Odúčanie od cumlíka

1. jún 2023

Ahojte idem si po radu skúšame byt bez dudla. Cez den ho vôbec nemame nerobí problém, ani poobedny spanok a vecerny tiez nie len tazsie troska zaspava a aj poobede predtym ked mal dudel tak to nerobil. Nechce väčšinou zaspať ani poobede ani večer ale po chvíli sa ukludni len to trva a zaspi tazsie sa vie ukludnit.Ked sa zobudi nad ranom ze place 2 napríklad tak chvíľu cakam co moc bude plakat tak blblotal ale po chvíli som nepocula isla som potom na zachod. Len ked muz pocul o 4 rano tak hned vystrelil a dal medzi nas to spravilo este horšie tak ho dal naspäť a zacal byt nekludny a nechcem aby ďalšieho zobudil. Tak sa rozhodol mu dat dudel takto nad ránom ked sa zobudi ale neviem ci to je chyba kedze vidim ze aj poobede mu to chyba a večer ked ide spat.ako ste vy odnaucovali prosím? Ma 1 rok za 2m 2roky dalsi ma 8m takze ťažké 🙈

autor
1. jún 2023

Takto to trva cca 2tyzdne dookola

nicol_10
1. jún 2023

My sme proste zobrali, resp.jej sme povedali, že sme ho zabudli u babky (akurát v ten deň sme sa od nej vrátili domov). A úprimne, pýtala si ho aj mesiac. Oducali sme, keď mala niečo cez 2 roky. Zaspavanie bolo dlhšie, občas s plačom, mrncanim, ale chcelo to len čas a zvykla si.

marianarem
1. jún 2023

Ja ea musim priznat, ze my sme mali cumel (ale uz vylucne na spanie) do vyse 3 rokov. Aj som chcela oducit skor, ale maly bol po nastupe do skolky v 2.5 roku nonstop chory. Nechcela som mu to este kombinovat s tymto, tak sme cakali, kym bude nejaky cas zdravy. No on medzi tym k tomu nejako dozrel sam. Babka mu ho raz nejako nedala na obedne spanie a nic. Skusili sme nedat ani vecer a nic. Odvtedy je bez neho, uplne bezbolestne, ani jediny raz si ho nepytal, nespomenul si nan. Nechcem radit, ze to ma kazdy robit takto, ale je to take pozorovanie - ked bol uz sam pripraveny, tak to islo fakt z minuty na minutu.

hariet
1. jún 2023

Ja ta chapem, ze ten tlak zobrat dietatu cumel je velky, ale stoji ti to za to si to tak komplikovat, ked mas este aj babatko k tomu? Aj ja som riesila, ze do 2 zoberieme, potom do 2,5… Napokon si ho okolo 3 rokov rozhryzol a nejak postupne sa s nim rozlucil. Ja som sa bala, ze ked mu zoberiem cumel, nebude mi poobede spat a stratim jediny cas, kedy som si mohla oddychnut. Zobrat dietatu cumel, ked je nan zvyknute, je dost brutal zasah do jeho rutiny podla mna. Najprv nam vyhovuje, ze ho ma a potom jedneho dna to chceme z nicoho nic zobrat. Neber to prosim v zlom, presla som si tym istym, ale teraz spatne si vravim, ze som to prilis riesila. Je to len cumel a raz ho uz nebude potrebovat.

autor
1. jún 2023

@hariet tak ano len pekne aj zaspava bez neho len nad ránom ked príde cas tak vtedy len je taky inak noc ne