Odplienkovanie

22. sep 2022

Ahojte baby, potrebujem poradiť . Je to moje 4te dieťa, ale neviem si rady, ani jedno mi toto nerobilo. Rozhodla som sa, že skúsim odplienkovať dcérku, bude mať za pár dní 2 roky. Je rozumná, vie sa obliecť, vyzliecť, rozumie pokynom, urobí všetko čo jej poviem. V nedeľu som jej zobrala plienku, že skúsime 7 dní, ak to nepôjde, vrátim jej plienky.. Dnes je to 5ty deň. Zatail sa nechyta, príde, dá si dole gate, sadne na nočník, až keď je pocikaná. Ale dnes je to úplne divné, lebo ráno ako sa zobudila o 6, až doteraz, vôbec necikala. Nič. A to ju nalievam vodou, čajom od rána. Spala 3 hodiny, suchá plienka. Čo teraz?

viestta
22. sep 2022

Dat plienku a počkať kým si uvedomí, že BUDE cikať a nie, že už sa stalo

ladybug138
22. sep 2022

Nie, ja by som urcite plienku nevracala, nemusi si vobec uvedomovat, ze cikala do plienky
Ja som bola na tom podobne s dcerou, dala som dole plienku a az na nejaky 7.den sme zaznamenali prve uspechy...takze radim vydrzat, skusat posadit na nocnik a velmi chvalit.
A za mna ani nie je dobra rada, ze ma clovek pockat, az bude dieta pripravene a same si povie 😂 keby som mala cakat dovtedy, ked si moje dieta samo povie, tak mame plienky este v piatich rokoch

tani777
22. sep 2022

@ladybug138 to som si myslela aj ja,pri prvej..ze to je o lenivosti matky..prva to pochopila hned v ten den,par nehod bolo,ale 99% sa pytala alebo sla sama..
Druha ani za svet..najprv ani sadnut,jedno ci nocnik,ci zachod..a cakam doteraz..skusila som aj nechat bez plienky..obcas sa opyta,obcas sa pocika..obcas zahlasi,ked uz cika...obcas sa opyta,aj ked ma plienku...a robi aj to,ze sa jej opytam,ci chce,povie,ze nechce a o minutu je docikana..alebo ju rovno dam na zachod/nocnik,vyskoci odtial,ze nechce,a o minutu je docikana... 🤷‍♀️ Takzeeeee tazko povedat,su rozne deti..ja som sa rozhodla,ze este pockam (zajtra ma 2 roky..starsia mala 1r8m ked bola komplet bez plienky okrem noci)

babydesire
22. sep 2022

Pockat..ona ti cely drn vobec necikala ? A to ako sa da ?

ls56
23. sep 2022

Zadrziava moc…buď sa boji vycikať mimo plienku alebo bojuje s tym. Takže treba sadnuť na nočník a môžeš robiť nasladovne: štekliť ju,fukať na nočniku do bublifuku,alebo ked bude sedieť na nočniku tak ponoriť nozičky do vlažnej vody Alebo aj fukať slamkou do vody v pohariku. Tak sa vycika do nočnika.

autor
23. sep 2022

@babydesire veď preto sa pýtam, lebo som neverila že sa to dá. Necikala včera od štvrť na sedem ráno do pol siedmej večer kedy sa pocikala. Aj to predtým si sadla na nočník sama, postavila sa, išla sa hrať, za chvíľu si zasa odišla sadnúť, odišla. Nakoniec to pustila do gatí. Potom o hodinku jej vravím, daj si dole tepláčiky a vycikaj sa. Ona si sadla a prvýkrát za tých 5 dni sa vycikala. Tak ideme ešte pár dní skúšať ďalej. Dnes sa zobudila o šiestej a odvtedy zasa necikala. Pije dosť.

ls56
23. sep 2022

Boji sa a zadržiava moč. To tiež nie je ok. Skús s ňou robiť tie aktivity čo som popísala.

babydesire
23. sep 2022

Fiiiha, to je ale rekorderka, a to som myslela ,ze nasa ale tvoja prekonava..no nieze by som tlieskala, zadrziavat moc nieje dobre,, aj ked nechapem ako to dokazu.. syn vypije povedzme 250ml vody,dzusu niecoho a cura z toho pol dna kazdych 5minut..pred spanim ide aj trikrat curat behom 10minut (ale to skor spekuluje)..dcera, vydrzi necurat 12hodin vkuse ,,nejde pred spanim,nejde vnoci a nechodi ani rano,az niekedy v skolke sa ide vycurat,, odhadom aj 12hodin, ale to je vacsia cast vnoci,kedy clovek neprijima tekutiny..dost dlho vydrzi aj pocas dna.

babydesire
23. sep 2022

Drzim palce nech ste cim skor uspesny..aby si nieco takto "neurobila"