Otrokom svojho dieťaťa
Možno ma niektore odsudite ale je mi to jedno.Chcem napisat len tolko že mam doma velmi uplakane babatko a už mi to začina liezt na mozog lebo akonahle ho položim na postel je neuveritelny plač.Je dojčeny na požiadanie ale zvadzame strašny boj zo spankom,je jedno kde spi a skym ,stale je nekludny.V noci detto ,stale sa ukludnuje prsnikom aj každu hodinku niekedy:Je to velmi naročne pre mna ,pretože spat chce len v kočiku a to sa tiež niekedy preberie po pol hodine a musim mu dat jest,nosit sa chce len na rukach nie v nosiči ani v lahu,takže pokial ho ma kto nosit je to ok ale ked som sama doma je to katastrofa a ja som v jednom strese ,proste nemam ist kedy ani na zachod lebo v kuse plače.Koliky už nemava ,davam mu aj kvapky.Neviem si rady ale absolutne neviem čo stym? či nechat vyplakat či čo? som nevyspata ,lebo nespi ani cez den a ked ano tak len v kočiku ktory sa hybe. ☹
hlavne vydrž, a popros volakoho, maminu , sestru či brata, tetku či susedu volakoho na kočíkovanie, vydrž do pol roka, možno to bude zniet hlúpo ale je to pravda deti sa menia, na príklad môj malý bol do pol roka ako med, spal, papal, spal , papal a taak dookola, a nosil sa na rukách hocikomu a od pool roka hore, a teraz od roka no čista katastrofa, nemôžem ísť ani na wc, ale naozaj snažím sa na to dívať pozitívne a vravím si , nebude to trvat večne však on sa zas otočí 🙂) prajem naozaj al enaozaj pevné nervy a hlavne na tvojom mieste by som poprosila o pomoc partnerovu, nehanbit sa mu povedat o svojích pocitoch, podla mna ti rád pomôže, dva tri dni dovolenky a ostat doma s dietatkom a maminka si odpočinje ho nezabijú 🙂 my sme s malým sami , nevieš si predstavit aké je to ťažké, bud rada za to čo máš, že ste traja a že sa máte radi 🙂
joooj a ešte nechcem mudrovat ani nič také, nečítala som cele , neviem kolko má dietatko, ale cez mliečko naozaj ide tvoja podráždenost a nervozita, neboj sa neublížiš mu ak mu das flašku, načo dojčit a byt na pokraji nervoveho zrútenia??? malinky potrebuje silnu matku , plnú optimizmu a vôbec to nie je o tom kdo a ako dlho dojčil či nedojčil ale o tom koľko krásnych chvil chete spolu stravit... tak pevne nervy!
@lucia006 vidis, tak aspon si pospinkal.
@bubinko83
babulky kedze sa trapite s nespinkanim vasich drobcov, resp. ze vas chcu citit, vyberte si podla toho, co vam vyhovuje. Su to moje skusenosti, mojich znamych a mozno nieco zaberie aj vam 😉 Tak skusim opisat, co pomahalo nam. Moje deti som mala v kresielkach a velmi sa mi osvedcilo obycajne bright star, ktore kupite v tescu, maly sa v nom tolko uhojdal sam, ked bol starsi, velakrat az k spanku. Fisher price u nas nesplnilo ucel. Vzdy som si deticky brala so sebou do miestnosti, kde som bola a stale sa im prihovarala, opisovala vsetky cinnosti. Obcas som si pripadala ako sialena, ze sa rozpravam sama so sebou 😀 Casom si zvykli a aj na to, ze som mohla odist z miestosti a oni boli tichucko... a ked bolo veeelmi zle, tak som im spievala. Nevadi, ze falosne, ze to nemalo hlavu a patu, ale boli tichucko a pocuvali maminu, co im to tu zas vyspevuje 😉 Ked nic nezaberalo, isli sme na prechadzku, v kociku spinkali sladko obaja a velmi radi sa vozia 😉 Potom zaberali u nas rozpravky na Minimaxe, od spievanky a zahrajka pesnicky (spievankovo), pesnicky na MTV, Ocku a este neviem ake su teraz stanice. No a nosenie na rukach, tancovanie na rukach, hracia deka a co sa tyka spania, tak tento vyrobok povazujem za najuzasnejsiu vec aku vyrobili http://www.mravcek.eu/kategoria/zabava/hracky-d... je to projektor, kupite to v draciku a tam to bolo aj lacnejsie. Existuje rozne, ale nam najviac vyhovoval tento. Na jednu melodiu som naucila obe deti, pri inej nezaspali a mozem povedat, ze velakrat sme s manzelom zaspali skor ako nase deti pri tej hudbe 😀 Ak to nie su zdravotne problemy, co trapia vase deticky, tak skuste nieco z tohto, mozno pomoze. Kazde dietatko je ine, cize neviem zarucit uspech, ale aspon zacnete patrat, co upokoji vase babatka 🙂 Co by som skusila este s tym spankom, tak je skusit prelozit postielku smerom na sever, ak sa da, alebo ju troska potiahnut inde, mozno je tam zla zona, ze tak zle spavaju. A pokial aj vrackaju alebo ani nie, moze ich palit zaha, mozu mat skryty reflux, pricin je vela, ale to uz treba vyhladat odbornika, ked si nebudete vediet rady 😉 A este som zabudla, ked kojite treba sa zamysliet aj nad tym, ci mate dost vitaminov, ci papate aj nejake ovocie, zeleninu, co vam ich doda a ak nie, skuste tehotenske vitaminy, posilnia aj vasu imunitu a aj babatka 😉 Pri kolikach sa mi velmi osvedcila vajcova polievka s rascou, druhe dietatko rascu neznasalo, tak som mohla iba fenikel 😉 A este je tu aj moznost, ak si myslite, ze bambulka malo papaju, tak si pozicat odsavacku a skusit jeden, dva dni len odsavat a krmit babo. je to narocne, ale budete vediet, ci ma co vase babo papat 😉 drzte sa a nech vam babatka krasne spinkaju, nech si mozete oddychnut aj vy 😉
necitala som diskusiu, ale skus si pozriet toto, ak vies po anglicky http://www.janetlansbury.com/2011/09/7-reasons-... , aj mozno dalsie odkazy co su tam.
mna to zaujalo ,ale este v sebe nemam vyriesene, ci to tak robik, i ked zmysel to dava
Viem,ako sa citis,moja mala bola tiez taka,stale na ciciku,bezomna ani na krok,iba na rukach sa nosila.Tiez som bola na pokraji zufalstva niekedy,ale potom som si spojila prijemne s uzitocnym,ked chcela byt na ciciku,lahla som si s nou a spinkali sme spolu,aj v noci,ja aj ona sme sa vyspali,naucila som sa s nou dokonca ak upratovat na rukach,varit,ona bola spokojna,kludnucka,a ja som si to casom vychutnavala,to obdobie veeeeelmiii rychlo preslo...a musim povedat,ze teraz mi to obcas chyba...uz ma rok a na rukach sa nosit nechce,lebo len chodit a lietat,takze za nou stale musim behat,a objimat a mojkat sa uz tiez moc nechce,radsej vezme hracku a buch buch mame po hlave...z kocika vylieza,strasna zabava🙂Takze neviem,co je horsie...a ja som bola na nu a stale som sama vacsinou.Muz je vacsinou v robote a nikoho ineho tu nemame...chce to trpezlivost...a urcite nejaky rezim.Drzim palce🙂
@bubinko83 tak ho vyzleč, polož si ho na seba na nahú hruď a zaspi s ním, ked ty si nervózna aj on bude nervózny, a nosič - manduku si neskúšala, môj tretí tam doslova žil, také to bolo kľudné dieťa, ktovie aký by bol keby bol odo mňa ďaleko. Ja som ho nosila 15 mesiacov v kuse asi 2xbol v kočíku za tú dobu.
@bubinko83 ono je dôležité mať stále dookola ten istý režim. potom sa nebude tak báť, bábätká sú nervózne zo zmien, a na to gastro by som išla, lebo som tam išla so synom, ktorý krásne prospevoval, mal akurát ekzém a zisitli mu reflux a liečili to pol roka. A môžem povedať, že v porovnaní pred liečením a vyliečením bol nervózny, očervenený, jedovatý zrazu z ničoho nič, presne to čo opisuješ a prešlo to.

@lucia006
@bubinko83 len nenachavajte take male babatka ,,vyrevat sa,, nikdy sa nevyrevu len sa to zhorsi a moze im to ublizit