Poradíte aktivity pre 6 mesačné dieťa?
Ako zamestnavate 6 mesacne babatka aby boli co najmenej na rukach? Ja mam 6 mesacneho ma 9 kg a da mi zabrat nosit ho po rukach ako zo zaciatku som hovorila ze do roka bez problemov budem nosit,ale teraz si uz necitim chrbat...Poradte...Vdaka
Hrazdicka, hracia deka, ale z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze do 8,5mesiaca som ju vlacila na rukach. Akonahle som ju polozila pod hrazdicku tak spustila rev. Zlepsilo sa to az ked zacala sediet a stvornozkovat. Tak vela stastia a len vydrzat 🙂
Moj bol tiež tak do 7 mes. len na rukách alebo v kočíku, inak reval. Potom som ho začala dávať na zem na koberec na bruško, kúpila som mu farebné kocky a s tým sa chvilu zabavil, tiež mal rád vrchnáky z presnídavok a obaly z jogurtov, s tým sa pohral dosť.
My sme mali kresielko a taku hraciu deku, kde mohol byt jednak na brusku a mal sa s cim vyhrat, krasne farebne obrazky, piskacie veci, prichytky alebo na chrbte a to mu zhora kadeco viselo, hocijake hracky.
U nas to fungovalo vyborne.
Malu sme hraciu deku,ale v tom veku na to zacal pomaly kaslat. Vela lozil a skumal svet aj sam, rozpravala som mu,citala a zabavala ho hrackami pre deti v jeho veku,ale sme sa aj nosili..takze tak rozne.
S maloi to bolo ine,ta bola dost v nosici,ona v tom case este neliezla,takze bola via cpopri nas a slesovala nase hry s bracekom,ci uz v nosoci alebo zo zeme a jasne,aj jej som sa prihovarala,citali sme a tak..
Ja kresielka neuznavam, radsej ta hracia deka a ked im.priroda zaveli nech sa radsej plazia ako byt zakliesneni niekde v kresielku. Ked som nutne potrebovala (ale to bola taka par mesacna,nie uz ten 6,m.aneskor,tak som.ju na zopar minut dala do vajicka
Hracia deka s hrazdickou, lehatko s hudbou a svetielkami, hracky vselijake - to malo efekt tak na 10 minut, potom reval a chcel na ruky. Taktiez som si vydychla, az ked zacal stvornozkovat - mal asi 8,5 mesiaca a 10kg...takze coskoro to pride aj u vas 😉 Teraz je to zasa o inom, musim ho stale striehnut, kde je, ci sa niekam nesplha, nevyhadzuje veci zo skrine alebo nepcha prsty do zastrcky 😝
Od pol roka veku dieťaťka môžeme hračky rozšíriť o:
- knižky – gumené, plastové, látkové, leporelá,
- lopty a kocky rôznych veľkostí,
- nádoby s vrchnákmi,
- papier na trhanie,
- bezpečné zrkadlo,
- sada pohárikov rôznych veľkostí, ktoré sa dajú do seba zasúvať,
- jednoduché hudobné hračky: xylofón, bubon; pískacie hračky,
- hračky do vane (vrátane odmeriek, lievikov, špongie),
- malé autíčka a zvieratká na ťahanie a strkanie,
- hračky na kolieskach,
Nosila som aj ja veľa, ale hlavne v šatke a popritom som si buď niečo robila alebo sa hrala so staršou.. a keď sa slečna nenosila, bola väčšinou na podložke a buď sa s niečím zabávala (v zásade čokoľvek, čo bolo po ruke a nebolo to príliš malé alebo inak nebezpečné) alebo sa pretočila na bruško a sledovala staršiu sestru - to mala namiesto telky :D ale v polroku sa naša už aj plazila a začínala 4-nožkovať.. a všetko žužlala 🙂 naopak nemala rada byť "pripútaná" v kresielku, musela mať voľnosť pohybu inak bola nespokojná (teda okrem šatky).. 🙂

Babysatka,na koberec s dekou ho dat.