Pásový opar

pipinka4
3. dec 2015

Ahojte. Dcera ma kiahne a od nej som dostala pravdepodobne pasovy opar ( lekarka to nevedela presne identifikovat) len sa chcem opytat ze ako dlho trva vysev pasoveho oparu? Uz ho mam 6 dni a zatial nic nepribidlo len to co som mala.preto sa pytam ci mam cakat dalsiu vlnu alebo nie. Doktorka mi na to ziadne extra lieky nedala len liek od svrbenia a holtov krem. Dakujem za kazdu skusenot.

8291
3. dec 2015

Pasovy opar treba jednoznačne liečiť.navonok nemusí byt veľký výsev ale zasahuje hlboko do nervovych zakončení.konči ro niekedy neskutocnou bolesto,horučkami.dokonca aj hospitalizaciou.ja som ho dostala v 38tt.s tým ze tri dni po vyseve sa mi to nevidelo a hneď som myslela na herpes zoster co sa aj potvrdilo,čiže ja som hneď začala s herpesinom 4x800mg,takže mne sa to stiahlo napriek tomu mam teraz v mieste výsevu niekedy bolesti ked sa predklonim alebo viac natiahnem.alebo ma tie miesta neskutočne svrbia.A je tomu už 17 mesiacov.

pipinka4
autor
3. dec 2015

@8291 a kolko trval vysev? Ja honuz mam 6 den a oba ma to svrbi. Bolesti nemam. Kedze som isla k doktorke neskoro tak mi povedala ze uz je to v stadiu hojenia ze loecba je uz zbytocna. Len som sa jej zabudla opytat ci mam cakat este niekde vysev alebo to uz mam akoze po tom.

8291
3. dec 2015

Je to individuálne jasom mala ešte suché pupáky asi mesiac potom sa mi to stiahlo do fľakov ktoré som mala tuším aj 4 mesiace.En ci si to mala herpes zoster,lebo ten sa bez antivirotík nestiahne,to nie je ako herpes simplex.no pokial sa ti to stahuje tak by som to uz veľmi neriešila,ale ak ti to bude pretrvávať tak určite k infektologovi na posudenie prípadne ďalšiu liečbu.A ak je to naozaj zoster nemala by si byť s osobami ktoré nemali kiahne,lebo ich môžeš nakaziť.

pipinka4
autor
3. dec 2015

@8291 na to som sa pytala ze ten pasovy opar je infekcny len ak su pluzgiere a ze ked prasknu inak ja ako osoba som neni infekcna. Neviem ja som si aj na nete citala ze ak sa liecba neda do 3 dni od vysevu taknjenuz zbytocna a to mi potvrdila aj lekarka. Tak neviem co teraz. No suche pupaky a to je uz liecenie len mna zaujima vysev nie hojenie.

8291
3. dec 2015

Pokial sa ti to nešíri a suší sa ti to tak by som to už asi neriešila,len infektologovia neodporúčaju vôbec pasovy opar ničim mastiť,ma sa to sušit volne lebo mastou by si si to mohla viac rozťahovať,kým to máš suché nechaj to tak a sleduj si to.Nemyslim ze by sa ti výsev začal po týždni zväčšovať,pokial nemáš v mieste vysevu bolesti tak to nerieš.

pipinka4
autor
3. dec 2015

@8291 dakujem za informacie. Jedna sestricka mi tiez tvrdila ze by somntonuz mala davno rozsirene. Ja to mam dost male asi 4 cm cca. Vsak to ze mna to ani na zaciatku nesvrbelo ani nebolelo preto som to neriesila nejako skor. Uzivam pre istotu aj b complex . ja som si to od zaciatku potierala bud propolisom alebo cajovnikom.a doktorka sa skor priklanala ku stipancom .no uvidime conbude dalej.

pipinka4
autor
3. dec 2015

@8291 a presne ako si pisala ajnja som citala o ukrutnej bolesti a ja nic. To ta zacalo bolet hned od zaciatku? Mna to len dost svrbi. Lenze ja si velmi rada veci aj vsugerujem :D mala dostala kiahne a hned ma zacalo vsetko svrbet.

8291
3. dec 2015

No tak ja si myslim že to pasovy nebol.ja som tiež sestra.mna to vôbec nebolelo lebo som začala liecbu hneď na tretí deň,len to hrozne svrbelo.a na lopatke som to mala veľké asi 10x10 cm fakt veľké a na hrudniku cca 7x7 cm.mna to zacalo pobolievat asi tri mesiace po liečbe.na hrudniku nie len na lopatke ked som urobila nejaký pohyb tak som to citila.mam obdobie ze super a napr.tento týždeň ako som dvíhala malú tak ma to normálne zabolelo a už tam nemá nič.infektolog mi povedal že jednoducho to v tom nervovom systéme zostava a môže to omínať aj tri roky.kolegyna mala pásovy asi pred 5 rokmi ale chudá PNkovala vyše mesiaca.sesternicin muž skončil s horučkami a bolestami v nemocke plakal do vankuša,lebo klasika chlap-co jwdna dve výrázky nebudem s tým behať po doktoroch az ho to úplne odfajčilo.vraj sú to naozaj ukrutne bolesti pokial sa to zanedbá.

pipinka4
autor
3. dec 2015

@8291 aj na to sa ma pytala ci som nemala horucky ci zimnicu ale nic som take nemala. No mam to v tvare pasu a vsetci to radia k pasovemu preto lebo dcera ma kiahne. No vsak uvidim neni to nic hrozne zatial no dufam ze sa to nezhorsi.ja som tam nemala ani pluzgieriky ako vsade opisuju.nonhovorim uvidim ako bude dalej. Snad to nenaberie horsi spad uz po tyzdni.

8291
3. dec 2015

Mne sa jeden den urobili malé vyrázky ktoré hneď svrbeli,pripisovala som to k alergiu na hrozno lebo vten dr so ho zjedla strašne veľa ze možno bolo niečim postriekane tak som sa vyhadzala o par hodín som mala výsev aj na hrudniku,stále som to neriesila ani na druhy den,ale na tretí sa mi vyrazky zväčsili a začali sa zlievat do jednej urobili mi na koži plizgierovu mapu a mne to vtedy docvaklo ze to alergia nebola.tak som volala hneď na infekčné,to bola nedela,bála som sa hlavne kôli babätku.a hneď som začala v ten den brať herpesin.A v stredu mi kôli tomu urobili sekciu.aj to som chcela spinál,ale museli ma uspať,aby spinalom nezaviedli vírus do spinal.kanala z čoho by som mohla dostať akurát neningitidu.

pipinka4
autor
3. dec 2015

@8291 no pekne chudatko :( . ja to mam furt rovnake a ziadne pluzgiere nemam.nonbohvie co to mam. Jansom to mala najprv ako stipance male vela vedla seba este som sa smiala a ukazala muzovi ze ahah v noci si nieco na mne pochutnalo. Potomnto zacalo svrbet tak som si to liecila len tek.pudrom a propolisom a nic iba svrbenie stale trva. A potom som pokukala po nete a nasla som o pasovom opare tak som si nasadila b complex.ze ten je velmi dobry na tento opar. Ohladom tich nervovych tkaniv alebto urcite vies. No u mna to prave ze nema taky rychly spad. Mozno fakt som len nieco zjedla alebo co. Lebo ta sestricka co mi to pozerala tak mi povedala ze keby to mam pasovyvtak mam velmi velmi lahku formu.tak uvidim. Ja sa len modlim nech sa mi to nezhorsi. Bo uz mam tich mojich chorob plne zuby. A to vsetko sa mi stava po porode. Zacalo to zlcnikom. Ten uz nemam.

dina14
5. dec 2015

@pipinka4 Existuju krvne tesy na herpesove virusy. Vyskusala som vsetko mozne vratane virotik,, bezuspesne, musi si prehrmiet sam len tak, ako je. Nedavno som vsak vyskusala Zinkorot - rozdrvila tabletku na prasok a zmiesala s kvapkou vody, natrela miesto (mavam ho na nohe) a rano bol zasuseny.. pri dalsom vysype to nepomohlo, ale skusim to opat, ked pride, lebo to zatial bola jedina vec, ktora kedy pomohla. Vela stastia!

8291
5. dec 2015

@dina14 no len zoster a simplex sú rozdielne herpesy.zoster sa počas života vyskytne len raz max 2x.kdežto simplex sa moze opakovať každý mesiac

dina14
5. dec 2015

@8291 viem, zijeme spolu cely zivot 😉

8291
5. dec 2015

@dina14 inač ja som mala obdobie ze nonstop herpes na pere alebo kutiky a potom zasa herpes a kutiky.počas trhu absolutne nič.pred pôrodom som si uhnala pásový-ale to zo stresov hrozné obdobie a od pôrodu mam absolutný klud uz 17 mesiacov klop,klop a dufam že mi to vydrží.herpesy mi ani tak nevadili ale tie boľavé nešťastné kútiky.pomohol mi candibene sprey a tycinka z aloe vera a jojoby.1-2 týždne klud a potom zasa dokolečka dokola.asi 1,5 roka v kuse.a nič mi nezistili.

dina14
5. dec 2015

@8291 Mne sa vzdy vyhodi, ked mam zatazove obdobie, staci len menej spat, byt viac unavena. Kedysi pred rokmi mi vzdy 'ohlasoval' prichod choroby - par dni potom, ako sa vyhodil, som bola na atb a pn so zapalom hornych/dolnych dychacich ciest. Teraz sa vyhodi, byva vsak uz mensi (tuk-tuk-tuk) a uz ani tak neboli a nemokva ako predtym. Niekedy mam obdobia, ze nie je aj cely rok a inokedy aj 2x v mesiaci alebo kazdy mesiac. Ten zinok ma naozaj prekvapil, ale pisem si aj Tvoje rady a vyskusam, ked opat pride, dufam, ze to tak skoro nebude. Drzim aj tebe palce 🙂

pipinka4
autor
6. dec 2015

@8291 kutiky su z nedostatku vitaminu B . tamnstaci nasadit len B komplex a bude po kutikoch. Ja som ich mavala ked som robila u cinanca a tam somnich chytala z tychbchemikalii z handier. Az take som ich mavala ze som ledva usta otvorila. A pomohol len b komplex. A kutiky su neni virotickeho povodu co si hodne ludi mysli.

8291
6. dec 2015

Nieje pravda B komplex je prd.som sa ho nachrumala ako lentiliek.vo väčšine pripadov sú kutiky kvasinkoveho pôvodu a ako náhle som si dala candibenne sprey tak 2-3 dni a bolo po probleme.premna je B komplex placebo.u mňa žiadny efekt.a to mi aj infektolog povedal ze to sú také prd vitamíny.pretoze pokial netrpis nedostatkom vit.B tak uplne zbytočne sa berie.

pipinka4
autor
6. dec 2015

@8291 no neviem mne aj muzovi vzdy zabral vit.B . nic ine mi nepomahalo vzdy mi to len zhorsovalo. Ale tak asi na kazdeho to inak posobi ;)