icon

Pomôže umelé mlieko k lepšiemu spánku dieťaťa?

jespera
10. sep 2010

Ahojte,
viem ze taketo podobne temy co sa tyka spania su ..ale odpoved na tuto otazku som tam nenasla. Takze maminy mate s tymto skusenost - pomoze UM pred spanim k dlhsiemu a lepsiemu spanku v noci? Doteraz dietatko dojcene.

maryanna
10. sep 2010

moja teta čiastočne dojčila aaj dávala UM, ale na večer dávala len UM a vravela že takto jej deti lepšie a dlhšie spia, ale ja osobne ak by som plne dojčila tak by som UM na noc nedávala..je to škoda...

jespera
autor
10. sep 2010

@maryanna ahoj, moja slecinka zacala 11 mesiac a dojcena je uz iba vecer - noc.

maryanna
10. sep 2010

@jespera aha čiže cez deň je na UM? tak neviem či chceš zachovať kojenie alebo ako ale myslím že po UM ti bude spať lepšie, dlhšie.......teda vo všeobecnosti to platí....ale každý je individuálny...

junovka
10. sep 2010

@jespera my sma na UM boli od 3. tyzdna a stale asi do 2 rokov sa mi budila aj pocas noci na mliecko.A to pri oboch dievcatach.Taze, asi vsetko zalezi aj od samotneho dietatka aky ma apetit 🙂 😉

janka_pn
10. sep 2010

ja som kojila 11 mesiacov a celu dobu som takmer nespala a mala tiez. v noci aj 8 krat hore a ja som sa bala zaspat, aby som ju neprimackla, lebo som bola neskutocne unavena. tak som s kojenim prestala a maju postupne naucila na um. ja viem, mnohe by ma odsudili, ale skratka ja nie som tak silna perfektna obetava matka.... ale chcela som len napisat, ze som malej dala vecer kasu, potom okolo 8 este mliecko a potom uz az do rana do cca 5 som nedavala nic, ak mrnkala, tak som popestovala... pre mna by nebolo riesenie vstavat na podavanie flase, potrebovali sme obe spanok. par noci bolo tazsich, ale na moje prekvapenie, to netrvalo dlho a zacala mi prespavat uplne celu noc. sama som tomu neverila 🙂

mata222
10. sep 2010

my sme boli na um od narodenia..taktiez sme mavali do 1 roka obdobia, kedy som bola 10x hore v noci a mliecko si len cucnul..tak som presla na cajik a teraz sa zobudi 1x, to vyslovene caka, kedy mu dame napit a to sme presli len na prevarenu vodu, aby sa odnaucil na nocne pitie a spime do 8smej rana..ja si myslim, ze za budenie moze vsetko od zubkov, my uz mame vsetky, az po psychicku pripravu dietata na chodenie, sedenie, prezivanie zazitkov, rast dietatka..ale ono to prejde, neboj..dzim palce..

janka_pn
10. sep 2010

@mata222 jakubko ma uz vsetky zubky ? 😕 skoro 😎 nasej chybaju este 4 stolicky a uz sa tesim, co si zas prezijeme 🙄

jespera
autor
11. sep 2010

@janka_pn, ahoj - takze pokus mame za sebou, vecer dostala kasu, kupel a flasa, najprv pozerala ze co to co to, vypila, nemohla zaspat tak som si ju na minutu prilozila, zaspala. No a noc - do pol noci spala - potom som ju nakojila a spala do pol siedmej...takze uspech sa dostavil, nechcem zakriknut uvidim co dalej..ale u nas to zafungovalo. A spala ovela kludnejsie. dik za radu..

janka_pn
13. sep 2010

@jespera neni zac 🙂 teraz ma tu silno kojace maminky ukamenuju 😀

janca704
16. sep 2010

U nas nic take nezabralo. Skusala som aj kasu, aj UM, ale nic. NOci za zlepsili az po tom, ako sa mi maly sam v 21.mesiaci odstavil. Odvtedy spime celu noc 😵