Poraďte rozprávky pre bábätko
Mame doma 8 mesacneho spunta a chcel by som sa opytat, ci by ste nevedeli pre neho poradit nejake rozpravky? Vela nepozera, ale ked pozera, stale len krtka a smolkov. Uz by to chcelo aj daco ine. Co je vhodne ore take mini dieta?
My zas mávame dni, keď v pohode bez TV, len nedá sa to vždy. Ja ho bravam hocikde, mamka tiež ho bráva v nosiči, ja aj do obchodu s ním idem, vozíme sa, do prírody chodíme. Minule som ho zobral naprvosienky, tak hodinu sedel vo vajičku, pozeral po prírode a keď som ho potom vložil do auta, ani som nestihol si ja sadnúť a už spal :D
@arcticcode presne tak ako píšete....mne manžel dokonca minule povedal že či sa jej nevenujem až moc že nech je aj chvíľočku sama...tiež chodíme poobede hlavne na dlhé prechádzky ktoré mi neprespí celé ale sme vonku...chodíme pozerať potok...sliepocky...psíkov a podobne...manžel keď príde z prace mi ju automaticky preberie a hraje sa s ňou alebo niekam s ňou ide alebo všetci spoločne...tiež zvažoval home office ale pri jeho práci sa to nedá nakolko potrebuje 3D scenner...ja sa snažím všetko stíhať pokým malička spi doobeda ale keď potrebujem súrne niečo dorobiť a nestihla Somálsko nebaví ju hrať sa samu tak jej na chvíľočku tv pustím ....a varím malej každý deň čerstvé jedlo a pod...takze za neschopnu matku sa isto nepovažujem keď jej pustím na chvíľočku rozprávku .....
@pribinak takze asi takto....sestrin maly pozeral aj rozprávky keď bol maličký..a samozrejme mu aj čítala ..v škôlke musel všade recitovať lebo učiteľky povedali že tak krásne rozpráva ako dospelý človek...žiadne suslanie ani vady reči...myslím si že skôr neustále suslanie mamičiek a pod kazi reč deťom....moja mala tiež občas pozerá rozprávku síce len taku so zvukmi a obrázkami a predstavte si že sedela keď mala 5,5 mesiaca....má 8 mesiacov a stavia sám už na nohy...mysli jej to aj za dvoch....takze si nemyslím že by ich to nejak poznačilo ....ja by som každej mamičke poradila čítať menej výskumov a viac používať svoj zdravý ako sa hovori u nás “sedliacky”rozum...
@arcticcode je to všetci to robíme, len niekto si nechce priznať, lebo vychovava podľa odborníkov, ktorý možno ani deti nemajú.nasi nepozerali kvôli tomu iba, že telka bola v obývačke, a ja skôr v kuchyni, alebo inde v dome.ale keď sme niekam prišli, tak tiež pozerali, deti to láka, lebo sa mení obraz, ale zas také malé pri tom tiež nevydrží 😁 a potom tiež išlo Spievankovo, Fíha tralala, není nad to, vidieť, ako to bábo nevie poriadne stat, ale ritkou trasie do rytmu😁 alebo tuším Ella, a teraz je Paci-pac, Miro Jaroš
Nuz, takze tak. Neni to spas s takym babetkom. Daco pohladame a pustime mu. Krtka som este ja ako decko pozeral. Aj pepka namornika, ale k tomu sa uz dnes nedopracujeme
No, takze, mile dokonale matky. Je 1:31, od 00:16 nespi a akykolvek pokus otocit ho na chrbat konci brutalnym revom a velmi zalostnou grimasou. Myka, trha so sebou, proste je to na nevydrzanie. A co teraz? Ja uz som sa dajak v podstate zmieril s tym, ze spat tejto noci nebudem, kedze 5:50 mam budicek kvoli robote. A to ho este ideme zaockovat zajtra, to bude dalsia radost. Asi sa rovno obiednam k psychiatrovi
@arcticcode to vydrzite... a o par rokov budete len spominat...
A nechapem preco hned matky kt mepustaju v tom veku telku su dokonale.... ja som nepustala a nemyslim si ze som dokonala v ziadnom zmysle.... moje dieta do 8mes byvalo hore kazdych 45 min kedze mala aj reflux a cez den tomu spanku tiez moc nedala a to som chodila na cuastocby uvazok do prace...(talze zrela na psychiatriu ).. kedze v krajine kde zijem je materska az 3 mesiace a potom ta zivi vyhradne muz... stale tu pises nieco o krajani masa... ja som to robila tak ze ked som nieco robila tak bola v ohradke v kuchyni pri mne a som jej rozpravala alebo spievala.... a este aj ked som mavala volno vstavala o 4.rano a potom pol hodinu o osmej.... takze tie dokonale matky kt nepustaju televizor si odpusti... ako moj muz vravel mat male dieta nie je prechadka ruzovym safom a nie reklama na pampers...
Spavali sme s muzom dokopy 6hodin... ale dieta sme chceli obaja spolocnu domacnost tiez takze sme to museli zvladnut...
A zvkadnete to aj vy...
A este jedna malickost... ono je jedno co pre feti mu pustis lebo nevnima ani tak dej ako taky nevidi vidi len zmenu farieb, mihitanie a vnima zvuk...
A fieta ako rodic vychovavas a formujes ty nie mamicky na piesku alebo na mk...
A az na vynimky kazdy rodic robi al sa snazi robit pre dieta co najlepsie vie a s najlepsim umyslom...
Takze ak ine vychodisko ako sa uchranit pred psychaitriou nevidis tak mu tu telku na par minut pusti a neries...a kludne aj tu istu rozpravku kazdy den...a pred nikym nemusis obhajovat prevo to robis... a ak to das do diskusie tak musis ratat aj s tym ze nie kazdy bude s tebou suhlasit...
@sense autor sa pýtal ale aké rozprávky pustiť ....takze otázka smerovala k mamičkám ktoré rozprávky púšťajú...to že niektoré majú potrebu byt múdre a poučovať je ich problém a nemali by vôbec komentovať...ak by sa autor pýtal či púšťať alebo nepúšťať vtedy je to v poriadku ak by sa ozvali...a každej mamičke čo všetko stíha by som na 2 dni požičala dieťa ako mala moja kamarátka ...kresielko a ohrádka a pod asi tak na 10 minút zabralo...takze keď chcela aspoň na wc zájsť pripadne si nedajbože zjesť niečo tak nemala inú možnosť...každé dieťa je iné....mali by to všetky mamičky chápať...
@barunka.k tak mal napisat na telke ..ja som otvorila temu podla nazvu...stoji aku rozpravku a, kazdy ma pravo povedat svoj nazor kedze je to otvorena diskusia...a to ze niekto napise ze vsa tom veku tv dieta nepozera je tiez nazor... a takisto za tie rojy na mk sa vzdy najdu tie co vsetko stihaju a tie co nemaju problem priznat ze nestihaju...ja sa neradin recami anobymnych zuen na mk a vo vela vecuach nejdem podla novych trendov nakolko mam vlastnu hlavy,vlastny rozum...ale tie ine neiznacuhem za dokonale v ironickom zmysle slova...a takisto mozes vuduet aj ba reakciach diskutujucich hlavne zakladateloch temy nemyslim teraz konkretne tohto lebo podla vsetkeho je otcom kt, ma. Zaujem o dieta o rodinu atd...ale vo vseobecnosti ze ak vyjadri iny naxot ako je ten jeho tak uz ma potrebu vsetko znegivat a riadit sa heslom najlepsia obrana je utoj a ked dojdesom argument zacne sa urazst....ale toto je uz uplne off topic takze pekny den prajemm...
@sense tiež pozriem na MK niekoľko tém ale keď k ním nemám čo poradiť a pod tak nekomentujem...na môj osobný názor nie je nikto zvedavý .....podaktoré tu nepochopili o čo by malo na MK ísť...poradiť si a pod...ja som tu založila tému ohľadom refluxu a viacero mamičiek mi veľmi dobre poradili...a vôbec nekomentovali tie čo k tomu nemali čo povedať...takze ak sa niektoré mamičky ozaj nudia a musia neustále poučovať tak ja fakt len závidím...pekný deň aj Vám
Piesne pomôžu, na 10 minút. Ale popritom si chodí po zemi a trieska všade hlavou. Takže aj tak s nenavaríš
@arcticcode skúste mu dať varechu,a pár hrncov, je to síce dobré na naše nervy😌, ale deti to ohromné baví.
@zontik Nevie sedieť ešte, bojim sa že si vypichne oko
@arcticcode na našu teda absolútne nič nezaberalo z tých rad čo ti dali :D ju vôbec svet nezaujímal, iba môj cecok, držať na rukách a ešte zniesla toho krtka a fihu a to bolo jedine, inak len jacala. To nepochopí človek, čo také dieťa nema.
@arcticcode tak už len nejaké hračky, ktoré zvláda,niečo sustiace, hracie, taký malý klavír mali,aj hral, aj zvuky zvierat vydával,viacej sice do toho trieskali, ale.. moje tiež neboli ukážkové, tiež sa chceli nosiť, inak jacali, ale zopár krát som ich nechala v prenosnej postielke pri mne a prestali, aj si zvykli,aj sa sami pohrali.predsa deti skúšajú, je prirodzené, že chcú to lepšie

@stanulienkat nie sú to žiadne omáčky...sú deti ako píše hore autor ktoré vyžadujú pozornosť stále...a niektoré mamičky považujú za lepšie dieťa tresknut na 3 hodiny do lehatka alebo hracej deky a nechať dieťa hrať sa samo..ale na tv nepozerá to je základ...to za venovanie sa dieťaťu nepovažujem bohužiaľ...moja kamoškami mala dieťa ktoré jej spalo 2 krát za deň po 2 hodinách a ta ešte aj na Vianoce s takouto stihla vypekat....ale bavíme sa tu o tom že by vaše dieťa spalo 2 krát po 20 minút...čo by ste za tu dobu stihla...mozno si tak na wc zájsť a natrieť rožok s maslom....tak tu prosím vás niekoho neodsudzuje za tv...