Odplienkovanie dieťaťa na spánok
Ahojte dievcata, drobec ma presne 2 roky a 7 mesiacov. Odplienkovaný je cez den, pekne hovori pipi na cikat kakanie vidim, ze je nesvoj chodi po spickach, obcas sa pomyli a pride za mnou a stahuje si slipky.
V skolke ho ale nemozem nechat cely den, lebo sa cez poobedny spanok pocikava.
Neviem ako na to, skusila som zo 3x uz ho dat bez a dat nepremokavu podlozku ale precural sa
Neviem sama.
Vďaka za rady.
Moja už cez deň pýtala normálne, ale cez spánok sa niekedy nezobudila.. prestávala som dávať plienku až keď mala v noci alebo cez spánok suchú plienku napr. 3 - 4 dni po sebe.. aj potom bola niekedy nehoda, ale nie vždy...
Odplienkovanie pocas spanku nijako neurychlis. Tam musi telo zacat same produkovat latku, ktora brani tvorbe mocu pocas spania. Ak sa k tomu prida tvrdy spanok, ze sa dieta na potrebu cikat nezobudi, tak to opat musi dozriet organizmus, aby vnimal signaly tela. Neda sa dohodnut dat aj v skolke na spanok plienku? U nas sa dalo.
Čo stresuješ? Moja ide mať 4 a stále sa budí mokrá. V škôlke na spánok má tiež ešte plienku. Ale budiť ju určite kvôli tomu neplánujem.
@anonym_autor ja som na noc nechávala plienky kým ich nemala suché, teraz ma 2 roky a 6 mesiacov a už je skoro týždeň úplne odplienkovaná, jednoducho som jeden večer nedala plienku, vysvetlila jej pred spaním že keď bude potrebovať cikať musí ma zobudiť, lebo nemá plienku a hotovo ☺️
Na noc som prestala dávať plienku až ked bola plienka 2 týždne suchá bez nehody. Stym žiaľ nič nenarobíš. Ako uz bolo spomenuté.
@anonym_autor moj je taky ze ked mal plienku proste sa vycikal. Ked som nedala tak sa nepocikal. Ale teda bol starsi. Suhlasim ze to chce cas a nijak to neurychlis
Ano dat nepremokavu plachtu a nedat ziadnu plienku.Prve noci budu mokre,potom si zvykne.Tiez som uz na dalsi den ani na noc nedavala.Pred spanim vycikat,vykakat a uz nepit,ziaden caj,mlieko.Nic.Dieta musi tiez vediet prespat celu noc.
Máme rovnako staré deti, syn je od 2 rokov bez plienky na deň, kakať ma nočník chodieva už rok, s výnimkou 2-3 c nehôd počas choroby. Ale na spánok plienku má, máva aj obdobia kedy v spánku neciká, potom zase začne, niekedy sa zobudí niekedy nie. Avšak keď som ho nechala bez plienky na spánok a pocikal sa, vždy to tak ťažko niesol a hrozne plakal a spomínal na to aj ďalšie dni, že som sa na to vykašľala a plienku mu proste dávam. Od septembra je v škôlke, na spánok s tým vôbec nemajú problém mu natiahnuť plienku
S pocikanim pocas spanku neurobis nic, na to musi proste dozriet. Mozes dat vycikat tesne pred spanim, pred spankom davat menej pit, ale viac sa asi neda. Preco ho chces nechavat v skolke? Musis do prace? Nas aktualne 2,5-rocny by mal ist do skolky od januara, ale kym som doma, tak spat tam nebude. A tym padom ma odplienkovanie na spanok netlaci.
@andrea_82 pracujem na HO uz vyse roka a pol a na malu ani nie je cas pri nom...
Máme rovnako staré deti, syn je od 2 rokov bez plienky na deň, kakať ma nočník chodieva už rok, s výnimkou 2-3 c nehôd počas choroby. Ale na spánok plienku má, máva aj obdobia kedy v spánku neciká, potom zase začne, niekedy sa zobudí niekedy nie. Avšak keď som ho nechala bez plienky na spánok a pocikal sa, vždy to tak ťažko niesol a hrozne plakal a spomínal na to aj ďalšie dni, že som sa na to vykašľala a plienku mu proste dávam. Od septembra je v škôlke, na spánok s tým vôbec nemajú problém mu natiahnuť plienku
@drianaa kde to tu nechcu ani pocut 🤷♀️
@anonym_autor ja som na noc nechávala plienky kým ich nemala suché, teraz ma 2 roky a 6 mesiacov a už je skoro týždeň úplne odplienkovaná, jednoducho som jeden večer nedala plienku, vysvetlila jej pred spaním že keď bude potrebovať cikať musí ma zobudiť, lebo nemá plienku a hotovo ☺️
@t1nusa dievcatka juj to je radost 😁
Ano dat nepremokavu plachtu a nedat ziadnu plienku.Prve noci budu mokre,potom si zvykne.Tiez som uz na dalsi den ani na noc nedavala.Pred spanim vycikat,vykakat a uz nepit,ziaden caj,mlieko.Nic.Dieta musi tiez vediet prespat celu noc.
@anonym_a410db veris, ze na ten sibnuty rozmer 180x60 ju neviem zohnat 😁
@anonym_a410db veris, ze na ten sibnuty rozmer 180x60 ju neviem zohnat 😁
@anonym_autor my sme malemu objednali autickovu postel 80 na 160 aj s madracom a rovno na to uz nepremokavu plachtu.Este ratame s tym,ze nehoda sa stat v noci moze.
Skus zadat do google tie rozmery a hned ti ich vyhodi niekolko.
@anonym_autor my sme malemu objednali autickovu postel 80 na 160 aj s madracom a rovno na to uz nepremokavu plachtu.Este ratame s tym,ze nehoda sa stat v noci moze.
Skus zadat do google tie rozmery a hned ti ich vyhodi niekolko.
@anonym_a410db idem pravda skusala som Vinted aj takto a nic

S pocikanim pocas spanku neurobis nic, na to musi proste dozriet. Mozes dat vycikat tesne pred spanim, pred spankom davat menej pit, ale viac sa asi neda. Preco ho chces nechavat v skolke? Musis do prace? Nas aktualne 2,5-rocny by mal ist do skolky od januara, ale kym som doma, tak spat tam nebude. A tym padom ma odplienkovanie na spanok netlaci.