icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

jajurka
12. dec 2014

zeny, neda mi nereagovat.. autorka napisala jasne, ze prispevok je urceny dobrym dusiam, a nie tym, co chcu stoj co stoj posudzovat a vnucovat druhym svoj nazor.. nemate pravo niekoho hodnotit, najma, ak nepoznate ani situaciu konkretneho cloveka. a neviem, preco kritizujete autorku za jej dobru myslienku.. za dobrotu na zobrotu. zamyslite sa nad sebou, je mi z toho smutno ☹ to sa ani necudujem, ako vyzera tento svet, ked ani mamicky si nevedia navzajom pomoct, a ak uz aj nie pomoct, tak aspon nemoralizovat

sasa1310
12. dec 2014

@silvia44 ak by sme sa všetky takto správali nezodpovedne, tak kam by tento svet dospel? Myslím, že viac k tomu dodať ani netreba

filipal
12. dec 2014

nie je tu niekto z Rovinky? Ved kazdy odtial musi poznat matku 9 deti. Predsa sa da overit totoznost, ci sa jedna o skutocnu osobu zijucu v nudzi, alebo je to vymysel...

silvia44
12. dec 2014

@sasa1310 to je presne to o com som pisala 🙂 neuvazuj nad tym ako by sa kto spraval!!! Ty si kto?

filipal
12. dec 2014

zda sa, ze ide o realnu osobu, nasla som ju na fb
https://www.facebook.com/vieroslava.sramekova/p...

oktobermimi
12. dec 2014

@filipal já som ju našla ešte v tedy ked mala diskusiu o 8 detoch a 9 ana ceste...

ellise
13. dec 2014

že se nestydíte, já nevěřím vlastním očím, čeho jsou některé ženy schopny. Vždyť je to tak jednoduché, buď pomoct chci a udělám to bez řečí a nebo ne a pak raději mlčím.
Kdo vlastně jste, že si dovolujete kritizovat někoho za něco co udělal, a při tom neznáte toho člověka, situaci, a všechno kolem toho. To si říkáte matky? Řešíte věci které Vám nenáleží, vyhrožujete sociálkou, kritizujete někoho kdo chce pomoct, a hlavně tu matku, která se navíc nedokáže bránit. Máte plno rad co měla udělat před 5 lety, to ji fakt pomůže. Ukliďte si nejdřív před vlastním prahem, máte malé děti, ale najdete si celý den čas vypisovat na MK. Měli byste se jim věnovat, místo toho aby jste vytýkaly jiné, že na ně nemá čas když jich má devět.
Jedná křesťanka vedle druhé.

vieroslavas
Odpoveď bola odstránená
mircalla
13. dec 2014

@alexmianina ja ju tiez nechapem, ale cynicka si paradne

cecil36
13. dec 2014

@vieroslavas Vierka, skoda len, ze ty sama si im takeho otca dopriala... Otca, ktory sa na deti netesi, nezoberie ich na ruky, neprivezie ta s tym malym klbkom domov..... Drzim palce nech to zvladnes 😉

alexmianina
13. dec 2014

@mircalla zivot naučí..... 😖 😝

romana19
13. dec 2014

@steffi22 Na vysvetlenie. Panie nemala strechu nad hlavou ani pri troch deťoch, ale neriešila to, ale ďalšie prírastky. Sama ohrozovala existenciu ďalších detí.

Jej partner dosť pije, je násilný, volá na neho políciu, dokonca už útočí aj na deti a všetko prepije, no neviem ako sa volá takýto chlap, ale mne to vyjde , že ožran.

A to možno, možno , možno, boli vety použité z iného príspevku a nie moje, moje boli , že rodením sa problemy neriešia, ale znásobujú. Stále som mimo?

Čítaj príspevky, a potom reaguj na moje komenty.

A mimochodom, pani nemá žiadnu oporu a pôrodom je každá jedna žena jednou nohou v hrobe, takže o zodpovednosti sa tu baviť ani nebudem.

romana19
13. dec 2014

@ushuaia Nebyť dlaždičov, tak nemáš doma po čom chodiť.

steffi22
13. dec 2014

@romana19 nuž v prvom rade by si ty mala vedieť o čom píšeš, to boli tvoje príspevky, ja som ich priamo skopírovala,ale ak neveríš,ja si dám ešte raz tú námahu,preklikám si stránky a poviem ti presne na ktorých stránkach si sa tak vyjadrovala(to mi už ani nepríde ako niaka lacná veštica,ale priam Nostradamus),prekvapuje ma,že ani nevieš o čom píšeš,to mi fakt pripadá už len také táranie do vetra,proste len nakydať na niekoho a nerozmýšľať a neviem,kde berieš tú istotu,že je to tak ako ty píšeš,keď ju vôbec nepoznáš. Žiješ jej život,poznáš ho do detailov tak,aby si ju môhla súdiť a kritizovať a vôbec,akým právom ty niekoho súdiš,ty máš niake špeciálne poslanie na tomto svete,aby si súdila ľudí a rozhodovala o tom čo je správne a čo nie!!!??? Ja som doteraz myslela,že na to máme BOHA ....a nie teba.

ushuaia
13. dec 2014

@romana19 ach jo,co uz len k tebe dodat, sama si sa zaradila, alebo si to asi v celku nepochopila... 😒 , pekny den ti zelaam

romana19
13. dec 2014

@steffi22 prevetraj si slovíčko diskusia.

romana19
13. dec 2014

@ushuaia Tieto diskusie majú také čaro, že ak sa tu začne jedna diskutujúca navážať do druhej, tak tretej to dodá gule.

@steffi22 To čaro potom je len slovíčko, to nie je moja profesia. 🙂 🙂

Dúfam dievčence, že pošlete poriadne veľké balíky!!

ushuaia
13. dec 2014

@romana19 aha este ze si ma upozornila, lebo kto sa tu navaza a najma uraza si ty...vid tvoje prispevky...hm urcite si svoj den nepokazim to je vsetko

filipal
13. dec 2014

@vieroslavas nehnevaj sa, viem, ze je to velmi osobna vec, ale mozno odpovies. Preco nepouzivas ziadnu antikoncepciu? z nabozenskych dovodov?

steffi22
13. dec 2014

najskôr by si si mala ty prevetrať ten prvotný príspevok v tomto fóre,ktorého cieľom bolo niečo iné ako kritizovať a súdiť z čoho mi vyplýva,že alebo nevieš čítať alebo si zakomplexovaná baba ktorá si potrebuje vybiť svoju frustráciu a vybudovať si svoje ego na ľudoch ktrorý sa nemôžu brániť a sú momentálne veľmi zraniteľní.

romana19
13. dec 2014

@steffi22 Pani tu prispela, takže sa brániť môže.

Keď máš potrebu sa do niekoho navážať, tak sa navážaj do chlapov, ktorí tie deti priviedli na svet, navážaj sa do tohto štátu a systému, ktorý nevie urobiť poriadok s nezodpovednými otcami a ploditeľmi, ja nemôžem za to, že sú tu preplnené väznice a pre takýchto tam nie je miesto, možno by to s nimi pohlo a keď si taká nesmierne empatická, tak ťahaj aj za druhých.

Mne to tvoje pochopenie tej situácie príde, ako keby si to mala doma. A nepíšu sa tu náhodou hneď také reakcie, že uteč od neho??! 🙂

katkapatrik
13. dec 2014

@steffi22 tiez nechapem jak sa tolko zlych komentarov a neprajnosti vezie s touto temou,je to smutne je mi doplacu z toho v jakej situacii je a co prezivaju,budte rady zeny ze mate svoje byvanie,rodinu ktora vas miluje.radsej sa nevyjadrovat k situacii ktoru nepoznate jak este viac uskodit 😖

mirka49
13. dec 2014

@vieroslavas je zaujimave ze si mu uverila 9x...TY SI BUD BLBA ALEBO SLEPA..A TABLETKY NEPOZNAS???? JA MAM RADSEJ 2 A DAM IM VSETKO NEZ MAT 9 DETI A NEMAJU SKORO NIC....KEBY SI NEMALA SVOKRU CO UROBIS????

dandy17
13. dec 2014

to je ona? tak podľa fotiek na fb nevidno žeby trpela nejakou biedou, či už materiálnou či inou, či žila niekde v chatrči a nemá nieže na internet ale ani len na antikoncepciu a pozerám že deti maju tiež všetko čo potrebujú. Vezmite svojim deťom a dajte jej, ale nenadávajte tu ľudom ktorí pomocť nechcú. Niesom hyena, aj mne je ľúto deti ktoré ozaj nič nemajú, ale ozaj dokopy nič vďaka takým rodičom, pred asi dvoma rokmi som takto pomohla mamičke, ktorá sa ľutovala, dušovala, že jej deti nemajú čo do úst, že nechce nič sebe len deťom ,nemá im čo ani obliecť na zimu, poslala som jej aj ja všetky malé i vačšie zimušné veci, všetky spratané hračky, všetko ako nové a o tri týždne som ich našla tu na bazári ako ich veselo predáva, všetky do bodky. Tak asi tolko k mojej pomoci ľudom ktorí sa ľutujú niekde na nete.

steffi22
13. dec 2014

@romana19 a kde v tejto diskusii tu tá pani prispela? a nerozumiem tvojím slovám o mojom navážaní sa,ja už neviem či si fakt len mimo tejto diskusie alebo už asi rovno celej planéty,pretože kto sa tu neustále naváža si ty!!! alebo sú tvoje príspevky o dobrosrdečnej rade a pomoci? tebe fakt unikla podstata témy na tomto fóre? to si už fakt taká zaslepená tou zlobou, povrchnosťou a vyvyšovaním sa nad druhými,že si si stále nevšimla o čo tu ide?
a ďalej nerozumiem tomu,prečo by som to mala mať akurát doma? ty si myslíš,že len takí ľudia dokážu pochopiť trápenie a problémy iných? len pre tvoju informáciu,dokážu to aj takí,ktorí to nikdy nezažili,ale nesnažia sa súdiť a opovrhovať len preto,že majú v živote trošku viac šťastia a tým nemyslím,že mám milióny na účte,žijem ,bežným životom ako vačšina nás,ale nesúdim keď do toho nevidím.a ako som sa tu už vyjadrila,od toho je BOH a nie ja,ani ty a ani nikto iný.ty asi potrebuješ riadnu facku od života,aby si si toto uvedomila.

dandy17
13. dec 2014

@steffi22 áno aj ja som si to až teraz všimla, pozri vyžšie, vieroslavas, prispela tu. Táto pani si sama priznala že pomoc nepotrebuje, má sa minimálne tak isto ako kopa iných sloveniek, dokonca možno lepšie,lebo nie každá ma pre deti mobili, pc . Takže táto diskusia je o ničom vlastne a nechápem, načo tu vobec je a prezentovaná ako zbierka dokonca. Pekný deň.

xevulax
13. dec 2014

Nechapem naco ju odsudzujete! Naco je to dobre? Robi vam dokonalym ludom dobre ked si mozete rypnut do niekoho? Tu clovek nemoze nic napisat, lebo hned sado neho pustia zeny ako supy! Vsetky su tu dokonale, je mi z toho na grc! Obcas mam pocit, ze keby mozte dobre by ste si do mevladneho kopli. Zili ste niektora aspon jeden den v jej kozi? Nezili!!! Viete ake jeto zit s tyranom? Ja som si zazila na blastnj kozi psychopata a to sme neboli zobrati a ani deti nemali a nebyt mojich rodicov, neviem kde skoncim. Je to neuveritelne tazke pdist od takeho cloveka, turana, alkoholika.... A ona nie je sama, ma deti. Kam ma ist? Pod most deckami? Anonje to vela deti, ale keby sla na potat lazda by ju tu ukamenovala co je to za matka. Ani tak dobre ani tak. Neciete za akych okolnosti boli deti splodene. Co ked boli splodene pod natlakom , i ked nie fyzickym ale prsychockym? Boze moj, ta dnesna doba je skazenaaaaa.
@vieroslavas obdivujem ta, zena naozaj ta obdivujem. Musis mat velmi tazky zivot. Necitaj neprajne prispevky, nic si z tiho nerob, dnes su ludia zli, za kazdu cenu musia ukazovat ze su nieco viac ako ti druhi, ze su dokonali, ze by robili tto a toto a pritom nemaju ani ponatia, co je to tak zit! Z ruky do ust. Pre teba tazko vychovavat tolko deti, vsetko zmenezovat, ufinancovat, davat im to, co potrebuju.... A popri tom trpet chrapuna, alkoholika a tyrana. Tu si to zeny nevedia predsavit, lebo v takychyto podmienkach neziju. Tvoj pribeh mi pripomina pribeh mojej babicky, ktoru som zial uz ja nepoznala. Neskutocna zena, obdivujem ju. Tiez mala 10 deti, vlastne 12, ale dvaja chlapcekovia bohuzial zomreli ako babatka. Mala neskutocny zivot od mala vyrasala ako sirota, prvy manzel jej zomrel a druhy bol presne taky ako tvoj muz. A uz v tej dobe ludia boli presne taki ako dnes, odsudzovali, zavideli vsetko. Vlastnymi rukami postavila dom, nemala peniaze navyse, mala jedneho murara (alebo co bolo v tej dobe ako stavbyveduci) a ona. Neskutocna zena. Alkoholika sa nakoniec zbavil moj dryko, ktory ho vyhodil z domu. Poznam velmi dobre pribehy ako mi rozprava mamka ake to bolo, ake mali detstvo. A vies co? Vsetci si svoju mamu neskutocne vazili, obdivovali. Ty si tiez taka matka. Celis tomu co pride so vztycenou hlavou, nevolis lahsiu cestu, ako dat deti do domova, alebo podstupit interupciu. 9 deti nezodpovedne? Ano, ale nema sa k tomu nikto cudzi pravo vyjadrovat, lebo tvoj zivot nezije!!! ja mam iba tri deticky, skveleho muza, byvanie, obdivujem ta ako to takto zvladas. Ak chces napis mi ip. Ak sa mi niekedy bude dat rada ti pomozem. Drzim ti palce

selema
13. dec 2014

Niektoré príspevky sú hrôza!
O to viac, že ich písali ŽENY, MATKY!
Ak tieto Vaše postoje prezentujete aj pred Vašimi deťmi a vediete ich k takýmto názorom, postojom, bojím sa budúcnosti ☹
Už sa vôbec nečudujem, že je vo svete toľko zla, nenávisti, vojny a iné hrozné veci.
Každý má právo na svoj názor, ale všetko v rámci slušnosti, nie povyšovania, odcudzovania.
Kde je úcta, tolerancia????
Fuj, hnus!

romana19
13. dec 2014

@steffi22 Ja tiež nenaletím hneď keď do toho nevidím. Zopár ľudí dokáže slušne prežiť vďaka ľutosti iných. To mi už je len intelektuálna pomoc.

piacere
13. dec 2014

Ja osobne si myslím, že táto tému tu absoltúne nemala byť.

Nezaložila ju pani o ktorej sa tu zvesela diskutuje, hodnotí, odsudzuje, niekedy doslova "pľuje"....

Ako ona k tomu príde, že sa tu takto pretriasa a niektoré si ju berú doslova "do huby"?

Ona osobne nežiadala pomoc... finančnú, ani materiálnu.... aj v téme, na ktorú je tu odkaz očakávala hádam len psychickú podporu, vyrozprávanie sa, vypočutie....

Ak o tom nevedela, že táto téma vznikne, sama ju nechcela, myslím, že tu fakt nemá čo robiť....

@admin