ti to nepaci, tak sa nepozeraj. Ak to vidis, proste sa otoc na druhu stranu. Ty soi rob ako sa tebe paci, ako uznas za vhodne. Tak si robime aj my ostatne, ako sa to paci nam.

Kludne si o nas mysli, co chces, my si to iste myslime o tebe...

Strana
z4