icon

Pomáha červená šnúrka na zápästí bábätka?

gabikacentrum
27. mar 2016

ako sa pouziva cervena snurka pomaha to proti urieknutiu a na ktoru rucku sa uviazuje mate s tim niekto skusenosti chcem to dat dcere ma 6 mesiacov strasne je nepokojna len krici nevie zaspat to uz od druheho mesiaca je taka a stale sa nanu lepia aj choroby vzdy daco uz so stoho zufla tak chcem skusit aj tu cervenu snurku

juhseverzapad
27. mar 2016

@mima4 A ty v čo veríš?

jajka257
27. mar 2016

@juhseverzapad ona nebude evanjelicka. Ti poznaju kadidlo.

mima4
27. mar 2016

@jajka257 ja verim v ziveho Boha, nie v predmety, amulety, abraky dabraky čary mary fuk...

v co veria ludia, ktory veria snurke?

michaelkanr
27. mar 2016

Baby, ved vy ani citat neviete😀 a uz vobec nie s porozumenim😀

mima4
27. mar 2016

@jajka257 evanjelici vyuzivaju kadidlo? a pri akych ukonoch?

jajka257
27. mar 2016

@mima4 aha, a sme doma.

fra
27. mar 2016

tu je jeden celkom trefny članok na danu temu https://www.modrykonik.sk/blog/renette/article/cervena-snurka-gw2q88/

katkakovac
27. mar 2016

@gabikacentrum nemam pocit. Su veci ktorym verim, ale toto tam nepatri. Skor sa mi osvedcilo to s tym ignorovanim okolia a posilnenim samej seba. Som dospela svojpravna a viem sa postarat o svoje dieta. Syn to vycitil a kopec problemov sme vyriesili, lebo som nebola zo vsetkeho nervozna😉

jajka257
27. mar 2016

@mima4 som povedala, ze poznaju, nie vyuzivaju

mima4
27. mar 2016

@jajka257 poznaju z kade? lebo to ti staci dat do google..a pozna to kazdy 😀

sam2
27. mar 2016

@jajka257 90% je prevzate z Pohanskeho nabozenstva. Ale kedze biblia tvrdi nieco ine, tak to tak nie je a basta 😂😂😂😂😂😂😂 Proste to nevysvetlis..... Mozes si mliet kolko chces. Neboj oni si tie fakty uvedomuju ale myslia si ze ked ich budu popierat a ignoravat tak jednoducho prestanu existovat... 😁😁😁
A dalsia vec, Biblia je pisana v podobenstvach... Ale mnohi si ju vykladaju od slova do slova...naozaj existuju ludia ktori veria ze Panna Maria bola skutocne panna a s Jozefom nemala pohlavny styk 😁😁😁😁

jajka257
27. mar 2016

@gabikacentrum kludne mu tu snurku daj. Nasa nosila len pripnutu na svetriku alebo kociku.

juhseverzapad
27. mar 2016

@jajka257 Máš pravdu 🙂
@mima4 V živého boha? Keď s ním budeš, tak mi ho predstav. Keď budeš chcieť vidieť alebo počuť ducha zastav sa u nás! Mám ich tu niekoľko.

mima4
27. mar 2016

@sam2
vies co je to viera? viera nemusi podliehat nutne ludskemu obmedzenu chapaniu.

Maria pocala ako panna, tak je to v Biblii, a az do porodu mala ostat nedotknuta... az potom kedze mala vlastne deti, jasne ze uz potom mala so svojim manzelom pohlavny styk... vsak v manzelstve je to normalne a zdrave...

mima4
27. mar 2016

@juhseverzapad no stale som nedostala odpoved, v co veria ludia nosiaci snurku, ze kto ich v tej snurke, či čo ich ochrani...
vies, ty si sa pytala, ja osm ti slusne odpovedala, v ziadnom pripade nezhadzujem tvoje nazory...

juhseverzapad
27. mar 2016

@fra ďaľšia 😀

jajka257
27. mar 2016

@sam2 hahaha. Presne ako hovoris. Ved ja som si tiez presla studiom nabozenstviev, viem o mnohych tychto veciach. Pisala som aj pracu ze temny vek cirkvi sa to volalo. A mne ide niekto rozpravat bajky. A co sa tyka biblie, je zle prelozena a k jej pochopeniu treba mat vysvetlivky. Ale to nevysvetlis. Ja verim, ze existuje boh, ale neuznavam cirkev, ved aj Jezis pivedal , ze boh je vsade okolo nas....

fra
27. mar 2016

@juhseverzapad tešilo ma 🙂

mima4
27. mar 2016

@jajka257
a čo je podla teba cirkev?

sam2
27. mar 2016

@mima4 jasne, tak je to v Biblii tak to tak musi byt 😁 Naozaj ta prosim: vezmi si do ruky faktografiu, dejiny, politicku historiu a nastuduj si nieco o tom ....
A co sa tyka vieri: ak chce clovek verit, ze mu snurka pomoze nevh veri. Ide o tu myslienku samotnu, vyslanu niekde hore (k bohu? Vesmiru?-nazvy si to ako chces). Neviem preco si myslis ze len viera v toho jedneho Boha je ta spravna a jedina nas ochrani.... Prosim pozri sa aj dolava aj doprava co ta viera v mene Boha pachala a pacha.... Nie cervena snurka je diablovo dielo...

jajka257
27. mar 2016

@mima4 no je v nej kuzlo viery cloveka, ze ho ochrani. Viera nie je obnedzana na ludske chapanie, tak si to napisala. Tak sa pochop, ze to nepochopus🙂

mima4
27. mar 2016

@sam2
pokial viem, zlo napachali ludia, ci nie?
a aj dnes pachaju...
jedno je mat veci nastudovane, druha vec je mat poznanie, ktore nie je mozne mat z ludskej hlavy, ani nastudovanim miliardy encyklopedii a knih....
viera je o tom viera, ze verim nejakej situacii, aj ked si ju z ludskej rozumovej stranky nevieme vysvetlit... a tym, ze clovek je tvor velice obmedzeny, je toho velmi vela...

@jajka257 no ak za tym nie je Boh, a Boh nepotrebuje cervene snurky..tak potom to "kuzlo" je daneho niecim/niekym inym... krasne vystihnute v clanku od @fra

fopka
27. mar 2016

Orihoda na odľahčenie trochu zložitej temy: švagrina, veriaca na urieknutia, stres, panika, mala urumazgana, netvozna na zosaletie, tak svagrin hned, že mala ma z oci, uriekli ju. Velka ceremonia okolo toho, umyvanie močom a neviem co este k tomu patri...a ono stacilo malu len po pol dni prebalit, pokakanu a precuranu, a hned bolo po urieknuti 😀

michaelkanr
27. mar 2016

@jajka257 tak je vlastne pre vacsinu ludi zbytocna, nie?
Ja som napr nikdy doteraz snirku nepotrebovala. Ked mi dieta plakalo, hladala som priciny a nepotrebovala som hladat nejake externe priciny a chranit ho snurkou.
Ked clovek veri, tak moze verit v podstate v cokolvek, nspr aj v spominanu cerv snurku ci talizmany a pod. Napr tenisti su velmi povercivi-maju svoje ritualy, najpr na dvorci maju svoj postup, akym si beru od podavacov lopticky a pod. Veria tomu, ze im to prinesie vitazstvo. Ale racionalne zmyslajuci ludia snad neveria tomu, ze ked sa nejaky tenista dotkne podavanej lopticky lavou rukou, tak prehra🙂 veria tomu oni ale ani to neznsmena, ze vyhraju-nic take nefunguje. A nic z tychto predmetov nema schopnost realne cloveka ochranit ani v beznom zivote.

michaelkanr
27. mar 2016

@fopka presne🙂 ja ked pocivam o potierani ostatou plienkou, tak mi je mdlo.

sakura77
27. mar 2016

Uf.toto ja nepochopím. V 19 tom storočí ok ale teraz?treba si troška poštudovat .detský mozog je ešte nezrelý a citlivejsie detičky jednoducho ťažšie zvládajú "stres"-to pre nich môžu byť aj cudzí ľudia a potom to ťažšie spracovávajú. Kedže inak nevedia, tak sú nepokoje a revu😉ja neviem, ved logika nepustí. ....😊😊😊

jajka257
27. mar 2016

@mima4 toto na mna neskusaj, ze co je cirkev. Pochadzam z velmi silno veriacej rodiny, stacilo mi takych kazni doma. Mame v rodine knazov, reholne sestry, viem o com hovorim. A cirkev? Spolok ludi, ktori v minulosti zabijali nevinnych, kradli, papezi mali pomer so svojimi detmi a ine vychytavky. Pozri na cirkev aka je bohata a kolko ludi zije v biede. Urobili si z nabozenstva biznis, Jezis vyhnal predavacov z chramu ..co myslis, ze by urobil dnes? Ved knaz je predavac, predava sviatosti za peniaze, ani pochovat nie je ochotny zadarmo.

sam2
27. mar 2016

@mima4 a preco ta sitacia nemoze byt to ze si dam na ruku cervenu snurku? Preco? Ked si dam ruzovu (boj proti rakovine prsnika) alebo modru (boj proti domacemu nasiliu) tak to je v poriadku? Taktiez verim ze touto osvetou mozem pomoct veci zmenit. Tak ako mnohi veria ze cervena snurka ich ochrani.... Znovu: ak nieco vykonam s dobrym umyslom a v mene dobra, bude to dobro vratene....
Predsa aj krestanstvo pouziva predmety skrze ktorych je clovek blizsie k Bohu.... Farari piju vino, veriaci jedia oplatky-vsetci veria ze prijali telo Kristovo. Preco tato viera nemoze byt zhmotnena v cervenej snurke? Preco toto by mal byt zly vyber vieri? Lebo to niekto povedal? Nie je jedno prostrednictvom coho si zhmotnim VIERU?

kr1st1n4
27. mar 2016

@michaelkanr nikto netvrdí že to zaručene funguje, ide o symboly a akty ktoré človek má/vykonáva aby sa cítil lepšie, keď tomu verí.. ak si ráno očešem vlasy ľavou rukou a spraví mi to pekný deň tak prečo to nerobiť? ak verí v nejakú šnúrku tak prečo nedať? všetko v medziach normy samozrejme..

jajka257
27. mar 2016

@michaelkanr ale ano je zbytocna. Babo ti nevie povedat, co mu je. Nasa to mala, lebo sa mi nechcelo hadat so svokrou.