icon

Poraďte čo to má na tváričke a dekolte?

mariah0307
6. júl 2018

Ide o potnicky, dojcenske akne, intolerancia na laktozu alebo alergia na prasok??? Na telicku inde nema... mala ma 5 t.

Poraďte čo to má na tváričke a dekolte?Poraďte čo to má na tváričke a dekolte?Poraďte čo to má na tváričke a dekolte?
Strana
z2
lorela
6. júl 2018

@mariah0307 Treba aby videl lekár, môže ísť o ekzém, alergiu.
Dovtedy aspoň detský prášok a, samozrejme, bez aviváže.

mariah0307
autor
6. júl 2018

@lorela lekar videl a nic moc nepovedal... umyva voddou..alebo foreverom aloe.. alebo chlorhexidinom (co sme mali mna pupok)... aleegici nie sme.. ale som prestala jest mliecne vyrobky keby laktoza.. skusam.. druhy den... a perem jej v lovele alebo v bupi.

mariah0307
autor
6. júl 2018

Chuda na foto je viac cervena a spuchnuta lebo sa jedovala a plakala

lorela
6. júl 2018

@mariah0307 Snáď sa to čoskoro zlepší, držím palce!
Keby nie, pýtala by som sa na kožné.

dominika7990
6. júl 2018

Mne to príde ako sebarea mala mala take iste až po cca týždni a pól mala aj chrasty v hlave. Premastnovali sme. Najlepšie zaberal holtov krém

lucka08099
6. júl 2018

Ak ide o akne, ja som potierala materskym mliekom a do par dni sme mali pokoj. Pri obidvoch detoch. Za skusku nic nedas

mariah0307
autor
6. júl 2018

@dominika7990 chrasticky nema len pupaciky a niektore ako keby aj hnisave.. o tom kreme som pocula.. uvidime

pribinak
6. júl 2018

moj syn mal taketo, v lekarni som kupila holtov krem, smrad jak v carihrade, ale pomohlo.
neper v avivazi

hubinka17
6. júl 2018

@mariah0307 a potničky to nemožu byt ?

tiumen
6. júl 2018

@mariah0307 ak to videl dr a nič nepovedal tak to bude pravdepodobne len novorodenecké akné, to sa zvykne spraviť okolo jedného mesiaca

momoika
6. júl 2018

Holtov krem, totalna topka! Smrdi, ale nam zabral za 1 deň!

sindas
6. júl 2018

@mariah0307 toto iste mala aj naša malá. 2 mesiace sme sa s tým trápili a nám výborne zabral bepanthen sensiderm. Ja som ho skúšala skôr ako holtov krém, práve kvôli tomu ze ten holtov smrdi. A nám aj pomáhal tak sme ostali pri nom a super. Bepanthen môžu aj novorodenci tak skus a keď nie tak holtov krém

mariah0307
autor
6. júl 2018

@pribinak nedavam avivaz

kvojtanikova
6. júl 2018

@mariah0307 ano aj moje deti take mali, zabral im Holtov krem ako uz radia mamicky vyssie....fakt smradlavina ale pomohol

thoughtfulweirdo
6. júl 2018

Podľa mňa to je len novorodenecké akné. Aj moja to mala, nič som s tým nerobila, samé to časom zmizlo

adik109
6. júl 2018

to vyzerá podľa mňa na novorodenecké akné. Maličká sa ešte čistí od tvojich hormónov. Ja som na to nedávala nič, len som umývala tvár čistou vodou, zmizlo to samé asi po mesiaci. Tie zapálené som pretrela repíkom na vatovom tampóne

bucko555
6. júl 2018

holtov krem za tyzden pomohol a bol pokoj

ivetz
6. júl 2018

Nas syn to mal tiez - podla koznej seboroidna dermatitida - do kupela som pridavala odvar z otrub - voda bola taka mazlava, uz som ho neoplachovala. Pomohlo. A viem o viacerych pripadoch, ktorym moj tip pomohol tiez.

cokololadka
6. júl 2018

My sme to mali tiež v tomto veku ,bola to seborea. Dr.predpísala mastičky,ale nakonec povedala že najlepšie na toto bude modrá indulona. Tak sme natierali modrou indulónou,a krásne to ustúpilo.

ebi88
6. júl 2018

@ivetz to je stary recept, odvar z ovs. vlociek.

Pomaha inak na vsetko aj na tu mliecnu chrastu, aj na zapareniny.

dextella14
6. júl 2018

Novorodeneckè akné alebo reakcia kože na osídlovanie normálnou mikroflórou.. ustúpi to po pár týždňoch samé, aj bez terapie. Pokiaľ bábu nič iné nie je /horúčka, alebo napr výtok z očí/, neškriabe sa a celkovo dobre prospieva/ papá, priberá, má aspoň 6 pocikaných plienok denne/ no stress, len to zle vyzerá 😊

matos2017
6. júl 2018

@ebi88 dokonca aj kiahne

ebi88
6. júl 2018

@matos2017 veru, nasmu sa raz zaparila rit, nic nepomahalo, po tych bepntenoch a bludoch este horsie. Dva krat som ho vykupala vo fajne mastnom odvare a bolo po.

29simona29
6. júl 2018

@mariah0307 môj syncek to mal tiež keď mal cca 4tyzdne, vyzeralo to úplne rovnako, išli sme ku kožnej, bolo to novorodenecke akné plus sa mu robili take suchšie miesta na pokožke, vraj je to úplne bežne, namiešala nám masticky a už po tom nie je ani stopy, zmizlo to za cca 5dni, teraz ma 11tyzdnov a aj som zabudla, že niečo take mal...jednoznacne alternatívne navštíviť kožnú, lebo novorodeneckemu akné sa napadne podoba aj ekzém rôzneho druhu..

inge34
7. júl 2018

@mariah0307
Nasa mala to mala tiez, narodila sa v juni, horuco v kuse, doktor povedal,ze asiasihrozne hrozne potnicky a dal nam holtov krem, ale to zlozenie je brutalne, tak sme zvolili iba cistu vodu a sprej prvej pomoci z lr. Myslim, ze nasa to mala este horsie a ked sa to zahojilo na tvari, preslo inde, ale nakoniec to prešlo.

d_ika
7. júl 2018

Ahoj, vyzerá to ako novorodenecke akné, dcérka sa tiež približne v tomto veku takto vysypala. Z tvare jej to prešlo aj na krk a chrbátik. Nám pomohlo kúpanie a čistenie tváričky v repiku, to nám odporučila aj lekárka. Pekne to zaschlo a neostali žiadne fľaky alebo drobne jazvy. Treba umývať aspoň týždeň, ale aj sledovať, či sa to nemení alebo nezhoršuje (hlavne nezapaluje). Držím palce

alobalka
7. júl 2018

@mariah0307 Ahoj, máme tiež 5týždňov a toto isté, tvár - viac menej na 1 strane. Myslím, že to časom prejde samé. My to máme ale miernejsie. Rozmyslala som, že to môže byť aj zaparenina, občas si grcne a nie vždy si to vsimnem a ak potom na tom mokrom zaspinka. ..

alobalka
7. júl 2018

@mariah0307 inak ako som to potrela krémom bubchen pre novorodencov (bola vzorka v tých kufrikoch z pôrodnice), je to menej vystúpene, hladsie. Je to ten modrý krém zložením podobný novorodeneckemu mazku. .

stelak
7. júl 2018

Zmizne🙂 akne novorodenecke, aj mala bola taka, nedavala som nic, iba par dni casu

janasz06
7. júl 2018

@mariah0307 ahoj my sme toto mali tiez .kozna mi pobedala ze je to seborea.Dokonca malemu opuchli ocka koli supibkan ktore padali z koze este pred tymi pupacik.Dala nam na to ichtiolovu mast.Ta mu to najprv akoby zhorsila na druhy den uplne upokojila a na 3 uz skoro nic nemal.Vo vlaskoch mal zase velmi vysusenu kozu na to nam dala dalsiu mast ale to zial neviem aku vsetko sa zarabalo v lekarni.

Strana
z2