icon

Odmietol vám dieťa ošetriť pediater?

andulinne
21. dec 2018

Mamičky poprosila by som vás o skúsenosť, či sa vám stalo, že pediater odmietol vyšetrit vaše dieťa. Moja najnovšia skúsenosť z ktorej som stále šokovaná je žiaľ takáto.
Doktorke som prišla so synom ráno pred desiatou. V čakárni boli 4 ľudia pred nami. Syn mal druhý deň kašeľ ktorý sa v noci zhoršil do záchvatov, prakticky celú noc kaslal. Žiadnym spôsobom som mu nevedela pomôcť. Overené postupy zlyhávali. Teplotu mal cez 38,5. Po hodine a pol otvorila dvere sestrička a keď nás tam zbadala nám oznámila, že nás už neosetria!!! Vravím jej že to vážne? Áno nech sa páči, môžme prísť zajtra. Tak som vzala vyčerpaného 4 ročného syna, počkala ďalšie tri hodiny doma a išli sme na pohotovosť. Dôvod pre ktorý sa u nej tak dlho čaká je, že si bábätká do poradne objednáva v doobedňajších hodinách!S doktorkou sa chystám porozprávať len by ma predtým zaujímalo či ste sa niektorá s podobným prístupom stretli u mňa je to totiž dosť vážny dôvod na to, aby som zmenila doktorku. Bohužiaľ všetky ostatné sú jednou nohou v truhle. Ďakujem za vaše skúsenosti.

Strana
z2
andrejka1974
22. dec 2018

@andulinne naša lekárka ma poradňu len v utorok od 8.00 do 11.00 aj to si deti objednáva ale ináč musíme čakať a ma tam napísané že najneskôr 30 mi ut pred ukončením ordinačných hodín tam musíme byť ešte sa mi nestalo toto u našej lekárky ale stretla som sa s tímto dokonca na pohotovosti moje autisticke dieťa malo od piatku vysoké horúčky okolo 39 až 40 a klesli len na chvíľku na 20 minút nič nezabralo a tak som už v nedeľu išla na pohotovosť a tam mi lekárka povedala ale však mala by mať horúčku dlhšie až potom to budeme riešiť ani sa na ňu nechcela pozrieť a ja jej vravím však je autistka a nerozpráva ona mi nepovie co ju boli povedala som jej to s krikom a ona vtedy aha také deti sú náchylnejší ukážte ja ju pozriem a zistila ze ma angínu ihneď nasadila antibiotika a malej sa ulavila keby ze tej krave nepoviem že je autistka tak ju ani nevyšetrí občas sa aj mne zastaví mozog nad logikou lekárov

xxxkatka
23. dec 2018

@lenzas prezradit mozem, ale berie uz len babätka. Mudr. Antošová

evittam
23. dec 2018

@romiada Zmenit poisťovňu môžeš len do 30.9.s platnostou od 1.1.

maciatkolulu
23. dec 2018

@andulinne ráno ma dr väčšinou choré deti,lebo sa robia odbery,tie nemôže robiť poobede. Ako ja mám dieťa v procare a zakaždým sa nase....m . Takže záruka súkromnej kliniky rovnako nie je. Tie slečny na call centre, čistá hrôza.

lucinka1988
23. dec 2018

@xxxkatka súhlas, tiež chodime k Dr. Antosovej, maximálna spokojnosť, nakoľko som si nevedela predstavit, aby som s malym bábätkom niekde cakala, kým sa dostanem na radu (medzi chorými deťmi). Necakala by som ani so 4 ročným. Tie peniaze mi za to stoja a myslím, že v týchto prípadoch sa oplatí zaplatiť ročný poplatok a zabezpečiť dieťaťu dôstojný prístup od lekára..

lucinka1988
23. dec 2018

@lenzas Mudr Antosova berie choré deti v ten den a objednáva vždy len na presnú hodinu, za 100€ na rok, za príplatok ešte odpisuje na SMS aj mimo ordinacnych hodin, ak sa chcel čokoľvek opytat, napíšem email a do pár hodin mám odpoved- to je už zahrnuté v tých 100€..ale berie už iba babatka..

bibistec
23. dec 2018

Ja by som ziadala pisomne nech mi napise aj s peciatkou ze mi neosetri dieta hned by bola ina rec.

romiada
24. dec 2018

@evittam ved toto! Som zvedava ako bude vyzerat nas ucet za lekarov do 31.12.2019 kym ich nevymenim 🙈🙈🙈

evittam
25. dec 2018

@romiada Preco?! Kazda poistovna preplaca co ma. Nemyslím,ze najakou zmenou si extra pomozes, su to len reklamne tahy. Pokial nie si pacient co potrebuje nejaké tie ich akoze "extra" doplatky tak si na tom rovnako. To si treba hlavne uvedomit. A este vediet na co máš nárok a nielen tak lekárovi zaplatit hocico co si povie aj ked je súkromný.😉

bibistec
25. dec 2018

@evittam nemyslim si ja zas vidim.velky rozdiel medzi vseobecnou a napr unionom. Ved vswobecna totalne kasle na.poistencov. A sama som zazila ze napr fakt union nema problrm. Kamoska teraz bola na lieceni s detmi a vseobecna preplaca mebej tyzdnov ako ostatne dve poistovne. A napr u zubara skoro nic a ostatne poistovne do 100 eur osetrenie a to by som mohla pokracovat

loginexistuje
25. dec 2018

My chodíme k MUDr. Harušincovej ... objednavanie cez net je samozrejmost alebo cez telefon ... ze neosetri to som sa fakt este nestretla nechapem princip poradne od desiatej aby deti na poradnu sli do cakarne s chorými ... tam by mala byt prestavka a dezinfekcia cakarne, normalne je pri kazdej teplote kontrola mocu atd ...

loginexistuje
25. dec 2018

a veru zaklad je sestra v ambulancii

evittam
25. dec 2018

@bibistec Ja som nikdy nemala problém s VSZP. U zubara platim par Eur za plombu. Uz tu zeny písali sko s Unionom ci Dôverou cakali na potrebné odborne vyšetrenia omnoho dlhsie ako keby mali VSZP. Proste nezalezi od poistovne sle od toho s akou poistovnou ma dane zariadenie,lekar zmluvu a aku zmluvu. To je podstatne.

jana_eyre
25. dec 2018

mne sa to este nestalo, lebo ma objednavaci system, ale stalo sa mi nasledovne: boli sme posledni objednani, s tretim dietatom na poradnu a s prvym na ockovanie - taketo pripady ma mimo.chorych ludi.. odchadzali sme s tym, ze doktorka a sestricka sa uz obliekali ze pojdu domov a ked sme vysli z amb. bol tam chory chlapcek s mamou, ktora vravela ze sa tam trepala autobusom a tiez mu nevie pomoct - doktorka sice pofrflala, ze prisla mimo hodin s chorym dietatom, ked tam chodia babatka ALE zobrala a osetrila ho..

nechapem ako moze dieta v takom stave odmietnut, najma ak ste tam cakali dlhsie este ked vysetrovali a boli ste v poradi.. bolo by ine, keby ste dobehli vo chvili kred zatvaraju, ale to, ze vas nestihli zobrat aj ked ste tam uz cakali je ich organizacna chyba!

bibistec
25. dec 2018

@evittam mozno ale union preplatí aj tych par eur za plombu aj dentalnu hygienu aj vsetko do 100 eur a ja mam praveze velmi dobre skusenosti aj s planovanymi zakrokmi na operaciu a pod. Kym pre ine poistovne nebol termin s unionom hned. Ale mate pravdu mozno to je o zariadeni ale som rada ze nie som vo vseobecnej

evittam
25. dec 2018

@bibistec Ved v poriadku ako ty si spokojna s Union ja som s VSZP. A plati co pisem a nie je to mozno-ak prides do zariadenia alebo k lekárovi, ktore/y nebude mať zmluvu s tvojou ZP tak si bud všetko zaplatis alebo môžeš ist inam. A ked to inam bude znamenať cakanie par mesiacov len preto lebo keby si mala inu poistovnu tak nie tak možno zmenis nazor. Proste kym sa nestretnes s problemom budeš chvalit ale ak áno tak uz zmenis pohlad na celú vec.😉 Ja som rada, ze nie som v Unione ani v Dôvere a ani sa to nechystam zmenit.
Tuto zakladnu vec treba pochopit.

montemotherone
25. dec 2018

@andulinne Nemala si odísť ale trvať na vyšetrení. Otázne je, prečo si šla k lekárke po takej noci až "ráno" o 10.00 🤔 Neviem či by som mala také nervy.

andulinne
autor
28. dec 2018

@montemotherone malý zaspal cca o 5 ráno a vstal okolo 9h takže skôr sme to nedali. A naliehala som na ňu, poslala nás na pohotovost.

andulinne
autor
28. dec 2018

@andrejka1974 och tak to je ozaj hrozne. Ja som si zisťovala na úrade, jednoducho nemôže odmietnuť ošetriť dieťa

andrejka1974
29. dec 2018

@andulinne ine je napisu nemozie nesmie ale realita sa odvija od povahz ludi stretla som sa s roznymi pristupmi bez ohladu ci mas zdrave alebo nejako postihnute dieta vedela by som o tom pisat vela a vela

Strana
z2