Regres v odplienkovaní dieťaťa

22. mar 2023

Ahojte, prosím o rady tie, ktoré she odplienkovali dieťa pred 2. rokom. U nás je to konkrétne 21 mesiacov. Ropráva, chápe rozdiel mokré suché, od 1,5 r. má aj po noci suchú plienku. Staršie dieťa som za týchto okolností a v tomto veku odplienkovala úplne ľahko. Jednoducho som zobrala plienky a povzbudzovala na nočník, po dvoch dňoch nehôd sa pekne s istotou pýtalo. Teraz sa trápime 8. deň, viem nie je to strašne veľa, ale aj tak mám krízu, či to má význam. Prvý deň bola klasická katastrofa, cikanie každých pár minút. Vždy som prezliekla a povzbudila, že nabudúce stihne nočník. Ďalšie dni lepšie, cikanie sa spravidelnilo, ale nepýtalo sa, musela som vystihnúť nočník. Predvčerom sa už tak pol na pol samé začalo pýtať, raz áno, raz nie. Dnes ale totál regres. Ráno plná plienka (na noc som pre istotu nechala), to sa nestalo už ani nepamätám. Ciká v zásade do nohavíc, príde "mokré gaťky, prezleč!".
Som na rozpakoch, či to zabaliť a skúsiť napr. o dva mesiace. Alebo ešte pár dní vytrvať. Aký postoj aj zaujať k tomu regresu? Stretli ste sa s takým vyvojom? Ako ste to riesili? Je mi ľúto nechať to tak. Keby bolo ešte také "bábätkovské", tak neriešim. Ale zdalo sa mi už mentálne aj fyzicky pripravené (reč, suchá plienka), len možno iná povaha ako súrodenec?

zuzkaa1991
22. mar 2023

Moja nerozpravala len hmkala takze jedneho dna som zobrala jej plienku si pamätám na covid kedze som vedela ze nik nepríde na velku noc kedze kazde prebaľovanie bol boj od mala....moja pochopila az cca na 12 den ze ma aspoň ukazat cikat

autor
22. mar 2023

@zuzkaa1991 inak presne, že pri staršom to bolo cez pandemiu, nikam sme moc nechodili, tak som to brala tak lightovo, že veď skúsim a vyšlo to. Teraz som akoby viac pod tlakom,vynechali sme tento týždeň krúžky, chodíme len na ihrisko pri dome a láka ma to ďalej, staršie dieťa piští, že chce tam a hentam a tento tréning nás obmedzuje.

autor
22. mar 2023

@zuzkaa1991 a prosím ťa, ako tých 12 dní prebiehalo? Nedarilo sa a potom odrazu pochopila alebo tam bol nejaky vyvoj?

zuzkaa1991
22. mar 2023

Kazdy jej vysvetloval ze sa ma pytat alebo utekat na wc do nočníka nechcela velmi kúpili sme redukciu takze chodila aj aj... potom.som.jej prizvukovala ze bude mokra kym sa nenaučí pytat nechala som.jej .mokre veci.ma sebe.par minut kym som isla po druhe.....kazde dieta ma.ine tempo.... svagrin za.3.dni.bol bez plienky aj na noc moja.mala.do 3.5r.ale ja som.pants.davala ked zaspala takze ona nevedela ze.ma plienku.....len nedat plienku a vysvetľovať dookola davala som ju cikat kazdych 30min niekedy aj skôr horsie bolo kaki pre mna 🤣🤣🤣

ailiba
22. mar 2023

Kazde dieta je ine. Musi proste na to dozriet. Mojho syna som chcela odplienkovat v lete, ale ani za svet to neslo. V novembri mi odrazu povedal, ze uz nechce plienku a po troch dnoch sa uz vobec nepocikal. Asi este tvoje mladsie potrebuje cas. Ja by som ho nenutila. Skus este pockat.