Otravné deti na ihrisku
milé mamičky, chcem sa opýtať na váš názor na deti ,ktore vypytuju na ihrisku od druhých jesť alebo piť. Chodime na ihrisko partia mamičiek, ktore si medzi sebou kupujeme napr.chrumky alebo džusiky ci lizatka pre svoje detičky. Teraz tam zacalo chodit jedno dievčatko...pozname sa z videnia aj s jeho maminou ale nekamaratime sa.....nuž a ono ked sme tam že napr. sami alebo aj nie, a moja dcerka vytiahne keksik, hned pride či si može odhryznut???alebo ked jej dam chrumky, tak hned dojde že jeeej ake ma pekne šaty a ruku ma už v sačku s chrumkami 😕 ,dnes napr. sa mi vysypali chrumky a ja som povedala svojej aby ich nechala tak, že pride havo a popapa...a došlo to dievča a všetky ich pozbieralo a zjedlo... 😅 raz bola aj jej mamina na ihrisku aj s jej malým bratom asi dvojročným,a moja dcerka aj s kamaratkou sedeli na lavičke a papali tyčinky, on pribehol a hned sa ponukol, no keby si vzal raz dvakrat...ale trhal im to z ruk kým nezjedol všetky...a jeho mamina sa kukala a asi dvakrat ho upozornila aby jedol pomalšie nie tak rýchlo 😀 namiesto toho aby mu povedala že už si sa ponukol a stačilo.....teda aspon ja to tak učim svoju dceru,ona je ešte ten typ že sama si ani nevezme ked ju nukaju, musim jej ja dovolit. nie som ani skupa ani nič,mile rada dam,ale štve ma ta vychcanost deti alebo rodiča že sa pridem, najem a odidem...a ked nič nemaš tak ťa ani nepoznam 😒
@pectore ja som pisala o prave rozhodovat sa.v zivote by ma nenapadlo nejakemu rodicovi povedat,aby isliel z ihriska prec.ja by som 2 rocne dieta na verejne ihrisko nebrala.ale ak to urobi ina mamicka je mi to jedno.ale jedno mi nie je jej chovanie sa ku mne ci mojmu dietatu.ak by bola agesivna,tak prave ta policia ma pravomoc ju usmernit´.ver mi,ze ani jedna nakoniec by necakala ze ju policia pristihne pri agresivite.pojde prec taky rychlo ako moze.ver mi,ze taketo zeny nevedia uniest bremeno zodpovednosti. 😉
kazda matka vie,ze deti chcu to co vidia.a ako som uz pisalacim je dieta mensie,tym je to zlozitejsie mu vysvetlit,ze vsetko nemoze.
ja osobne nemam problem /ani moje dieta/ ponuknut ine deti.ale respektujem najskor zelanie rodica.
ale ja som nechodila na ihrisko s 2 rocnym dietatom a tak sa vyhla akemukolvek problemu.starsie dieta uz chape,ze nema pytat ani by si nemalo vziat nic od cudzieho cloveka.
to,co si robia ine matky je mi jedno pokial nezasahuju do mojich prav a rozhodnuti.
@minewka úúú... 😅 no či ti mám na to odpísať??? 😀 ked ty všetko vieš, všade si bola a vždy maš pravdu že???...a ak ti niekto napíše niečo proti srsti píšeš ostro ako rozbehnutý vagón 😅 ...ale mne je to úúúplne jedno, vyjadrila si si svoj názor štýlom aký ti je blízky ..nuž budiš 🙂 len aby tá charita z tvojej strany bola aj skutočná,potom bude všetkým hladným deťom dobre na svete...no čo ti poviem 😅
Ahojte, kedze na ihriska chodime pravidelne, tak pridam nazor aj ja. Moja dcera je sice chudulinka, ale poje viac ako 2 deti dokopy. Cize ja ked niekam ideme, tak jej taska je stale nabalena nejakymi maskrtami. Su to vacsinou cucoriedky, jablka, hrozienka, syr a jogurty a podobne, proste to, co mam v chladnicke. Najnovsie je to cheese a crackers... Ale nikdy neberiem malo, lebo vela krat sa nam stalo, ze si najde kamaratku / kamarata na ihrisku a ked je cas na maly ''snack'', tak mam vzdy viac aj pre ine dieta, aby sa to cudzie necitilo odstrcene. Stale nosim aj 2-3 dzusy so sebou. Proste mi to pride normalne. A ak si ine dieta pyta, tak stale dam. Este som sa nestretla s tym, aby aj nam niekto nieco nedal. Moja mala nikdy od inych nepyta, lebo si vezme zo svojeho, ale viete, ako sa hovori - od cudzieho chuti najlepsie.. Tak samozrejme, ze spapa aj od inych. Ale urcite by som o nijakom dietati nehovorila, ze je pazrave a podobne. Zda sa mi to krute. Ja aj ked vidim, ze Zarkine kamosky nemaju tolko hraciek, tak im kupim na narodeniny viac, alebo aj len tak nahodne. Proste mi to robi radost, ak mozem vycarit druhym detom usmev na tvari.
Ta matka sa mala opytat, ci je to v poriadku, ze si maly berie tie tycinky - to by som spravila ja. Ale dieta urcite nie je pazrave a otravne. Je to len dieta, ktore ak nie je napomenute, robi to, co vidi od inych.
@alice107 Co uz je agresivita? A ja chodim na ihrisko odkedy vie mala chodit to je nieco okolo roku.... hrame sa na piesku, zbierame kamienky, s loptou, na hojdackach .... neviem nepride mi to az take nevhodne miesto...sleduje ine deti...vela sa od nich priuci.... nikdy som nemala problem s nikim...ale tu vidim ze na ihrisku sa maminky usmeivaju a na forach ohovaraju 😀 ta nech... kym mi to nepovie niekto do oci tak nech si tu vedie zabomysie vojnicky...
@andrejka1983 tak vidíš, niekto je skúpy strýko Držgroš a niekto dá...ešteže nie všetci sú ako ty 🙂
@lenka_b presne tak ma to byt miesto relaxu, odreagovat sa ako pre dieta tak pre matku... vazne nechapem uz ake veci ludom vadia... balik s chrumkami je zrazu problem... vsak ked nechcem dat tak nedam...ked chcem tak sa podelim.... ja by som nemala problem aj cuziemu dietatu povedat ze si neprajem aby si bralo...ale asi by som sa sama pred sebou hanbila...mne take veci skratka nevadia....a uz vobec riesit ich... ved su to deti..... a ohladom jedla by sme mali ist prikladom...ze sa podelim...aj stym poslednym..... potom sa uz len mozme cudovat ze svet vypada jak vypada ked uz sa problemy hladaju aj tam kde niesu....
@pectore ja zijem v de.a tam ziju aj mamicky co maju trosku inu mentalitu ako je nasa.to by si sa cudovala ake vedia by agresivne niekedy. ak by prislo k nejakej konfontacii deti navzajom. s nemkami som toto este nezazila.
kto tvrdi ze ihrisko je nevhodne miesto? je vhodne ked rodic reaguje ako zrela osobnost.na svoje aj ine deti.
ja si nevsimam nikoho koho nepoznam.na ihrisku sa sa mamickami usmejeme,prehodime par slov a nemame problem.
ani si nevsimam na forach co kto o kom pise. 😉
to vies,verejne fora navstevuju rozne osobnosti.tak to musis aj tak brat.
u nas je to tak, ze ked ideme na ihrisko mame so sebou hracky, pitie a nieco pod zub. povacsine chrumky alebo bebe dobre rano....ked tam je nejaka mamicka a dava svojmu dietatu nieco takmoja pride ku mne a opyta si, ze nieco aj ona chce. tak jej dam...ale niekedy pride za mnou ci si aj ona moze vziat to co ma to dievcatko alebo chlapcek, tak jej poviem aby sa opytala tety a potom dame aj my tomu dietatku nase mnamky....niekedy ked ideme z mesta alebo mame cestu okolo ihriska ale nemame so sebou nic a niekto ju ponukne tak si vezme. vacsinou cukriky lebo tie doma neje, nekupujeme ich...ale poznam aj take deti alebo mamicky ktore tam chodia vysedavat a nikdy nic nedonesu hoci vedia, ze ich deti stale nieco dostanu. takze nie vsetky mamy sa sparvau tak ako by sme chceli a preto ani ich deti nevedia, ze sa to nepatri...ale paci sa mi aj ten nazor, ze ponuknem kazdeho a odlozim 🙂 niekolko krat sme aj tak dopadli, ze sa chrumky spapali a moje dieta z nich nic nevidelo a tie ktore ich zjedli, tak zjedli aj svoje ale ostatne neponukli...no proste su to deti, su prirodzene, spontanne a uprimne 🙂)
@pectore Vystihla si to - ludia v dnesnej dobe vazne hladaju problemy tam, kde nie su 😒
Ja aj ked mame navstevu, tak deti si chodia do chladnicky - to samozrejme s tym zacina moja mala a beru si, co chcu. Pekne sa opytaju, ale nie, ci mozu, len aby som to otvorila a tak🙂 My sa s manzelom stale na tom len smejeme a sme radi, ze sa u nas citia dobre 🙂 Vzdy kupujem viac, nech mam 🙂
Keď ti to tak vadí, tak najjednoduchšie riešenie je podľa mňa zmeniť ihrisko, či? 😅
Ináč do bodky súhlasím s názormi minewky....
Ale.... asi nemáte nejaké extra problémy, keď toto je taký problém... máte super životy 😵
@minewka tak za tuto cenu ta pozyvam upratat v tomto rozsahu a za taku dobu, co ziadas od sweetsuzi aj ku mne domov... predpokladam, ze babysitting pre dieta ponukas tiez (za 5€ /hod?), takze sa to paradne oplati 🙄 😝
vsimla som si vo viacerych temach, ze tvoje nazory su jemne povedane scestne, ale podavas ich tak bohorovne a drzo, ze by si menej skuseny clovek mohol mysliet, ze mas patent na chod tohto sveta... 🤐
@andrejka1983 Ja by som tie deti napchavala, kym by som mala a popri tom sa ich kadeco povypytovala. Ci doma jedia, co jedia, do kolkej byvaju vonku, v akych pomeroch ziju a tak.. Mne by nedalo, ja som strasne zvedava, hladne dieta, za tym moze byt vselico 😕
@minewka vdaka ze myslis na moj prijem, ale ja si zarobit nepotrebujem - len ma zaujimalo co konkretne moze podla teba matka na materskej robit aby si privyrobila - a presne nieco take som aj cakala. Este mi povedz kde akoze ma nechat dieta/deti kym bude upratovat alebo cokolvek ine robit ...
@mapa ja tie apartmány chodím upratovať osobne, za MAXIMÁLNE 1,5 hodinovú robotu považujem 7 eur za dostatočnú sumu - aby niekto v 50m2 byte pre turistov prezliekol 4ks postelí jednolôžkových, umyl kúpelku, pozametal, poumýval dlážku a utrel prach presne na 2ks policových skríň, kde nič nie je. 🙂 . Ale keďže ja mám tých aktivít viac, občas sa stane, že to nestíham, tak potrebujem niekoho, kto príde robiť miesto mňa.
Ale ak si niekto nájde robotu, kde mu platia viac ako 7eur za 1,5 hodiny, môže prísť aj s dieťaťom, je to viac menej pravidelné, má všetko k dispozícii , čas nástupu do práce si môže posunúť podľa toho, kedy prídu Ďalší hostia - tak KĽUDNE nech tam ide si PRIVYRÁBAŤ 😀
Jáááj, lenivosť moja...určite by som mala dávať 20eur minimálne že 😀 keď turista na noc platí za celý apartmán 40eur 😀
@sweetsuzi to, čo ja robím s mojou dcérou - beriem ju so sebou 😉 chcela si tip, dostala si ho a teraz sa budeš trošku vykrúcať...ako typicky na SR..že prečo nie..a že za takú cenu nie..a bla bla 😀 a potom si po nejakom čase zase povzdychneš, ako ťaaaaaaaaaaaaaažko sa hľadá brigádička na SR 😀
na ihrisko sme nenosili žiadne jedlo a nejaké chrumky už vôbec nie,ak bolo dieťa hladné,tak šup domov a najesť saalebo do obchodu pre rožok,,ale chodievali sme von po najedení väčšinou...pitie som brala,prišlo ku mne,napilo sa,fľašu som dala do kabely a nebol nijaký problém...všimla som si,že niektoré mamy sa bez chrumiek a piškotiek nezaobídu ani trebárs hodinku v kostole,ja som to nerobila a nebol problém,čajík sme nosili všade,to stačilo 😉
Toto naozaj nepovazujem za problem...ked mam dam, ked nemam nedam....mamicky neriesim, staram sa v prvom rade o seba a o svoje dieta...priznam sa ze detske pieskoviska nemam moc rada, ale kedze moja dcera tam rada chodi, vyhadzuje piesok do vzduchu, hra sa s kamienkami tak jej to predsa nebudm odopierat..hlavne nech je stastna a spoznava sve t 😵
@minewka Opakujem, ja som nehladala pracu, ja zamestnanie mam - len ma zaujimalo aka praca/brigada je podla teba vhodna pre zenu s malymi detmi. Trvam na tom co som povedala, nie hociktora zena na materskej si moze privyrobit - ak by nahodou aj mala tu moznost - teda napriklad ze je z mesta, kde prilezitosti su, nie vzdy ma deti kto postrazit.
A bud taka dobra nehodnot mna a moje spravanie, nepoznas ma, nic o mne nevies, tak si to odpust.
Idem uzitocnejsie travit cas, ideme s malym na ihrisko 😉
@andrejka1983 je len na tebe kde a ko travis s detmi cas.ver mi,ze ja sa nad tym nezamyslam.a pisem svoj postoj.
a ako ty vies,aky priestor ja mam? ty si bola u mna na navsteve? nehnevaj sa,ale to je argument ako od dietata z materskej skolky. ;-
mna nezaujima vobec ake priestor ty mas ci nemas.ver mi.
a neprejudikuj to,co ja dovolim svojmu dietatu alebo nie.preco reagujes takymto sposobom?mas nejaky problem?
mala by si sa ukludnit. 8-
ale ked ta to tak vzrusuje,tak moje ditea uz je dost vyspele poznat,s akymi detmi chce uzatvarat priatelstva a hrat sa.a kde sa chce hrat. 😉
, moje didea pojde do skolky ked bude chciet a na aktivity ake bude chiet
o tvoje deti a tvoje aktvity snim sa ja nestaram.
takze prestan sa starat o moju vychovu a postaraj sa o to,aby si vedela debatovat bez utcnosti k pisatelom.dobre ti radim. 😎
.
No ja som absolutne skovana, ake veci vam tu vadia a co riesite....
13 rokov zijem mimo SK, mam dve deti......ale debaty, ake tu vediete vy o matkach,detoch, spravania sa na ihrisku, co maju a co nemaju matky nosit, ako sa maju pozerat,kde maju stat, kam maju ist, co mozu pozicat, co mozu ponuknut..... som Ja nikdy so ziadnou matkou tu v USA neviedla.
Absolutny horor...
Nikdy som nemala ziadny problem s detmi na ihrisku-co sa vychovy tyka, pozornosti rodicov, ohladuplnost, poziciavanie si hraciek, ponukanie jedla, dat pozor obcas aj na cudzie dieta, pomoct, utriet, zdvihnut.... A to sa hovori, aki su americania hlupaci a deti ake nevychovane...no neviem teda, ale asi zijem na inej planete.... a tu su deti velmi asertivne a zhovorcive ( ako @dai pise ) pridu za dospelym a chcu sa rozpravat a ukazovat a aktivne sa zapajat do hry s dospelym...
Smutne ☹
Nie, nepaci sa mi tento vas pristup sebeckosti...cest vynimkam
zeny, vy sa tu idete pobit a ja cely den rozmyslam, kolko krat za 6 rokov, co chodim po ihriskach som stretla maminu s pojazdnou restikou a stale si nedokazem spomenut ... ved deti sa chodia na ihrisko hrat a nie krmit, tak naco sa tu vadite ? 😖

@sashabb čo riešiš?? AK nechce dať, nech nedá - ale nech nevypisuje o pažravých deťoch...možno by bolo na mieste písať o skúpych mamičkách 😉