Pomalé dieťa
Ako sa správať k 8 ročnému dieťaťu, ktoré musíte upozorňovať aspoň 10 x ? A to sú len bežné každodenné veci. Zopár príkladov - obliekaj sa, pohni si, vstávaj, choď si tie zuby umyť, obuj sa, jedz, rob úlohy
Dieťa je v 3 ročníku ZŠ a pred školou čakám raz 15 minút, potom 30 minút, potom 20minut a takto to ide nonstop. Do šatne nemám prístup, rodičia musia čakať deti pred školou.
Dieťa je také zabrzdené a nonstop sa opakujem ako papagáj. Mám voliť nejaký trest za to?
Mám doma ešte trojročné dieťa a to je rýchlejšie oblečené ako to osemročné
Ex manžel to nerieši, len ho pokojne upozorní, mne povie, že je dieťa ešte malé a tam to končí.
Moja bola presne taka ista. Inak sikovna, ale slimak, najma rano. Budila som ju hodinu pred odchodom… kym sa rozbehla, potrebovala cas a ja som zas nechcela kazde rano nervacit. Teraz ma 13 a je to uz len spomienka.
Moj 7 rocny je taky isty. Kym sa rano oblecie, musime ho aspon 20x upozornit lebo sa zasniva a ani obraz ani zvuk, pohyb, nic 😀 dnes som ho len pri termo gatiach musela 5x upozornit. Len kym si natiahne jedne gate je clovek uz na prasky. A to nemusim ani spominat zvysne oblecenie, zuby aspon 10x- nedrz tu kefku na mieste, stoj pri tom umyvadle, nechod do kuchyne s kefkou, nesed na zemi, nerozpravaj pri umyvani zubov, chod sa obut aspon 3x...atd atd atd pomoc 🤯 a to som este posledny mesiac doma. Ochvilu nastupujem do roboty, co to bude potom netusim 😬
Ahojte vsetkym
pisem vsetkym ktori sa do tejto diskusie zapojili.
Tie ktore nemaju doma take dieta to nepochopia lebo s tym neziju 24hod. denne 7dni v tyzdni - piatky sviatky vikendy pracovne dni a pod.
pisem aj tym ktore maju doma taketo dieta ci uz s podobnymi alebo rovnakymi vlastnostami ktore tu uz boli opisane.
Moze sa stat ze nejake to pomalsie dietatko ma aj diagnozu alebo len nie velmi priznivu situaciu doma v rodine.
Mam doma skoro osemrocnu slecnu. Je samostatna a dost skoro bola (len v laickeho pozorovania okolia) nevsimla som si zeby bola intelektualne niekde mimo priemeru.
Klasicke skoro 8rocne dievca.
Od 2,5r v skolke, utierala slzy starsim ktori nastupili v neskorsom veku do 1.rocnika skolky. Kazdeho objala a upokojila ze rodicia sa vratia.
jedla samostatne bez nejakej obsluhy (neznasa ked ju niekto krmi, bola som prekvapena kolko deti vo veku 4.r sa necha krmit) v poslednom rocniku skolke si vedela zasnurovat topanky kedze to robila pomalsie tak mi ucitelka odkazala aby som jej davala lepaky 😒
dcera momentalne chodi do 2. rocnika bude mat 8 a viaze snurky v skole niektorym detom.
Je citliva k sebe aj k okoliu aj k cudzim ludom. Nekrici nikoho nedrga nepreebieha sa a raz mi povedala ked este chodila do skolky ze by chcela aby kazdy bol s kazdym kamarat a povedala to smutne - nakoniec som z nej vytiahla ze sa s niekym chcela kamaratit a ten dotycny povedal ze v ziadnom pripade . tazko pretazko som jej vysvetlila ze neda sa s kazdym kamaratit ( bola to dlhia debata) dnes uz mi povie (podelim sa len so skutocnymi kamaratmi… vies mamka nie kazdy musi byt moj kamarat hlavne nie taky ktory po mne krici alebo mi hadze veci na zem) zivot ju naucil aj som smutna z toho kefze ta moja je stale taka jemna do tohto sveta. a hlavne pomala. pre nu cas nic neznamena. ked ideme do skoly muz ju oblieka. vie sa obliect od skolky sama komplet vsetko… ale ked nechceme prist na 3. hod tak bohuzial. to ze rano aj x krat pripomeniem popozeniem upozornim (bez vyhrazok) aj tak nic neznamena
pre nu inak funguje svet….
ucitelka to pochopila snazi sa ju pochopit a nevyvijat tlak akonahle bez citu a uvazenia zatlaci na nu nedostane z nej ani. pismenko.
v skolke tak na nu tlacili. to ze je samostatna jednotka nepochvalili ale ze nestriedala nohy ked ide po schodoch to extremne vadilo p.ucitelke… a do posledneho rocnika chodila po schodoch jak 🤦🏽♀️ a viete co? urobila to naschval…
nestiha pisomka dopisovat ona proste nechape ten cas na pisomku kedze jej svet funguje inak v inom casovom pasme.
idem po nu do skoly zazvonim … po mne dalsich 10rodicov.. kto ide ako posledny??? no my.ale! predomnou 10 deti nepozapinane topanky. tasky otvorene v ruke mikiny.. ciapka stratena a rukavice v tramtarii…
moja princezna 😂 vyjde z dveri a? zapnuta bunda po krk sal uviazany na elegantny uzol. taska na chrbte so zapnutym pasom a na rukach rukavice a v ruke drzi obrazok co mi nakreslila v druzine 😂😂😂
veeela prevela som sa pri nej naucila predychavat byt trpezliva
mam casovo narocnu pracu tyzden co tyzden terminy vsetko musi byt tip top
a potom mam doma slecnu ktora zije inym casom niekedy mam pocit ze ide v case spat 😂
napisem este jeden priklad: v sobotu vstala nepoculi sme to rozrezala si rohlik tupym nozom natrela maslom a dala sunku a zjedla.ze nas nechcela budit
potom ked som da zobudila a najedla vravim jej prezlec sa prosim ta. stale bola v pyzame. a aj umyt zuby by trebalo.
bolo 11:45 a stale neumyte zuby a v pyzame. jednu ponozku mala vyzutu 😒 pytam sa preco sa neprezliekas? a ona”vsak sa prezliekam nevidis?” a ukazala na jednu ponozku 😒 jej vobec nedoslo ze preslo xy hodin!!! a stale nie je prezlecena.
uz ma to ani netankuje len pochopit vela sa rozpravat . dcera sa rada a vela rozprava rozprava sa aj s cudzimi ludmi detmi velkymi malymi…rada hovori co si mysli ….
som rada ze ma v skole triednu ktora ju chape nevravim ze mam nejaky ulavy a zvyhodnenia ale aspon to chape.
odporucam autorke ist osobne za pani ucitelkou a velmi dlho sa s nou o synovi rozpravat ako doma fungujete ako zijete a pod… najst spolocne vychodisko. Poznamky z neho nespravia rychlejsieho… poznamky ho este viac zabijaju…
@katika85 dakujem za tento prispevok. Strasne by som chcela mat aspon kusok tvojej trpezlivosti. Naozaj 🙃 na nášho syna zas plati sutazivost. Od uciteliek pocuvam,ze v skolke byva obleceny medzi prvymi. Ak sutazi s jednym chlapcom. Velmi rad vyhrava. Ale nie vzdy je na to priestor 🤷♀️
@katika85 Toto je presneeee ako u nas 😀 Do bodky. Neuveriteľné. Syn, 8.r okrem toho, že je fakt mega pomalý (ale tiež precízny a samostatný) má velmi vyvinutý zmysel pre spravodlivosť a neskutočnú empatiu. Ako jediný sa kamaráti s integrovaným spolužiakom, trošku pomalším, ale inak skvelým chlapcom. A tiež s ukrajinským spolužiakom, ktorého iní odstrkujú. Vždy inklinoval k slabším. Sám je však veľmi citlivý, prežíva rôzne strachy, často si neverí, aj preto, že vidí, že je pomalý. U psychologičky vyšiel nadpriemerný. Napriek tomu má aj trojky. Vidí, že svet nie je dokonalý, často povie, že tomuto svetu nerozumie. On má svoj svet. Podla mna je skvelý 🙂
@katika85 prečítala som len prvé vety a 24 h 7 dni v týždni, to asi ťažko, chodí do skolky, školy, niektoré matere sú s deťmi spolu menej za týždeň ako učiteľka za jeden deň. Viac nečítam, mám deti pomalé v škôlke, úplne v pohode fungujú, len sa im dáva viac času , akonáhle som ochotná sa pri nich zastaviť, ešte sa spolu aj krásne porozprávame .
@mooonika1975 😂 cize ucitelka mne bude hovorit o pomalosti mojej dcery a ja budem kukat jak puk o com tocim 😂😂😂😂 no dobre tak sme sa nepochopili stava sa
hovorim o inych matkach ktore ziju s detmi od narodenia do mometnalne som opisala vek mojej dcery… cize do skoro 8r.
nehovorim o tom ze ucitelka trpi moje dieta v skole a ja si valam sunky v praci
hovorila som o inej matke ktora ma tak isto dieta v skole a rano sa tak isto ako my chystaju do skoly - na rozdiel od matky ktora take spomalene dieta nema nechape ake je to unavujuce vycerpavajuce na nervy iduce narocne rano vstat obliect umyt a ist do skoly(byvame na 2 metre do skoly)
lebo ked niekto napise ze treba tomu dietatu dat presny cas limit a hotovo nechat ho tak …taj tomu proste nechape.
podotykam ak si to vypocitate tak posledny min skolkarsky rocnik covid - dcera bola doma 5-6mesiacov skolka fungovala obmedzenom rezime (dokonca 3 mesiace bola nonstop doma, kedze ucitelke sme museli odovzdavat cestne vyhlasenie ze nemozeme robit z domu a kedze sme mohli dieta pocas covidu nesmelo do skoly) cize vdaka bohu za covid a ze som si skusila zit s dverou24/7 😒😒😒 ( to je myslene ironicky)
nasa skolka nebola velmi naklonena dcerinej pomalosti zato viazat snurky nemusi vediet a ani jest lyzicou 😒
a mozem cestne vyhlasit ze ja s dcerou travim vsetok cas ktory mam.
kazda mamicka ktora ma take dieta doma verim ze dieta nezoberie zo skoly a nehodi do kuta “na staraj sa sam o seba” bavime sa o detoch ktore potrebuju toho rodica a mozno viac ako ine…lebo my dospelaci zijeme v rychlom tempe a stracame niekedy nervy aj rozum pri tom ako nasi slimacikovia ziju
aj taky rodic potrebuje povzbudit a dostat pochopenie od okolia a nie ze “nechaj ho tak nech nestihne nech ide v pyzame nech sa nenaje bude hladny alebo si spravte preteky” to proste neplati na tie deti a radia to taki rodicia ktori take deti doma nemaju(ci uz s nimi ziju par hodin alebo par minut 😒)
@mooonika1975 pekne dodatok “len sa im dava viac casu…” tento svet je rychly a ludia vseobecne rodina surodenci tety strykovia bratranci ucitelia …..ten cas nemaju
su ucitelia a ucitelia
su rodicia a rodicia …atd
ak chapete tak chapete ak nie tak 🤷♀️ smola
@zorkahorka
na nasu sutazivost v ziadnom pripade povies jej “kto skor sa oblecie tri …” a uz vypuli oci na teba zamrzne uz slzy v ociach a plac a potom 20 min riesis plac 😒
kupila som jej 5minutovky na matiku ( matematicke myslenie nema absolutne) svojou pomalostou nestiha pisomky- len trenujeme a trenujeme a trenujeme ( to slovo akceptuje) ked zbadlaa zosit a doslo jej ze je to na cas skoro sa rozplakala 😒 musela som ju presvedcit ze nebudem meriat cas. ale! muselq som sediet pri nej a pripominat aby pocitala ona proste prestane a kuka do blba len drzi pero.
pisat domace ulohy je u nas beh na dlhe trate. kazdy den! po praci sa venujeme uloham (nie zeby bola nesamostatna) musim pri nej sediet a pripominat jej aby dopisala vetu dopocitala priklad a pod. ziadna hra po domacich ulohach len do sprchy a spat je neskoro kym skoncime.
niekedy sa ucime aj v sobotu aj v nedelu. ak by som to nechala na nedelu popri vareni som z toho na praska dlhsie to trva o dost dlhsie. vlastne vsetko co doma robim po praci robim za pochodu ze ju napominam aby to a ono rokoncila. ked mame oslavu cez vikend ucime sa uz v piatok.
raz sa mali naucit abecedu naspamet. vedela to super vravim jej kludne sa prihlas ak by chcela pani ucitelka skusat. a na edupage mi prisla sprava “doucit sa abecedu” ja sok nervy tlak nechapacka .. pisala som si s ucitelkou nebudem to tu rozpisovat mali ma to hadam cca 10min ona mala 20 a dosla po asi “o” 😒 doma som jej nie krikom ale dost dorazne vysvetlila ue mrha mojim casom energiou a som smutna ze aj ked sme ds to ucili ze to nenapisala ucitelka si mysli ze to nevie a ona len nemo na mna pozerala. ja som sa od nervoch rozplakala ( narocny tyzden a som tiez len clovek) venujem jej hodiny a hodiny po praci ucenim vysvetlovanim precvicujeme a ona proste nedopise pisomku.
hned ked som da ukludnila som jej dala papier nech napise abecedu. potajomky som si to stopla trvalo jej to 3min aj menej mozno….😒
@katika85 a isto nemá ADD, poruchu pozornosti? ADD je bežná porucha pozornosti(Attention deficit disorder), jedná sa skôr o hypofunkciu fungovania – teda nedostatočnú aktivitu. Deti s touto poruchou bývajú viac neprítomné, pomalé, zahladené do vlastné sveta fantázie, často aj neposlušné. Majú utlmenú hlavne ľavú mozgovú hemisféru, ktorá zodpovedá za dostatočnú aktivizáciu a sústredenie. Tieto deti väčšinou majú problém s podaním dostatočného výkonu v škole, ale nemávajú výrazné problémy so správaním.
Akurát mi na edupage pipla známka 5
Papiere z cpppap čo sú v škole odovzdané - individuálny prístup s miernejšou stupnicou, tak asi preňho neplatí, neviem teda načo nás škola posielala do poradne...
@shee11 psychologička aj neurológ vylúčili dg, teraz sme zmenili iné cppp za súkromné, aj iná psychologička, tak uvidíme čo teraz po nových vyšetreniach
Vedomosti má veľmi dobré a IQ má vyššie a mal by dosahovať vynikajúce výsledky ale z nejakého dôvodu ich nedosahuje
u nás tiež. matika 3,3,2 par jednotiek... On všetko prekomplikuje, z jednoduchých veci spraví zložité, nestíha a bleskovky sú zabijak.
Toto je práve bežné pri ADD. Ale nemusí mať hneď diagnozu. Môže byť aj hraničná, vtedy sa to chápe niečo ako znevýhodnenie. A je už na učiteľovi ako s tým naloží, či to odignoruje alebo nie.
"Žiaci s ADD javia ako pomalí, dokonca niekedy sú až výrazne pomalí, ich práca si vyžaduje niekoľkokrát dlhší čas. Nie je prítomná hyperaktivita, ale sú u nich problémy s pozornosťou, sústredením a impulzivitou. Väčšinou nevyrušujú, nijako na seba nepútajú pozornosť, ticho sedia. Pre žiaka je ADD závažný problém, pretože zhoršuje jeho prospech a zvyčajne je to aj príčina nízkeho sebavedomia. Žiak s ADD sa môže niekomu javiť ako lajdák alebo leňoch..."
@shee11 mne sa tiež javil na to add, to som aj psychologičke spomínala, či to nie je ono
On je z toho úplne nešťastný, že sa veľmi snažil a že mu učiteľka dala i tak zlú známku. Napomínať a karhať to vie učiteľka, ale že by ho pochválila,keď ozaj pracuje a snaží sa, tak to mi syn nespomenul ani raz
A pritom pochvala viac dieťa motivuje ako napomínanie a nálepkovanie pred celou triedou
@shee11 z cppp kontaktovali triednu,aby vyplnila o ňom taký papier s otázkami,ako sa prejavuje aký je v kolektíve atď a dávali mi to v cppp čítať a nestačila som sa diviť
Na otázku či je v triede obľúbený učiteľka odpovedala, že je v triede obľúbený.
Ale to je lož klamstvo, syn mi tvrdil niečo iné
Uplne ti rozumiem. Pre dieťa to je hrozné. Môj spočiatku plakával, že sa boji, že prepadne. Ale plakal štýlom, že akože úplne zúfalstvo., koniec sveta. A to ho vôbec netlačime do vykonov, znamky nepodstatne, dolezite su vedomsti a pod...
Je mi luto, ze nemate stastie na ucitelku.
Na jednej strane si prácu učiteľa hrozne vážim, lebo je mimoriadne náročná, ale niekedy to proste neklape. Často sa stáva, ze také dieťa pri inom učiteľovi zrazu začne vynikať.
Neostáva Ti nič iné, iba sa snažiť naďalej s učiteľkou komunikovať a opisovať čo syn prežíva. Žiaľ, je veľa prípadov, kedy je to zbytočné :(
Niekedy si poviem, že veď v živote sa tiež s ním nikto babrať nebude. Ale zas... je to dieťa a ked v nom teraz zabijeme celú motiváciu učiť sa, podkopeme jeho sebavedomie 5-kami, tak si to ponesie a bude ho to ovplyvňovať. Je to na prd.
@shee11 neviem
v skolke nemali pre to velke pochopenie a to co vedela lepsie ako starsie sa neakceptovalo ale to ze bola pomalsia uz vadilo a to nezdrziavala chod v skolke .. len nehrala o preteky, nebola taka akcna a hrrr do vsetkeho.
ani v skole nezaostava matika nam robi problemy ale nic strasne len musime matiku vela a vela trenovat. naposledy sa jej podarilo spravit pisomku na 1 a dokonca v stanovenom termine tak ju pochvalila aj mi pisala na edupageze vidi vyrazne zlepsenie ze dokaze sledovat vyucovanie prihlasit sa na odpoved a aj zapisat do zosita. v prvom roc sme obcss dopisovali veci co nestihla na vyucovani teraz sa to uz nestava.
pred nastupom do skoly sme boli u psychologicky kedze v skolke mali pochybnosti nic konkretne … spravila testy moze ist do skoly. ziadne poznamky ani staznosti na nu nie su.
je lavacka mala problem trosku prekresli obrazok zrkadlovo a to je asi tak vsetko.
@shee11 zo slovenciny ma jednotky vtedy ten incident s abecedou som fakt nepochopila co sa jej stalo. strasne dlho som si to v hlave rozoberala. inac diktaty stiha, naucit basen ss vie raz dva. priemerne cita. aktivita na hodine sa este zlepsila nebolo to zle doteraz ale ucitelka mi spominalal ze je este aktivnejsia.
slovencinu sa poctivo ucime a dost trenujeme diktaty (neplace pri uceni ani ju nemusim nutit) ked uz v matike nehviezdni nech aspon slovencinu ovlada 😁
Bože, ja na 2.stupni dávam na písomku celú hodinu, musí to byť fakt že malé množstvo nového učiva, aby som stopovala čas, to skôr diktujem (napr. grécku abecedu). Pevne nervy!
@katika85 môj má matematiku rád, ide mu, páli mu to, anglický jazyk má tiež rád, ale slovenčinu neznáša, číta super, píše trošku škaredšie a diktáty mu nejdú, ovláda kedy sa aké i píše a prečo, ale pri písaní nerozmýšľa a nevie aké i má dať.
A v tom individuálnom prístupe má aj napísané, miernejšiu stupnicu, vynechať 5-minutovky a dávať mu viac času na vypracovanie a ešte je tam taká formulka že má byť chválený
@shee11 presne tak suhlasim
moja dcera ma dobru pani ucitelku kedze do skoly sa tesi vela sa rozpravame ze znamky nie su dolezite ale vedomost a to co sa naucis aj vies pouzit v zivote… pripomibam jej vzdy aby ss snazila a bola pozorna na hodine a aby stihla dopisat pisomku. dokonca aj diktaty ked zacali pisat v 1. roc bolo zaujimave aj doma som si to vsimla a presne na toto upouornila ucitelka… diktovala slova a ona v strede slova v polke pismenka prestala pisat (dala si pauzu) par krat ju ucitelka upozornila vysvetlila obcas nad nou stala a stacilo ze spravila ucitelka “hmmm” a uz vedela ze nema si davat pauzu. odvtedy pise diktaty nacas a bez chyb.
ale musim povedat ze ozaj mame dobru pani ucitelku je velmi chapava
nevyvija na nu tlak
@katika85 je super, že vidíš, že sa to zlepšuje. Dieťa sa vie aj prispôsobiť a zvyknúť si. Má proste takú jedinečnú povahu.
Inak u nás nastal zlom až v 3. ročníku. Zmenila sa mu aj učiteľka. Chyby v písomkách boli také, že - nestihol dovyfarbovať obrázok podla zadania, mal vypísať tvrde, makke, obojaké spol. zo zadania, ale on vypísal všetky, ktoré pozná. Proste... vedomosti má, všetko chyby z nepozornosť.
Ja som s nim išla do cppp na vlastnú žiadosť, aby som vedela či tam niečo je a ako mám k nemu pristupovať. Zatiaľ sme v procese a musím povedať, že to neľutujem.
Pre autorku - Niektore p. učitelky odporúcania z cppp neberú do úvahy, pokial sú to "iba" odporúčania. Ja to niekedy fakt na zaplakanie.
@shee11 ja som sla do cppp kvoli skolke lenze bol covid nedalo sa tam dostat. nakoniec sme boli vkuse doma cele mesiace kedze bol covid a mohli sme byt na HO tak dcera v podstate posledny rocnik v skolke ani nebola(ulohy co nam posielali zo skolky boli otrasne) raz sa ma ucitelka v skolke sa ma pytala ci dcera pocuje ci nemam podozrenie na poskodeny sluch ( mame to v rodine dedicne po zenskej linii to tiez sledujem) boli sme na usnom aj na speci vysetreni a potom sa ma ucitelka pytala co rozumie prikazom. muz nasraty ze nasa dcera nie je opica kedze sa stazovali viac menej na blbosti typu ze nie je priebojna a na vystupeni malo otvara usta nespieva nahlas atd…
nakoniec sa denno denne tesi do skoly (v prvy den skoly mali deti nakreslit seba a skoro vsetci nakreslili tu istu postavu vecsina deti sa pozna zo skolky, a dcera nakreslila seba a pani ucitelku ako jej dava kvet a este duhu kedze ano v ten den vysla duha …) a sice nie je stredobodom pozornosti ale od slova do slova vie povedat ucitelkyne pravidla ako sa spravat v triede a drzi sa tych pravidiel (na rozdiel od vecsiny triedy) a doma spieva hodiny a hodiny. dokonca cie piskat vkuse aj pol hodinu 😂
@katika85 och, co ti povuem, skoly sa desim asi najviac. Uz teraz sme sa dohodli s muzom, ze ucit sa s nim bude on, lebo synova povaha si vyzaduje vela trpezlivosti, ktoru ja nemam 😔 synovi vsetko dlho trva, kym to pochopi, lebo sa nesustredi. Ked tak citam o tej add, tak to mozno nanho aj sedi 😵 moj muz ale tvrdí, ze tiez byval casto zamysleny a zasneny v skole (len vtedy to nikto nenazyval diagnoza). Nepatril k najlepsim žiakom, ale je inteligentný. Urobil si vs a robi manažéra. To mi dodava nadej 😅
S tou pomalostou bojujeme kazdy den. Aj mu vysvetlujem, ze ak sa nenauci robit vaetko rychlejsie, bude to mat v zivote tazke a nikto nanho nebude cakat... este to asi nechape. Velakeat uz ideme na tvrdo, aby sa poucil z vlastnych chyb, ale unho to nefunguje. Muz ho parkrat nechal doma a isiel von bez neho, lebo ho uz nevydrzal čakať. Syn hodinu rumazgal, ale neobluekol sa. Na druhy den znova to iste. Niekedy to nanho zabera, niekedy nie. Takisto mu ohranicim cas. Na jedenie polievky mu dam 15 min. Ak nestihne, nema cukrik. Alebo pocitam do 20, musi mat umyte zuby. Niekefy ma z toho zábavu, niekefy ho to vystresuje a chyti hysak.
No takto, mate problem aj v pani ucitelke. Ale pozor, vobec si nemyslim, ze by to mala byt zla, neempaticka, neprofesionalna pani ucitelka. Myslim si, ze potrebujete zmenu. Aj zmenu prostredia, aj kolektivu a najma pani ucitelky.
Moja dcera, ano ma diagnostikovane add presne od tretieho rocnika, mala skvelu pani ucitelku. Organizovala vselico mozne, Osmijankove kvizy, recitacie, kniznice, exkurzie. 9 z 10 rodicov a aj deti ju milovalo. 9 z 10. My sme boli ti 10. Myslim, ze ste na tom podobne.
Moja dcera jej proste vadila, brzdila ju v jej cinnosti, brzdila ine deti. Na zaciatku som si myslela, ze ju to potiahne, ze to bude pre nu prinos. Omyl. Zhorsovalo sa to, poznamky, patky do nemoty, motivacia, zlepsenie ziadne prave naopak. Mali sme aj odporucania z cppp, ale ako keby to pani ucielka vobec nevnimala, nebrala v uvahu.
Pomohla zmena. Natrafili sme na iny typ pani ucitelky. Proste v kazdom hladala to dobre, kazdeho vnimala ako jedinecneho cloviecika. Nie ty si ten, co nevie diktaty, ty si ta, co nevie pocitat. Ano, vedela, ktore cinnosti dcere nejdu, netlacila, prakticky nepoznamkovala, ale znamku dala aj horsiu. Detom nechavala vela volnosti, rozhodovania sa, dala si zalezat na timovom duchu, aby deti spolu riesili veci, vyhanala ich cez velku vybehat sa na dvor. Proste bola uplne iny typ ucitelky.
@simonettasimonova nie som jej dvojča 😂ale fakt

Ty kks, že pribrzdené, to už je vážne "obvinenie" ?! Poviem ti to z môjho pohľadu, čím viac by si ma nútila pridať, tým viac idem pomalšie. Dieťa ma svoj rytmus, je pomalšie, zasnené, zrejme vo svojej fantázii. A???? Neznášam, aj u nás v škôlke, ak deti poháňajú ako mulice, poď , pridaj, jedz, rýchlo, pridaj a stále dookola. Skús sa skľudniť ty, možno ťa to dieťa má práve tomuto naučiť.