icon

Pomalé dieťa

7. feb 2023

Ako sa správať k 8 ročnému dieťaťu, ktoré musíte upozorňovať aspoň 10 x ? A to sú len bežné každodenné veci. Zopár príkladov - obliekaj sa, pohni si, vstávaj, choď si tie zuby umyť, obuj sa, jedz, rob úlohy
Dieťa je v 3 ročníku ZŠ a pred školou čakám raz 15 minút, potom 30 minút, potom 20minut a takto to ide nonstop. Do šatne nemám prístup, rodičia musia čakať deti pred školou.
Dieťa je také zabrzdené a nonstop sa opakujem ako papagáj. Mám voliť nejaký trest za to?

Mám doma ešte trojročné dieťa a to je rýchlejšie oblečené ako to osemročné
Ex manžel to nerieši, len ho pokojne upozorní, mne povie, že je dieťa ešte malé a tam to končí.

autor
7. feb 2023

@zanka777

Práveže sa ho snažím chváliť za maličkosti, aj psych.tak poradila, snažím sa s kľudom, ale učiteľky v škole sa mi sťažujú a ja som v patovej situácii. Prišlo nám domov pokarhanie

mmoni89
7. feb 2023

@loliki turbo slimák 🙈😂pobavilo 😄

lalala94
7. feb 2023

No neviem, mať doma toto, tak asi zinfarktujem. Niektoré ste tu strašne precitlivené, pritom autorka len popisuje skutočný stav. To, že je chalan brzda je zjavné z popisu. Fakt je ten, že keď je takýto spomalený, tak to je naozaj na nervy, obzvlášť ak sa to netýka iba správania doma, ale vo všeobecnosti a sťažujú sa naňho aj v škole. Takéto správanie nie je normálne, ale tak to bude skôr povaha (chúďa autorka a jeho okolie). Tu pomôže len veľmi veľa trpezlivosti, ale vôbec nezávidím. Ak naňho čakáš toľko minút pred školou aj ti niečo na to povie?

mmoni89
7. feb 2023

Tiež mám doma takeho 8rocneho zasneneho princa 😄síce asi nie až tak, v škole sa nestazuju, no doma je to takto podobne. Je taka povaha

autor
7. feb 2023

Že nerešpektuje autoritu vyjadrila sa triedna

simona20201309
7. feb 2023

To asi nebolo mne? Ci? Co ma s tým spoločne to, kto rozbil rodinu? Ja ti ani náhodou nevycitam to, že si si založila novú rodinu. To doprajem každej žene po rozvode. Úplne o inom som písala. Ci ti náhodou tak trochu nelezie na nervy syn z prvého manželstva, či by si si nechcela radšej užívať šťastnú rodinu bez takého ,,pribrzdeneho" chlapca. Ako píšeš- exovi to nevadí. Ten má zrejme viac času? Viac trpezlivosti?
Tvoj syn možno vnútorné stále spracováva rozvod, skutocnost, že ma nového otcima, nevlastného súrodenca. . . Presne ako písali vyššie, ak má diagnózu vylucenu, treba hľadať problém inde.

zanka777
7. feb 2023

No tak nech si učiteľka zvyká....on nerobí nič zle...neporušuje školský poriadok tak jednoducho je taký a ak je učiteľka aspoň trošku ľudská tak musí pochopiť že každé dieťa je iné a nie dávať pokarhania za to že je niekto pomalší v obliekaní atď..... To už je cez čiaru tiež..... Chápem ťa na druhej strane že ťa to hnevá ale učiteľka by mala tiež mať trosku viac pochopenia keď vie že to nie je robené naschvál

autor
7. feb 2023

@lalala94 povie že, nestihal som
A to som zvonila na vrátnicu 2x po 15 minútach

autor
7. feb 2023

@zanka777 pokarhanie nám prišlo domov, že porušovanie školského poriadku

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
zanka777
7. feb 2023

Tak nech ti ukážu ktorý bod školského poriadku je to konkrétne.....lebo to nie je normálne fakt.....

autor
7. feb 2023

@simona20201309 áno za to že je pomalý pretože narúša chod triedy. Nepracuje podľa pokynov, v žiackej červeným poznámky, že nerešpektuje učiteľa a to čo mi chodí na edupage ani sem písať nebudem

loliki
Autor odpoveď zmazal
darijja
7. feb 2023

@zanka777 len pomenovala veci pravym menom. Ja mam malu dceru a ked nespi cele dni, tiez o nej kadeco poviem. A je moja 🙂

simona20201309
7. feb 2023

Prepac už som prečítala. Tak potom tých problémov ma viac. Bol taky stále? Ak je to povaha, už v MS si to museli všimnúť.?

autor
7. feb 2023

@zanka777 aj nepracuje, učiteľka si sťažuje, že po upozorneniach nepracuje a následne na to mu dá poznámku do žiackej. A to čo neurobí v škole tak dokončuje navyše k domácim úlohám

lalala94
7. feb 2023

@autorka neskúsila si dať mu viac zodpovednosti? Ako tu už bolo spomínané, nech sám vstane, umyje si zuby, a ak to nestíha = smola = jeho zodpovednosť. Detto ak ťa nechá čakať polhodinu pred školou lebo nestíha, neskúsila si ho nechať prísť domov samého? Má to ďaleko? Úprimne, toto by bolo pre mňa no go, ak by ma nechal každý deň vyčkávať po škole polhodinu, lebo mladý pán nestíha.

deedol
7. feb 2023

mozno je to jeho sposob, ako ziskat pozornost? ak teda nema ziadnu diagnozu, riesila by som to s psychologickou - najskor sama, potom mozno aj s nim.

autor
7. feb 2023

@lalala94 práveže sme za mestom - samota
A neviem si predstaviť, že by išiel busom, a bohvie či by ho stihol
Ale tretiaci ešte nesmú chodiť zo školy bez vypýtania

zanka777
7. feb 2023

Tak potom k psychologicke.... Možno má v sebe naozaj nespracovane veci možno smútok z rozvodu.... Možno to že máš nového partnera a on nového súrodenca.....možno sa cíti odstrceny z každej strany nikdy nevieš čo prežíva a psychológ s tým určite bude vedieť pomôcť....... Možno má v sebe veľa pocitov a tak sa správa ako sa správa.....😔

loliki
Autor odpoveď zmazal
lalala94
7. feb 2023

@autorka máš to ťažké, viac asi neporadím, ale teda prajem ti pevné nervy a more trpezlivosti, lebo toto musí byť veľký zaberák, aby sa človek ovládol, keď má doma takéto niečo dlhodobo.

autor
7. feb 2023

@deedol to ma napadlo, ale práveže pozornosť má on najväčšiu, úlohy keď píšeme, tak som len s ním, deti si berie muž a ide ich inde zabaviť,aby sme mohli v kľude úlohy porobiť. Ideme potom na dvor, všetky deti jeee super a on že, mne sa nechce zase sa budem nudiť...

autor
7. feb 2023

@loliki cpp riešime od prvého ročníka. Má len individuálny prístup
Potom som sa dozvedela, vraj tento spôsob nemusí škola akceptovať. Učiteľka asi neakceptuje nakoľko poznámok môže mať v žiackej a v edupage spolu asi 50

simona20201309
7. feb 2023

Individuálny prístup ma na základe čoho, ak píšeš ze je úplne v poriadku? Inak, skúšali ste nejaký šport?

autor
7. feb 2023

@simona20201309 indi.odporucila špeciálna pedagogička podľa vyšetrení a mal tam nejaké oslabenia, ale dg tam vraj nie je, aj neuro to vylúčila

autor
7. feb 2023

@simona20201309 prvé čo bolo som pýtala asistenta, ale nemáme nárok

deedol
7. feb 2023

jasne, chapem, nam rodicom sa to niekedy tak javi, ze ved sa venujem, vsetko robim, idem sa roztrhat pre teba a ty takto 🙂 ale zjavne tam nejaky problem je a treba ho podchytit. drzim palce, aby ste zistili, co sa deje, a aby sa to nejako dalo do poriadku. a skocila by som aj za ucitelkou, ze to riesite a nech mu da chvilu pokoj, teda ak je toho schopna.

autor
7. feb 2023

@zanka777 chodí psych.

lavinis
7. feb 2023

Vy by ste deti stále len trestali
Inak sa vychovávať nedá?🤨