icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

mirka49
13. dec 2014

@xevulax ze zavidime ....a co?9 deti? to ze je blba ako dvere?naozaj.....

danushka23
13. dec 2014

@pemasinika poprosím adresu, rada pomôžem. ďakujem.

xevulax
13. dec 2014

@mirka49 nechapem akym pravom ju dokazes nazvat blbou. To naozaj zeny matky maju v sebe tolko zloby, ze tu musia urazat? Nezijes jej zivot, ako ju mozes sudit? Vychovava svoje deti, stara sa o ne. Takze nechapem o co ide. To ze tu ina mamicka zalozila temu, lebo jej chcela pomoct (hoci ju ona o to neziadala), to mi pride ako gesto ludskosti. Rozum da, ze ked ma niekto 9 deti nemoze vyskakovat tak ako led ma 4-5. Tak isto ako todinu s viac detmi nemozu tolko vyskakovat ako rodiny s jednym (ani su aj vynimky). Nechapem, kde sa berie tolko zloby. Hamba!

danculik
13. dec 2014

@pemasinika ...ahoj, chcela by som ta poprosit o adresu mamicky, rada by som jej poslala nejake oblecenie pre deturence a aj hracky. Dakujem.

musla12
13. dec 2014

@dandy17 ja neverím že stej materskej a stocho dohodku sa má tak dobre ako píše

mirka49
13. dec 2014

@xevulax NO ZJAVNE TO JE TAKA MATKA ZE SA JEJ NECHCE robit pretoze normalny clovek toto v dnesnej dobe detom neurobi,ze rodi ako jablon

vege1
13. dec 2014

@mirka49 Viem, ze zbytocne mrham baterkou na mobile, ale ked sa niekto v argumentacii upne k slovu "zjavne", tak to je fakt argument ako hrom.

adawada
13. dec 2014
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

ak potrebuje fusak na zimu nech sa zapoji do sutaze a napise svoj pribeh. sutaz trva do 15.12.2014 ak je sikovna lajky si zozenie. Viacej neviem pomoct. To ci je mamicka celkom normalna neriesim. mala som spoluziacku, z 10 deti na vyske. od rodicov nedostavala nic a po veceroch makala aby si zarobila na skolu. bola najlepsia v rocniku, to len pre tych co si myslia ze blahobyt ich detom otvori dvere k uspechu
TU JE LINKA NA TU SUTAZ
http://www.sikovnamamina.sk/sutaz-o-zimny-fusak/
GOOD LUCK

ninuska8
13. dec 2014

@petulda333 no koment:(

ninuska8
13. dec 2014

Ja som rada, ze je tu tato tema, aj ked si mysim, ze lepsie by bolo, ak by ju zalozila mamicka, ktorej sa to tyka...ale na druhej strane naco? pre toto? pre tie huby, s prepacenim, otvorene na kazdu urazku, ponizenie, odsudenie, vycitku? Kto chce pomoct, moze, aj o tom to tu je...a jasne, aj o tom, ze si kazdy povie co chce...ale priznajte sa, vam je mile ked sa vas ludia vypytuje preco cakate, uz 3tie, ci 4te dieta? tak naco sa jej pytate preco ma 9? ma a hotovo, kolke z vas boli na interupcii a kolke z vas zeru tabletky, ktore mozno ani neviete kedy zabiju vase pocate dieta? Vy viete kolko vasich deti na vas mozno caka v nebi? tato zena prijala zrejme vsetky, ktore jej boli dane, nech sa z nich tesi, ale doba je zla, no od toho sme tu my, ostatne, ktore sa mame mozno lepsie a mozeme pomahat. Verte, ze nieje nahoda, ze sme si to precitali, ze o tom vieme...ved aj o tom su Vianoce...darujme lasku, nie vycitky. Poprosim c.uctu na mamicku, dakujem

petulda333
13. dec 2014

@ninuska8 preco?

crystal333
13. dec 2014

@ninuska8 Myslis si ze ,,zranie tabletiek,, je vacsie zlo ako napríklad dat dieta na adopciu???

ninuska8
13. dec 2014
mamulienka30
13. dec 2014

@crystal333 - ona nemysli, ona sa chysta podla vzoru tejto zeny napredovat 😀 Pri tej urovni prejavu urcite 😀

ninuska8
13. dec 2014

@mamulienka30 mozno som bola hnusna miestami, ale podstatu som napisala....vdaka sa tvoj odhad 😉

mamulienka30
13. dec 2014

@ninuska8 - hej hnusna a tym padom nic lepsie ako tie, ktore tu napisali "hrozny" nazor s ktorym sa ty nestotoznujes.

crystal333
13. dec 2014

@mamulienka30 fuha tak teraz neviem, ci sa mam zasmiat alebo plakat😕 Toto bude iste nejaka nova teoria,s ktorou som sa este nestretla 😉

velkacica
13. dec 2014

Istá britská rodinka je ešte plodnejšia: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/6...

crystal333
13. dec 2014

@ninuska8 takze zaklad je odrodit, a potom co sa bude diat s dietatom alebo s detmi je nepodstatne...Tak drzim palce do buducna🙂

steffi22
13. dec 2014

@romana19 máš pravdu,prispela tu a som rada,že tak urobila,aspoň vidíš,že nič z toho čo si tu o nej popísala(a kopec iných báb) nie je pravda.

ninuska8
13. dec 2014

@crystal333 nie, zaklad je prijat a darovat zivot, neodmietnut ho, to, co bude do buducna nevies ani, ty...aj ked das dietatu vsetku svoju lasku, aj tak ta moze raz dat zavriet do domova dochodcov, aj ja drzim palce🙂

ninuska8
13. dec 2014

@mamulienka30 ak sa ta to dotklo, tym lepsie... 😉

mamulienka30
13. dec 2014

@ninuska8 - nie nedotklo, len mi prijde tvoj nazor trosku mimo, ale vidim, ze ste na tejto planete aspon teda dve 😀 Netreba jest antikoncepciu ci behat po potratoch, aby si zena vedela uregulovat, kolko bude mat deti. Mozno ti aj tvoj gynekolog po nejakom piatom-siestom-siedmom dare z neba poradi volaco 😀

romana19
13. dec 2014

@steffi22 Aj si ma pobavila, nesmierne si cením, že sa obhájila, a vidím, že niektoré Vás to tak chytilo za srdce, že ste ochotné jej posielať aj svoje výplaty.

Vážim si rodiny kde je veľa detí a sú po materiálnej a citovej stránke zabezpečené, rodičia im dávajú pekný vzor a idú im príkladom.

Na tento konkrétny prípad mám svoj názor, ktorý som vyjadrila.

crystal333
13. dec 2014

@mamulienka30 no nie je gynekolog ako gynekolog 🙂 Inde asi radia nieco uplne ine 😀

romana19
13. dec 2014

@ninuska8 Skúsim na chvíľu skĺznuť do tvojho sveta, keby sme všetky matky, ako nám bolo dané Bohom začali rodiť do nepríčetnosti, nastal by poriadny chaos na zemeguli. Všetky detičky, ktoré na mňa čakajú v nebíčku by som prizvala k sebe, a ak by môj muž nestihol niečo "uloviť " pre toľko hľadných krkov, tak by som im s láskou v očiach povedala Milujem Vás deti moje.

Teraz Ťa pozvem do tohto storočia, do môjho. Deti potrebujú jesť každý deň pestrú stravu, nie každý má záhradu a priestor chovať, musia začať chodiť do školy, povinná školská dochádzka, všetko sa platí, aj doučovanie a aj krúžky, treba ich obliecť, deti totiž rastú, treba im kúpiť hračky, ja kupujem väčšinou za vlastné, stáva sa, že sa narodí nadaný jedinec na niečo, treba ho podporovať a financovať, bude potrebovať vreckové, treba mu ho dať, keď nechcem , aby začal kradnúť, treba ho dať vyštudovať, a normálne sa pomáha aj pri vystrojený svadby atď. Nie je povinné, ale svoje deti milujeme, tak chceme aby sa mali dobre a boli šťastné a potom keď budem stará, tak budeme spomínať ako sme spolu chodili na výlety, trávili voľný čas a každé jedno moje dieťa, ktoré som sa rozhodla priviesť na svet si spomenie, že som si v priebehu dňa našla pre neho čas a venovala sa mu a čítala mu rozprávky, pretože som mala aj na neho čas.

sashko24
13. dec 2014

@vieroslavas Modlím sa za Vás Vierka, nech máte dosť síl starať sa o deti a naďalej takýto úžasný pohľad na život. Nech z nich vychováte dobrých ľudí. Vaším poslaním v tomto živote je byť mamou deviatim deťom. Je to veľmi zaväzujúce, ale keď detičky vyrastú, verím, že Vám budú oporou a vrátia Vám všetku lásku naspäť. Nech máte celá rodinka požehnané Vianoce a tie Vaše teda sú, veď k Vám už Ježiško prišiel...🙂 Všetko dobre, hlavne zdravíčka všetkým!

mihula
13. dec 2014

@malatatranka nie,nie,sme sa nepochopili,suhlasim s tebou,je to o citlivosti a aj ja som stoho vsetkeho zranitelna a smutna,ozaj to tak prezivam.Uz len popriat rodinke vsetko naj

ninuska8
13. dec 2014

@romana19 súhlasím so všetkým, čo si napísala, naozaj. Ale nikdy som nenapísala, že máme rodiť do nepríčetnosti, rodičovstvo je zodpovednosť a dá sa prirodzene naplánovať, to je jasné, sú situácie, kedy si pár povie teraz nie, a je na to viacero dôvodov....Po druhé Boh na nás nikdy nenaloží viac, ako sme schopní zvládať, ale to je už otázka viery...a ja tu nebudem "hádzať perly pred svine" (bez urážky, hovorím v metafore). A po tretie ako vieš, že dieťa naplní, že mu zaplatíš všetky možné krúžky a že s ním stráviš dovolenky na najkrajších miestach sveta...vieš koľko ľudí aj napriek tomu nenašlo šťastie? Ja nehovorím, že nemáš dávať lásku, ale ako vieš, že v rodine, kde je napr. 8 detí tú lásku deti "postrádajú"? Láska sa s počtom detí nie delí, ale násobí...predstav si, ak to najmenšie dieťa príde zo škôlky a privíta ho doma okrem rodiča sedem ďalších súrodencov, milo, s otázkami ako bolo....to dieťa zažije viac lásky a pozornosti ako ktokoľvek iný...Ide však o to, čo my dnes vnímame ako "lásku", žiaľ mnohokrát len to materiálne a nejaký ten vydelený čas...nebudem sa rozpisovať, sama neplánujem toľko detí, ale prosím Boha, aby mi dal silu prijať všetko čo ma čaká🙂

majulino
13. dec 2014

@pemasinika prpsim ta posli mi adresu na mamicku. Mam vecicky pre najmensie.