icon

Odmietanie poobedeného spánku 20-mesačným dieťaťom

mediana
28. júl 2022

Dcérka, 20 mesiacov. Odmieta obedny spanok. Celu noc prespi cca od roka, tak isto prešla v roku na 1 spanok. Mam pocit, že je proste taka, a stačí jej menej spánku. V noci spavala v priemere 11 hodín. Teraz je režim ráno 7:30 vstavanie, na spanok som ju ukladala, keď sa mi zdala unavená, cca 13:30 a späť išla o 21:00. Cez deň spala max hodinu. Posledný týždeň na nej nebadam ani známky únavy (ak ju chcem uspat tak na rukách ju jedine ukolisam). Keď som ju včera nedala spat cez deň, v pohode ficala do večera do 8 plná energie. V noci spala nerušene klasicky do rána. Myslíte že jej môžem ukončiť denne spanie? Lebo ak jej ten denny spanok nanutim, tak večer nechce zaspať ani do 22:00. Liham si s nou, skúšam cez deň viackrát.

Strana
z2
mediana
autor
29. júl 2022

Myslím, že s tým problém nemáme, chodíme na bicykli v cyklosedacke, na plavaren, kupeme sa v bazeniku na dvore, vláčikom do okolitých miest, na ihriska, do obchodov, no vsade mozne, toto myslím ze ma vyplnené dost. Šatku nepoužívame, to nahrádzam rukami, len mi prekáža, že potom nejde ani večer spat v normálnom čase.

stannkal
29. júl 2022

@mediana no keď sa pýtaš tu na MK tak ti skoro každý napise aký je denný spánok strašne potrebny, určite narušiť atď. Dnes sa už vie ze niektoré deti ho proste vylúčia skôr. Ale odborníci odporúčajú že aj napriek tomu držať každý deň kludovy režim, v tom istom čase ako býval denný spánok. Moja prestala spávať krátko po 2r ale oddych mávame stále, a občas ma dni že si ešte pospi. Ja by som ti radila zachovať ten rituál že "ideme si oddýchnuť ", tým jej das možnosť pospať si, keď to bude potrebovať, a keď nie tak nie. My ideme do spálne, čítame knižky, zatiahnem záves, ľahneme si (alebo len ja) a zvyšok nechám na nej.

ckatka
2. aug 2022

@mediana veľmi záleží od toho, kedy prídeme domov, ci sme.na návšteve, ci je manžel v službe, po službe alebo či veceriame doma alebo vonku...
Ale tak niekde v rozmedzí od 8 do 10. Niekedy je unavenejsi a zaspí mi v šatke po ceste domov už o 8 a len ho preložím, niekedy s nami "pozerá" seriál (rozumej hra sa na zemi v obývačke) a zaspí na mne na gauči a len ho preložím, niekedy sa ideme o pol 10 spolu uložiť....záleží fakt. My mame v tomto taky veget, niekto by povedal, že až anarchiu...
Ale všetkým to vyhovuje a nikto nikoho nenúti spať....moje deti si same "povedia", kedy sú unavené....A naozaj odkedy to nechavam viac na nich, všetci spíme lepšie

Strana
z2