icon

Odplienkovanie - tipy a triky

laurasz
17. mar 2025

Ahojte, viem že týchto tém je tu mnoho ale predsa.
Malý má skoro 21 mesiacov a už skoro týždeň sa snažíme o odplienkovanie ale ide skôr o pokus omyl lebo sa stále nepýta a pocika sa hocikde. Vždy sa pocika do slipiek a potom chodí po dome a ukazuje že ble. Ovláda už význam tých slov že cikať a kakať len teraz otázka či v tom vydržať lebo už to je dosť dní čo je bez plienky či mu ju vrátiť ale čo ešte mám robiť lebo už som zúfalá z toho že periem 10 gatí denne a utieram nonstop podlahy. Ďakujem pekne za odpovede

viestta
17. mar 2025

Kym si sam neuvedomuje plny mechur, su vsetky pokusy zbytocne. Dajte tomu cas, potom to zvladne za par dni. Nervova sustava musi dozriet

lia2929
17. mar 2025

Uplne to iste zazivame s 2,5 rocnym. Uplne chape, pozoruje nas , vie co sa tam robi az jedneho dna vstal do jasli vzal si sam podsedak na wc a sam sa rrano vycikal👌🏻 odvtedy chodi zrazu upozornovat a cika do wc. Snazi sa , pomaly na to deticky pridu ale kazdy to ma asi inak. Drzme si palce😂😍

svokrinjazykmonika
17. mar 2025

@laurasz ešte to nechaj tak. Ja som od odplienkovaná keď mala malá 2r4m ale ochorela do toho a dostala hnačky tak chytila úplný blok a dostala naspäť plienky. Skúsila som teraz po mesiaci a úplne bez problému jej to ide.

januska12323
17. mar 2025

Kým si neuvedomuje stav pred cikaním snažíte sa úplne zbytočne.

laurasz
autor
17. mar 2025

Tak vám ďakujem veľmi pekne uchýlim sa teda naspäť k plienkam a vyckame

kavasmliekom
17. mar 2025

@laurasz zbytočne. Buď za ním treba chodiť a vkuse ho dat na nočník, alebo dat naspäť plienku. Podľa mňa nevie ze sa ma pýtať. Má potrebu, pusti hocikde

laurasz
autor
17. mar 2025

@kavasmliekom no veď práve to je ten problém, len som si myslela že keď už vie o sebe že tú potrebu robí bude pripravený ale keď ani po týždni nie je vidno zmena

len_nig
17. mar 2025

Tiež som za to že toto je zbytočné. Kým on sám nejde od seba na serblik tak to absolútne nemá význam.

siska53
17. mar 2025

@laurasz Presne, este nie je pripraveny, ak je dieta pripravene, do par dni mas odpliekovane dieta.

jaskolka
17. mar 2025

Nechaj to tak, toto je zbytočne trápenie,ako píšeš,ustavične pratie a utieranie mlačok, proste ešte nechápe,kedy mu treba.
Keď počkáš a bude pripravený ,tak pár týždňov,alebo mesiacov,tak sa odplienkuje za dva -tri dni .

laurasz
autor
18. mar 2025

Ďakujem vám za rady a názory ešte teda počkáme