icon

Odstavenie 3-týždňového syna od materského mlieka

6viktoria6
4. mar 2021

Ahoj mamičky, chcem vás veľmi pekne poprosiť o radu. Mám 3tyzdnoveho syna. Snažila som sa a aj sa stále snažím ho kojiť aj odsávať a dávať mu z fľaše. Už v nemocnici som si ho cez deň stále prikladala a v noci asi raz alebo dva krát prikrmovala pretože mu moje mlieko nestačilo. Je to stále horšie a už jedáva UM normálne každé tri hodiny lebo moje mlieko mu nestačí. Slabé MM je vraj mýtus ale neviem si inak vysvetlit to že je priložený k prsníku aj 30 min a stále plače že je hladný. Prosím poraďte mi či mám kojenie úplne odstaviť alebo sa mám ďalej snažiť. Je to moje prvé dieťa a som 21 ročná mamička nemám skoro žiadne skúsenosti. Vopred ďakujem.❤️

Strana
z2
dzejsik
4. mar 2021

@6viktoria6 aj my sme tak boli, s tým, že náš kojenie neznášal, hrýzol, odtláčal sa... tak som mu odsávala prvé týždne, kým bolo čo a plynule prešiel na UM ... mali sme aj laktačnú, nepomohla ... ešte ak chceš kojiť skús klobúčiky použiť, ale ak to nepôjde, nerieš, netráp sa, aspoň nebudeš musieť v noci vždy len ty vstávať kŕmiť ;) len potom radím, fľašku po ruke v noci a termosku s vodou nachystanú

s_a
4. mar 2021

@zuvelyn tak to ma mrzí 😞 akože mňa to hneď prešlo ako som dokojila.. ale tiež mi celkovo po pôrode trvalo kým som si k nemu našla cestu a nie kvôli kojeniu
No môj sa našťastie v noci tiež za tých 5 minút dokáže nakojit 😊

nikpa
4. mar 2021

@6viktoria6 to je na tebe ale jedine tak na 100% ci je. Skús tu na bazári, okolo 20€ kupis keby si sa rozhodla

engynka
4. mar 2021

Vykasli sa na rady tuto mamiciek. Zavolaj si laktacnu poradkynu a do par dni mate po probleme. Na zaciatku je to tazke, zle prisatie, rozkusane bradavky, bolest, vela placu ci dietata ale aj matky, tlak z okolia aby si kojila. Vela maminiek tym preslo a pritom si staci zavolat kvalifikovanu pomoc. Pomoze ti to ako psychicky tak aj sa naucite spolu ako spravne a bezbolestne kojit. A neskor si to budes uzivat. Ja som tym preslo a som vdacna poradkyni, ze nas to naucila a fakt by som na zaciatku ked som mala krvave prsia, nepovedala, ze to bude niekedy prijemne a pekne.

6viktoria6
autor
4. mar 2021

Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za rady a ochotu. Dohodla som si návštevu laktacnej poradkyne takze si dávam ešte šancu, hlavne kvôli malému. 🙂

oblecenie99
4. mar 2021

@6viktoria6 Vlastná skusenost: bud kojis alebo dávaš UM. Ten mix nie je dlhodobo udržateľný. Mne to trvalo, kym mi to docvaklo, ale natrápila som sa veľmi.. Hlava sa mi dala do poriadku až keď som sekla s materským mliekom a zostala som len pri UM (ja som nevedela kojiť, ale poctivo odsavala aspoň). Samozrejme môžeš vyskúšať rady, ktoré dostaneš, najma ak máš záujem kojiť a máš aj mlieko. Ja z mamily mam doteraz husiu kožu, aj keď nepopieram, že sú ženy, ktorým pomohli. Všade sa píše aké je to potrebné a prirodzene to kojenie, čo je určite pravda, jasne, každá kvapka sa ráta, ale kde je ta hranica prirodzenosti? Pravidelne odsávanie a chystanie sa na to, žiadny spánok, oddych nič hladné dieťa, cievky a poháriky? Neviem, ja som videla iba hladného a nahnevaneho novorodenca ktorý už tak ci tak bol zvyknutý na fľašu na rukách laktacnej, ktorá ho vyzliekla na plienku, drepovala s nim v byte, a snažila sa ho nakŕmiť pohárikom.. pchať do úst cievku.. A vtedy sa konečne zapli u mňa materské inštinkty a v popredí bolo to, že toto je moje dieťa a je hladné, musím ho nakŕmiť, toto je moja povinnosť. A nie moje predstavy o dokonalej matke co so seba tlači 40 ml mlieka za deň, ak keď s revom a zničená, lebo každá kvapka sa ráta. Áno, ráta sa. Tak ako aj iné veci u dieťaťa. Nemaj výčitky svedomia, ak by bolo na umelom. Ak chceš naďalej skúšať, skúšaj, skus sa poradiť hoci aj na tej mamile, kojenie je áno určite je dobrá a najlepšia vec. Ale nezabudni myslieť aj na seba a nedovol aby prípadný tlak okolo toho bol silnejší. Držím prsty 🙂

fiafia
4. mar 2021

Ja som mala podobný problém. Kojenie cez klobúčik. Mala na prse takmer celý deň. Nespokojná, plakala, neskôr sa už ani neprisala. Nejaký čas som aj odsávala ale ako som to po vyše mesiaci vzdala a dala um zrazu bolo bábo spokojné 😊 netreba to siliť za každú cenu. Ja mám svedomie čisté ,snažila som sa no nešlo to.

veroonr
4. mar 2021

@6viktoria6 cim skor by som kontaktovala niekoho z Mamily. Je skoda prist o dojcenie, urcite sa tvoj problem da vyriesit. Mam 20 mesacne dieta, ktore stale kojim, a po pravde neviem co by sme v niektorych situaciach bez kojenia robili...

zuzka102
4. mar 2021

Nerozumiem prečo niektoré píšete, že buď kojiť alebo UM. Mne pri mojej dcére išlo bez problémov oboje. Do 2,5 mes. bola iba kojena, potom sme pridali Nutrilon, lebo malej iba moje mlieko nestačilo a takto nám to poradila aj pediatricka, a teda týmto sposobom (kojenie aj UM) sme fungovali až do 13 mes., potom som s kojenim prestala.

andreatytler
5. mar 2021

@6viktoria6 Z tvojho prispevku sa nezda ze by si bola prilis velmi stresovana. Ak to zvladas, pokracuj v kojeni a dokrmovani.
Ja som kojila+odsavala + dokrmovala umelym mlieckom 9 mesiacov. Do 6 mesiaca mal pol na pol materske a umele a potom som mliecko zacala stracat a bolo stale viac a viac umeleho.
Som velmi rada ze som aspon ciasocne kojila. Ked mal asi 2 mesiace obaja s muzom sme ochoreli. Mmuz mal hrozny kasel, ja trochu lepsie a maly vobec nic. Verim ze to bolo prave vdaka protilatkam, ktore som mu davala v materskom mlieku.

leamax
5. mar 2021

Ak ti to ma vytvarat stres,na tvojom mieste by som snahu o kojenie ukoncila.mam kamaratku,ktora travila asi cely prvy polrok po porode odsavanim,lebo sa im to normalne velmi nedarilo a teraz vravi,ze uz by to nerobila.ona aj maly stale nervozni,nestastni...nestalo to za to.moje dvojicky su od zaciatku na UM,inak sa nedalo .nebudes prva ani posledna,nic sa mu nestane

lenqua_12325
5. mar 2021

Trapila som sa ako ty a dlho. Nakoniec dostal flasu s Nutrilonom a spokojne dieta.

qetka
5. mar 2021

ja ti poviem moju skusenost. So synom nam to neslo. Laktacna mi poradila strihnut uzdicku, ze sa nevie prisat. Vtedy uz bol ale velky a uz nam to odmietli spravit a dalsie miesro, kde to robia som nenasla. Na zaciatku mi jedna kocka poradila senovku a benedikt - 3x3 tabletky. Mlieko sa rozbehlo, brala som to do pol roka. Cize to nas zachranilo. A ked bol maly u zubarky ked mal 1 a pol roka, tak ta mi povedala, ze sa divi, ze som ho kojila, lebo tu uzdicku ma velmi zrastenu a ze bud sa to povoli pri dakom uraze, alebo nas skoro urcite logopedicka posle na nastrih neskor.
Takze za mna - urcite benedikt a senovka v konskych davkach a laktacna ti pozrie aj uzdicku a ak je naozaj kratka, tak ju daj nastrihnut. My sme sa asi kvoli nej trapili, a pritom to mohol vyriesit sekundovy zakrok.

Strana
z2