Pomalé dieťa
Ako sa správať k 8 ročnému dieťaťu, ktoré musíte upozorňovať aspoň 10 x ? A to sú len bežné každodenné veci. Zopár príkladov - obliekaj sa, pohni si, vstávaj, choď si tie zuby umyť, obuj sa, jedz, rob úlohy
Dieťa je v 3 ročníku ZŠ a pred školou čakám raz 15 minút, potom 30 minút, potom 20minut a takto to ide nonstop. Do šatne nemám prístup, rodičia musia čakať deti pred školou.
Dieťa je také zabrzdené a nonstop sa opakujem ako papagáj. Mám voliť nejaký trest za to?
Mám doma ešte trojročné dieťa a to je rýchlejšie oblečené ako to osemročné
Ex manžel to nerieši, len ho pokojne upozorní, mne povie, že je dieťa ešte malé a tam to končí.
Aké deti? Vekovo sú asi o dosť mladšie, možno preto sa nudí.
Zo začiatku si ho opísala ako chudáčika, ktorý žije vo svojom svete a je nikým nepochopený. No z toho čo ďalej píšeš mi príde, že je skôr rebel, ako ,,brzda". Tých problémov je ďaleko viac.
Naozaj si všímam v diskusiách, že 99% tu riešia problrmove deti z rozvedených rodín. Podľa mňa to syn nespracoval. Rebeluje. Možno navonok sa zdá byť OK, ale kto vie, čo všetko ho trápi.
@deedol s učiteľkou som nonstop v kontakte. Hnevá ma to,keď prinesie poznámku to je jasné, ale zároveň sa hnevám aj na učiteľku že hneď zas poznámka.
@simona20201309 je v striedavke
Skús viac brániť svoje dieťa. Je to pre neho náročné obdobie aj celá rodinná situácia. Ale prístup učiteľky tiež mu nepomôže.
@loliki učiteľka povedala, že je rozmaznany
Tak ak ma oslabenia? Predpokladám, ze vieš o aké ide? Psychické? Fyzické? Tak vidíš, že za to s najväčšou pravdepodobnosťou NEMÔŽE. Tak ty nám tu hovoríš polopravdy, a mame ti radiť? Véd si anonymne. Kludne si mohla napisat, o čo konkrétne ide. Cele je to čudné. Syn má individuálny prístup, nejaké,,oslabenia" , dokonca si žiadala asistenta, chlapec pravidelne poznámky, pokarhanie, nerešpektuje autoritu...a teba štve akurát to, že ho musíš čakať 30min pred školou?
Trápilo by ma ďaleko viac veci ako to, ze je pomaly. Možno je doslova pribrzdeny, a za to proste nemôže. Skúsila by som sa poradiť s psychologickou, čo všetko by som mohla pre neho urobiť. Aký šport by ho mohol posunúť vpred? Ako na neho ísť, ako k nemu pristupovať....?
Ráno pred školou hovorím prosím nerob hlúposti, pracuj na hodinách a nech ťa dlho nečakám prosím je nám zima vonku, dám mu pusu, zamavame si. Na obed zapnem internet a hneď skočí edupage a poznámka
Super... ďalšia striedavka a jej bohovy dopad na dieta😪
@simona20201309 Máš veľmi mylnú predstavu o takýchto deťoch (pomalých), ak radíš prihlásiť na šport. Vo väčšine športov ide o rýchlosť. Len by sa blbo cítilo a ostatní by ho hneď vyradili, prípadne sa mu ešte vysmievali.
@simona20201309 to čakanie pred školou by som prežila, ak by nenosil 3x do týždňa poznámky, že nepočúval učiteľa.. to čakanie je úplne to najmenej podstatné. Niekedy mi to pripadá, že je učiteľke na obtiaž a chce sa ho zbaviť. Chodím s ním pravidelne k psychologičke, veď mala rozhovory aj so mnou ale nič extra zlé na mne ako rodičovi nenašla, preto píšem sem ako to vidíte vy, nepíšem polopravdy, to sú fakty, rada si nechám poradiť lebo ja už ozaj neviem
@simona20201309 čo sa týka športu, chodil na box ale vydržal dva mesiace a už tam nechce že ho to nebaví taký krúžok. Ale mobil ten by chcel nonstop
Ide to z teba ako z chlpatej deky.Preco chodíte k psychologicke, keď nemá žiadnu dg?
Možno sa necíti dobre v škole, nerobia mu spolužiaci zle?Moja dcéra bola vždy pomalšia flegmoska.Mala som obavy ako si stihne cez prestávku vybrať zošity a pripraviť sa na hodinu.Uz je pubertacka a tempo sa nezrychlilo ona má to svoje.Kolko spí v noci nie je unavený?nehrá sa na mobile veľa?
To, že ho to na dvore nebaví s mladšími súrodencami je pochopiteľné.V podstate v škole naňho nadáva učiteľka, doma je zase pre teba pomaly, "problémový:")už je zaskatulkovany všade.
Za čo má poznámky?
Skôr korčuľovanie, chodiť len tak na klzisko. Nie hokej. A mobil nepotrebuje. Knihy, výtvarná, modelovanie...
Ja si myslím ( a vidím to okolo seba)že striedava starostlivosť nikdy nič dobré neprinesie..... Pohadzuju si dieťa medzi sebou hore dole nevie kde je jeho domov jeho miesto a má pocit že ho každý berie ako príťaž....... Že ho nechcú ani tam ani tam........ Je mi ho ľúto a každého takéhoto dieťaťa........ Tvoje ostatné deti ťa majú doma sú s tebou doma denno denne....... On ťa má len na polovicu času....... Musí to byť pre neho ťažké lebo si jeho mamka........ Ten chlapec musí mať také pocity v sebe že si to nevieš ani pozdraviť....... Vidí vás ako šťastnú rodinu.......do ktorej príde ma pár dní(týždňov /a zas ide inde
..... Možno sám seba vníma ako že vám vadí zavadzia..... Alebo že ho ako tak trpíte kým je tam a čakáte kedy pôjde zas k otcovi........ Naozaj mi ho je ľúto...... Každé dieťa by malo mať mamu pri sebe ..... Vždy...... Nie len dva týždne z mesiaca a pol roka z roka...... Je to smutné
....... Celý ten príbeh...... Kde on je vždy za všetko zlý.....u vás.....u učiteľov
.... Všade
..... On je podľa mňa veľmi citlivý a vlastne kto by taký čas nebol........ 😔
Píšeš že niekedy ti pripadá že je učiteľke na obtiaž...... A tebe nie je na obtiaž?úprimne..... Tvojmu partnerovi novému nie je na obtiaž? Veď sa musí cítiť že je celému svetu na obtiaž pre nikoho nie je dosť dobrý ..... Všetko čo urobí je zle....... Nemá ťa tak často a toľko ako tvoje ostatné deti....... Vidí tie rozdiely a je mu z toho smutno....možno mu to trhá srdce a nevie to spracovať....veď ma len 8 rokov..... Môj syn má tak isto a normálne mi je do plaču z celého tohto príbehu
.......
....tak mi to pripadá.....že je fakt každému na obtiaž
Mam doma take iste dievcatko. Ibaze uz ma 12 rokov. A uprimne, ked sa obzriem do svojho detstva, bola som uplne rovnaka 🤷🤭 ...
Co mas robit? Prijat svoje dieta take, ake je. Lebo toto nezmenis. On vie, co ma robit, len este preziva dozvuky z predchadzajuceho alebo rozmysla nad ocakavanym... Pozri si nieco o vysokosenzitivnych detoch, ci to nahodou nie je nieco, co vystihuje Tvojho synceka.
@zanka777 napísala si to ozaj dobre, vystihla si to, ale mne na obtiaž nie je mne je doplaču keď má ísť preč. Ja som bola jediná proti striedavke, psychológ sa vyjadril, že potrebuje pevné hranice a mám určite požiadať o zrušenie striedačky, len teda čakáme čo príde zo súdu,kedy má byť pojednávanie
@loliki su rôzne druhy športov. Neviem teraz napísať ktorý šport sa konkrétne hodí pre tieto deti, ale viem ze sú také, ktoré vedia práveže pomôcť. Viem, že sú aj rôzne hry, ktoré podporujú reflexy, pozornosť, postreh... len toto by mala vedieť poradiť psychologička. Skratka nájsť pre neho niečo, v čom by vynikal, čo by ho bavilo, ...
Tak na to tlač prosím ako sa len dá aby si ho mala pri sebe aby nevnímal vás ako rodinu a seba ako niekoho kto tu rodinu narúša..... Nech sám seba vníma ako stálu súčasť vašej rodiny a nech má toľko lásky ako ostatné deti...... Naozaj nevieš aký smutný dopad by to mohlo mať so budúcna....prosím zmeň to kým sa to zmeniť dá hlavne mu daj lásku.....veľa veľa veľa lásky a pochopenia...... Nech sa necíti ako príťaž ❤️a uvidíš on sa zmení ak bude cítiť že je milovaný rovnako ako ostatné deti...... A ver že on je ten ktorému to musíš teraz dávať najavo najviac...... Držím veľmi silno palce 🙏❤️ aby ten súd bol čím skôr a aby ste boli všetci spolu už doma nastálo......
@mamatroch čítam to teraz a ozaj mi to sedí, aj s tým oblečením, dá si trenky a začne sa jedovať, že ho tlačia svrbia atď
@zanka777 ďakujem za povzbudivé slová ❤️
@simona20201309 Napr. šípky, bowling, biliard, golf, lukostrelba, boby a pod. 🙂 Tieto pomalšie deti sú pokojné, nie sú agresívne ani bojovné. A veľká škoda, keď sú trestané za pomalosť. Problém pri písomkách, lebo aj tie treba odovzdať na čas. Sú vlastne v nevýhode. A keď si to učiteľ neuvedomí, majú horšie výsledky. Je to o veľkom nepochopení a dieťa je stále niekým deptané. A zaškatuľkované, že rozmaznané.
Ja mam 10 ročnú,, čo sa týka školy není problém aj úlohy doma urobí hneď ako príde a učí sa sama,, no iné veci keď chcem tak je zasnivana niekedy ale už som si zvykla, keď niečo potrebujem pomôže urobí aj keď niekedy po hodine 😅
Myslim, ze keby nebolo tych poznamok zo skoly, bola by si viac v pohode, ze?
Mam taku dceru ako popisujes svojho syna, ale moja je starsia, konci ZS.
Ale je to jedno uzasne, mudre, sikovne a empaticke dievca. Aj ked nie je celkom podla mojich predstav a ocakavani a uz vobec nie podla predstav ucitelov. A vies co? Okolo tretieho rocnika sa to vo mne zlomilo a zacali mi byt tie nic nehovoriace poznamku u ri...Neriesila som, co kedy pipne na edupage. Po 4.tom rocniku zmena ucitelky (nie dcery 😂) a poznamky ziadne, proste to utalo. Ale dcera bola stale rovnako nepozorna, zabudala, nestihala. A co?
Pytas sa, ako sa spravat k takemu dietatu. V prvom rade ho maj rada a netrap sa tym, co hovoria o nom ostatni, ake ma poznamky a znamky. Pre teba nech je naj, aj ked pomaly, no a co? Mozno sa to zmeni a mozno ani nie, ale to nie podstatne, len ho maj rada.❤
@simona20201309 ja som s ním debatovala o krúžkoch že aký asi, tak vybral si šach, lego, ale to má v škole tieto krúžky. A mimo školy sme vybrali box, ten ho už nebaví. On nie je športový, on je aj na chlapca drobňučký, útly, v triede je najmenší, tie baby tam sú o hlavu vyššie. V triede je neoblubeny lebo spolužiaci sa boja, že skrz neho nebudú stíhať a ešte aj pre to, že dostáva poznámky 😭
On mi chudaček išiel zo školy s plačom, a ja som nevedela prečo a potom povedal, že dostal poznámku
Mne je to tak ľúto to si neviete predstaviť
Nerieš tie blbé poznámky.....pozri v škole ho nemajú radi..... Učiteľky mu dávajú najavo že by ho tam asi radšej nemali..... U otca je napr dva týždne u teba tak isto...... Cíti sa nechcený u každého s kým príde do kontaktu....... Ty mu daj len najavo že ho vždy budeš ľúbiť najviac ako vieš a že tu vždy budeš pre neho..... Nech je akýkoľvek..... Nech si každý hovorí a myslí čo chce..... Že on je tvoj ....je tvoj prvý syn a vždy bude a budeš ho navždy ľúbiť..... Nech cíti oporu v tebe vždy a za každých okolností...... A keď sa nemôže oprieť o spolužiakov...... otčima.....otca..... učiteľky.... Nech vie že TY JEHO MAMKA tam budes pre neho vždy aj ked bude mať pocit že ho nikto nemá rád že si tam TY ktorá ho ľúbi..... Že tam pre neho budeš vždy....... ❤️