Odplienkovanie skoro trojročného dieťaťa

katkacsehova
28. feb 2021

Ahojte mamičky, prosím vaše skúsenosti, synčeka sme pred mesiacom odplienkovali v 2rokoch a 10 mesiacov. Co sa týka cikania do 1tyzdna už fungoval sám, stiahol gate vycikal do serblika, ale čo sa týka kakania tak sa neposadza ani nepovie že mu treba len sa pokaka do gatí a je ticho.. Neviem si s tým rady, ako ho naučiť, ako reagovať? Vie ze kakat sa ma do serblika, aj to potom povie ale jednoducho to nerobí.. 😥

pininka1
28. feb 2021

No je to este velmi cerstve, kakanie este bude trvat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka1
28. feb 2021

@elizabet173 u nas prvy syn, kakal od pol roka len do nocnika, ale curat ani nahodou, tesne pred druhym rokom sa zacal pytat. Ale druhy syn aj dcera, odplienkovank raz dva, ale kakali este do plienky nejaky cas. Podla mna je tyzden skoro aby na to prisiel, pre niektore deti je to dost osobne, nasi sa schovavali a tak kakali.

bavlnka92
28. feb 2021

my sme striehli kedy sa ide schovať za dvere (tam išiel kakať) a skúsili sme mu tam dať nočník. to nezabralo ale párkrát keď už bol bez plienky sme ho schmatli a posadili a postupne zistil že keď to nemá nalepené na sebe s plienkou je to lepší pocit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkacsehova
autor
1. mar 2021

@elizabet173 zatiaľ sa naučil na serblik, boli aj 3 dní že išiel tam kakat ale potom zrazu prestal a do slipov sa pokakal stále.. Keď mu poviem ze pod kakat na serblik tak nechce..keď ho vidím ze tlači rýchlo ho posadim, aj keď trocha protestuje a potom sa vykaka do serblika.. Ale nie vždy to viem od chytiť.. Neviem možno sa mu kaka lepšie po stojacky..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gumkac19
14. dec 2022

@katkacsehova my to máme teraz aktuálne, po mesiaci začal kakať do wc, nočník veľmi nechce na kakanie, ale do wc už prekonal ten "stres" za odmenu dostáva lentilku 🤷
Čiže len vyčkať, dookola vysvetľovať, skúšať a on sa raz chytí keď bude "pripravený "