icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

abbey1
12. dec 2014

@pemasinika Ona ona ona. Pozri, koľko krát si to slovo použila v texte. Tu sa väčšina žien pýta na tie deti. Čiže oni, nie ona a jej rozhodnutia su tie, ktoré tu ženy núti písať tebou odsudzovane slová. Ja je prajem šťastie s 9 deťmi, ale v prvom rade jej ma záležať na šťastnom detstve jej deti. Nikto snad neverí, že tie deti chcú vyrastať v stresujucom prostredí. Dookola sa tu píše, že jedinou pomocou tejto rodine je nájsť východisko z nefunkcneho vzťahu.

sheila72
12. dec 2014

Je mi ľúto tých detí, ako ja verím, že ich ľúbi a chce sa o ne starať, ale z lásky sa človek nenaje. Myslím, že sa mala spamätať aspoň po štvrtom-piatom, že už toľko deti je problém uživiť. Poznám jednu rodinu so 7 deťmi, lenže oni majú financie na to, aby sa o ne riadne postarali a hlavne majú harmonický vzťah. Tým chcem povedať, že peniaze nie sú všetko, ale na čo preboha má ďalšie deti s ozranom? Držím jej palce, ale zároveň si myslím, že si môže za všetko sama.

canama
12. dec 2014

@pemasinika necitala som tu tych 10 stran ale zatial som tu nikde nevidela ze by tu touto mamickou niekto opovrhoval alebo spochybnoval ze svoje deti nelubi. ona sa tu sice nestazuje ani neprosi, ale prosis za nu ty....a je to o to zvlastnejsie ze pises, ze ju vlastne ani osobne nepoznas. jedine, na com sa tu zhodne asi tak 90 percent diskutujucich je to, ze tato zena potrebuje uplne inu pomoc. ty mas iny nazor, myslis si ze darceky k Vianociam alebo peniaze vyriesia jej mizeriu a disfukcnu rodinu, ok...to je tvoj nazor. len potom podla tohto tvojho nazoru by bolo rozumne riesenie keby niektore zo svojich deti dala do pestunskej starostlivosti, tak by im materialne aspon vedela zabezpecit lepsie detstvo. vies co, kludne mi na nu posli kontakt do IP, byva kusok od nas, kludne jej odnesiem nejake oblecko pre deti co mam navyse a aspon sa mozem pozriet ako zije a co by jej skutocne mohlo pomoct. potom sa tato diskusia moze posunut dalej. 😉

mima4
12. dec 2014

@pemasinika
nemyslim si, ze takto verejne pytat veci/peniaze pre druheho cloveka je OK, toboz, ked ho osobne ani nepoznas a nevidis do vnutra danej situacie.
Tuto temu by mal @admin @mariosmykal uplne zrusit.

musla12
12. dec 2014

@canama tí tu páni poznáš?

canama
12. dec 2014

@musla12 nepoznam, len v profile ma vyplnene bydlisko

pemasinika
autor
12. dec 2014

@mima4 adminovi som písala, lebo takéto veci, čo sa tu píšu na ženu, ktorá sa ani nedokáže brániť nie sú v súlade morálnych noriem.

mamulienka30
12. dec 2014

@pemasinika - tak preco si TY sem vytahovala JU a jej problemy? Pri vsetkych moralnych normach si sa jej mala aspon opytat!!!! Ale ty ju ani osobne nepoznas! Mozno to nepotrebuje, mozno o pomoc ani nestoji. Mozno si jej urobila hambu na dlhu dobu, ze po internete za nu zobres pricom ona to zvlada sama. Rozmyslala si vobec?

pemasinika
autor
12. dec 2014

@mamulienka30 hanbou nie je ona, ale zmýšľanie niektorých žien

mamulienka30
12. dec 2014

@pemasinika - a teba v prvej linii. Nabuduce sa zamysli kym konas. Socialke ak sa toto dostane do ruk s toho vyjde velmi zly obraz tejto zeny a je to krok k odobratiu deti. Ver mi, robim s tymito pripadmi denne.

kvietocok2
12. dec 2014

@mihula jasne, to ze prostredie nie je idealne a aj detstvo je bez debaty. Podla nas. 9 deti by som nevedela vychovat ani v tomto prostredi akom som a to sa nemame zle. Mne sa nepáči lo sudenie zivota inych, a co ci nohy roztiahne alebo nie. Sama si vybrala to je pravda. Nikto pri svadbe nevie ako skonci. Antikoncepcia stoji tiez peniaze....nechcem sudit jej zivot lebo ho nepoznam. Kazdy ma svoje hodnoty a priority. Niekto ako pisete riesi mobitl, tablet uz v skolke...ja som rocnik ktory riesil mobil az ked zarabal lebo az vtedy prisli na trh. Vyrastali sme bez toho a boli sme stastni na stromoch. Deti v mestach a na dedinach inak vyrastaju a maju ine hodnoty.som z mesta a rodina je na dedine a tam uz male deti zapajali do prac na zahrade, okolo zvierat...tym chcem povedat ze neviem ako to vnimaju jej deti ci to beru ako kazenie detstva. Ja tiez myslim ze dieta by sa nemalo starat o dieta ale ked pozriem roky nazad...bezne bolo 10 deti a starali sa...neviem v skutocnosti ake to je. Mozno ani ta zena si to tak neplanovala. Moj manzel prisiel prave o pracu som s detmi na materskej. Ktovie co bude. Nepadlo by mi dobre keby mi napisala zena ktora nema zaujem o deti a rodinu, ze som si sama porodila a podobne..viete ako to myslim 🙂

romana19
12. dec 2014

@pemasinika Píšeš, že ona o nič neprosí , ani sa nesťažuje, no toto sú vyňaté jej slová z témy, ktorú sama založila............

.Rozmýšlala som nad tým,že asi keď porodím tak bábo dám na adopciu,ale viem,že to nedokážem,ale malo by sa tak lepšie ako takto žiť.Naozaj neviem ako ďalej,strašne sa bojím dňa porodu a čo bude ďalej.Každý mi chváli aké mám krásne deti,ako sa o ne ukážkovo starám,ale je za tým moc driny a hlavne málo spánku.Keby som dala dieťatko na adopciu,tak by ma všetci odcudzovali ako krkavčiu mater,ale nikto nezažíva to peklo ako ja s deťmi,neprajem to nikomu.

Potrebuje to komentár?

romana19
12. dec 2014

@ushuaia človek by si mal v prvom rade vážiť sám seba a ženy by si mali osvojiť ....Ja žena, potom by sa niektoré nedostali tam kde sú.

nasta55
12. dec 2014

@pemasinika och boze, idem plodit deti aby som mala cim nizsiu zivotnu uroven. Ta zena asi ma strasne vysoke Iq, ako sorry ale je to chore robit deti a ledva zijem uz pri dvoch, troch akazdy muz o tom istom bud lenivec alebo alkoholik, jedine lutujem tie deticky, len co z nich vyrastie ked sa im nedostsne toho co ma.

steffi22
12. dec 2014

@romana19 áno,potrebuje to komentár,lebo ty si to vysvetľuješ ako to tebe vyhovuje,ale hlbšie sa zamyslieť nad jej slovami je pre teba nemožné,pretože ty si chceš o nej myslieť to najhoršie aj napriek tomu,že o nej vôbec nič nevieš a v tom je tvoj problém.netuším,kde tam vidíš niake prosenie,to už len v tvojej zlobe si si ho tam namyslela a sťažnosť? to vôbec nie je o sťažnosti,ale o troške pochopenia a hlavne psychického podržania,ktoré potrebuje občas v živote každý a skutočne netuším,ako si môžeš myslieť,že toto tvoje opovrhovanie je niekomu prospešné,to už vieš fakt tak málo o ľudskej duši? veď keď človek už psychicky ďalej nevládze potrebuje podržať a nie potopiť!!! ty si potom asi z tých,ktorý to pochopia až vtedy,keď sami padnú na úplne dno a napokon,v tejto téme ide úplne o niečo iné ako o tvoj názor,tak ak sa ti to nepáči,nechápem na čo si tu,na tvoj postoj tu nikto nie je zvedavý a choď si ho uplatňovať tam,kde ťa oň budú prosiť.

romana19
12. dec 2014

@steffi22 Pani veštica odkiaľ viete, že píšem v zlobe, konkrétne z čoho súdite že opovrhujem, a odkiaľ viete, že na môj názor nie je nikto zvedavý a prečo potápam, lebo zarábam a živým svoje deti a nie cudzie? Viem o nej to, čo som sa dočítala z príspevku a ty ju poznáš osobne, keď obhajuješ? Ja sa tiež môžem teba spýtať na čo si tu? Ty máš pocit, že keď tu uskutočníme hromadný nárek, tak mamičke sa bude lepšie lamentovať samej nad sebou?

Keď niekoho nezaujíma niekoho názor, tak nech nezakladá témy.

crystal333
12. dec 2014

no tato debata ide riadne dole kopcom,uz len preto ,ze kazdy pise mimo k vytvorenej diskusii. Myslim si ,ze rozumy trebalo davat danej pani v inej diskusii,ktoru vytvorila ona sama,mozno by jej tie pikantne nazory prospeli a otvorili oci. Inac tiez si myslim,ze nie je na mieste ,ak ziada cudzia osoba pomoc pre nejaku rodinu, ktoru vôbec osobne nepozna. A co sa tyka nazoru tak suhlasim so zenami,ze 9 deti,na dnesnu dobu je az az az privelmi vela,niekto tu tusim pisal,ze ved co , pred rokmi bezne mali 10 deti atd. Ale haloooo, sme v inej dobe , kde musíme platit este aj za vzduch ,ktory dychame atd. Kazda zena by mala mat svoju hrdost, a stopnut chlapa,ked vidi ,ze cosi nie je v poriadku ,a nie nosit ruzove okuliare a vsetko nechavat na ,,vyssiu silu,,. 😒

ushuaia
12. dec 2014

@romana19 ja som sa vyjadrila jasne, negativny nazor sa da vyjadrit normalne...a nie nadavkami a oplzlymi vyrazmi ako v niektorych prispevkoch...tak sa vyjadruje akurat dlazdic

malatatranka
12. dec 2014

nechapem kto vam dava praavo niekoho kritizovat, a hlavne nie tuto mamicku ani pani co tu pise o pomoc pre nu..nerobi nic zle..co vlastne vy MATKY ucite svoje deti..nieco take ako podelit sa s niekym kto nema tolko to asi nebude..mali by ste ju obdivovat ze sa dokaze postarat o devat deti, ked niektore nevedia vychovat ani to jedno..a ze pani pise ci by nevedel niekto pomoct tejto mamicke??? a cooooooooooooooooooooooo?? preboha..pozerate niekto modre z neba, abo v siedmom nebi..to si myslite ze im to panbozko tam pise do redakcie?? su to ludia ktori chcu pomoct, ci uz tym co poznaju abo i nie..preboha ked mi doma lezia veci, co nepotrebujem, su mi male, abo hracky, knizky pre deti..radsej ich darujem v nadeji ze ich este niekto vyuzije..lepsie nez ich zahodit do smetia..VY ani JEDNA JEDINA nemate pravo ju kritizovat..ziadne pravo..

steffi22
12. dec 2014

@romana19 nuž moja,ty si naozaj mimo,toto tu sa nezakladalo preto,aby tu niekto mudroval či je vhodné mať 9 detí a pod.ale preto,aby sa tejto rodinke pomôhlo a to oslovenie veštica skôr vystihuje teba,stačí si prečítať niektoré tvoje názory,ja ti ich aj rada pripomeniem,takže:......romana19...myslela som to tak, že ked má problém uživiť tri, nebudem rozmýšlať nad dalším tuctom detí. Podľa mňa ešte ani neskončila. Ožratý chlap ju pretiahne, ona mu vyhovie, aby mala s ním pokoj a potom nebude mať pokoj ďalších X rokov, kým následok jej vyriešeného pokoja nevychová. Už tam boli deti a dosť a čo v jej živote robil niaky ožran??? Čo riešila? pomoc pri výchove detí, partnera alebo sex?..... ďalej... romana19 Stavím sa, že jej niekde schovaný další partner sedí doma s vyloženými nohami. ..............a do tretice... romana19 možno sa nechtiac dostala do zleho vzťahu, možno nemala kam ísť, ale možno nemala svoje problémy riešiť rodením..................by ma strašne zaujímalo,či tu toto niekde z jej úst zaznelo,keď to s takou istotou tvrdíš(a potom,že kto je veštica) a myslím,že z týchto tvojich slov jasne cítiť zlobu a opovrhovanie

steffi22
12. dec 2014

@romana19 a ešte ku tomu,že či ju poznám osobne keď ju obhajujem,to sa môžem spýtať aj ja teba,keď o nej tvrdíš tie nepodložené nezmysly ktoré tu píšeš,ja si to práve preto nedovolím lebo ju nepoznám a nevidím do nej,do jej života,do jej psychiky a pod.a vtom je rozdiel medzi nami

dandy17
12. dec 2014

Nechcem nikoho kritizovať, ale tak jej druh sa určite nestal alkoholikom až po 8-mom dieťati. Najneskor pri treťom by som to riešila kým by jej mal kto pomocť s bývaním napr. Ani v krízovom centre jej už s tolkými deťmi nepomožu. Prečo pri takych chlapoch ženy ostávaju nechápem- aby mali deti otca?ved aj tak nemajú. Aby neostali bez druhého príjmu?ani ten od takého nemajú. Nechápem to jednoducho. A už vobec nie to, že tá pani (ak sa tomu dá veriť) v septembri písala do modrého koníka z domu odkial sa pohnúť nemože ani k lekárovi..... na živobitie teda nemá, ale internet akože normálne platí teda má???

mihula
12. dec 2014

@malatatranka aleeee,mali by sme ju obdivovat,ze sa dokaze postarat o tolko deti?vsak pisala,ze rozmyslala o odopcii,že by sa dieta malo lepsie.Nechapem o čom tocis.A ano,take sa ti paci V modrom z neba?Kdee jedno decko vychovava druhe a druhe tretie?Kde nemaju kurenie a elektriku?Kde 12rocny chlapec supluje otca?To nemyslis vazne.Este raz-vsetky tieto deti su predčasne dospele,bez detstva a ver,ze velmi skoro budu hladat utek z takejto rodiny.A zas skončia dcery tak ako ich matka.Velmi skoro sa vydaju,lebo si zoberu vzor z domu.Privedu na svet 5,6 ...10?deti a uniku nebude

malatatranka
12. dec 2014

@mihula dalsia ktorej uteka podstata ?!!!! nemam slov..a nemam slov ani na to ze nevies citat..ja tu nepisem o tom ze pozeram modre z neba abo sa mi dokonca paci to kukat..len pri tolkych reklamach a uputavkach medzi serialmi je tazke ich uputavku nevidiet..tak cca asi viem o com sa tam toci..ale mylsienka je krasna..pomoct a podelit sa s niekym kto nema tolko stastia, peniazkov ako iny..takych sa ani TU moc nenajde..vsak?? ako vravim..podstata vam unika..kto chce pomoze a kto nie..............tak nie........ale nemas pravo si brat do ust niekoho kto ma o to zaujem a kritizovat ho..

mihula
12. dec 2014

@malatatranka aby si bola troska v obraze.Predstav si,ze pomaham na stranke Ludia ludom.Toto je o niecom inom.A uz vobec som si nikoho nezobrala do ust kto chce pomoct.Sama som napisal,ze treba vytvorit zbierku pre deti,aby neboli zaostale a mali mobil a tablet,lebo rodicia to nezvladnu

malatatranka
12. dec 2014

@mihula vies co, ja som si zobrala z tejto diskusie to co som potrebovala, adresu mamicky a jej deti, ktorym chcem nieco darovat, urobit im radost, pomoct im..bo o to tu ide..

silvia44
12. dec 2014

Dobry vecer, precitala som skoro vsetko, ale je mi smutno...Naozaj je jedno preco alebo ako deti vznikli, jednoducho su tu a potrebuju pomoc. A ti ktori chcu pomoct, nech pomozu. Preco by sa takymto sposobom nemohlo pomoct?

mihula
12. dec 2014

@malatatranka ano je to vsetko dobre,teraz pomozeme,lebo je cas vianocny.Ale ruku na srdce,kolko krat za rok si na tuto rodinu s takym poctom deti spomenies?Mozno,budes do pol roka posielat vecicky a potom tu zas nabehne takyto prispevok a zas kolotoc.Myslim si,ze ozaj tie deturence sa na tento svet nepytali,ale su ozaj rodicia za ne zodpovedni,ale ked sa to neda,nieje ozaj lepsie riesenie tie deti nemat?A v dnesnej dobe si myslim,ze psikovia v sa maju niekedy lepsie ako deti.Čo dodat smutne

oktobermimi
12. dec 2014

@silvia44 hej presne nechápem tie komentáre podaktoré... alebo skôr 99%

malatatranka
12. dec 2014

@mihula fuuuuuuuuuuuuuuuu neviem mas nieco proti mne ci co?? mne sa zdalo ze som to uz ukoncila..nieco ti poviem o mne, ked mozem tak pomozem, nechcem za to nic..nie raz, nie dva a ani tri ci styri, uz XXX razy som pomohla nie jednej rodine ci s hrackami, oblecenim, drogerkou a detom som pribalila i sladkosti..bezdomovcovi zaniesla nedelny obed,ked som ho videla dole sediet pod cinziakom..mne je tychto ludi tak luto..a dufam ze moje deti budu take iste jak ja..ze nebudu zatvarat oci pred tymito vecami co sa deju..ja ich ucim ze hoci vsetko zmenit na svete nemozu, vzdy mozu aspon niecim prispiet a byt lepsimi..a pomahat si treba..fakt uz koncim..mna debata s takymi ludmi co to nevedia pochopit vycarpava..bo ich nechapem ja..prepacte..