Pomohol niekomu dudlík pri odúčaní od cmúľania palca?

bosticka
29. feb 2020

Rada by som sa poradila, ak ste skúšali odúčať dieťa od cmúľania palčeka či vám pomohol dudlík..za ako dlho boli výsledky? v našom prípade 4 mesačné bábo si obľúbilo palček cca od troch mesiacov, skúšam rukavičky a ponúkam mu dudlík. Zatiaľ som nejaké úspechy nepostrehla..v rodine už máme zlé skúsenosti s palčekom, preto mám rešpekt a obraciam sa na vaše skúsenosti a rady. Ďakujem

marikaan
29. feb 2020

@bosticka nepomohol dudlík moja prestala sama pred školou dohovarali sme jej že sa jej budu deti smiať a že bude mať zuby vpredu sama prestala postupne

miselkat
29. feb 2020

@marikaan Presne ako moja dcera 😀

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabuliacik
29. feb 2020

Je tvoje dietatko kojene?
Ja som neni zastancom dudlika. Ale kedze sme zazili silnu laktacnu krizu,kde teda aj palcek zobraval velku ulohu,dudlik cmulanie palca vyriesil. Tiez to bolo v 4mes. Teraz ma 5. Dudlik ale ma minimalne. Ak si da palcek teraz,neponukam dudlik,ale prsnik.

lenkakravcova
29. feb 2020

@bosticka Cumlík nemusí pomôcť.
Naš mal cumlík od pár týždňov do 8.mesiaca. Potom som mu ho musela vziat lebo sa začal v noci veľmi budiť keď mu vypadol (aj 15* za noc..). Týždeň plakal ale odvykol si. No a dnes ma 2.5r a keď sa nudí, tak pcha hneď palce do úst.
Tak ho dokola len karham a vyberáme ruky z úst. 😀

bosticka
autor
1. mar 2020

maly je kojeny, ponukam ho dost, pribera kilo za mesiac..

lucindav
1. mar 2020

To píšeš presne o mojom prípade?? 😂 rovnako 4 mesačný asi cca pred mesiacom začal cuckat palec. Dala som rukavicku, pokazil sa nočný spánok, z 5 hodín v kuse bolo max. 1,5 hodiny. Vytrvala som týždeň a chytil cumlík. Nočný spánok sa pomaly zlepšuje, ale nie je to čo to bývalo. Stále keď chce cucat a nemá po ruke cumel, hodí palec do úst. Vždy mu ho vyberiem a nejak ho zabavím, cumlik sa snažím dávať len na spanie. Samozrejme oduceny nie je, ale akceptuje aj ten cumlik tak verím že na tom palci nevznikne nejaká veľká závislosť. Tiež sa bojím oducania a pripadne krivych zúbkov.

evittam
1. mar 2020

@lucindav Krivé zuby s cumla su len povery.
@bosticka Syn mal cumlík len na spanie do cca 4.mesiace. Dcerka do 8.ale aj palcek vždy ho pichla aj k cumlu. Nic nepomohlo. Tak som ho zrusila. Este dnes niekedy ked je nervozna tak pocmula ale to už razne upozornim.

suezuzu
1. mar 2020

U nás to bolo, asi keď mal tri mesiace.. Vždy keď to robil som mu vybrala palcek a dala prso... Chvíľku podudlal a bol kľud.. Asi po dvoch týždňoch si prestal dávať palček. Prosto sa potrebuje trochu dudlanim ukludnit. Cumel by som nedávala...

lilke
1. mar 2020

Dcéra bola bezcumlova, tiež si začala cmulat palec. Tak v 3-4 mesiacoch sme začali navykat na cumel. Veľmi ťažko, ale zvykla si. Pomohlo. Po niekoľkých mesiacoch sme oducili od cumla, k palcu sa už nevrátila.

lucindav
1. mar 2020

@evittam ja sa bojím o krivé zuby z palca. Práve preto sa snažím naučiť radšej na cumlik. Najskôr som myslela že budem ponúkať prsník namiesto toho palca, lenže sa jeduje keď mu ide mlieko, chce proste len dudlovat. Tak preto radšej ten cumlik. Neviem odhadnúť či by si ten palec proste prestal cucat alebo by z toho vznikol ťažký boj niekde až do 3 rokov alebo ako..to nechcem

evittam
1. mar 2020

@lucindav Ako som ti napisala. Dcera vopchala palec k dudlu. Nema krive zuby a je to normálne dieťa. K maturite s palcom v ústach určite nepojde.
Tieto povery. No alebo sprav cumel zo seba ako zopar tu hrdych "kojofiliek".

lucindav
1. mar 2020

@evittam vsak toto už vôbec nechcem, to mi ver. Ďakujem za podporu. Horšie veci sa deju v živote ako cumel či palec v ústach, netreba až tak moc riešiť..

evittam
1. mar 2020

@lucindav Presne tak.👍😉

supucka
1. mar 2020

Moja dcéra si začala cumlat palec keď sme stratili dudel vonku a iný už absolútne nechcela.... Cumlala si ho veeelmi dlho, keď sa pozerala na telku a keď zaspáva la... A občas si ho cumle v noci, keď to neovplyvní a to má už 11rokov! Nepomohlo nič.. Absolútne... Ona si postupne uvedomila ze to nie je OK, že by sa jej deti smiali atď.... A bohužiaľ jej z toho zostal predkus 😔držím palce... Nech sa vám podarí od naučiť.

mareszka
1. mar 2020

Môj starsí syn od zaciatku cmúlal palec .
Z dvojičiek syn tiez cmulal a dcéra cumel.
Chlapci starsi sa odnaucil ked mal 3,5 roka a to iste aj syn s dvojiciek .
Ja na vašom mieste by som ho nechala ....cmulat palec ...😊😉