Otravné deti na ihrisku
milé mamičky, chcem sa opýtať na váš názor na deti ,ktore vypytuju na ihrisku od druhých jesť alebo piť. Chodime na ihrisko partia mamičiek, ktore si medzi sebou kupujeme napr.chrumky alebo džusiky ci lizatka pre svoje detičky. Teraz tam zacalo chodit jedno dievčatko...pozname sa z videnia aj s jeho maminou ale nekamaratime sa.....nuž a ono ked sme tam že napr. sami alebo aj nie, a moja dcerka vytiahne keksik, hned pride či si može odhryznut???alebo ked jej dam chrumky, tak hned dojde že jeeej ake ma pekne šaty a ruku ma už v sačku s chrumkami 😕 ,dnes napr. sa mi vysypali chrumky a ja som povedala svojej aby ich nechala tak, že pride havo a popapa...a došlo to dievča a všetky ich pozbieralo a zjedlo... 😅 raz bola aj jej mamina na ihrisku aj s jej malým bratom asi dvojročným,a moja dcerka aj s kamaratkou sedeli na lavičke a papali tyčinky, on pribehol a hned sa ponukol, no keby si vzal raz dvakrat...ale trhal im to z ruk kým nezjedol všetky...a jeho mamina sa kukala a asi dvakrat ho upozornila aby jedol pomalšie nie tak rýchlo 😀 namiesto toho aby mu povedala že už si sa ponukol a stačilo.....teda aspon ja to tak učim svoju dceru,ona je ešte ten typ že sama si ani nevezme ked ju nukaju, musim jej ja dovolit. nie som ani skupa ani nič,mile rada dam,ale štve ma ta vychcanost deti alebo rodiča že sa pridem, najem a odidem...a ked nič nemaš tak ťa ani nepoznam 😒
zaujal ma ešte jeden poznatok, spomenuli to tu už viaceré.....že sa s detmi vyhýbajú detským ihriskám 😅 ...ako jasne, beriem , je to každeho osobna vec kde chodi, ale podla mňa ihriska sa stavajú pre deti aby tam deti chodili nie????...reakcia typu nechodíme tam lebo to mame doma....aj my mame doma na zahrade preliezky, šmykalu, bazen, pieskovisko, trampolínu a dalšie hračky a aj napriek tomu chodime pravidelne von na ihrisko aj dvakrat denne na 2hodky ( doobeda a poobede)....lebo tdeti sa maju hrať s detmi, s rovesníkmi, vyrastat v roznorodomm detskom koletktíve, učí sa tam komunikovat, podelit sa s hračkami, získavajúcú nove kamarátstva,učia sa riešiť prve konfliktne situácie......čiže važne nechapem dôvodu doslova" vyhýbať sa "detským ihriskám..... 🙂
@andrejka1983 ako ja tieto ihriska tiez az tak nemusim, ale idem kvoli detom, nemusim ich prave pre rozne typy mamiciek, je sice pravda, ze vacsinou si tam kazda robime svoje a strazime svoje dieta, ale osobne som introvert a do spolocnosti ma to az tak netaha. Tiez mame pieskovisko, domcek na hranie na zahrade, ale nakolko ju nemame pri dome, tak idem kvoli detom takmer kazdy den.
ja som mala tiez obdobnu skusenost s jedny chlapcom ktory ako 5rocny behaval sam cele dni von hladny ocividne a ked sme isli do pizerie kupit pizzu vybral
sa s nami nevadilo mi ze okrem svojich troch deti ide s nami on (chcela som kupit tu pizzu pre manzela / po ceste domov vsak moje dieta zacalo mrncat ze chce kusok pizze tak som mu jeden dielik dala dalsie deti nepytali inak boli najedene vsetky moje deti a ten chlapec ked videl ze malemu som dala pizzu tak zacal zobrat ze aj on teda chce pizzu JA som mu povedala ze jemu pizzu nedam lebo ta pizza je pre uja ktory príde z prace domov hladny ON mi nato vraví ze A PRECO SOM POTOM DALA TOMU MALEMU? tak som mu vysvetlila ze ten maly jem moj syn a ma dva roky preto tu pizzu dostal a on ked chce pizzu nech ide domov za svojou mamou. Nieze by som bola lakoma lenze toto chlapca jeho mater sa o neho vobec nestarala a toto ja nemienim podoprovat proste keby mi cudzie decko bralo jedlo alebo chcelo brat jedlo bud mu ho ponuknem a dam ale striktne poviem NIE tam mas mamu nech ti kupi zalezalo by od konkretnej situacie
ahoj,myslim,ze 1000 ludi,1000 nazorov,ja som z dediny,detske ihrisko mame v meste asi 3km od nas,cize by sme museli busom,nakolko nie som vodicka,takze chodime len vynimocne,lebo este aj zo stanice to mame kus.Podla mna je kazdeho absolutne osobna vec,ci si zoberie so sebou keksiky,chrumky,alebo tycinky...ja svoje dieta od malicka ucim,ze nema pit od nikoho z flase,zoberem mu svoju,nema si brat cudzie veci ani jedlo,dam mu co sme si priniesli,ak nemam,poviem,ze sa zastavime v obchode,ak uz niekto nieco na ihrisku papa a moj syn ide tam,kde je jedlo a ponuknu ho,dovolim mu,velmi pekne podakujem a poviem,ze sa revansujem nabuduce ja,nedovolim,aby tam chodil aj druhy raz ako na klavir,zalezi na rodicovi...ak by cudzie dieta chcelo od nas,dam,raz,dva,tri,ale nie,aby sa pri nas napapalo,vysvetlim,ze je to Samkove,ze by bol potom hladny,nech ide za svojou maminkou a pyta si od nej,podotykam,nie som lakoma,ale nie som ani armada spasy,ked to ja mozem vysvetlit svojmu dietatu,nech to kazda mama vysvetli svojmu,nas maly je riadne tvrdohlavy,neposlusny,snazim sa mu ale vysvetlit,co je slusne,co nie... 😉
@anelehka pekne si to napísala...plne stebou suhlasim, presne tak to vnímam aj ja....dúfam že to pochopia aj tie maminky ktorým neprekáža ak ich deti chodia vyjedať druhých 😀
Zaujimava debata. Osobne na ihrisko nejake jedlo nenosim, max. tu spominanu flasu s vodou. ked ideme na dlhsie, tak obycajne chrumky a tycinky. Nedovolim krpcovi aby si zobral od cudzieho jedlo. ALE velakrat sa mi stalo, ze mamicka otvorila balicek chipsov, okolo nej sa spravil zhluk deti. Moj isiel tiez pozriet, ze co tam je. Poviem, ze nie. On sa otoci a mila cudzia maminka mu strci sacik rovno pod nos a povie, ved preco by nemohol nech si da 🙄 😠 Potom som bud za krkavciu mater, alebo ustupim. 🙄
Ak za mnou pride nejake dieta a prosi si nejaku chrumku, najpr sa spytam jeho mami. Nikdy nemozete vediet, ci to dieta nema nejaku alergiu, ale traviace problemy...
@katecameron myslím si,že si velmi dobre zareagovala..... 😉 a ta otázka toho malého chlapca nemá chyby 😀 ja by som možno ani nevedela co mam v tej chvili odpovedať taka by som ostala prekvapená....a maš pravdu,a ja ponuknem, dám,rozdelím sa......ale tiež nemienim podporovať priživovanie sa na druhým
...inak pamatam si ako decko že moja sestra mala kamošku ešte na ZS, ta u nás cez prazdniny bola asi od 9.00 do 18.00 skoro každý den, nuž ked sme obedovali, jedla aj ona ved ju hadam nepošleme domov že chod preč lebo mi sa ideme najest,chceli sme daku sladkosť nuž aj jej keksik....ale ked sestra šla k nej parkrát , tak jej povedala že počkaj ma tu pred branou alebo ak boli dnu tak sa hrali asi iba chvilku lebo potom prišla maminka že už aby sa šli hrať von, lebo ona musí upratovat, potom variť.....normalne vyhadzov 😅 , tiež si nepamatam aby niekedy k nam niečo priniesla že napr...maminka vam posiela za to že u vas som skoro celý den, aj jem a atk...niektorým rodičom to proste vyhovuje že je o ich decko postarane inde 😝 ...a zas takí "hlupy" ako my že nevieme povedať nie lebo je nam trápne odmietnuť dať dieťaťu jesť alebo ho poslať sa najesť domov k vlastnej matke....co už....ale štve ma to 🙄
@igiana Ahoj, s tymi poslednymi 2 vetami nemozem suhlasit. Tiez som si toto myslela, ze odpieraneho najvacsi kus... Ale- ja to volam "nedojedene" deti 😅 Moj syn je v tomto celkom ok, napr. cukriky a sladkosti ho nelakaju, doma ich nedostava a napriek tomu si ich ani nepyta. Zato dzus by vedel pit na litre. Nezakazujem mu ho, ale musi mat nejaku rozumnu mieru. On by liter vypil na posedenie, a to ma 2 roky. Na druhej strane poznam deti, krmene stylom- dieta ma jest uplne vsetko. A tie deti tiez nemaju dno.
Ahojte,
zaujimava tema ... ked mozem, pridam nazor .. ja som z tych mamiciek, co na ihrisko jedlo (okrem vody samozrejeme) nenosia, podla mna jedlo na ihrisko nepatri a vacsinou tam deti nestravia tak dlhy cas, aby nevydrzali bez jedla ... kedze dcerka ma 14 mesiacov, preventivne mam vzdy nieco v taske, ale zasadne nie za ucelom konzumacie vramci hry na ihrisku ... aj ked viac-memej sa priznam, ze chodime s pravidelnostou na niekolko roznych ihrisk a na ziadnom som konzumaciu keksikov, tyciniek a pod. nejako extra nepostrehla ... sem tam mozno, ale ozaj, kym som si neprecitala tuto diskusiu, ani mi nenapadlo, ze niekto ide na hodinu na ihrisko a berie si "kontrabant" pre deti 😝 ...
@minewka
"Ak príde nejaké dieťa a berie si tyčinky, chrumky - nech si berie, je mi to jedno, netrápi ma to a ani sa nezamýšľam nad tým, čo mu doma dáva jeho mama. Nechám to na malej, či dovolí, či nie - väčšinou áno, deti nemajú žiadne komplexy, ani predsudky, vytvárajú ich len rodičia...Ak sa minie, vďačne kúpim druhé - nie sú to pre mňa podstatné veci."
--------------------------
K tomuto by som sa rada vyjadrila. Matka na rodičovskej, ktorá "žije" zo 190€ určite počíta každé € a preto by som povedala, že jej nebude jedno, že dané jedlo ktoré doniesla svojmu dieťaťu jej zje dieťa cudzie, a pochybujem o tom, že VĎAČNE bude utekať a kupovať nové aby nakrmila aj ostatné cudzie deti.
Ako sorry ale toto je fakt odveci 😒
@pectore ja sa zasadne nevadim s nikym. 😉 to nevedie k ziadnemu vysledku.ver mi,ze mamicka co pouziva rozum a vie sa ovladat sa nebude ani chciet so mnou vadit.najde inu cestu porozumenia.
dieta treba vychovavat a usmernovat jeho temperament. .a ked viem,ze mam este male dieta tak zvazim ci je vhodne aby som ho na verejne ihriska vodila.
a ked ho dovediem tak musim usmernovat.ak nieco chce od inych deti a nie je to vitane ich rodicmi tak ho jednoducho vezmem z toho ihriska a rodicovi ineho dietata sa ospravedlnim.ak ten rodic je slusne vychovany tak chape aj sam tu situaciu.
je to uplne jednoduche.ak narazim na agresivnu mamicku co ma potrebu svoje emocie na verejnosti vydat von a neda sa slusnym poziadanim ukludnit,je mozne ju ´´spacifikovat´´.kludne jej oznamim,ze ked bude nasilna mozem zavolat bud zriadovatela alebo policiu.ver mi,ze to zabera aj na toho najagresivnejsieho rodica. 😉
ale v ziadnom pripade by som neobmedzovala ineho rodica v jeho rozhodovani.ci uz ide o jedlo alebo vychovne metody.len mu dam najavo,ze muusi tiez prevziat zodpovednost za svoje ciny.a ja tak isto.
@sashabb máš uplnu pravdu 😉 , tiež som chcela reagovať na tento jej prispevok, len som nenašla tie spravne slova.... 😉 ale tiež ked som si ho prečitala, najma tieto vety, prišli mi úplne od veci, trocha chválenkarske , a tiež si myslím že by len tak s čistej lasky pravidelne nekrmila cudzie deti 😅 ....určite by jej to nebolo tak jedno ako píše neboj....
@alice107 aj ked je to zaujímavy nazor, neviem či by som mala odvahu sa mamičke vyhražat že na nu zavolam políciu ..... 😅 to by už musela byt riadna zvada.....a či by zase ona nevrieskala že čo sa jej vyhražam...a bol by tu začarovaný kruh,uprimne ešte som sa s nikým na ihrisku nepochytila, tak si ani taku situáciu neviem predstavit 🙂
@minewka neverim že by si vdačne a pravidelne kupovala niekomu niečo len tak z čírej lasky, a zvlast cudzím ludom,nehnevaj sa ale neverim.pišeš to preto lebo si sa s takou situaciou asi ešte nestretla,....možno sa mýlim, nepoznam ťa ,ale z tvojho štýlu písania mi prídeš ako rázny a zásadový človek, ktorý neda nikomu nič zadarmo ale je rád stredobodom pozornosti 🙂 toť moj postreh
@minewka ty si ju nepochopila....ona z toho vie vyzit...zivi svoju rodinu a svoje dieta, nie 5 dlasich cudzich....(boze, niekto tu potrebuje riadne padnut na usta...)
@andrejka1983 a predstav si, že sa mi to stalo x krát a veru že mi to je jedno 😀
To, že si nejaké dieťa príde dať chrumky, tyčinky - nepovažujem za kŕmenie, ani nemám rozdelený presný počet chrumiek na deň, ktoré môžem minúť a áno, ak to decká zjedia, kúpim za tých pár desiatok centov druhé. A ak už peniaze nemám, nekúpim. Ak sa podeliť nechcem, nepodelím sa. Ale určite sa nezamýšľam nad matkou a pažravosťou a podobné hlúposti.
A vôbec ma to netankuje, že tie chrumky nezje moje dieťa samé, ale že to zje viacero detičiek, proste je mi to jedno, nepovažujem to za dôležité, nezamýšľam sa nad tým. Ak ho matka zastaví, že nemôže, rešpektujem to, ak ho nikto nehamuje, dám.
A v neposlednom rade - ak viem, že sa o nejaké decko nestarajú rodičia dobre, ale si myslím, že je hladné - podelím sa - pokiaľ doma neumierame hladom a nemám u seba svoju "poslednú večeru".
Mám za to, že deti nemôžu za to, akých majú rodičov, ani nemôžem cez chudák decko vychovávať matku a myslím si, že možno práve táto kvapka v mori mu pomôže byť lepším, ako jeho rodičia. A možno aj nie. Ale je mi smiešne, ak sa dospelý odbavuje na decku. Nech sa odbavuje na rodičoch, ak má nejaké pripomienky.
@andrejka1983 ja som napisala,ze nechodime velmi na verejne ihriska. 😉 ano,mame vsetko toto co by mohlo poskytnut verejne ihrisko aj doma. a este viac.mame priatelov a ti maju deti.tak sa deti hraju spolu.ziaden problem. viem,ake to su deti a ako reaguju ich rodicia. vy nemate priatelov ?aky problem je,ked sa deti dovezu na spolcne hranie sa? aj viacere.je jasne,ze 2 rocne deti sa nehraju s 5-6 rocnymi.kazde vyzaduje inu starostlivost a dozor.
ale 2 rocne dieta este nepotrebuje socializaciu.este nevie koordinoat svoje pozadavky so zelaniami a konanim inych deti.casto nevedia dobre komunikovat.takze skor ako ist na verejne na ihrisko treba sa s dietatom doma zaoberat.rozvijat jeho zrucnosti .ked dozreje tak,ze je schopne vnimat potreby aj ineho dietata,potom vodenie na ihrisko ma zmysel pre neho.vie sa potom hrat bez väcsich problemov a pochopi,ked nieco nemoze.
a ked moje dieta zatuzi aj po kolektive inych deti tak ho dam do skoky ktora je motivacna.chodia tam deti a hraju sa a zaroven maju nejaku cinnost podla nadania a zaujmu dietata.je to na par hodin .takze sa tam nebude nudit.
ale tiez by som 2 rocne dieta do takeho zariadenia nedala,to je samozrejme.
musis si uvedomit ze na na verejne ihriska chodia deti rozneho veku.a rodicia maju rozne reakcie.preto treba zvazit vhodnost ci nevhodnost ist s mojim dietatom na take ihrisko.a ked idem musim pocitat s nasledkami
v prvom rade pozeram na seba .a nie to co by mali ci nemali robit ine deti a ich rodicia.
@andrejka1983 inak k tvojmu uvodnemu prispevku.....nemusime vediet kde je pravda, skor sa mi z toho opisu zda, ze to dietatko si tolko pyta, elbo doma nema....videla som uz taketo deticky, kt. by ste povedali, ze co su zac, ked envedia, kedy maju dost...?....a nakoniec to boli deticky, kt. v zivote tycinku nevideli (lebo su z takych pomerov, kde si to dovolit nemozu...).....a duplom, ak to dietatko tam bolo same (hlad a chut hovori za neho...)...ine, je ked je s nim rodic, to uz by asi mal korigovat....len asi by sme nemali sudit prv, kym nevieme, co je to dieta zac....(to sa vyjadrujem k tvojmu prvemu, uvodnemu prispevku....)
@andrejka1983 jeeežiš, už zase osobné hodnotenia? Máš vešteckú guľu? Poznáš ma? Nedokážeš argumentovať, tak osobné útoky?
Keď sa ty nedokážeš o niečo podeliť a si skúpa, alebo žgrloš, tak buď - ale ak to niekto vie, nečuduj sa.
A zamysli sa nad tým - že malé decko nie je dospelý človek a asi ťažko mu môžem povedať - choď makať a zarob si a kúp si!
Mám - dám. Nemám - nedám.
@sorciera24 hej, hej, jasné, potrebujem padnúť na ústa... 😀 jasné, pár chrumiek = živím cudzie deti 😀
aj ja pridávam názor...moja staršia dcéra ráno vôbec neje, takže chodievame von hlavne s ovocím, ale nájdu sa aj tyčinky, či chrumky, čo aj zje. No často sa mi stáva, že nechce to čo máme my, ale to druhé od iných mamičiek a chodieva si pekne poprosiť (nestojí tam a nevyjedá, lebo tam rázne zakročím a či kričí, háďže sa...beriem dieťa preč a vysvetľujem, že sa to nepatrí) a čo čert nechce, tie maminky ju stále ponúknu. Mne to osobne vadí, cítim sa trápne, ako keby som na to jedlo nemala...na ihrisku sme taká komunita a navzájom si kŕmime deti...nedalo by mi, keby moja dcéra stále niekoho vyjedala.
Samozrejme, ak príde za mnou cudzie dieťa, ponúknem, ale predtým sa maminy spýtam, či to vôbec môže. Nemám problém ponúknuť.
Na druhej strane, poznám aj také matky, teda deti, ktoré vedia že nosievame von jedlo, nalepia sa na nás a hneď "daj", "chcem", dokonca nemajú problém vytrhnúť jedlo z ruky, pchajú do seba,kým nezjedia všetko... ako keby to v živote nejedli...a ich mama ani len tým smerom nepozerá, berie to asi ako samozrejmosť, veď nech si dajú. Začala som praktizovať to, že som im podávala do jednej - druhej ruky a odložila som...a viac som im nedala, trápne netrápne, poviem že už nedám.
Učím dieťa ako sa má von správať, čo si môže a nemôže dovoliť, avšak stávajú sa situácie, kedy sa cítim trápne a vyčítam si ako je možné, kde som zlyhala, že práve moje dieťa si chodí pýtať od iných jedlo. Ale na to sú tie situácie, aby sme naše ratolesti usmernili a naučili ich, že sa nepatrí žobroniť. 🙂
@andrejka1983 policia ma chranit a volat ju v pripade ohrozenia poriadku nie je vyhrazanie.ani nie je vyhrazanie uopzornenie dotycneho,ze tak urrobim.vyhrazanie je,ked nejaka agresivna mamicka by sa vyhrazala ze to ci ono urobi mne alebo mojmu dietatu.
vies nic v zlom,ale treba mat urcite pravne povedomie a vediet,ake su nase prava a povinosti.aka zvada? ja by som si ju viacej nevsimala a zavolala policiu. nech by nadavala akokolvek,viac by som s nou cas nestracala.ak by na moje upozornenie nevzrala ohlad. tak ine sa neda ani robit.a je vybavene. 😎
@alice107 no si predstav že aj my máme priatelov 😉 😀 a aj dedičky ked k nam prídu sa spolu hraju na dvore s hračkami 😉 ....ale nemyslím si že je dobre aby bolo stale s tými istými ludmi ako je to pravdepodobne u vas,
....ak je tebe takto dobre je to tvoja vec,ja hovorim za seba za svoje dieťa, ma dva roky ale tiež sa radšej hra so staršími detmi troj štvor ci pat ročnými....rozpráva lepšie ako trojročne deti, vie sa hrať normálne tématicke hry,ak jej zadelíš nejaku ulohu tak to bude robit...maldšie deti alebo niektorí jej rovesníci na ňu len dočahuju,berú jej veci a ak nerozpravaju tak vydávaju iba zvuky a prve slová ,ktorým ona nerozumie a potom sa ich niekedy bojí,staršie deti sa s nou rozprávaju,hraju sa spolu s bábikami,prechádzaju za ruky, tlačia si spolu kočiarik s babíkami atak.... 🙂 proste sa lepšie zahra so staršími detmi,doma mi povie napr. že Mami, bude vonku aj Danielka?(4roky) budeme spolu tlačit kočiarik a cikať do trávy 🙂)))alebo :Daj mi červene tričko ako ma Anetka 🙂 ....
....jednoducho nevidim dvovod prečo by sa malo moje dieťa hrat iba mnou vybranými priatelmi ako je to u teba niekde na uzavretom dvore, nespoznávat druhe deti,ale medzi deti ho pustim až vtedy ked na to bude podla učebnice pedagogiky a psychologie zrele 🙂 🙂
...čiže ak tvoje dieťa sa bude chciet hrat na ihrisku s cudzimi detmi, nepustiš ho ale povieš mu že musiš počkat kým pojdeš do školky?to ho tak držíš na kratko?mimo detí? (teda okrem deti tvojich priatelov)
@alice107 ... no lenze kedze sa vsetci nespravame ukazkovo...a ty nikoho nemozes poslat z ihriska prec....ani ked sa jeho dieta sprava nevhodne...pokial nikomu neublizuje, alebo nenici veci.... tak bud ta to bude hnevat ...alebo urobis vsetko preto aby ta to nehnevalo...u mna by si s vyhrazkami nepochodila....nevadila by som sa sice stebou...ale robila by som zrkadlo.... ked je niekto drzi...tak na neho pekne slovo neplati...a kto to skusa pekne ten sa docka peknej reakcie.... nepomyslela by som si nic pekne ... ked by si ma zacala poucat, upozornovat jak sa mam chovat...a jak mam vychovavat svoje dieta... pretoze mam rovnake prava.... a mozem tam byt aj s malym dietatom ktore nerozumie ze nemoze brat tete chrumky....a ja nebudem odchadzat a ukracovat dieta o zazitky koli tomu ze nejaka zenska chce mat ukazkovy svet...a pretoze ona vie co je pre 2 rocne dieta lepsie.... to nech si necha pre svoje deti.... .Pokial ma dost rozumu vie ze dieta to nechape...a kludne si tie chrupky moze schovat alebo sa o ne podelit.... ale pokial by mi zacala naznacovat ze mam odist .....tak by som si zatukala ma celo .... neber moja vyjadrenia osobne...ja len ako by som to zobrala.... proste takyto problem vobec za problem nepokladam... je to drobnost, ktore nestoji za dvihanie žlče.
@minewka osobne útoky???? prečitaj si čo si prave napísala ty 😀....kolko máš vecných argumentov a kolko osobných útokov 😅 no nič, tym si len potvrdila to čo si o tebe myslím 🙂a nepoznam ťa ,tak ako ani ty mna.... to je všetko... 🙂
@minewka " matka na materskej, si kľudne môže privyrobiť, ak nevie zo 190eur vyžiť"
----------------------------
Ale tu nikto nepíše že nevie vyžiť. No nechce sa mi to vysvetlovať. Ako som si všimla ďalšie príspevky, tak to bolo správne pochopené, len ty to pochopiť zrejme nechceš.
Nebudem sa viac k tomu vracať, nemá to zmysel 😒
@andrejka1983 jasné, ty si vôbec nič nenapísala, neviniatko sama si, však, ja som reagovala na vzduch, všakže 😀 😀 jaaaj, presne som vedela, čo napíšeš 😀
Veľmi rada budem chodiť na detské ihrisko, keď nebudú matky malicherné, ješitné, skúpe, nebudú vytvárať na koňovi témy o "pažravých deťoch" (deťoch!!!!) , nebudú okamžite hodnotiť osobnostné kvality matiek a budú ich považovať za blbé a primitívne len pre to, lebo si ich decko vzalo 2 chrumky, alebo že sú schopné sa aj o veci podeliť, ak majú 🙄
Ak by mi toto nejaká matka vyčítala, že moje decko si vzalo jej chrumky (ach bože tragédia) a ja som hneď v tej chvíli supervýchovne nezasiahla - tak prisámvačku jej tie 3 chrumky zaplatím 🙄
A preto si radšej budem organizovať stretko s rovesníkmi malej kde viem, že ich matky neriešia hlúposti, nevydeľujú hračky na moje/tvoje, chrumky naše/vaše kde sa človek aj deti cítia pohodlne a uvoľnene bez toho, aby sa non stop museli zaoberať názormi matiek na ihrisku a miesto toho, aby sa pokojne venovali deťom, tak budú rozmýšľať, či ich vychovávajú dostatočne uznalo a vhodne pre ostatné matky.

Moj nazor je taky, ze pokial mamicky nosia na ihriska svojim detom sladkosti, musia ratat s tym,ze to uputa ine deti, ktore ani nemusia byt hladne, ale zo svojej detskej prirodzenosti a spontannosti dostanu na to chut. Jasne, mali by sa ovladat a nemusia mat vsetko co si zaziadaju, ale su to deti. Nemala by som srdce neponuknut aj cudzie deti, ved co ma ich mama rychlo bezat do obchodu, len kvoli tomu, ze ja vytahujem sladkosti? Pochybujem, ze keby priniesli nejaky chlebik alebo roztek, ze by tak uputali pozornost. A este k tomu, vela mamiciek sa snazi svoje deti stravovat zdravo a sladkosti kupuje len prilezitostne. Preto niektore deti tak "nenasytne" reaguju a robia svojej mame "hanbu".