Pomáha červená šnúrka na zápästí bábätka?
ako sa pouziva cervena snurka pomaha to proti urieknutiu a na ktoru rucku sa uviazuje mate s tim niekto skusenosti chcem to dat dcere ma 6 mesiacov strasne je nepokojna len krici nevie zaspat to uz od druheho mesiaca je taka a stale sa nanu lepia aj choroby vzdy daco uz so stoho zufla tak chcem skusit aj tu cervenu snurku
@sam2 viera sa nezhmotnuje... Je ine mat nieco ako symboliku a pripomenutie si, napr. dat si odlisne ponozky na nohy v den deti s downovym syndromom a ine verit, ze nieco to sposobi...
je smutne, ked ludia neveria Tomu, kto dal za nich na kriz vlastneho Syna, ale veria v amulety, snurky, kamienky a ine nezmysli... ale maju na to pravo...
@mima4 Nezhadzuješ, ale vyprávaš od veci.Ty si mi ho tiež ešte nepredstavila 😀 To, že tá šnúrka je červená! Farba tej šnúrky! O tú ide! V tej šnúrke nikto nie je!
@jajka257
nestaci precitat si Bibliu, citaju ju aj ateisti, treba ju vnimach skrze Ducha Svateho, a pokial clovek nie je znovuzrodeny, cita ju iba ako obycajnu knihu..nic viac, nic menej... som obycajna evanjelicka...
skus sa pozriet na to, ako zil Jezis a co hlasal...ako ukazuje na ludi, ako sa maju k sebe chovat, fungovat...ved tym vsetkym vykresluje svoju cirkev... spolocenstvo veriacich...
@juhseverzapad OK, cize cervena 😀 😀 😀 😀 super... a čo tak červene prasiatko? 😎 😎 😎 kroch kroch...
@juhseverzapad neviem, ci poznas cadopis Strazna veza, a ludi , ktori ju vykladaju. Ale asi sme natrafili na jedneho z nich🙂 tu uz vysvetlovat nepomoze, maju ulohu, vymyt mozog🙂nepocuvat, iba dokola rozpravat🙂 🙂
@jajka257 ale ja neprezentujem evanjelicku cirkev, cirkev nie je obmedzena na ecav, rkc, ci adventistoch... cirkev je len jedna a patria do nej ti, co realne ziju vierou..bez ohladu, kam do zboru chodia... mne je šuma fuk, ci je niekto katolik, ci apostolak, ci kto... tak ako to je jedno Bohu... dolezite je to, co je v srdci a v zivote cloveka, ako zije, ci zije podla viery..lebo viera bez skutkov je mrtva...
@mima4 On nezavesil "svojho syna" a už vôbec nie za nás. Ja verím v to, že Ježiš bol. Bol to reformátor, ktorý chcel, aby sa tamojšia doba zmenila.Nič viac a ani nič menej. Teraz sa v hrobe obracia ako sa jeho predstavy zvrhli!
@jajka257
@juhseverzapad zeny ja to vzdavam... Idem si uspat dieta a zalomim tiez... Proste fanatikovi nevysvetlis. Pojde si svoje, nepripusti fakty. Je snad moja vec v com a ako si zhmotnym vieru. V konecnom dosledku aj Jezis bol zhmotnenym vieri.... Ale uz ma to nebavi vysvetlovat. Zbytocne minanie energie 😁😁😁 snad sa vam to podari vysvetlit no ☺️
@jajka257 Súhlasím. A ak si myslím správne, inak ma oprav, tak sú to šialení jehovisti.
@juhseverzapad trafila si.....oni veria v ziveho boha. Aspon sme zistili o co tu ide. Nemam rada vymyvania mozgu.
@mima4 tak nechaj ludi verit v co chcu. Aj obycajna snurka moze prezentovat vieru cloveka. A nie cirkev je len jedna, tych je mnoho. Boh je len jeden a ma rozne mena. A nauc sa respektovat ine nazory, ja viem, ze vo vasom zbore to tak vnimate, ze treba neveriacich osvietit, ale toto je forum, toto nie nie je prednaska o viere v boha a v diabla.
@jajka257 Bože, veď mi chodia každý mesiac búchať na dvere. 😀
@juhseverzapad no a na konikovi chodia hlasat slovo bozie🙂 tu im nemozes zabuchnut dvere. Do smrti nezabudnem, ked babicka chudatko taketo dve pustila domov, aj casopis mali. Babicka mala 83 rokov a ako do nej hustili🙂🙂 potom dosiel tato so strykom a to bola show ako si ich vychutnali a babicka sa mesiac modlila v kaplnke za odpustenie, ze ich vpustila🙂 aj fararko mal co s nou robit, lebo ju to trapilo🙂🙂
len taky malinky detail zeny: Jezis nebol krestan ale bol zid! To az jeho apostoly a nasledovnici dalej zakladali krestanske zbory...a Kresťanstvo sa zrodilo v 1. storočí po Kr....veruze dlho dlho sa krestanske zbory povazovali za sektu...anno dobre citate bola to sekta alebo odnoz...az neskor roku 313 n. l. cisár Konštantín vydal výnos, že kresťanstvo sa stáva štátnym náboženstvom Rímskej ríše...takze nezabudajme kde mame korene....
@mima4 Nechaj chúďa prasa žiť, bavíme sa o šnúrke!
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť maličkú pomoc. Potrebujem totiž zozbierať vzorku osôb, ochotných vyplniť anonymný dotazník, zameraný na biopotraviny. Prosím, ak máte chvíľku času, venujte ho môjmu dotazníku spracovávanému v rámci diplomovej práce. Vaša ochota mi veľmi pomôže. Vopred ďakujem tým, ktorí sa na to podujmú. 🙂 A vopred sa ospravedlňujem, ak Vás to obťažovalo ...
@lubkavargova1 spravne, takto to bolo, aj historicke dokumenty o tom tak hovoria. Ale to niekomu nevysvetlis, ze krestanstvo bolo povodne sektou a v Rime tychto ludi popravovali. No a na oplatku potom krestania zabijali inovercov a skryvali sa pod kabat viery v boha.
@juhseverzapad mozno oni nosia prasiatka a my nosime snurku🙂. Ale uz sa neozve, bola odhalena.
@jajka257 Presne! Zašila sa pod čiernu zem!
@jajka257 ja tvrdim, ze treba pozerat na ludi a nie na nabozentsvo..debila a ch..a najdeme aj v islame, aj v krestanstve aj v budhizme aj v alahu-dajvlahu..proste ked dakomu fajne zasvitori tak nie ze Boha vidi ale aj sickych svatych ako sa vravi...ano cirkev robila zle a aj bude. A nie len nasa ale aj ostatne alebo dalsie sekty ktore budu vznikat. Preto je na nas, aby sme sa trosku vzchopili ako ludstvo.
@lubkavargova1 presne, treba pozerat na cloveka, aky je. Ale uz som si nemohla pomoct, ked ma tak presviedcala o zivom bohu. A o cirkvi, ja som na to alergicka....
Ja cloveka sudim podla jeho spravania, nie podla viery. Moji znami temu nabozenstvo radsej neotvaraju, uz parkrat zle pochodili a kedze si vyhovujeme ako ludia, tema viery nam to kazit nebude.
Len viera mima4 ma vzdy privadza do vyvrtky, pretoze maju velmi vlezly sposob prezentacie...
@juhseverzapad mozno kaze v inej teme. Ale ked na nu narazim, tak si rypnem. Lebo v mnohych temach urazala zeny, lebo si ich muz nevzal za zenu a ine kecy...
@jajka257
@juhseverzapad
dievčata, autorka temy sa niečo pytala.. myslim si, ze mozte jej aj vy v pohode obpvoedat..nemusite tak sa zaoberat mnou... ja vam vase nazory neberem... a mozete rypat kolko chcete, aspon viem, ze som pre vas zaujimava 😎

@jajka257
no vidis, poviem ti skutocnu definiciu cirkvi, tak ako bola dana Bohom - cirkev je spolocenstvo ludi milujucich Krista a kracajucich v Jeho slapajach...
ja tuto cirkev zazivam, kde ludia si vzajomne pomahaju, sluzia, a ziju podla toho ako ustanovuje Boh....