icon

Odplienkovanie autistického dieťaťa

26. feb 2025

Dobrý večer kedy ste odplienkovali vy?

selest
26. feb 2025

Trpezlivo s odmenami.

iqoska
26. feb 2025

Začneš ako so zdravým dieťatkom. Najlepšie aby do škôlky už išlo bez plienky. Keď už vie sedieť posádzaš na nočník po spánku a po jedle kedy je pravdepodobný úspech. Treba sa obrniť trpezlivosťou. Môže to trvať veľmi dlho a býva aj niekolko regresov. Všeobecne ak dosiahne mentálnu úroveň 1,5r dieťaťa je odplienkovanie možné. Vraj je veˇmi dobrým ukazovateľom či možno odplienkovať dieťa to či dokáže samostatne chodiť po schodoch hore aj dole.

andrejka1974
27. feb 2025

@iqoska to moja po schodoch chodiť vie , základ je aby jej to začalo vadiť čiže ak nemá plienku a počula sa bude jej to vadiť ak jej to vadiť nebude nenaučíš

andrejka1974
27. feb 2025

Musí dozrieť a musí mu to vadiť , pokiaľ mu nevadí že je pocikany bez plienky tak ešte nedozrel sú deti čo to zvládnu a sú deti čo na to nefozreju nikdy alebo neskôr moja bude mať v apríli 13 a nedozrela na to tak je stále plienkovana

iqoska
27. feb 2025

@andrejka1974 je to individuálne samozrejme. Ale ak to rodič rýchlo vzdá tak sa to dieťa nemá šancu naučiť. Vidím to aj v škôlke kde učitelka dokáže odplienkovať podľa rodiča "neodplienkovatelné" dieťa.

andrejka1974
27. feb 2025

@iqoska ano to je síce pravda , ale keď moja je na úrovni ročného dieťaťa a nevadí jej to tak to neurobím aj keby čo koľkej bolo chodí do špeciálnej dss a skúšali aj tam a proste to u nej nejde a začne byt nervózna keby to začnem skúšať

iqoska
27. feb 2025

@andrejka1974 Ty si to ani neskúšala?

andrejka1974
28. feb 2025

@iqoska skúšali sme ale bez úspechu a bola z toho veľmi nervózna takže sme od toho upustili nestojí to za to ju trapit

andrejka1974
28. feb 2025

@iqoska len sú špeciálne deti čo sa to nenaučia ja mám ešte štyroch starších a tých som v pohode odnaučila nie vždy sa to dá

iqoska
1. mar 2025

@andrejka1974 Ten odpor môže byť priam neuveriteľny veru. 😔

andrejka1974
1. mar 2025

@iqoska hej stačí aby sa zobudila so zlou náladou tak si užijem vrastania aj hodinu

henka123123
1. mar 2025

Mam autistu .odplienkoval sa v 3.5 (ale rovno aj na noc) co dokonca moj druhy zdravy (4.5 rocny) nie je na noc odplienkovany....no a zacali sme v lete.neviem ci chlapec dievcatko..ja som mojho nehala cele leto behat s holym pipim a vzdy ked sa vycikal do travicky a tak tak som sa tesila.tlieskala a tak..na noc somnmu vzdy dala plienku...a dosiel september jesen a sam uz nechcel si dat plienku ani za svet a od toho dna chodil na serblik...s kakanjm bol este problem.lebo zadrziaval dlhodobo..tak to som musela ho sledovat.ked krizil nohy a takbsom ho posadila...pomohli nam probootika greenfood