Odplienkovanie 2-ročnej

28. jún 2023

Ahojte, chystám sa odplienkovat dvojročnú (26mes) dcéru. Doteraz na nočník nechodila je stále len v plienke (chyba) - nočník odmieta a reve. Jej vôbec nevadí že je pokadená, občas sa chytí za zadok ale tým to konci. Este nevie rozprávať. Ako ju odplienkovat? Nechať jednoducho tak bez plienky len v nohavickach? Nech cíti že je mokrá? A byť len doma pokiaľ nepochopí že sa cika a kaká do nocnika?
Plus je, že už sa s nocnikom kamaráti tým štýlom, že tam dáva sedieť babiku.

dilino
28. jún 2023

A čo ak by si kúpila nočník do ktorého ked urobi potrebu bude hrať melodia.Určite sa jej to bude páčiť neskôr ho môžeš predať.Moja kamarátka tak odučala dcérku a kedže vedela že bude hrať melodia tak vždy išla a odnaučila sa za 3 mesiace.

guiseppinka
28. jún 2023

@dilino toto moze fungovat aj tak, ze sa zlakne a nebude chciet vobec. Uz som takr pocula viackrat... a odplienkovat za 3 mesiace? Nebola este pripravena... Ak je dieta pripravene, tak sa vie odplienkovat za chvilu (par dni, tyzden)

Skus, vezmi plienku, uvidis po 2 3 dnoch... Ak sa nebude chytat, kasli na to, daj plienku naspat a skus o 2 tyzdne...

oskorusa
28. jún 2023

V prvom rade to musíš s ňou odkomunikovať, rozprávať sa o tom, spraviť z toho rutinu, ráno po prebudení posadiť na nočník, po jedle cca 20 minút posadiť zase, pred odchodom von, pri príchode domov. Alebo odsleduj aký ma rytmus. Knižiek pre deti je kopa, stačí si vybrať. Keď už obsedi na nočníku, keď sa bude vedieť vyzliecť a obliecť a bude vedieť ukázať časti tela, môžeš ísť na to. A ešte sleduj, či je po spánku sucha plienka, hlavne cez deň. Pripravené dieťa sa odplienkuje za pár dní. Ak sa to nepodarí. Nechaj tak, pokračuj v režime a rutine a skus o pár týždňov znova. Držím palce

stannkal
28. jún 2023

A čo tak nechať jej plienky kým sama nebude mať záujem o nočník? Keď bude pripravená tak to určite dá nejak najavo.

dilino
28. jún 2023

@guiseppinka su to nočníky s tichou melodiou.Práve že ked bude počuť melodiu bude chcieť ísť.To nehraje hudba ako na diskoteke ale ticho.

adri97
18. júl 2023

My sme na tom podobne. Skúšali sme teraz 2 týždne bez plienok, ale je veľmi tvrdohlavá. Vidím na nej, že vie kedy sa jej chce cikať, aj sa párkrát už vypýtala, ale stále sa točíme v kruhu a nedarí sa to úplne. Držím palce, teda ak ste to nezvládli už medzitým😊

cervenaruza123
18. júl 2023

My sme zacali dcerke vysvetlovat, ze velke deti a dospeli ludia chodia na nocnik alebo na zachod, ukazali sme jej nocnik, sedatko na zachod a ze ked bude chciet, moze aj ona si to vyskusat. Obcas vyskusala, obcas nechcela. Ked sme nutili, este viac sa vzdy zatala. Tak sme vzdy len nukali moznost aj nocnika, hoci len posediet. Postupne ho zacala obcasne pouzivat, potom uz vedela uplne, ale stale si pytala aj plienku. Az jedneho dna nam povedala, ze je uz velka a ci moze byt bez plienky. My sme sa potesili a od toho dna je odplienkovana vlastne uplne. Aj ked tyzden predtym este robila sceny, ze ona nechce byt bez plienky. My sme stale zdoraznovali, ze ked vyrastie, bude chodit na nocnik a ked nechcela, sme jej povedali, ze nevadi, este nie je az taka velka, este bude chvilu babatko, ze to nevadi.

lucilaines
18. júl 2023

Mam dve deti, druhe nedavno odplienkovane. A dam ruku do ohna za metodu “nechat to na dieta”. So starsim synom som cvicila s odplienkovanim hadam rok. Skusala som, posadzala, potom som dala pauzu, znova skusala, prala dokola. Bol presne ako tvoja dcera, ze mu bolo uplne jedno, ci je pokakany ci pocikany. Potom ma to uz prestalo bavit tak som to nechala tak. Zrazu prisiel sam (mal 2 roky a 8 mesiacov) povedal, ze uz plienku nechce a nemal. V piatok bol este v jaslach v pleinke bez toho, ze by som vobec mala v plane odplienkovat. V pondelok uz isiel bez plienky bez jedinej nehody vratane obedneho spanku. Do tyzdna bez plienky aj na noc. Pri mladsom som sa poucila, tiez som mu ukazovala nocnik, vysvetlovala, ale nesnazila som sa o nic. Mal 2 roky a 2 mesiace, ked mi jedno rano oznamil, ze plienku nechce a odvtedy nema. Mal par nehod, ale minimum. Takisto do tyzdna komplet bez plienky aj na noc. Z mojich skusenosti aj co vidim v okoli, tento nasilu treningovy pristup je zly. Bud sa dieta casom uplne zatne, alebo sa to nejako najci ale este pol roka kaka len do plienky alebo ma plienku v noci pomaly do 4 rokov alebo je akoze odplienkovane doma, ale do auta a na spanok a na prechadzky sa mu plienka dava a podobne. Vzdy z toho vznikne nejaka zbytocna komplikacia. Takze moja rada, kup knizky, kup nohavicky, bravaj ju so sebou na zachod, ukazuj vysvetluj a nechaj na nu, kedy s tym pride sama.