Odplienkovanie 2,5-ročnej

16. okt 2022

Čaute baby.
Mám dcérku 2,5r. Tento týždeň som jej zobrala plienku, že skúsime odplienkovať. Hlásila mi cikanie, kakanie, spánkové plienky občas suché. Prvý deň katastrófa, ale od druhého dňa sa vycika okamžite ako ju posadíme na wc/nočník, strašne sa raduje, splachuje. Sama sa vypýta tak 1-2x za deň, inak ju dávame my keď dlhšie necika (cca 2 hodiny), nehoda tak 1x za deň. Kakanie zatiaľ do gatiek, tam akoby sa bála, nesilim. Dnes je to 5ty deň. Mám pokračovať alebo ešte nie pripravená? Keď väčšinou ju musím dávať ja cikať ako sa pýta ona sama?

beata_k
16. okt 2022

Ak ju musis ty posadzat na nocnik tak nie je odplienkovana. Podstata odlienkovania je, ze sa dieta pyta same ked citi potrebu. Viac ako tyzden by som tomu nedavala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. okt 2022

@beata_k to chápem aj ja, že musí sama. Pýtam sa ale či mám pokračovať keď spolupracuje, a vypýta sa cez deň už aj sama. Niektorým deťom to docvakne hneď, iné potrebujú možno týždeň, dva? Neviem

autor
16. okt 2022

@elizabet173 pred týmto týždňom už až po "akcii" , tento týždeň od toho 3 dňa aj sama.

beata_k
16. okt 2022

Tak skus este par dni ked vidis pokrok. Ale urcite nie 2 tyzdne alebo mesiace. To je uplne zbytocne chodit s mopom a vytierat podlahu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. okt 2022

@beata_k tak to jasné že nie. To ani neplánujem, bola som šedivá keď mi prvý deň ocikala sedačku 😃. Len som chcela vidieť skúsenosti iných mám, koľko cca. to deťom trvá kým im to úplne docvakne.

autor
16. okt 2022

@elizabet173 nedávam ani von, dokonca ukázala aj vonku že chce cikať, ale bala som keď som ju chytila na ruky do trávy. Tak som vbehla do domu pre nocnik a tam sa vycikala. Asi budem nechávať len na ňu kedy cikať, nie že ju budem dávať ja. Ale keď necika 2-3 hodiny, tak jej pripomeniem alebo s ňou idem až mi to tu neociká 😃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. okt 2022

@elizabet173 tak po dlhšom týždni chodí cikať úplne sama, koľkokrát mi len zakričí že hotovo. Ja ju pošlem len keď už dlho necika (2-3 hodiny) alebo pred cestou autom. Sama si aj stiahne, vytiahne gaťky. Nehoda fakt len výnimočne, asi 2 za celý týždeň. No čo s kakanim? To sa boji. Ide skúsiť aj niekoľkokrát keď jej treba, a nakoniec to dá aj tak do gatí. Netlacim na ňu, nehrešim, len vysvetľujem. Dnes konečne kakala od stredy, pokusy boli už včera. Tiež skúšala veľakrát na wc, nočníku predtým (išla zakaždým sama,), ale nakoniec to dala do gatí (po troche na 3x). Bojím sa aby sa v tomto neblokla a nezadržiavala. Ako ju podporiť?

autor
23. okt 2022

@elizabet173 * po ďalšom týždni

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz